Sızıntı Florida'ya ulaşabilir

Fuat

New member
Meksika Körfezi'ndeki petrol sızıntısının bir bölümü güçlü bir okyanus akıntısına kapıldı. Bu sızıntının daha hızlı yayılabileceği anlamına geliyor.

ABD'nin Meksika Körfezindeki petrol sızıntısının küçük bir bölümünün güçlü bir döngü akımına kapıldığı bildirildi.

Amerikan Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi (NOAA), güçlü okyanus akıntısının petrolü, Florida Keys olarak bilinen takımadalara, hatta ABD'nin doğu kıyısına kadar taşıyabileceği uyarısında bulundu.

Sızıntının Küba'ya ulaşma ihtimali de mevcut. Bu sebeple Amerikalı yetkililerin Kübalı yetkililerle bağlantıya geçtiği bildirildi.
Açıklamada sızıntının, Körfezin ortasında saat yönünde bir döngüye de kapılabileceği ve bu durumda Florida açıklarına ulaşmayacağı belirtildi.

LOUISIANA KIYISINA ULAŞTI
Öte yandan sızıntının bir bölümünün Louisiana kıyısına ulaştığı bildirildi. Louisiana Valisi Bobby Jindal, bataklık bölgede botla yaptığı incelemenin ardından, ''Bu zift ya da yağ tabakası değil, kalın petrol yağı'' dedi.

Louisiana sahillerinin 80 kilometre açıklarındaki Deepwater Horizon platformunun 22 Nisan'da bir patlama ile batmasından sonra her gün denize 5 bin varil (800 bin litre) ham petrol sızması, büyük bir çevre felaketinin başlamasına neden oldu.

Kaynak

http://www.ntvmsnbc.com/id/25096960/
 

KIŞ

New member
amerikanın kıyılarına gitse nolur ki adamlar onu arıtır gene o petrolü kullanır abd bu abi petrol için her şeyi yapar mı yapar :)
 

Fuat

New member
Olan o sahil şeridindeki deniz canlılarına ve yerel halka oluyor düşünsene bir uyanıyorsun mis gibi deniz yosun kokusu alacağına petrol ve ölmüş hayvanları kıyıda buluyorsun.Petrol çıkarmak için nasıl katlediyorlar canlıları.
 

HTML

Üst