AKP iktidarında ne kadar şehit verdik?

game006

New member
İŞTE AKP DÖNEMİNDE TERÖR BİLANÇOSU
AKP iktidarının “demokratik açılım” adını verdiği Kürt açılımı, bölücü terör örgütü PKK’ya bugüne kadar hiç olmadığı ölçüde cesaret verdi. AKP’nin Kürt açılımı söylemini ortaya attığı tarihten bu yana verdiğimiz şehit sayısı 128 oldu. Bu rakam, demokratik açılımın "fiilen" uygulandığı son 4 ayı kapsıyor. Aynı dönemde, güvenlik güçlerimiz tarafından öldürülen terörist sayısı ise 159.

AKP’nin iktidara geldiği dönemden itibaren, terör saldırıları da, bu saldırılara kurban verdiğimiz şehitlerimizin sayısı da artmaya başladı. Türkiye bu kâbus dolu günlere nasıl geldi? Hani herşey çok güzel olacaktı? Hani Türkiye’de “ayrımcılık” vardı? AKP, bu ayrımcılığın önüne geçecekti!..
Başbakan Erdoğan’a göre, bu devlet yıllarca yanlış yönetilmişti! Erdoğan’ın sözünü ettiği o “yıllar”da neden şehit sayımız ‘sıfır’a inmişti o halde? Terör örgütü, 2002 yılında niçin kendisini “fesh etme” kararını almıştı? Yanlış olan neydi?
Teröre 6 şehit verdiğimiz 2002 yılından bu yana, AKP iktidarının “kanatları” altındaki terörle mücadelenin bilançosuna baktığınızda ne göreceğinizi biliyor musunuz? Biz yardımcı olalım…
İşte rakamlarla Türkiye’nin terör mücadelesi:
1999 yılında 203 şehit verdiğimiz terör, 2000 yılından itibaren hızla güç kaybetmeye başlamış, bölücü faaliyetlerinin sayısı gözle görülür oranda azalmıştı. 2000 yılında, terörün kanlı eylemlerinin sayısı 3 bin 2198’den 45’e düşmüş, şehit olan güvenlik görevlisi sayısı ise bir yılda 22 olarak belirlenmişti. 2000 yılında, terör örgütünün Türkiye içindeki mevcudiyeti korunamaz hale gelmiş, terörist miktarı ise 4 bine kadar düşmüştü. Bu sayının ancak ve ancak yüzde 10’u Türkiye topraklarında barınabiliyordu.
Gelelim 2001 yılına… 2001’de teröre verdiğimiz şehit sayısı sıfırdı. 2002’de ise sadece 6 askerimiz terör saldırılarında şehit düştü. İşte rakamlar. Sıfır olan şehit sayısı AKP döneminde nasıl üç haneli sayıları buldu.
2003 yılında 21 şehit
2004 yılında 73 şehit
2005 yılında 92 şehit
2006 yılında 121 şehit
2007 yılında 118 şehit
2008 yılında 150 şehit
2009 yılında 135 şehit verdik.
2010 yılına gelindiğinde, iktidarın “demokratik açılım” söylemleri de meyvesini(!) vermeye başladı. Terör saldırıları bir anda artarken, eylemlerin yalnızca Güneydoğu bölgelerinde sınırlı kalmadığı, Karadeniz Bölgesi başta olmak üzere, Batı’ya doğru bir kaymanın başladığı dikkat çekiyordu.
2010 yılına geldiğimizde, karşımıza çıkan tablo şu:
18 Nisan tarihinden bu yana geçen iki aylık sürede güvenlik güçlerine 224 saldırı düzenlendi. Son dört aylık dönemde, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bölücü terör örgütüyle mücadelesinde, öldürülen terörist sayısı 159 oldu. Yine bu dönemde, her gün bir çatışma haberi aldık, hemen her gün en az bir şehit verdik. Son terör saldırısında ise 10 vatan evladımızı yitirdik.

Peki bu ülkeyi yönetenler ne yaptı?

Biz söyleyelim ne yaptıklarını... Terörü "şiddetle" kınadılar ve mücadelenin "kararlılıkla" devam edeceğini duyurdular.

Bu mücadeleyi "kararlılıkla" sürdüren yegane kurum, Türk Silahlı Kuvvetleri'dir... Bu mücadeleyi baltalayanlar ise, okyanus ötesinden ve burnumuzun dibinde yeşertilen kukla devletçikten, köklü Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni yönetenlerin içine düştüğü acziyete sevinenlerdir... Kirli terör siyasetçilerinin, içerideki işbirlikçileri, kalemşörleri, "demokrasi çığırtkanlığına" soyunmuş liberal görünümlü hainleridir...

Ordunun, terörle mücadelesini baltalayanlar, terörü müzakere konusu yapmayı kabullenip, şehit kanları üzerinden pazarlığa oturanlardır...

Dünün peşmerge reisi, çapulcu Barzani'yi, ülkesine buyur edip, krallar gibi karşılayanlar, ona "Mesud Abi" diye seslenmekten hicap duymayanlardır...

Ordunun terörle mücadelesini baltalayanlar, şehit kanı akıtan eli kanlı teröristleri, Habur'dan güllerle karşılayıp, düzmece mahkemelerde yargıladıktan sonra serbest bırakanlardır...

Onlar bugün susuyor... Bakmayın siz onların sözde kınamalarına, kararlılık söylemlerine... Onlar gerçekten "acı"duysalardı bugün; temsil ettikleri milletin karşısına dimdik çıkarak yiğitçe söylerlerdi söyleyeceklerini... Söylemediler...

Yarın şehit cenazelerinde "Vatan sağolsun" diyenlerin acısı manşetlerden düştüğünde, onlar açılım safsatasına bıraktıkları yerden devam edecekler...

AKP döneminde kaç şehit verdik ölen terörist sayısı Dengir mir Fırat 19 Haziran 2010 Cumartesi 16:27
 

Fatih Hoca

Banned
30 bin kişiyi de AKP öldürdü heee !!!!! Hepsinin katili o ! Katliamların emrini AKP verdi !!!
 

Gentle_man

New member
pkk ne zaman azgınlık yapar ?

cevap vereyim : herşey istediği gibi gitmediği zaman demekki hükümet doğru bir yol izliyor...

siz böyle yazıncada pkk istediğini elde etmiş olur...
 

mesut67

New member
bende oyle dusunuyorum sehit sayıları arttı !!

cunku boyun egmıyoruz damarlarına basıyoruz nasıl mı acılım yaparak en buyuk emellerını curutmeye calısıyoruz!!

pkk yalnız kaldıgı zaman bıtmıs olacak bence bu ıs tsk ıle cozulmez kafalarda cozulmelı!!

bu da acılımla saglanacak devletın onceden yaptıgı yanlıslıklar duzeltılmelı!!

kıne hırsa kapılmamalıyız!!
terorıstlerle dogudakı halkı bır tutamayız!!
 

MG_eVİL

New member
pkk ne zaman azgınlık yapar ?

cevap vereyim : herşey istediği gibi gitmediği zaman demekki hükümet doğru bir yol izliyor...

siz böyle yazıncada pkk istediğini elde etmiş olur...
Peki 2002'den Önceki Koalisyon Döneminde Bitmek Üzereydi... O Zaman Senin Dediğin'e Göre Onlar Bütün Herşeylerini PKK'ya Mı Satmış...

Ayrıca Daha Dün'e Kadar Açılım Yoktu O Zaman'daki Şehitleri Napcaz ???

Ya Konuşuyorsunuz Ama Boş....

Sayın Öcalan'ı Unutmadık Bunlar'ı Unutalım Biz.. :thumbdown::thumbdown:

Ayrıca Tutuklu bulunan Cihaner ve diğer 9 kişinin ve Balyoz Davasından Çetin Doğan, Engin Alan ve diğer 14 Komutanın Tahliye edilmelerinden hemen sonra, bu Kanlı saldırıyı gerçekleştirmiş olduklarını hiç düşündünüzmü? Kim Tutuklatmıştı Bunları!?
 

LOOPUSED

Altın Üye
2002’de ise sadece 6 askerimiz terör saldırılarında şehit düştü. İşte rakamlar. Sıfır olan şehit sayısı AKP döneminde nasıl üç haneli sayıları buldu.
2003 yılında 21 şehit
2004 yılında 73 şehit
2005 yılında 92 şehit
2006 yılında 121 şehit
2007 yılında 118 şehit
2008 yılında 150 şehit
2009 yılında 135 şehit verdik.


Ya şu rakam cambazlığını bile vicdanınıza sorsanız size bir fikir verirdi fakat yapmıyorsunuz, yapamıyorsunuz,

şurdaki rakamları topladım 716 yaptı, 30.000-716=29284


e be birader,benim için bir kişide bir gerçi tek bir mehmetçiğim bile topuna bedel, lakin adama sormazlarmı 29284 mehmetçiğin katili kim? hangi iktidar dönemlerinde şehit olmuş diye?

Ya şu şehitler üzerinden bile siyasi mazleme yapıyorsunuz ya daha ben ne diyeyim.

yukarıdaki hesap çok söylenen 30.000 kişilik hesap, birde aşağıya MSB den alınan 14 Ekim 2008 tarihli bir hesap var.


Ordada deniyorki;

Milli Savunma Bakanlığı'nın hazırladığı verilere Türkiye, bugüne kadar asker, polis ve korucu dahil ülke genelinde 7 bin 964 şehit verdi.


Tempo'nun Milli Savunma Bakanlığı'nın hazırladığı verilere dayanarak verdiği rakamlara göre, 4 bin 828 sivil de terör nedeniyle hayatını kaybetti. 7 bin 946 şehidimizin 5 bin 821'i TSK mensubuydu.

Emniyet teşkilatı 775, geçici köy korucuları da bin 350 şehit verdi.

EN FAZLA ŞEHİT VEREN İL ŞIRNAK

1984'ten bu yana terörle mücadele veren Türkiye'de şehit cenazesi çıkmayan ilimiz yok. MSB'nin verilerine göre, bugüne kadar PKK terörüne en fazla şehit veren ilimiz Şırnak. Teröre 303 şehit veren Şırnak'ı 284 şehitle İstanbul, 264 şehitle de Hakkari takip ediyor.




kaynak




Kaldıki ne fark eder onun dönemi bunun dönemi diye.. hepsi ve daha çoğu MhpDSP anap,dyp Dönemlerinde şehit verilmişken, kim hangi iktidarı sizin kadar ucuzundan suçladı? sanki hükümetler direk çatışma alanındaymış gibi? hangi şehit yakını cenazelerde hükümet erkanına yuh çektide paşasına hesap sordu?ben evladımı başbakana teslim etmedim paşam sana teslim ettim neden koruyamadınmı dedi?

yaa şu konularınız bile buram buram bölücülük kokuyor..bu milletin topyekün birliğe beraberliğe ihtiyacı varken, hesap sorulması gereken onlarca soru varken siz oy devşiriciliğinemi çıktınız..



sayılar ortada, illa şehit sayısı dökecekseniz bakın bakalım sevdiğiniz iktidar dönemlerinde kaçmış sayı.. ben hicap duyuyorum bunları yazmaktan. varın siz yazın..
 

Gentle_man

New member
Peki 2002'den Önceki Koalisyon Döneminde Bitmek Üzereydi... O Zaman Senin Dediğin'e Göre Onlar Bütün Herşeylerini PKK'ya Mı Satmış...

Ayrıca Daha Dün'e Kadar Açılım Yoktu O Zaman'daki Şehitleri Napcaz ???

Ya Konuşuyorsunuz Ama Boş....

Sayın Öcalan'ı Unutmadık Bunlar'ı Unutalım Biz.. :thumbdown::thumbdown:

Ayrıca Tutuklu bulunan Cihaner ve diğer 9 kişinin ve Balyoz Davasından Çetin Doğan, Engin Alan ve diğer 14 Komutanın Tahliye edilmelerinden hemen sonra, bu Kanlı saldırıyı gerçekleştirmiş olduklarını hiç düşündünüzmü? Kim Tutuklatmıştı Bunları!?
2002 den önce Türkiye kendini yönetmiyordu başkaları tarafından yönetiliyordu...

Yani PKK'nın ağababaları tarafından yönetiliyordu...

Acaba şimdi ne oldu da PKK bu kadar azdı hiç merak edip cevabını aramıyormusun...

Evet daha dün'e kadar açılım yoktu ama PKK nın tek sorunu açılımmı dedim ben...

Ama dikkat edersen bu açılım olayından sonra çok azıttılar Neden acaba?

Hükümete kızıyorsunuz açılım diye bak olmaması PKK yı sevindiriyor demekki...

Bu da demek oluyorki Hükümet birşeyler yapıyor...

Hiç haber okuyormusun bilmiyorum Türkiye lider konuma geldi...

Ve dahası da olacak...

Ömrü olan neler görecek.
 

trkatmer

New member
Yeni şehitlerin kanını içmeye biraz ara verinde 33 er katliyamını yani 29 mayıs 93 tarihindeki gelişmeleri okuyun, öğrenin belleyin. Sonra gelin yeni şehitlerin üzerinden politika yapmaya devam edin. Çünki siyaseti herkes yapar ama masum insanların naaşları ve kanları üzerinden yapılana siyaset denmez...
 

oLdness_07

The Darkness
Şehitler üzerinden siyaset yapmak acizliğinde ötesinde birşeydir.
Şehitlerden 1. sorumlu olan TSK'dır.TSK'ya ''tek kelam etmeyip'' AKP'ya tabiri caizse ''sövülürse'' ben burda art niyet ararım.
He burda kimseyi savunduğum yok.Ama mevzu bahis şehitlerimiz olunca dozu iyi ayarlamak lazım ayıptır
 

Giovane

Altın Üye
Baykal'ın koltuğundan indirilip, Kılıçdaroğlu'nun gelmesi,
Türkiye'deki gerilimin artırılıp bunun hükümete ve devlete yıkılmak istenmesi,
Ordunun yıpratılmak istenmesi,
Sizce bunlar neyi gösteriyor ?

Gizli güçlerin yeni oluşturulacak koalisyonu kendilerinin belirlemesini gösteriyor.
Sizce AKP gidince, TSK yıpratılınca, Ülkede güven ortamı kaybolduğunda iyi seyler mi olacağını düsünüyorsunuz?

Terörün artış göstermesi, erken secim istenilip yeni parti liderlerinin boy göstermesi vs.
Bana göre bunlar hep bir planın parçası.

Sağlıklı düşündüğümüzde İlker Başbuğ'un istifası, AKP hükümetinin erken seçime gitmesi veya istifa etmesi bu durumda Türkiye'yi icinden cıkamayacak daha da kötü durumlara itecektir.
 

HTML

Üst