ağdan ne yaplabilir acaba

gazolay

New member
5 pc var ağımda hepsi aynı cd ve xp 32 bit sp2. ağ kuruldu .üzerine radminfull kurulu ve bölelikle tüm pc lere bağlanıyorum..ama radminde görüntülü konuşma yok sadece sesli var..
1:görüntülü konuşma yapabilemem için ne yapmam gerekir
2:bir tanemizde tv kartı var bunnu ağda nasıl paylaşacağız
şimdiden bilgili ve ilgili üsdatlara tşk ederim :smile:
 

*\ReaLLieS/*

New member
biraz daha saygılı olursan burda sana bilgisayara parende attırmayı öğretebilecek adamlar var.
.
.
NetOp u dene bi
 

Hyperion

Rally Art
Biladerim Sende Adam Gibi Bişeyle Gel Bigün
 

gazolay

New member
buyrun arkadaşlar belki bir gün birileri ağdan yayın yapmak ister bu işinizi görür


LC ile medya dosyalarını ağ paylaşımcılarına sunmak oldukça kolay. Üstelik yayınınızı, Windows Media Player veya diğer oynatıcılara uyumlu olarak yaratmanız da mümkün. Tüm ağ kullanıcılarının VLC Media Player kullandığı durum için rehberimiz bu sayfada.

"Dosya" menüsünden "Sihirbaz"ı seçin (CTRL + W). "Stream to Network" kutucuğunu işaretleyin ve bir medya dosyası açın. Bu, TV kartınız veya herhangi bir müzik / video oynatma listesi olabilir. Yayını tek bir bilgisayara yapmak için bir sonraki ekranda "RTP Unicast"ı işaretleyin ve yayını göndereceğiniz bilgisayarın IP adresini yazın. IP adresini bulmak için "Başlat - Çalıştır" yolunu izleyerek "ipconfig" komutunu kullanabilirsiniz.

Yayının, hedef bilgisayara yönlendiriciler (router) üzerinden gitmesi gerekiyorsa, "Gelişmiş Seçenekler" bölümünde "Time-To-Live" kutusuna, yönlendiricilerin sayısını yazmanız gerekli. Bu noktada, yayınınız için bir isim belirlemeniz de mümkün. Böylece oynatma listesinde "SAP Announcements" kısmında yayınınız, sizin verdiğiniz isim ile görünecektir. SAP tanımlaması yapılmamış yayınlar için, hedef bilgisayarda "Dosya Aç" komutuyla, "UDP / RTP" kutucuğunu işaretlemeli ve sunucunun adresini yazmalısınız.

Tüm Bilgisayarlara Yayın Yapmak

Yayını aynı anda birden fazla bilgisayara gönderebilmek için, bir önceki örnekle aynı yolu izleyin. Bu örnek için "RTP Multicast"i işaretleyin. IP numaraları için tek bir IP yerine, 224.0.0.0'dan 239.255.255.255'e kadar olan IP aralığında yer almalı. Özel kullanım için IP adresi olarak 239.255.1.1'i seçin. SAP tanımlaması olmayan yayınınızı, ağ paylaşımcısı bilgisayarlarda "Dosya Aç" menüsünde, "UDP/RTP Multicast"i seçip, IP adresi bölümüne 239.255.1.1 (Port 1234) yazarak açabilirsiniz.

İleri düzey yayınlar için ise sihirbaza ihtiyacınız kalmıyor. Profesyoneller, öncelikle "Tercihler" menüsünde diledikleri ses ve video filtrelerini seçmeli. Bir medya dosyasını açın, "Stream / Save" kutucuğunu işaretleyin ve "Ayarlar" butonuna basın. "Outputs" bölümünde yayınınızın gideceği adresleri belirleyin. Yayını yerel olarak da oynatmak istiyorsanız, ilgili kutucuğu da işaretlemeyi unutmayın. Çeşitli ses ve video codec'leri vasıtasıyla yayınınızı sıkıştırabilirsiniz. Bir SAP tanımlaması, yayınınızın, ağ bilgisayarlarında kolayca bulunmasını sağlayacaktır.
 

HTML

Üst