Türban

Laroxyl

New member
Okurlar sipariş veriyor:

“Türban meselesini yaz.”

*
Yazayım.
*
Bir İgnliiz üvinersitesinde ypalın arşaıtramya gröe, klemileirn hrflareinin hnagi srıdaa yzaldıklarıı ömneli dğeliimş asılnda... Öenmli oaln, briinci ve sonncuu herflarin yrenide olamsımyış... Çnküü, kleimleri hraf hraf dğeil, btüün oalark oykuormuşsz... Ardakai hraflrein sırsaı kıraşık da osla düüzgn ouknuyormuş.
*
İinglç di mi?
Bıakn nısal da düüzgn oukdnuuz.
*
Hem oukdnuuz.
Hem anladıınz.
*
Trüban bduur.
*
Tartıışlan mselee ne oulrsa olusn, bşınaa ve sounna “trüban” koyğduunda, aarda ypılaan yaınlşları görmeszin... Yaınlşları düüzgn gbii oukmyaa, düüzgn gbii anlmaaya bşlarsaın.
*
Üvinersite srouları çlaımnış, Amreikan şrketii Trküiye’de rşvüet dğaıtmış, domateisn tneasi iki lria oulmş, maedncleriin cseetlernii beş aıydr çıkaramoyrlarmıış, her dröt gnçteen brii isşiz gzeiyrmouş, pkklya pzarlaık yaplııyrmouş, meemlket bölüüynrmouş, Amreikaıllar bzie fzüe döşyormuuş, deinz feenri ne oulmş, yargyıı taammen bdaem byklııı ypmışlaar flian...
*
Hiç öenmi klmaaz.
*
Tartıışlan mseleenin bşınaa ve sounna “trüban” koyğduunda, aarda ypılaan yaınlşları görmezsin, sbaah klkaarsın trüban konşuuursn, aşkam yaatrsın trüban konşuuursn.
*
Kaafn alalk blulak oulr ama...
Akılnda bi tek trüban klaır!
*
Saadce kfaayı örtmez çnküü.
Her srounu öertr trüban.
*
Bilmiyorum anlatabildim mi.

Yılmaz ÖZDİL

KAYNAK
 

Fatih Hoca

Banned
Yılmaz böyle şeyler için kafa yoruyorsun ya, ne diyim ben sana, ne yapacağını şaşırdın be adam. Yazılar düzgün değil hadi, yazan da çok mu düzgün diye sorarlar adama !
 

sen@

New member
Demek artık 'kafayı'başka şeyler üzerine yormak lazım böyle devam ederse kafayı bulmaktan başka çare yok.
 
W

WoLF

Guest
zamanında israil hükümeti ile gizli kaçamak yapmışlardı,ne medya biliyordu ne de biz ?şimdi bu kargaşa da,türban diye bi oyun oynanırken,halkın kafası türban ile karıştırılmaya çalışılıyorken,arkaplanda,gizlice ne dolaplar dönüyodur kimbilir ?
 

Cehennem_Zebanisi

Super Moderator
Süper Moderatör
zamanında israil hükümeti ile gizli kaçamak yapmışlardı,ne medya biliyordu ne de biz ?şimdi bu kargaşa da,türban diye bi oyun oynanırken,halkın kafası türban ile karıştırılmaya çalışılıyorken,arkaplanda,gizlice ne dolaplar dönüyodur kimbilir ?
HSYK'ya seciLen üyeLerin yapıLandırıLması yada ileriye donuk ne yapmaLarı olabilir mi? :001_smile:
 

Fatih Hoca

Banned
HSYK'ya seciLen üyeLerin yapıLandırıLması yada ileriye donuk ne yapmaLarı olabilir mi? :001_smile:

Bu zamana kadar HSYK'ya ne idüğü belirsiz kişilerin yerleştirilmiş olması olabilir mi ? İleriki zamanlarda planlarını tek tek faaliyete geçiren bir yapılanma yani.


(ergenekon sanıklarıyla yemek yiyen mesela)
 

kamer28

DOLUNAY
Görende duyanda her daim türban bizim ağzımızda sakız sanki..
Kemal kılıçdaroğlu yiyemiyeceği haltın altına girdi , işin içinden de çıkamadı ortada cascavlak kaldı...
 

Zeytin

Zeytin&Limon
G.tlerinden bir ergenekon uydurdular gidiyor hadi hayırlısı :)
Görende diyecek hergün darbe yapılıyor bu ülkede. Sayın erdoğan nereye saklayacaktı yoksa yalanlarını :)
 

OBARAKUS

New member
Cezayir asıllı bir Fransız vatandaşı kendisi Marsilya müftüsü ve peygamber soyundan gelen bir din alimi, ailesininde hemen hemen hepsi din alimi...Bu şahıs ile bir röportaj yapıyorlar türban konusunda şunu söylüyor...

"Türban; hür ve özgür kadınları, esir kadınlardan ayırmak için kullanılan bir örtünme emredildi Kur'an'da..hımar.hımar örtü anlamındadır, amacı fark yaratmak içindi ve ziynetlikleri kapatacak şekilde örtünmek amacı ileydi, Zamanla kadının namusunu koruyan bir şekle büründürüldü..oysa kadının namusunu koruyan örtü eğitimdir. Eğitimli bir kadın okumuş bir kadın avukat olmuş yönetici olmuş vali olmuş mühendis öğretim görevlisi olmuş bir kadına kim yan gözle bakabilir ki? Kadının namusunu koruyacak en güzel örtü eğitimdir, kültürdür....kadını en derin çukura gönderecek şey ise cehaletdir. Kadında aynen erkek gibi eğitim ve kültürü ile toplumda yer edinebilir."

Başka diyecek bir şey bırakmamış üstat.
 

HTML

Üst