Bdp anayasa paketine “hayır” diyecek

aybars24

New member
bu konuyu anayasa değişikliğine hayır demekle diğer partileri bdp yle bir tutan zihniyetin bdp nin niye hayır dedığini anlamaları için açtım umarım biraz faydası olur.



Hükümet anayasa değişikliği paketini siyasi partilere sunarken, paket hakkında tek sıcak mesaj BDP’den geldi. BDP, paketi yetersiz bulmakla beraber inceleyeceğini ifade etti.

Ancak bugün Avrupa’da yayın yapan PKK’ya yakın yayın organı Özgür Politika Gazetesi PKK’nın en etkili ismi Murat Karayılan’a Anayasa değişikliği paketini sordu. Karayılan paketin bu haliyle kabul edilemez olduğunu söyledi.

Karayılan röportajında şunları söyledi: “Kürtlerin bu değişikliği olumlaması ya da desteklemesi söz konusu olamaz. Çünkü içinde Kürtler açısından bir şey yoktur. Bir şey olmadığı gibi Türkiye açısından da daha çok sizin de belirttiğiniz gibi kendisini, iktidarını zora sokan, frenleyen önündeki engelleri kaldırmaya çalışan bir paket niteliğindedir. Bazı farklı şeyler de konulmuştur ama esası böyledir. Bu açıdan bu paketle AKP’nin gerçeği bir kez daha açığa çıktı. Neyi istiyorsa sadece ve sadece kendisi için istiyor. Bencilliği bir kez daha netleşmiştir. Bu bencilliğe kesinlikle müsamaha göstermemek lazım.

Sadece yargıya ilişkin maddelerin değil, bu anayasanın köklü bir biçimde değişmesi gerekmektedir. Şu anda değiştirme koşulları da vardır. Madem ki bir değişim sorunu gündeme geliyorsa o zaman köklü değişim yapılmalı ve 12 eylül yasası çöpe atılmalıdır. [/COLOR]Mevcut anayasayı değiştiriyoruz havası yaratılarak, aslında özünü de koruyan bir zihniyet var. Bu daha tehlikelidir. Dolayısıyla bu oyuna müsamaha göstermemek, kesinlikle bu girişime karşı durmak gerekiyor. Eğer samimi ve dürüstlerse köklü bir değişklik tasarısını getirsinler. Türkiye halkının çoğunluğu referandumla bunu onaylayacaktır. Esası budur. Bu mevcut paket yetersiz olmakla birlikte, mevcut anayasanın köklü değişmesi gerektiği yönündeki savı da öteleyen bir paket olmaktadır. Bu açıdan 12 eylül yasasını kalıcılaştırma özelliğini de taşımaktadır. Bu nedenle Kürt halkının ve demokrasiden yana olan güçlerin tavrı net olmalı, karşı olmalı, diye düşünüyorum.”
Karayılan’ın açıklamasının ardından siyasi yorumcular, BDP’nin paketi reddedeceği tahmininde bulunmaya başladılar.

kaynak:BDP ANAYASA PAKETİNE ?HAYIR? DİYECEK

bu adamlar daha önce seçim barajını indirin kürtlerle alakalı maddelerde ekleyin vb. gıbı kımı sartlar karsılıgında anayasa degısıklıgını destekleyeceğini duyurmustu ama barajın inmesi akp nınde ısıne gelmedıgı ve kürtlere ayrıcalık olayının halkın hazmedememesı gıbı durumlardan dolayı bu degısıklıker gündeme alınmamıstır.

gelelım hayır diyen mhp,chp ve diğer partilere onlar bu anayasa paketi ile yargının bağımsızlığını kaybedeceği,özgürlük genişletme adı altında baskı ve diktanın daha da artacağı dolayısıyla akp nin istediği bana kimse karışamaz yaptım oldu mantıgının güç kazanacağı için hayır diyor. umarım aradaki nuans farkını anlamışsınızdır.

yani herkes hayır diyor diye kendınızı nımetten saymayın doğru dürüst bir yasa getirsinler bizde evet diyelim. yada yargı ile olanları bir pakette öbürlerini başka pakette oylamaya sunsunlar halk istediği değişimi seçsin. tabi o demokratik anlayış varsa.
 

BurakƷ5

Moderatör
Moderatör
bir avuç şerefsizin vereceği kararın önemi yok

yarın hataya gideceklermiş anasını belleseler onların orda keşke
 

BurakƷ5

Moderatör
Moderatör
selahattininde burnnunu kırarlar , söylemedi demeyin
 

levent32

New member
Bu millet çok çekti sağcı solcu kavgalarından

Bu millet çok çekti sünni alevi kavgalarından

Ne olur gaza ve kimsenin oyununa gelmeyin birilerinin ekmeğine yağ sürmeyin...

Düşünsenize her yerde türkler ve kürtler birlikte yaşıyor. Yurdun her yerinde İnegöl de Dörtyol da ortaya çıkan olaylar çıkarsa ne olur.

Bu kimin işine gelir ?

Aklı selim ve soğukkanlı davranmakta fayda var. Çok oyuna geldik gelmeyelim artık uyanalım.

Türk'ü kürt'ü ve çerkezi
Hep ademin oglu kızı
Beraberce şehit gazi
Yanlış var mı? ve neresi..

Yezit nedir ya kızılbaş
Değil miyiz hep bir gardaş
Bizi yakar bizim ateş
Söndürmektir tek çaresi....

Şiir: Aşık Veysel
 

febeke

Banned
bir avuç şerefsizin vereceği kararın önemi yok

yarın hataya gideceklermiş anasını belleseler onların orda keşke

yaşadığnız ülkeyi tanıyın da öyle yorum yazın.hatay binlerce yıldır çeşitli dinleri ve etnik grupları birarada barındırmış bunları mı barındırmaacak?
 

febeke

Banned
aybars24;5098241 yani herkes hayır diyor diye kendınızı nımetten saymayın doğru dürüst bir yasa getirsinler bizde evet diyelim. yada yargı ile olanları bir pakette öbürlerini başka pakette oylamaya sunsunlar halk istediği değişimi seçsin. tabi o demokratik anlayış varsa.[/QUOTE' Alıntı:
hayır diyenlere gelin sizin de çorba da bir tuzunuz olsun deniyor.yooooo.
gelin siz bir özgürlülçü anayasa hazırlayın deniyor.yoooooo.
biz iktidar olalım ondan sonra.siz iktidara gelene kadar bu memleketin değiştirilmeyen anayasa maddelerinden dolayı yaşadığı sıkıntının vebali günahı bu partilerin boynuna
 

HTML

Üst