İşi o siperde kaybettik

game006

New member
SAVAŞMAYI bilmem, strateji uzmanı değilim ve bunları bilmeyen insanlara ikinci sınıf insan muamelesi yapılmasını aptalca buluyorum.
Ancak psikolojiden ve sosyolojiden biraz anlarım. Eh okumamız yazmamız da var sayılır.
Onun için uzmanı olmadığım konuda yine de bir laf edeceğim.
Bakarsınız strateji ve savaş uzmanlarının benden öğrenecekleri bir şeyler de vardır kim bilir.
Okuduklarımdan öğrendiğim ve konuştuğum eski askerlerin bana söyledikleri, askerini ziyaret eden bir komutanın siperde katiyen eğilmemesi gerektiğidir.
Bölgeden gelen fotoğraflara ve filmlere baktım, Başbakan ve Genelkurmay Başkanı, çuvallarla oluşturulmuş siperlerde dağ başında nöbet bekleyen askerleri ziyaret ettiklerinde, o siperde bulundukları süre boyunca çömeldiler, eğildiler.
Bu yanlıştır. Siz ikiniz o askerlere moral vermek için oradasınız, bırakıp gittikten sonra o çocuklar zifiri karanlıkta da orada kalacaklar. Bari orada bulunduğunuz birkaç dakika dimdik ayakta durun da biraz moralimiz düzelsin.
Tehlike mi var, varsın olsun. Ateş mi açılır, varsın açılsın. Vurulur musunuz, evet belki vurulursunuz. Bu devletin başında olmak, cesur olmayı gerektirir.
Siz Türkiye toprakları içinde bir siperde, neredeyse tüm devlet sizi korumak için seferberlik ilan etmiş durumayken bile canınızı korumak için o kadar ürkek görüntü verirseniz, bu millet de yenilmişlik duygusuna kapılır.
Türk ordusunun Genelkurmay Başkanı ve Türkiye’nin Başbakan’ı o siperde dimdik ayakta durmalıydı. İsteyen istediğini söylesin bana, lafımın arkasında art niyet arasın, boş verin bunları... Doğru bildiğimi söylemek de benim bu ülkeye hizmet biçimim.
Hem o siperde Genelkurmay Başkanı neden savaş kıyafetiyle değildi? Başbakan’ın bir göstermelik komutan üniforması bile yok muydu. Semboller ve bunların kullanılışı, bazen silahtan bile önemli olabilir.

ATATÜRK SİPERDE BİR DEFA EĞİLDİ
Toplum psikolojisini hiç düşünmüyorsanız bari tarihi okuyun.
Atatürk siperde askerini denetlerken hiçbir zaman eğilmemiştir. Pardon sözümü geri alıyorum. Atatürk siperde sadece bir defa eğilmiştir. O da bir askere ikram ettiği sigarayı yakmak içindir.
Devlet adamı böyle olunuyor işte beyler. Kimsenin Atatürk gibi olabilmesini filan beklediğim yok, ama ülkenin çıkarları için korkularınızı yenip kendi toprağınızdaki siperde eğilmeyeceksiniz.
Şimdi, “Senin için orada olmadan bunu yazmak kolay“ diyecek bazılarınız.
Doğru, kolay bu. Ben komutan değilim, başbakan da değilim, yaşlılıktan düşmemiş olsaydım ve askere alınabilseydim herhalde üsteğmen olurdum.
Size yemin ediyorum, üsteğmen rütbemle o gün ben o siperde olsaydım, içim korkudan tir tir titreseydi bile, yine de dimdik ayakta dururdum.
Dikildiğim anda ise askerlerime, “Bu savaşı kazandık arkadaşlar” diye seslenirdim.
Alnıma da yersem kurşunu orada, korkularına yenilmemiş bir şehit kahraman olup çekip giderdim bu dünyadan.
Biliyorum söylemesi kolay, yapması zor ama yapamayacaksan da oraya hiç çıkma be kardeşim.

http://www.haberturk.com/yazarlar/526236-isi-o-siperde-kaybettik

Silin kardeşşim bu yazıları da silin
zaten bakıyorum işlerine gelen tüm köşe yazarlarının yazılarını siliyorlar forumdan ne hikmetse
 

ecstasy

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Arkadaşım Şikayet konumuz var, silinen konun varsa yazarsın oraya sana sebebini yazarız..
Ayrıca silinen hiç bir konun yok.. Sen kendindemisin?
 

ghost031

New member
Ne kadar sapkın bir düşünce. Başbakan ve genel kurmay başkanı ayakta durunca bağıracaklar bu savaşı kazandık diye. Üzerlerine sembolik üniformalar giyecekler. Dimdik ayakta duracaklar hatta bir süre kıpırdamadan duracaklar. duracaklar ki it sürüsünden birisi 2500 metreden nokta atışı yapsın. Sonrasında Dünyaya gülünç olalım. Türkiyenin Başbakanı ve Genel kurmay başkanı hemde etrafı askerlerle çevrili bir siperde Alnının çatından vurularak öldürüldü diye. Sizde için için kıs kıs gülseydiniz.

Beyler yok öyle üç köfte beş kuruşa. Bu ülkede bazı siyasetçiler sivasın doğusuna geçemezken. bazılarıda artistlik olsun diye van'a gidipte yumurta yağmuruna tutulmuşken , Bu ülkenin başbakanı ve Gen.Kur. bşk. Ta ki sınırdaki bir mevzide askerleri ziyaret ediyorsa bunun adı " GERÇEK KAHRAMANLIKTIR" . Ama sizin gibi klavye başında sağa sola saldırıpta evinden bie çıkamayanların ki ise " UCUZ KAHRAMANLIK" . Bu ülke Gerçeğini ucuzundan ayırt edebilecek kadar bilgilidir. Sizin zannettiğiniz gibi cahil değil. Bu tür gazlara gelmez. işinize bakın.
 

DarthErim

Altın Üye
Başbakanımızın yaptığı ne ilk ne son hata birileri demekki ayakta durması gerektiğini söylememiş.
Başbakan hadi sivilo bir şeyden anladığı yok da Koskoca genel kurmay başkanı neden...

Orada ayakta durmak ucuz kahramanlık değil Pahalı kahramanlıktır.
Pahası da canınız yada bedeninizin bir parçasıdır bu arada.
 

olimpiyat

New member
ammada sulandırdınız işi ecevit bushun önünde eğiliyodu be hiç seisniz çıkmadı ayrıca siperde ayakta durulmaz eğilir hiç bir savaşta yatmamışmı atatürk sipere sizin gibi adamların gazını kurtlar vadisindeki polat alemdarın üstüne 500 mermi gelirken dimdik yürümesi keser hiç unutmuyorum istihbarat subayım alarm tatbikatında siperlerde elinde silahla dimdik duran çocukları görüp komutanlarını öyle bir fırçalamıştıki....
aynı şekilde askerimiz siperde şiir yazıp türkü çaarıp gizlice sigara içeceğine siperde eğilerek asker gibi nöbet tutsalardı iilk ateşte bu kadar şehit vermezdik... herşey bir yana o fotoğrafta herkez dikken korkup saklanan bir başbakan değil genel kurmay başkanı en yüksek rütbeli askere uyum sağlayan belkide saygı gösteren dediklerini dikkatli dinbleyen başbakan resmi var...
 

herryilmaz

New member
bu millet kurtlar vadisini ya james bond filmlerini çok fazla izlemiş herhalde manşete bak işi o siperde kaybettik bu yazıyı yazan salak askerlik yapmamış herhalde

atatürk siperde bir kere eğildi diyor acaba bu embesil salak ordamıydı atatürkün yanındamıydı susun susun bari o müstesna insanın adını pis ağzınızla kirletmeyin
 

DarthErim

Altın Üye
bu millet kurtlar vadisini ya james bond filmlerini çok fazla izlemiş herhalde manşete bak işi o siperde kaybettik bu yazıyı yazan salak askerlik yapmamış herhalde

atatürk siperde bir kere eğildi diyor acaba bu embesil salak ordamıydı atatürkün yanındamıydı susun susun bari o müstesna insanın adını pis ağzınızla kirletmeyin
Oraya baş bakan giderken sizce ne kadar önlem alındı.
Orada tehlike olduğuna inanıyor musunuz yani?
 

altuga

New member
Oraya baş bakan giderken sizce ne kadar önlem alındı.
Orada tehlike olduğuna inanıyor musunuz yani?
o bölgede ne kadar önlem alınırsa alınsın her zaman tehlike vardır ,her tarafı karıs karıs arayamazsın bir uzun menzillli tüfekle bir anda kendini öbür tarafta bulursun.....

burada basbakanı veya genelkurmay baskanını savunmaya kalkmıyorum ama ataturkle kıyaslayıp hemen yerin dibine sokmya calısıyorlar eger ataturk bugun o siperde olsaydı oda egilirdi eski fotograflarında siperde egilmiyor fakat siperlerin yuksekliğide neredeyse goğüse kadar...

guneydoguda ayakta durmak beni vur demektir ve eger o gun orada basbakan ve genelkurmay baskanı vurulmus olsa su anda mansetlerde ikisindende salak diye bahsedilirdi...
 

emekcii

New member
bunlar çömelmeye degil başbakanın ayakta durup vurulmasını istiyorlar...nitekim..kanas gibi silahlar var kurşunun nereden geldigini bilemezsin bile...
 

emekcii

New member
TSK o fotoğraf için açıklama yaptı

Genelkurmay'da yapılan basın bilgilendirme toplantısında tartışılan fotoğraf için açıklama yapıldı.
25 Haziran 2010 / 12:01


Genelkurmay Başkanlığı, bugün basını bilgilendirme toplantısı yaptı; artan terör olayları ile ordunun profesyonelleşmesi konusunda gelinen aşama hakkında bilgi verdi. TSK, "Başta Irak olmak üzere sınır güvenliğini profesyonel asker koruyacak" açıklamasını yaptı. Gediktepe'deki mevzi ziyaretiyle ilgili olarak da, "Başbakan ve komutanların çömelme görüntüleri askeri gereklilikti. Ayakta durmaları tehlikeliydi" denildi.

ASKERİ GEREKLİLİKTİ

Genelkurmay Başkanlığı Genel Sekreteri Tümgeneral Ferit Güler, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve komutanların Gediktepe ziyareti esnasında mevzilerde çömelmeleriyle ilgili, "Mevzilerde iken Türkiye Cumhuriyeti Başbakanını ve komutanlarını tehdide açık bir şekilde ayakta tutmak doğru bir hareket tarzı olmazdı. Kısacası bu askeri bir gerekliliktir" dedi.

Tümgeneral Güler, Genelkurmay Başkanlığı karargahında yapılan basın bilgilendirme toplantısında, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"Gediktepe'yi ziyaret esnasında Başbakan ve komutanların, mevzilerde çömelme fotoğrafı" konusundaki soru üzerine, Tümgeneral Güler, "Görüntülerden de açık bir şekilde görüldüğü üzere, orası düzenli bir cephe, mevzi değil, Türkiye-Irak sınır hattının tam üzerindedir. Sıfır hattıdır. Güneyi Irak'ın kuzeyidir, güneydeki arazi daha hakim bir arazidir. Her zaman bir kaç teröristin veya keskin nişancıların civarda bulunması mümkündür. Erler ayakta değil. Mevzilerde iken, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanını ve komutanlarını tehdide açık bir şekilde ayakta tutmak doğru bir hareket tarzı olmazdı. Kısacası bu askeri bir gerekliliktir" yanıtını verdi.

Bu tip mevzilerde uzak mesafeli ateşler sonucu şehit verilen olaylar olduğunu anlatan Tümgeneral Güler, "Burada önemli olan belirli bir risk alınarak Gediktepe'ye gidilip oradaki personel ile birlikte olmaktır" diye konuştu.


TSK o fotoğraf için açıklama yaptı - Güncel - Diğer
 

HTML

Üst