Başbakanlık, Başbakan'ın talimatlarını ELEŞTİRDİ

xyz4

New member
Başbakanlık, Başbakan'ın talimatlarını ELEŞTİRDİ: Sosyal yardım tembelleştirdi
İlişkili BaşlıklarTüm Başlıklar
Hayırsever İnsanlar (40 haber)Haberi SaklaBu Başlığı Takip EtPaylaş : Başbakanlığın raporuna göre yardım almak toplumda alışkanlık haline geldi
Başbakanlık, hükümeti sık sık eleştirilerin hedefine oturtan sosyal yardımların etkisini araştırdı.

İhtiyacı olmadan yardım alanların bulunduğunu tespit eden rapor “Bu durumun sebebi yardım almaya eşini gönderen, maço karakterli, saldırgan, tehditkâr, pişkin ve açgözlü erkekler” yargısına ulaşıyor. Kavga çıkaranlar Yardım almanın alışkanlık haline geldiği tespitini yapan rapor bunun sonuçlarını şöyle değerlendiriyor:

“Özellikle gençleri tembelliği sürüklüyor. Yardım alanlar hükümete, devlete duacı oluyor, ancak bir kere de olsa alamayınca beddua ediyor. Yardım alamadığı zaman kavga çıkaranlar bile oluyor.”

RADİKAL GAZETESİNDEN TARIK IŞIK'IN HABERİ:

Başbakanlık Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü:

Başbakanlık Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü (ASAGEM) tarafından yapılan bir araştırma, hükümetin eleştirilere hedef olan sosyal yardımların, ihtiyaç sahibi aileler üzerindeki etkisini çarpıcı bir şekilde ortaya koydu. İhtiyacı olmadığı halde yardım alanların da olduğunu tespit eden Başbakanlık, bu kişileri ‘yardım almaya eşini gönderen maço karakterli, saldırgan, tehditkâr, pişkin ve açgözlü’ olarak tanımladı.

Yardım almanın ‘alışkanlık’ haline geldiği belirtilen raporda, “Yardımlar, özellikle gençleri tembelliği sürüklüyor. Yardım alanlar aldıkları zaman hükümete, devlete duacı oluyor, bir kere de olsa almayınca devlete beddua ediyorlar” denildi.

ASAGEM, ‘Sosyal Yardım Algısı ve Yoksulluk Kültürü’ adını verdiği raporda, sosyal yardımların toplum üzerine etkisi araştırıldı. Araştırmada, ‘gerçek anlamda ihtiyacı olup da yardım alanlar’ın yanı sıra, ihtiyacı olmadığı halde yardım alanların varlığının da altı çizildi. Sosyal yardım dağıtmakla görevli kamu personelinin gözlemlerine dayanılarak hazırlanan bu bölümde özetle şu tespitlerde bulunuldu:

‘Utangaç, mülayim yaşlılar’a karşı ‘tembel, bencil ve sert’ gençler: Gerçek anlamda yardıma muhtaçların utangaç, mülayim, çekingen, yaşlı olduklarının belirtildiği raporda, ihtiyacı olmadığı halde yardım alanlar ise şöyle tanımlandı:

“Tembel, bencil, sert ve saldırgan tavırlar sergileyen, pişkin, açgözlü, durumu kanıksamış, tedirgin, kendine acındırma çabası içinde, baskı kurmaya çalışan, tacizkâr, tehdit eden, kurnaz, eğitim düzeyi düşük, hayatta kaybedecek bir şeyi olmayan, neden çalışmadığı sorusuyla karşılaşmamak için yardım almaya eşini gönderen maço erkek, resmi nikâhları olmayan, genellikle göç etmiş, işsizlikten dolayı psikolojik sorunları olan.”

‘Önce dua, sonra beddua’: Raporda, yardım alanların büyük bölümünün devlete ve iktidara ‘duacı oldukları’ belirtilerek, aldığı yardıma rağmen olumsuz tavır içine girenlerin olduğu da vurgulandı. Yardım dağıtan personelin, bu konuda rapora yansıyan tespitleri şöyle:

Yardım aldıkları sürece görüşleri olumlu ama bir kez yardım almasa devlete beddualar savuruyorlar (‘Allah belanızı versin’ gibi). “Devlet bana bakmak zorunda” şeklindeki anlayışı nedeniyle olumlu görüş gelişmiyor. Sadece yardımı aldığı anda mutlu oluyor, kısa süre sonra unutuluyor. Verilen yardımı az buluyorlar, yetersizliğinden yakınıyorlar ve bazen kızıp gidiyorlar. Yardım alamadıkları zaman kavga çıkaranlar oluyor.

‘1 ton kömür için hayatını feda ediyorlar’: Raporda, yardım alanların bunu bir “alışkanlık haline getirdiği” vurgulanarak, şu tespitlerde bulunuldu:

Yardım aldıkça çalışmak istemiyorlar. Durumları iyileşse de yardım almaya devam ediyorlar. Yaşam tarzlarını buna göre belirleyip çalışabilecekleri halde çalışmıyorlar. Daha sık yardım almak için başvuruyorlar. Yapılan yardımları maaş gibi algılıyorlar. Kömür alacağım diye sigortalı işe girmiyorlar. 1 ton kömür için hayatlarını feda ediyorlar. Ev istiyorlar, evlerinin onarılmasını istiyorlar. İş istiyorlar ama verilen işlerde çalışmıyorlar. “Cebinizden mi veriyorsunuz, devlet veriyor” diye her şeyi istiyorlar.

‘Yardım kesilir diye çalışmıyorlar’: Sosyal yardımların kişileri tembelliğe iterek kendi güçlerini daha verimli kullanmaktan alıkoyduklarını savunan raporda, bu durumun özellikle 28-40 yaş arası genç sayılabilecek grupta gözlendiği belirtildi. Bunun dezavantaj olduğu dile getirilerek “Özellikle genç kesimi hazıra ve kolaya alıştırıp tembelliğe itmesi gibi bazı dezavantajlarının olduğu belirtilebilir. İşsizlikten sıkça şikâyet etmekle birlikte, iş bulduklarında alacakları yardımların kesileceğinden korktuklarından, sigortalı işlerde çalışmayı tercih etmeyenlerin bulunduğu vurgulanmıştır” denildi.

‘Başbakan’ın konuşması referans’: Yardım alan vatandaşlara “Neden yardım alıyorsunuz” sorusuna, işsizlik, herhangi bir gelirinin olmaması, yoksulluk gibi ana gerekçeleri belirtenlerin yanı sıra çok ilginç yanıt verenler de oldu. Yardım dağıtan kamu personelinin gözlemlerine dayanılarak hazırlanan rapora göre, yardım alanlardan bazıları ‘tembellik’ten, ‘alışkanlık haline getirmekten’, ‘komşuları aldığı için’ ve ‘Başbakan’ın tele-vizyonlardaki konuşmalarından etkilendiği için’ yardım alıyor.

‘Yardım olmazsa yaşayamam’: Öte yandan ülke genelinde yardım alan 2 bin 32 kişi arasında yapılan araştırmada, “Yardım alamazsam hiç yaşayamam” diyenlerin oranının oldukça yüksek çıktığı görüldü. Katılımcıların yüzde 69.1’i (bin 405 kişi) yardım almadan yaşayamayacaklarını söyledi.


Kaynak : Başbakanlık, Başbakan'ın talimatlarını ELEŞTİRDİ: Sosyal yardım tembelleştirdi
 

_TozKoparaN_

Altın Üye
Sosyal devlet anlayışının bir gereğidir yardımlar .

bugüne kadar yapılmadığı için şimdi yapılınca herkes şaşırdı tabi bu nerden çıktı biz ne güzel kaymağı yiyorduk diye çamura başladılar .

halk acından ölsün kimin umrunda , biz memur işi ufak bi villacık alalım yeter diye düşünenlerden bu hale geldi aradaki uçurum . şimdi kapatılmaya çalışılıyor ama buna da muhalefet . refleks olmuş artık .
 

levent32

New member
Sosyal devlet anlayışının bir gereğidir yardımlar .

bugüne kadar yapılmadığı için şimdi yapılınca herkes şaşırdı tabi bu nerden çıktı biz ne güzel kaymağı yiyorduk diye çamura başladılar .

halk acından ölsün kimin umrunda , biz memur işi ufak bi villacık alalım yeter diye düşünenlerden bu hale geldi aradaki uçurum . şimdi kapatılmaya çalışılıyor ama buna da muhalefet . refleks olmuş artık .
Böyle buğulu gözlerle etrafa bakıp hiç kimsenin bilmediği gizli ve çok önemli şeyler biliyormuş gibi her yapılan icraatta ne olursa olsun en basitinden en karmaşığına kadar

Bu yaptıklarımızı istemeyen bazı menfaat odakları var

Bu yaptıklarımız birilerinin avantasını engelledi

İçerdeki ve dışardaki bazı şer odakları

Şer güçler

Tabii birilerinin rahatı kaçtı....

Bizim yaptıklarımızı yapamayan basiretsizlerin lafları

vs.

vb.


yukarıdaki yorumda aynı... Hep gizli ve açık düşmanlar mevcut ...

Sizin söylediklerinizin yaptıklarınızın dışındaki herşey sinsi ve gizli şer odaklarının işleri.

Araştırmayı yazıdan okuduğumuz kadar Başbakanlık yapmış. Chp Mhp bdp yada bunlara yakın medya araştırma şirketi falan değil.

Ama sana göre başbakanlık içindeki bazı odaklar yapmıştır yada chp liler yapmıştır.

Araştırmanın doğru tesbit ve tahlilleride olabilir yanlışlarıda olabilir.

Ama senin yorumun ilginç...... Neyi nereye bağlamışsın ?
 

slymnbrs1

New member


İktisat Biliminde insanlık için genel geçer bir kural vardır.

İnsan ihtiyaçları sınırsız, bu ihtiyaçları karşılayacak kaynaklar ise nispi anlamda kıttır.

Ben isterdim ki, Türkiye Cumhuriyeti Devletinde yaşayan vatandaşlar, insanlar, okuma yazma oranı yüksek, ekonomisi bağımsız ve güçlü, insanları hakkı, adaleti, inancı, bilim ve teknolojiyi, tarihi iyi bilen, parasına, bayrağına, toprak bütünlüğüne, kader birliğine yürekten inanan, yaşayan olsun.

Varlıkların olabildiğince eşit üretildiği, eşit dağıtıldığı, aklın ve adaletin hakim olduğu, iyi yetişmiş, iyi yaşayan insanlardan oluşan bir vatan olsun.

Kaynaklar iyi işletilmiyor. Gelir dağılımı adil değil, nüfus yüksek.

Bu bilindik hali ile 70 - 80 milyon nüfuslu Türkiye Cumhuriyetiyle övünmek yerine, yukarıda kısmen söz ettiğim değerleri yüksek, yaşam standartları yüksek, eğitimli, bilinçli 30 - 40 milyonluk bir Türkiye Cumhuriyeti Devletinde yaşamayı tercih ederdim.

Dışlanmış, işsiz kalmış veya işsiz bırakılmış, çalışanın hakkıyla kazanamadığı, hakkıyla geçinemediği bir devlette, insanları aşağılar gibi yardım davranışlarını Sosyal devlet anlayışı sanan kişilere eyvahlar olsun!!!

levent32, yorumların için teşekkürler.

 

Uzunefe

Altın Üye
Sosyal devlet anlayışının bir gereğidir yardımlar .

bugüne kadar yapılmadığı için şimdi yapılınca herkes şaşırdı tabi bu nerden çıktı biz ne güzel kaymağı yiyorduk diye çamura başladılar .

halk acından ölsün kimin umrunda , biz memur işi ufak bi villacık alalım yeter diye düşünenlerden bu hale geldi aradaki uçurum . şimdi kapatılmaya çalışılıyor ama buna da muhalefet . refleks olmuş artık .
Sosyal devlet anlayışının bir gereği olan yardımlar , ihtiyaç sahiplerine verilir. Yan gel yat Osman'lara verilmez. Her padişahım çok yaşa diyenlere verilmez. Hele hele seçim öncesi hiç verilmez. Çevrende hiç mi çalışıp yazlık alan adam yok ? Her yazlık alan insan çalıştığı yeri sömürerek mi alıyor ? Bunlara kafanızı yormayın. Önünüzdeki adaletsizliğe bakın , hukuksuzluğa bakın.
 

h.yilmaz

New member
bir başbakanın ekranlar karşısında üniversite mezunlarının işsizlikten kırıldığı bir dönemde "ben her üniversite mezununa iş bulmak zorunda değilim" diye çemkirebildiği bir ülkede yaşıyoruz. devletin ve dolayısıyla başbakanın ilk görevi vatandaşlarına iş ve aş sağlamaktır. eğer bunlar yoksa devlet de o kişiler için yok demektir. vatandaş geçeklerin farkında olmadığı için onlar da bilmiyormuş gibi yapıyorlar ve kendilerinde bu şekilde konuşma hakkını bulabiliyorlar.

zamanında çok söylendi insanlara sadaka vereceğinize iş verin diye. ama bu söylenenler yapılamıyor zaten yapılamaması da bir anlamda hükümetin işine geliyor. insanların sadakaya ihtiyacı olsun ki zamanı gelince bu potansiyeli kullanabilelim diye. öyle ya insanların karnı tok olursa neyle kandıracaksın? rüşvet olarak yat mı alacaksın kat mı?

akp'nin bu kesimden çok ciddi anlamda beslendiğini şuradan da anlıyoruz: tüm bu olumsuzluklara rağmen; yani devlet zaten mevcut olan nüfusa kaliteli bir yaşam sağlayamazken (hoş duruma bakılrsa çoğunun böyle bir talebi yok gibi görünüyor) başbakan en az 3 çocuk diye ısrar ediyor. ya başbakan bir şey bilmiyor ya da biz. buradan şunu da çıkarabiliriz: başbakanında insanların kaliteli yaşaması gibi bir kaygısı yok. öyle anlaşılıyor ki o sade oy tabanını genişletmek istiyor. yani bir nevi padişah ve onun kalabalık sefil halkı hayali...
 

_TozKoparaN_

Altın Üye
Sosyal devlet anlayışının bir gereği olan yardımlar , ihtiyaç sahiplerine verilir. Yan gel yat Osman'lara verilmez. Her padişahım çok yaşa diyenlere verilmez. Hele hele seçim öncesi hiç verilmez. Çevrende hiç mi çalışıp yazlık alan adam yok ? Her yazlık alan insan çalıştığı yeri sömürerek mi alıyor ? Bunlara kafanızı yormayın. Önünüzdeki adaletsizliğe bakın , hukuksuzluğa bakın.
tabi eğer sizden birileri sömürmüşse bu ülkeyi kafanızı yormayın ama başkası almışsa vay hırsız , kalpazan .
seçim sonrası sosyal yardım verilmez , öncesi verilmez , ortasında verilmez . çünkü halk aç kalsın yiyeceği bulamasın bizde istediğimiz gibi ülkeyi yönetelim . amaç sosyal yardım veya devlet değil , bizden olsun da nasıl olursa olsundu . ama olmadı, yemedi , tutmadı :goz:
biz seçene kadar en iyisi bu . bir avuçun çoğunluğa tahakkümü artık son buldu :goz:

Böyle buğulu gözlerle etrafa bakıp hiç kimsenin bilmediği gizli ve çok önemli şeyler biliyormuş gibi her yapılan icraatta ne olursa olsun en basitinden en karmaşığına kadar

Bu yaptıklarımızı istemeyen bazı menfaat odakları var

Bu yaptıklarımız birilerinin avantasını engelledi

İçerdeki ve dışardaki bazı şer odakları

Şer güçler

Tabii birilerinin rahatı kaçtı....

Bizim yaptıklarımızı yapamayan basiretsizlerin lafları

vs.

vb.


yukarıdaki yorumda aynı... Hep gizli ve açık düşmanlar mevcut ...

Sizin söylediklerinizin yaptıklarınızın dışındaki herşey sinsi ve gizli şer odaklarının işleri.

Araştırmayı yazıdan okuduğumuz kadar Başbakanlık yapmış. Chp Mhp bdp yada bunlara yakın medya araştırma şirketi falan değil.

Ama sana göre başbakanlık içindeki bazı odaklar yapmıştır yada chp liler yapmıştır.

Araştırmanın doğru tesbit ve tahlilleride olabilir yanlışlarıda olabilir.

Ama senin yorumun ilginç...... Neyi nereye bağlamışsın ?

yazdıklarımdan bunu çıkaracak kapasitene hayran kaldım :clap
işinize gelene şer odağı demek sizin karakterinizidir , yalan iftira sizin ruh üçlemenizdir .

m. ali birand erdoğan dünya lideri dedi , seni kaça aldılar söyleseydin 2 katını biz verirdik dediniz .
ülkücüler kalktı evet diyeceğiz dediler , onlar ülkücü değil cemaatin adamları dediniz .ülkücü kardeşlerimiz(!) üzerinden siyaset yapılıyor dediniz .
solu sol yapan değerleri inkardır dediler yine satılık dediniz .

yüzünüz burda hadi yok demedik , söylemedik diye yazın buralara .
her istediğiniz olmayınca , her yerde at koşturamayınca bizim dediklerimizde gizli bir doğru ve şer çıktı ortaya
ama sizin tarafınızdan , paranoyaklığınızdan .

eskiden de irticaydı ülke elden gidiyordu yalanları vardı . ne zaman ki kemal laiklik karın doyurmuyor dedi , herkes başka çamurlar aramaya başladı .

yapınız bu , vatana millete hayır getirecek işlere karşısınız daha neyin savunuculuğudur bu
bir gün ülkücüsünüz , diğer gün solcu , öteki gün dindar kardeşlerimiz dinciler değil , 5 dakka sonra ben de ateistim sanane benim dinimden .

bu kadarlıksınız fazlasını vermeye gerek yok :goz:
 

levent32

New member
tabi eğer sizden birileri sömürmüşse bu ülkeyi kafanızı yormayın ama başkası almışsa vay hırsız , kalpazan .
seçim sonrası sosyal yardım verilmez , öncesi verilmez , ortasında verilmez . çünkü halk aç kalsın yiyeceği bulamasın bizde istediğimiz gibi ülkeyi yönetelim . amaç sosyal yardım veya devlet değil , bizden olsun da nasıl olursa olsundu . ama olmadı, yemedi , tutmadı :goz:
biz seçene kadar en iyisi bu . bir avuçun çoğunluğa tahakkümü artık son buldu :goz:




yazdıklarımdan bunu çıkaracak kapasitene hayran kaldım :clap
işinize gelene şer odağı demek sizin karakterinizidir , yalan iftira sizin ruh üçlemenizdir .

m. ali birand erdoğan dünya lideri dedi , seni kaça aldılar söyleseydin 2 katını biz verirdik dediniz .
ülkücüler kalktı evet diyeceğiz dediler , onlar ülkücü değil cemaatin adamları dediniz .ülkücü kardeşlerimiz(!) üzerinden siyaset yapılıyor dediniz .
solu sol yapan değerleri inkardır dediler yine satılık dediniz .

yüzünüz burda hadi yok demedik , söylemedik diye yazın buralara .
her istediğiniz olmayınca , her yerde at koşturamayınca bizim dediklerimizde gizli bir doğru ve şer çıktı ortaya
ama sizin tarafınızdan , paranoyaklığınızdan .

eskiden de irticaydı ülke elden gidiyordu yalanları vardı . ne zaman ki kemal laiklik karın doyurmuyor dedi , herkes başka çamurlar aramaya başladı .

yapınız bu , vatana millete hayır getirecek işlere karşısınız daha neyin savunuculuğudur bu
bir gün ülkücüsünüz , diğer gün solcu , öteki gün dindar kardeşlerimiz dinciler değil , 5 dakka sonra ben de ateistim sanane benim dinimden .

bu kadarlıksınız fazlasını vermeye gerek yok :goz:
Öncelikle ilk yoruma verdiğiniz cevap enterasan...

Peki Neden ?

Chp Mhp yada hangi siyasi parti hangi tarihte seçim öncesi sonrası belirgin bir şekilde sosyal yardım dağıttı ?

Haklısın yaptı....

Seçime 10 gün kala tuncelide su olmayan evlere çamaşır makinası taşıdılar karda buzda.

Neyse onun cevabını ilgili arkadaş verir de

bENim mesajıma yazdığın cevap hakikaten ilginç gerçekten forum arkadaşımızsın iyi kötü yazıyor tartışıyoruz bir hukukumuz var

Bu hukuka istinaden düşünce yapındaki çatlaklar ve köşeden köşeye sıçramalarınla asılsız alakasız yorumlarınla gerçek yaşamdan kopmuş yazılandan çizilenden anafikirden kopmuş 'yor' umlarınla haleti ruhiyenin yerinde olmadığı alakasız bir kendi iç hülyanda yaşadığın eleştirel yorumuna dayalı mücbir sebeblerden psikolojik anlamda profesyonel yardım almanı şiddetle öneriyorum.

Şahsınıza en ufak bir hakaretim olmamışken BU KADARLIKSINIZ tabirini iade etmiyorum.

Ama kabulde etmiyorum...

Allah yardımcın olsun.

Zor senin halinde zor...
 

Cαη

New member
Ağustos böcekleri bile alın teriyle iş yapıyor şu Ağustos ayında, ama Recep bey hala kömür dağıtıyor halkı söğüşlemek için.
 

_TozKoparaN_

Altın Üye
parça parça cevap vereyim yoksa 3 satır yazınca kendini ulemadan saymaya başladı vaziyet kötü .



Chp Mhp yada hangi siyasi parti hangi tarihte seçim öncesi sonrası belirgin bir şekilde sosyal yardım dağıttı ?
işte dediğim şey bu neden dağıtmadı , madem kömürle makarnayla oy alınıyor sizin gibiler burada çalışırken bir başka örgütünüz de sosyal yardım yapsın siz alın oyları .



Bu hukuka istinaden düşünce yapındaki çatlaklar ve köşeden köşeye sıçramalarınla asılsız alakasız yorumlarınla gerçek yaşamdan kopmuş yazılandan çizilenden anafikirden kopmuş 'yor' umlarınla haleti ruhiyenin yerinde olmadığı alakasız bir kendi iç hülyanda yaşadığın eleştirel yorumuna dayalı mücbir sebeblerden psikolojik anlamda profesyonel yardım almanı şiddetle öneriyorum.
anafikirden koptuğunu anlamak için önce yorumu anlamak lazım ama zor . çünkü amaç dolaylı yoldan kendince edebi dille laf sokmaya yönelik olunca öze verilecek tek cevap da olmamış ve konudan kopan ben olmuşum hem de iç hülyamla beraber =)
her cihetten örnek verdim ama spider hayranlığından olsa gerek köşeden köşeye sıçrama olmuş o da .
bakış açısı o kadar geniş olmayınca tüm köşeleri aynı anda görmek zor , hadi ben buğuluyum ama sen direk at gözlüklü .

eğer burada ciddi bir destek alması gereken varsa bu sensin . çünkü haftalık bir döngün mevcut bir hafta ''geç onları geç adam gibi söyle vs'' diyen sen 1 hafta sonra efendiliğe soyunuyorsun .
Aynı hesabı tek kişi kullanıyor değil mi , kendi içinde clone değilsindir umarım .

sanalı aştık , ulemalığı aştık artık iç dünyaya da giriş yaptık yeneteneğe bak sen . eğitimi nerede aldınız ?



Allah yardımcın olsun.

Zor senin halinde zor...
bu zihniyet varken evet benim için zor görmeyene göz olmak zor .
Allah hepimize doğru yolu buldursun .
 

degazor35

TÜRK oğlu TÜRK
Daha çok yardımlar gelecek kardeşlerim,hele bir seçim yaklaşsın,
barajlar satıldı,
sırada termik santraller var :)

oradan gelen paralarda
yan gelip yatanlara;
makarna
kömür
buzdolabı
çamaşır makinası olarak dönecek.

Garanti belgelerini koymayı unutmasınlar.:)
 

xyz4

New member
Daha çok yardımlar gelecek kardeşlerim,hele bir seçim yaklaşsın,
barajlar satıldı,
sırada termik santraller var :)

oradan gelen paralarda
yan gelip yatanlara;
makarna
kömür
buzdolabı
çamaşır makinası olarak dönecek.

Garanti belgelerini koymayı unutmasınlar.:)
Bunlar ne ki? Küçücük yavrularımızın gittiği okulları, arazileri değerli diye satmak için hazırlıklarını bitirdiler. Büyük bir olasılıkla 2011 genel seçimlerini kazanırlarsa, satacaklar. Ama yandaşlarına ölmüş eşek fiyatına. Öğrenci başına 200 TL. ödeyeceklermiş. Peki! O okul veliden en az kaç lira isteyecek? Bunlar iyi günümüz. Fakir-fukara edebiyatı yapanların, fakirleri nasıl ezeceklerini göreceğiz. Eskiden fakir aile zorunlu eğitim olmadan önce ilkokulu bitiren çocuğunu çırak verirdi. Yakında İlkokula gönderemeden çırak verecek.
 

slymnbrs1

New member


Burada her kim ne yazarsa yazsın, Adalet ve Kalkınma Partisi ve genel başkanı Recep Tayyip Erdoğan gibi düşünen, o karaktere sahip kişiler Devletin malını, halkın malını şahsi çıkarlarına alet ederek, sanki cebinden bağışlıyormuş gibi bir tavırla, sosyal devlet kisvesi altında cahil halkı aldatır bir şekilde hareket ediyorlar. Bu durumu tesbit edip açıklamaya çalışılırken, cahil halk diye bir kelime kullanınca bazı arkadaşlar halkı küçümsüyor musun gibisinden sözler söylüyorlar. Aslında burada amaç aşağılama değildir. Tam olarak söylenmek istenen, yardım davranışlarını bu şekil ve kalitede insanlara sunan kişilerin halkı cahil yerine koyduğunu anlatmaya çalışmaktır. Bu yanlış bir davranıştır denmek isteniyor.

Halkı cahil görüyor ve malda doğrudan kendisine ait olmayınca çokta özenli yapmıyor bu işi. Bazı bölgelerde halkın ihtiyaçları ile çokta örtüşmeyen yardım hareketleri sergileyip, saçmalıyor. Bazı arkadaşların yazdığı gibi, televizyonlardan seyrettiğimiz gibi. İnsanların yola ve suya ihtiyacı varken, akp tutuyor onlara buzdolabı ve çamaşır makinası gönderiyor.

Bunlar yaşanırken ve bunlardan daha vahim ülke kaynakları heba edilirken, peşkeş çekilirken bunları görmek, anlamak istemeyen kişiler, bu ciddi ve onarılması güç yanlış işleri eleştiren kişileri beğenmiyorlar. Veya sizin ki yapınca ses çıkarmıyorsunuz, bizim ki yapınca eleştiriyorsunuz gibisinden sözler söylüyorlar. Aklı başında, vicdanı sağlam insan hırsızlığa, arsızlığa her zaman karşı çıkar. Sizinki, bizimki muhabbetine girmez.

xyz4 + + +
_TozKoparaN_ - - -
levent32 + + + + + +
Uzunefe + + + + + +
h.yilmaz + + +
degazor35 + + +

Arkadaşlar alınmasın. Artı ve eksi değerlerin bulunduğu tabloyu espri amaçlı yaptım. Lütfen bu tablo ile ilgili ciddi yorumlar yapmayınız.

 

xyz4

New member
Kimi, kime şikayet edeceğiz? LOOPUSED diye bir nick onun kankası büyük ihtimalle ikinci nicki de react0r. Bu da yetmiyor. Birçok nick ile forma giriyor ve kendi açtığı konulara yazı yazıyor. Öyle uyanıkki, bütün yalanları ortaya çıkıyor. Bunu çıkaranı banlıyor. Dümenden kendi muhalif nickini de banlıyor. YERSEN! Üç yıldır bu formdayım. Bu kimse üç yıldır milliyetçi ve ulusalcıları banlıyor. Yorumlarını siliyor. Sudan sebep ve bahanelerle bunu yapıyor. Forumda çıt çıkmıyor. Bu şahıs kimdir? Formun sahibi mi? Öyle ise girmeyelim. Formun sahibi değilse, bu formun sahibi ve yetkili moderatörleri bu kimseye neden bu kadar taviz veriyor? Müslüman mahallesinde salyongoz satan bu kimse kimdir?

NOT: Bu nicklerin aynı kişi tarafından kullanıldığını nereden mi biliyorum? 23 yılımı bu işe verdim. Müsaade edin de o kadarını bileyim. Yazı karakterleri aynı. Yetkili bir moderatör ip kontörülü yaparsa, rahatça anlar. Bildiğim kadarı ile ikinci nicki kim kullanırsa kullansın, süresiz banlanır.
 

HTML

Üst