Windows 7'deki Komplo Teorisi (Vista'yı beğenmeyip Win7'ye beğenenler lütfen okuyun)

silver0021

New member
en iyi sistem vista SP2 dir..

tabikide win7 vistaSP2 dekileri kopyaladı anında win7 ye yapıştırdı..

stabilite vista SP2 de ve win7 de aynı işlior..
 

xemmi

New member
eyvallah bu beyin fırtınasına katılan tüm arkadaşlar harika yorum yapmışlar...elbette bahsi geçen sistem yani win 7 vistanın üzerine kurulabilir bir sistemdir...başka bir işletim sistemi beklemk ne kadar mantıklı olabilir ki...win95>win98>win2000-xp-vista gibi bir seri güden anlayışın farklı bir işletim sistemi ile gelmesini beklemek bence hayalcilik...evet win 7 vistadan daha hızlı ve görsellik olarakda daha doygun duruyor...

ah PARDUSS ah şu driver işlerini halletsende bizi windowsa muhtaç etmesen....
 

dengesis

New member
Herhalde kopmlo teorilerinden başka birşey düşünemiyoruz. Hangimiz açıp baktı windows vista ile windows7'nin çekirdeklerinin yapısal olarak farklılıklarına ya da sistem açılırken harddisk üzerinden driverlar okunurken ki farklılığı ya da hangimiz bilgisayar açılırken F8'e basıp vistada olmayan özellikleri windows7'de gördü. Listeyi o kadar uzatabilirim ki.

Çekirdek yapısı olarak bakarsak da Windows NT 4.0 dan itibaren NT çekirdeği üzerine kurulu olan bütün işletim sistemlerinin çekirdekleri nerdeyse aynıdır. .Net platformunun ve kullandığmız yazılımların geriye dönük olması nedendir sizce? Neyse fazla uzatmadan sadece grafiksel kullanıcı arabirimi (GUI)'ye bakıp karar vermek o kadar kolay ki.

Doğru olan bir nokta var ama bu da NT çekirdeği üzerine kurulu olan bütün windowslar birbirine benzerdir. Ancak windows 6.0 yani vistadan itibaren bazı değişiklikler olmuştur ve bunlar windows için devrim niteliğindeki değişikliklerdi. Dolayısıyla da microsoft windows 7 için bu değişiklikleri kullanması gayet normal ve ekstradan üzerine yeni teknolojiler eklemiştir.

Aslında yazıyı toparlamakta zorlandım. Çünkü söylenecek o kadar çok şey var ki.

Mesela Windows XP ilk çıktığındaki hali ile SP3'lü halini bi karşılaştırın apayrı bir sistemmiş gibi gelecektir ki öyledir de. Ama vista ve windows7 için böyle bir durum söz konusu değildir. Vistanın SP3 eklenmiş hali hiç değildir. Eğer tartışacaksak da windows 7 ve vista çekirdekleri arasındaki farklılıkları ortaya koyalım ondan sonra gerçeği görelim.

Saygılarımla.
 

DarthErim

Altın Üye
çok güzel bir yazı olmuş , fakat belirtmek isterim ki , her ne kadar çekirdek 6.0 üzerine yazılsada , sonuçta XP nin win2000 in stabil versiyonu olması gibi bişi win7 , temmuz 2009 dan beri sistemimde kurulu ve gerçekten de bir çok açığını kapamış microsoft.

birde gözden kaçmaması gereken birşeyde , win7 de hiç virüs olayı ile karşılaşmadım , ( antivirus programlarına alerjim vardır belirteyim )

alışkanlık meselesi , sonuçta nekadar göz boyarsanız okadar iyi bilinirsiniz. ve microsoft ta bunu çok çok iyi yapıyor.
Xp 2000 in stabil değil kaynak tüketen versiyonu :)
 

b_gundem

New member
bende asus f3 e laptop var vista yuklu geldi ve geldigi ilk gun formatı attım o kadar yavastı ki...
,neyse 2 sene xp kullandım ondan sonra seven denedim suan xp deki kadar hızlı bi makinem var nasıl oluyorda vistayla seven aynı diyebiliyorsunuz.... gozle gorulur farklılıklar varken??
 

Plus

New member
:) ey müslümanlar win7'de çoğu servis ve hizmetler çalışmıyor servis ve hizmetlere bakın vista ile aynı sadece çoğu servis search indexer bile elle yapılandırılmış windows 7 de sadece hizmetlerin çoğu kapalı inanmayan dener ben şuan vista sp2 kullanıyorum ve o hizmetleri durdurdum şuan win7 yi ağzıma bile anmıyorum.
 

dengesis

New member
:) ey müslümanlar win7'de çoğu servis ve hizmetler çalışmıyor servis ve hizmetlere bakın vista ile aynı sadece çoğu servis search indexer bile elle yapılandırılmış windows 7 de sadece hizmetlerin çoğu kapalı inanmayan dener ben şuan vista sp2 kullanıyorum ve o hizmetleri durdurdum şuan win7 yi ağzıma bile anmıyorum.
Koca işletim sistemini sadece hizmetlerden ibaret olduğunu düşünüyorsan yanıldığını belirtmek isterim. Tabii normal bir kullanıcının farkedeceği şeylerdir bunlar. Ama biraz daha derinlemesine bakarsan windows 7'nin vistadan farklı olduğunu görebilirsin. Yine de hizmetler üzerinde yoğunlaşacaksan söyleyeceğim son şey XP'nin hizmetleri ile Vista'nın hizmetlerini karşılaştır hangisinde daha çok hizmet biligsayar açılışında yükleniyor diye.
 

Plus

New member
o zaman programcı arkadaşlarına şunu sor bir yazılımda 1.0 ne demek 1.1 ne demek burada baya belli kimin bilgisi ne düzeyde.
 

dengesis

New member
o zaman programcı arkadaşlarına şunu sor bir yazılımda 1.0 ne demek 1.1 ne demek burada baya belli kimin bilgisi ne düzeyde.
Benim öyle bilgi ispat etme gibi bir kaygım yok. Sadece öğreniyorum herşeyi. Görebilecek düzeyde de gözlerim ve akıla sahibim. Bunlar üzerinden konuşuyorum. Zaten ben windows üzerinde böyle bilgiliyim ya da işte şöyle programcıyım ki programcı tabirine de alışkın değilim ne ise ben onlara yazılım uzmanları ya da yazılım geliştiren insanlar dediğim için programcı arkadaşlarım yok. 1.0 ve 1.1 'in ne anlama geldiğini emin ol iyi biliyorum öyle olmasa bile araştırıp bulabilirim. Ama buraya yazdığım hangi şeyi araştırıp baktın ki. Sadece somut şeyler üzerinden konuşalım istiyorum hepsi bu.
 

SKesici

New member
..:.. ne fark eder sonucta cogumuz para vermeden kuLLanıyoruz :D ..:..
bütün yorumları okudum ve en mantıklısı bu gibi geldi bana.
ama kafa patlatan arkadaşlara destek olmak adına şunu söylemek isterim. motoru düzgün çalışmayan bir ferrari, sağlam bir 124'ten daha yavaş gidecektir. o yüzden önemli olan nasıl göründüğü veya neyin üzerine bağlandığından ziyade motorun çalışıp çalışmadığını sorgulamak lazım.
ayrıca hepimiz son kullanıcıyız. programcı olduğunu iddia eden arkadaşlar iki satır program yazıp microsoft'a hediye etmiş veya windows'u düzeltemelerine yardım etmişlermidir onu merak ederim.

eğer elinizden sadece tüketmek ve eleştirmek geliyorsa en iyi bildiğinizi yapın ve tüketin; gerisini merak etmeyin....
 

kadann

New member
bence sp2 yüklü bir vista ile win 7 eş değer tam üç sene aralıksız vista kullandım hiç bir şikayetimde olmadı aksine çok da zevk verdi(ilk zamanlar hariç tabi sp leri çıkmadan yani) ama şimdi win 7 kullanıyorum hiç bir fark yok vistayada para vermedim bunada para vermedim en güncelini kullanmak isterim ...............
 

pancu00

New member
bu yazı dizisini okudum.. dedim ki bende bi deniyeyim şu vista nasıl.. çünkü ben direkt Xp den windows 7 ye geçiş yaptım... oda yetmedi gittim yeni bir laptop aldım win 7 yüklü... windows 7 konusunda söliceklerim ufak tefek hatalari yok eğil ama saglam bir servis packla bu sorun ortadan kalkar diye düşünüyorum...
gelelim vistaya allah onu bilgisayarımdan uzak tutsun win 7 vistanın yaması desinler ne derlerse desinler..
windows 7 şu haliyle sp2 yüklü bir vistaya fark üstüne fark atar...
çok enteresandır sölenen cümle şu vistanın yaması gibi sanki... eyvallah saygı duyuyorum...
benim düşüncem iki işletim sistemini inceleyen saygı deger arkadaşlarım tekrar incelesinler gözden kaçırdıkları çok şey var...
Ha windows 2000 ha vista ikiside aynı... bu cümle farklı bi yaklaşım uyandırmasın ikiside 3 kuruş etmez..
 

odiksoz

New member
Win2000'li bilgisayar vardı elimde, 128 mb ram, 450 mhz işlemcisi falan vardı. WinXP yükledğimde açılışta inanılmaz bir fark vardı. Win2000 açılmak bilmiyordu, XP çok hızlı açılıyor.
 

HTML

Üst