Dün Sav-Gandi Bugün Baykal-Gandi

sherlock_holmes

New member


Dün, Önder Sav ile Kılıçdaroğlu birlikte Deniz Baykal'ı devirdiler. Bugün Kılıçdaroğlu ile birlikte Deniz Bey, Önder Sav'ı devirdiler.
Gazeteci Şamil Tayyar'dan ilginç Baykal iddiası!

CHP'de dün yaşananların tüzük kavgası değil, parti içi iktidar savaşı olarak görülmesi gerektiğini söyleyen Tayyar, Kılıçdaroğlu'nun bu süreç içerisindeki en büyük destekçisinin ise Baykal olduğunu iddia etti.

Tayyar'a göre Baykal olmasa Kılıçdaroğlu, Sav'ı silmek için böyle bir adım atmaya cesaret edemezdi!

Şamil Tayyar, Kılıçdaroğlu ile Baykal'ın Önder Sav'ı devirmek için işbirliği yaptığını iddia etti.

Beyaz TV'de yayınlanan Derin Gündem adlı programda konuşan Tayyar, Baykal'ı deviren Önder Sav'ın aynı oyunun kurbanı olduğunu söyledi. İşte Tayyar'ın o ilginç iddiası:

"Baykal'ın desteği olmasa Kemal Bey böyle bir cesareti gösteremezdi. Bu birlikte gerçekleştirilmiş bir operasyon. Siyasetin çok basit bir denklemi vardır: Beni de yap senin gibi, yoksa seni de yaparım benim gibi! Dün, Önder Sav ile Kılıçdaroğlu birlikte Deniz Baykal'ı devirdiler. Bugün Kılıçdaroğlu ile birlikte Deniz Bey, Önder Sav'ı devirdiler.

"CHP'DE KURULTAYDAN BAŞKA ÇIKIŞ YOLU YOK"

Deniz Baykal'ın parti içindeki en büyük sorununun Önder Sav olduğunu söyleyen Tayyar, Baykal'ın ve ona destek verenlerin bu süreçten memnun olduğunu söyledi. Tayyar'a göre CHP'de yeni bir kurultay yapmanın dışında herhangi bir seçenek yok. İşte o sözler:

"Bu bugüne özgü değil. Daha önce de söyledim. Deniz Bey'in asıl problemi Kemal Bey değil Önder Sav'dır. Sav'ın tasviyesi için gerekirse Deniz Bey, Kılıçdaroğlu ile birlikte hareket edebileceğini defalarca söyledik. Kaldı ki bugün Deniz Bey'e yakın isimlerle yapılan görüşmelerden edinilen izlenime göre de açıkçası memnun. Eksik olan taraf ise Deniz Bey bir de seçimli kurultay istiyor. Yani Parti Meclisi'nin yeniden oluşmasını istiyor.

ÖNDER SAV SAVAŞ AÇACAK

CHP'deki kurultay taleplerinin yeni bir genel başkan talebi anlamı taşımadığını da söyleyen Tayyar, Önder Sav'ın bu süreci kendi lehine çevirmeye çalışacağını söyledi. Tayyar'a göre bu şimdilik mümkün gözükmüyor:

"Genel başkanlık değil kafalar karışmasın. Kurultay toplanacak, muhtemel ki yarın öbür gün bilemiyorum, Kemal Bey kendisi de o sürece katılacak ve Parti Meclisi'ni yeniden belirlemek üzere toplanacak. Önder Bey ise bunu bir genel başkanlık seçimine dönüştürmeye çalışacaktır. Bu zor gibi gözüküyor ama sonuçta bir şekilde kurultaya gidecekler. Bunu çözemezler açıkçası.

"KILIÇDAROĞLU GENEL BAŞKANDI LİDER OLDU"

Tayyar, Kılıçdaroğlu'nun bugün parti içerisinde attığı adımın önemsenmesi gerektiğini söyledi. Programda oldukça ilginç bir çıkışta da bulunan Tayyar'a göre Kılıçdaroğlu eğer başarırsa liderlik için önemli bir adım atmış olacak:

"Kemal Bey, çok tarihi bir hamle yapmıştır. İlk defa güçlü bir lider olma yolunda, ciddi bir adım atmıştır. Kemal Bey, düne kadar bir genel başkandı, bugünkü hamlesiyle eğer başarılı olursa artık lider olmuştur onu söyliyeyim."


Kaynak
 

sherlock_holmes

New member
Aslında bu iddiaya inanmamak elde değil neden derseniz.. Ben zamanında Kılıçdaroğlu için korkak bir siyasetçi yakıştırması yaptığımda çok tepki görmüştüm... CHP'de Ve Saadet'te aynı zaman Kurultay var..

O zaman Numan Kurtulmuş SP genel başkanı
Kılıçdaroğlu CHP Genel Başkanı

İkisine de verilen listeler partiyi arka taraftan yönetenlerin listesi

CHP'de Önder SAV SP'de Erbakan....

Kılıçdaroğlu verilen listeyi istemeye istemeye kabul ediyor. Etmek de zorunda çünkü onu oraya koyan ÖNDER SAV...

Ancak Numan Kurtulmuş kendi listesini koymakta ısrar ediyor, koyuyor da... Neticede SP'de olaylar ve Numan Kurtulmuş'un kendi partisini kurması..

O zamanda bazı köşe yazarları yazmıştı bunu hangisi Türkiye'yi yönetmeye aday diye... Ben de burada söyledim..Siyaset cesaret işidir..

CHP'li arkadaşlar nasıl düşünüyor bilemem ama Ben Deniz Baykal'la-Kılıçdaroğlu'nun beraber olmasını açıkçası mantıklı buluyorum... Görüş olarak hiç bir zaman bu partiye yakın olmasam da Deniz Baykal'ın dürüst bir siyasetçi olduğunu düşünüyorum...
 

guns4rose

New member
Biz dedik bu adamda ışık var diye.

CHP de önder savı devirmek demek, CHP'nin İsmet İnönü-Bülent Ecevit'ten sonra ilk defa lider seçmiş olması demektir.

Şu önder savın kuklası diyen kişilere sanırım kapak gibi bir hamle oldu...
 

Uzunefe

Altın Üye
CHP'nin bu olayı Şamil Tayyar'ı düşünebilmeye zorluyorsa yandaşlığını yaptığı partiyi ve başbakanı kim bilir hangi düşüncelere daldırmıştır.
 

LOOPUSED

Altın Üye
En sağlam halindeyken 50 yıldır iktidar olamayn bu partinin , bu haliyle siz canlanacağınımı düşünüyorsunuz hala..))yiyolar birbirlerini daha ne olsun..yakında işbankası hisselerinide bölüşürlerse şaşmam..
 

kanaryam12

New member
Önder Sav CHP içinde yenilik ve değişime ayak uyduramayan gelenekçi anlayışın temsilcisi gibi duruyordu.Tabi burda değişim derken chpnin ilkelerinden taviz verildiği anlamı çıkmasın.Chp her zaman bu ülkenin öncü devrimlerinin yılmaz savunucusudur.Ancak CHP'nin daha demokratik bir yapı üzerinde işlemesi için tabandan başlayan bir anlayış değişimi geçirmesi gerekiyor.Bu değişimi de bizlere halk talep ediyor.Kılıçdaroğlu CHP'nin topluma açılan yüzüdür.Ona ayak bağı olan Önder Sav'ın dışarda bırakılmasıda son derece doğru.Çünkü artık 53 yıldan sonra 70 yaşına gelen Önder Sav'ın çekilip yerini genç yöneticilere açması lazım.Devrim, cesur liderlerin öncülüğünde yapılır, yaşasın Kılıçdaroğlunun Devrimci çıkışı !
 

LOOPUSED

Altın Üye
önder sav,kılıçdaroğlunu eleştirirken aşiret idaresinden bahsediyordu.. bu demek oluyorki,elitçi tuzu kuru-kentsel-seçkinci,ve lümpen yapısıyla var ola gelen chp hiçbir şekilde kılıçdaroğlu gibi aşiret ve toprak kokan,anadolu insanına bırakılmaz.. ve bırakılmayacağınıda göreceksiniz... bu partinin yapısı ,klüp-balo-düzeyinde halka inebilen, daha fazlası asla olmayan, kendi halkına iğreti bakan bir yapı.. onun için gelecekte kılıçdaroğlunun dediği değil , sav ekolünün dediği yöne akar gider... umutsuz vaka yani.. şimdiden kırılmaz sandalaye siparişi alınır...kurultaya bir iki...
 

kanaryam12

New member
Kusura bakmayın arkadaşlar ama CHP içindeki savaş artık sona erdi.Çünkü yargıtay kılıçdaroğlunun atamalarını onayladı.Hiçbir hukuki sorun olmadığı tesbit edildi.Önder Sav istifa mesajı verdi.En kritik konumda olan PM üyeleri Kılıçdaroğlunu destekleme açıklaması yaptı.Kurultay için dünkü imzalar geri çekildi.Örgütler Kılıçdaroğlunun arkasında olduğunun açıklamasını yaptı.Şu an kurultay için yeterli imza oluşmadı.CHP yola artık Önder Sav'sız önü daha açık bir şekilde yola devam ediyor.Gürsel Tekin örgütlerin başına getirilmiş bulunmakta..
 

zerkli

New member
işin içinde olmayan, örgüt yapısını bilmeyenler kolay koaly atıp tutuyor.

örgüt içnide yöneticilik yapmış biri olarak örgütü herhalde burada en iyi ben tanırım.

sav'ın örgüt içnideki gücü çok büyüktür.

chp örgütleri 3 büyük bölüme ayrılmış durumdadır.

baykal'cı, sav'cı ve örgütçü.

baykal'cı ve sav'cıları herkes biliyor. ama işin bir de örgütçü olan kesimi var.

bu örgütçü kesim lidere ya da koltukta oturan kişilere bakmazlar. düşündükleri sadece ve sadece örgütün yani partinin başarısıdır.

ben yöneticilik yaparken örgütçü tarafta yer alıyordum.

buluduğum ilin yönetimi baykalcı, ilçe yönetimi sav'cı ve ben gençlik kolları başkanı ve kadın koları başkanı örgütçüydük.

bu sadece türkiyenin bir ilçeside olan bir yapıydı ve bu yapıyı türkiye genelinde düşünmek yanlış olmaz.

durum böyle olunca çatışma kaçınılmaz oluyor. il yönetimi kendi adayını seçtirmek için uğraşıyor, ilçe yönetimi kendi adayı için biz örgütçüler ise kim aday olursa olsun onun başarısı için çalışıyorduk. ama kişi sultasına sırtını dayamış kişiler kendi adayı seçilemeyince diğer adayın başarısı için çalışmıyordu.

ama kemal kılıçdaroğlu'nun seçilmesinden sonra baykal'cılar, örgütçüler ve küskünler birleştiler.

sav'cılar ise tek başlarına kaldılar. ve bu tek başlarınakalmak onları daha da hırçınlaştırdı.

şimdi önlerinde iki seçenek var.

1- ya kılıçdaroğlu'nu destekleyip partinin başarısı için çalışacaklar

2- ya da hizipçiliğe devam edip (buradaki hizipcilik particilik değil parti içinde particiliktir) partiyi iyice aşağılara çekicekler.

kılıçdaroğlu'nun delegelere yönelik olaraka yaptığı konuşmada esnafa sorun, ailenize sorun demesi bu yüzdendir.

eğer delegeler sav'ı değilde halkı dinlerlerse parti daha da güçlenerek çıkacaktır bu devrimden.

ve kılıçdaroğlu'nu şu sözü için kutluyorum.

"chp devrimcilerin partisidir"

çünkü solcu, devrimci, demeokrat, sosyalist kesimin duymak istediği bir sözdü.

chp eğer bu devrimden alnının akıyla çıakrsa parti gerçek sahiplerinin eline geçmiş olacaktır.
 

sherlock_holmes

New member

Tespitlerine harfiyyen katılıyorum zerkli; neticede o partinin içinde bulunan biri olarak sen gerçekleri daha iyi görürsün, bunları zamanında CHP'de İstanbul il başkanlığında görevli olan bir abimiz de söylemişti. Burada aslında CHPliler için en güzel gelişme Önder Sav'ın gereken desteği bulamamasıdır. Eğer Önder Sav gereken desteği delegelerden bulabilseydi bugün yaşanan kargaşaların üstüne bu büyük bir darbe olurdu..

Yıllardır halkın içine inemeyen ve halkın sorunlarına bir türlü içerden değineyemeyen CHP eğer gerçekten halka hizmete yönelik bir siyaset uygularsa bunun faydasını kesinlikle görecektir..

Öncelikle CHP'nin oy alamadığı seçmene yeni imajını göstermesi lazım
 

zerkli

New member
zaten chp'nin seçmene inenmemsinin önündeki en büyük engel de parti içindeki "adam" savaşıdır.

aslında bu ayrışma hemen hemen bütün partilerde vardır.

ama bu ayrışma bazı partilerde kişiler üzerinden bazı aprtilerde de siyasi görüş üzerinden yürür.

mhp'de türkeş'çi ,devlet'çi ve ırkçı ayrışması olduğu gibi

ya da akp'de millyetçi, muhafazakar, tayyip'ci, gül'cü ayrışması olduğu gibi.

aslında bu çekişmeler yıpratmacı olmadığı ve birbirlerini engelleme seviyesine varmadığı sürece partilere fayda sağlar.

çünkü her grup diğerinin önüne geçebilmek için daha fazla çalışmak zorunda olacaktır. ama bu birbirini engelleme yönünde olursa aprtiler yara alır.

chp'de de durum artık buna gelmişti. sav'cılar diğerleini engelliyordu, baykalcılar sav'cıalrı.

olan partiye oluyordu.

ama bu tabloyu görüp "ya yesinler birbirlerini" diyip el ovuşturan akp'lilere tavsiyem olacak.

ne zaman ki akp oy kaybetmeye başlayacak, o zaman akp'de de bu tür ayrışmalar partiye zarar verir düzeye gelecektir. o zaman bir atasözünü hatırlamalarını tavsiye ediyorum.

"gülme komşuna gelir başına"
 

NeCcko

Altın Üye
Başörtüsü sorununu kesinlikle çözeceğiz yada çözüm getirildiğinde engellemeyeceğiz anayasa mahkemesine gitmeyeceğiz demedikleri sürece bu parti iktidar olamaz. Mesela ben kesinlik bu şartlar olmazsa oyumu o partiye vermem benim gibi düşünen insanlar da çoğunlukta.
 

Laroxyl

New member
Başörtüsü sorununu kesinlikle çözeceğiz yada çözüm getirildiğinde engellemeyeceğiz anayasa mahkemesine gitmeyeceğiz demedikleri sürece bu parti iktidar olamaz. Mesela ben kesinlik bu şartlar olmazsa oyumu o partiye vermem benim gibi düşünen insanlar da çoğunlukta.
Arkadaşım siz başörtüsünden başka birşey bilmezmisiniz?
 

NeCcko

Altın Üye
Arkadaşım siz başörtüsünden başka birşey bilmezmisiniz?
Bilmem arkadaşım bilmem. Hayatta en çok değer verdiğim insanlardan ikisi biri annem biri nişanlım ikisi de o örtüyü takıyorlar. Ne aile baskısından ne mahalle baskısından inançları gereği takıyorlar. Ve onları herhangi bir ortamda görmek istemeyen bir partiyi ve zihniyeti bende iktidarda görmek istemem!
 

Laroxyl

New member
Bilmem arkadaşım bilmem. Hayatta en çok değer verdiğim insanlardan ikisi biri annem biri nişanlım ikisi de o örtüyü takıyorlar. Ne aile baskısından ne mahalle baskısından inançları gereği takıyorlar. Ve onları herhangi bir ortamda görmek istemeyen bir partiyi ve zihniyeti bende iktidarda görmek istemem!
O halde bu başörtüsü konusu yıllarca devam eder. Çünkü sorunun ana kaynağı zaten şu anki iktidar..
 

ARCHANGEL

ANGEL OF JUSTICE
Moderatör
Dinozorlaşmış insanlardan kurtulmaları lazım artık her partinin.
 

HTML

Üst