Albay Dursun Çiçek tahliye edildi

kareser58

New member


Albay Dursun Çiçek tahliye edildi

İRTİCA ile Mücadele Eylem Planı adlı belgenin altında ıslak imzası bulunan, terör örgütü üyesi olmak ve darbe girişiminde bulunmak suçlaması ile tutuklanan Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek, 43 saat sonra 'delil durumu' ve 'sabit adres', 'Kaçma şüphesinin bulunmaması' nedeniyle serbest kaldı. Perşembe günü, İstanbul Adliyesi'nin Beşiktaş'taki binasına gelen Dursun Çeçik, saat 21.15'te tutuklanmıştı.

OYBİRLİĞİ İLE KARAR VERDİLER
Tutuklama kararı veren Nöbetçi 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nin asıl üyesi İdris Hasan, itiraz değerlendirmesine, tutuklama kararını verdiği için katılmadı. Ancak bu mahkemenin yedek üyesi yoktu. Bu nedenle Hakim İdris Hasan'ın yerine 12. Ağır Ceza Mahkemesi üyesi Oktay Kuban görev aldı. Mahkeme Başkanı Nurettin Ak, üyeler Tuncay Arslan, Oktay Kuban oybirliği ile tahliye kararı aldı.Mahkeme karar verirken Albay Çiçek ve Yarbay Sezenler'in kaçma şüphesinin bulunmamısınıda dikkate aldı.

AVUKATLAR BELGEYE VE İMZAYA İTİRAZ ETTİKLERİNİ AÇIKLADILAR
Karardan hemen sonra avukatı Mustafa Çevik, Dursun Çiçek'i tutuklayan İstanbul Nöbetçi 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ne itiraz dilekçesi verdi. Mahkeme dilekçeyi bugün değerlendirmeye aldı. Bugün akşam saatlerinde Dursun Çiçek hakkında tahliye kararı verdi.
Avukatlarından Alper Tunga Şafak, “Belli ki mahkeme tutuklama gerekçelerini yeterli görmedi. Delilleri de yeterli görmemiş olabilir. Konuyla ilgili ayrıntılı açıklamayı karar elimize geçtikten sonra yapacağız” dedi.
Belgenin fotokosipinin bir gazete yayınlanmasından sonra açılan soruşturma kapsamında 30 Haziran 2009’da İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na ifade veren Dursun Çiçek, sevk edildiği İstanbul Nöbetçi 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından aynı suçtan tutuklanmıştı. Dursun Çiçek, avukatının tutuklama kararına itiraz etmesi üzerine çek, 18 saat sonra 1 Temmuz 2009'da tahliye edilmişti.
Poyrazköy'de bulunan mühimmat ile ilgili soruşturmada Pazartesi tutulanan Yarbay Mehmet Emre Sezginler itiraz üzerine serbest kaldı.

ELDİVENLE DOKUNDU
Dursun Çicek 11 Kasım günü saat 10.15'de beyaz bir minibüs ile Ergenekon Soruşturması'nın yürütüldüğü İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Beşiktaş'taki adliye binasına getirildi. Dursun Çiçek hakim ve savcılar tarafından kullanılan kapıdan adliye binasına alındı. Dursun Çiçek'i Ergenekon Soruşturması'nı yürüten Cumhuriyet savcıları Zekeriya Öz ve Fikret Seçen sorguladı.
İddiaya göre Çiçek, kendisinin hazırladığı ve imzaladığı iddia olunan AKP ve Gülen’i bitirme belgesi ile ilgili olarak, "Bu belgeyi ben hazırlamadım ve bu imzayı ben atmadım. Siz bu belgeyi askeri savcılığa ve referans labratuvarına göndermediniz. Çünkü o durumda belgenin sahteliği ortaya çıkacaktı. Bu nedenle göndermediniz. Ben imzalamadım. Dolayısıyla benim izim orada bulunamaz. Burada benim el, parmak izimi alabilirsiniz. Kimyasal izler bulaştırabilirsiniz, o belgeye. Size güvenmiyorum. O nedenle eldivenle geldim" dedi.
Dursun Çiçek’in, kendisine ve avukatına ıslak imzalı, orijinal olduğu iddia edilen belge gösterildi. Çiçek, eldiven takarak belgeye dokundu. Ve parmak izi bırakmamaya gayret etti.
Dursun Çiçek saat 15.30 İstanbul Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi. Dursun Çiçek'in mahkeme sorgusu saat 18.15'de başladı. Mahkeme saat 21.15'te tutuklama kararı verdi.

ÖNCE FOTOKOPİSİ ELE GEÇİRİLDİ
Ergenekon Soruşturması'nda örgüt üyesi olduğu gerekçesi ile tutuklanan Avukat Serdar Öztürk'ün bürosunda 4 Haziran 2009 günü yapılan aramada İrtica ile Mücadele Eylem Planı başlıklı belgenin fotokopisi bulundu. Taraf gazetisi belgeden yola çıkarak haber yaptı. Bu fotokopi belgenin altında Dursun Çiçek'in imzasının bulunduğu öne sürüldü. İmza üzerinde jandarma kriminal laboratuarı, emniyet kriminal laboratuarı ve Adli Tıp Kurumu tarafından yapılan inceleme sonucunda fotokopideki imza ile Dursun Çiçek'in ıslak imzalarının benzediği öne sürüldü. Ancak belgenin fotokopi olması nedeniyle imzanın Dursun Çiçek'in eli ürünü olduğunun söylenmeyeceği belirtildi.

BELGEYİ İLK KEZ BASINDA GÖRDÜĞÜNÜ SÖYLEDİ
Ergenekon soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcıları Zekeriya Öz, Fikret Seçen, Ercan Şafak ve Murat Yönder tarafından sorgulanan Dursun Çiçek, 30 Haziran 2009'da verdiği 15 sayfalık ifadesinde belgeyi ilk kez basında gördüğünü söyledi. Dursun Çiçek, ayrıca, belgenin içerik, şekil, kullanılan terimler, imza blokları ve diğer hususlar açısından TSK'nın yazışma kurallarına uymadığını ibelirtti.

ISLAK İMZALI BELGE İHBAR MEKTUBU İLE GELDİ
Dursun Çiçek'in itiraz üzerine tahliye edilmesinden 4,5 ay sonra 15 Ekim 2009'da bir subay tarafından yazıldığı öne sürülen isimsiz ihbar mektubu Ergenekon Soruşturması'nı yürüten savcılara ulaştı. Mektuptan altında Dursun Çiçek'in ıslak imzasının bulunduğu iddia edilen İrtica ile Mücadele Eylem Planı çıktı. Adli Tıp Kurumu'nda verdiği raporda imzanın Dursun Çiçek'in eli ürünü olduğunun belirtildi.
Soruşturma kapsamında savcılığa ulaşan ihbar mektubu ile ilgili Genelkurmay Karargahı'nda askerlik yaptıktan sonra terhis olan bir kişinin ifadesi alındı. Daha sonra ise 1 Albay, 4 Üsteğmen, 1 Astsubay Başçavuş ile 1 sivil memurun tanık olarak ifadelerine başvuruldu. 2009 atamalarına kadar Genelkurmay Bilgi Destek Komutanlığı'nda görevli Hava Binbaşı H.D. ise şüpheli olarak sorgulanmasının ardından serbest bırakıldı.

CEZAEVİNDEN ÇIKTI
İRTİCA ile Mücadele Eylem Planı adlı belgenin altında ıslak imzası bulunan, terör örgütü üyesi olmak ve darbe girişiminde bulunmak suçlaması ile tutuklanan Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek, avukatının itirazı üzerine verilen tahliye kararının ardından saat 20.00 sıralarında Hastal Askeri Cezaevi'nden çıktı. Beyaz bir minibüsle cezaevinden çıkan Çiçek'i takip etmemeleri için basın mensuplarının önü askerler tarafından kesildi.

(DHA) 13.11.2009

Kaynak
 

kareser58

New member
Suçu mahkeme tarafından karara bağlanana kadar herkes suçsuzdur.
Albay Dursun Çiçek için peşin yargılı konuşanlar şimdi ne diyecekler.
Adli Tıpda karar veren kişiler uzman değil.
Adli Tıp Kurumu Başkanı "toplumun beklentisine göre karar vermemiz gerekirdi" dedi.
Tolumun beklentisi değil, gerçeklere göre karar vermek gerekir.
Kandil ve mahmur kampından gelen pkk hainleri.
seyyar mahkemede usulen yargılanıyor ve teslim olmuyoruz, apo lanetinin emri ile geldik, barıs elcisiyiz diyorlar ve serbest kalarak pkk pacavraları, apo laneti posterleri altında Devlete meydan okuyorlar.
Hatta pkk olarak Meclise dilekce vermek istiyorlar.
Albay Dursun Cicek adresi ve yeri belli tutuklanmasımı gerekir di?
 

kent55

Süper Moderatör
Süper Moderatör
bi içeri bi dışarı adam da şaşırdı bizde ne olucak bu hal ya bişide çıkmıyo altından ergenekon dosyası tamammen kapatılmalı bence artık iyice çılkı çıktı bu işin
 

MG_eVİL

New member
Yalan Dolan Ergenekon Savcısı Onun Adı Recep Tayyip Erdoğan..:goz:

Suçluysa Neden Salındı ???

Atıp Tutan Çocuklar Ne Diyecek Bu İş Çok Ama Çok Merak Ediyorum Ey Akpliler..=))
 

shephard_9

New member
albayım uyanık...her kim akıl verdiyse veya kendisi akıl ettiyse alnından öpmek lazım...eğer ki eldivensiz o kağıt parçasına dokunsaydıııııııııııı...vay albayımın haline...vallaa ucuz atlatmış.tebrik etmek lazım...bazılarının planı tutmadı sanırım.yazık oldu...
 

kareser58

New member
Bakalım ne zaman yeni bir uyduruk belgeler ve uyduruk muhbircilerle birilerini içeri
almaya kalkacaklar.
Bunlarda yalan dolan iftira haddinden fazla.
Sayın Albayım;
Sizlere her zaman güvenimiz tamdır.
Müsterih olun, metanetli duruşunuzu koruyun yeter.
Neler gördük bugüne kadar herşey geçer Türk Milleti herşeyin üstesinden gelir.
Evelallah.....
 

kareser58

New member
Ergenekon du Dursun Çiçekti,
ıslak tı kuruy du,
açılım dı saçılım dı derken,
Milletin esas mağduriyetini unutturuyorlar malesef.
EKONOMİ.
Birde şu DENİZ FENERİ
 

shephard_9

New member
ya dostum yaaaa...kafayı mı yedin yaaaa:)bırak ekonomiyi falan ya...milletin bu konuda bağışıklık sistemini bi hayli geliştirdi bunlar...hem bak kredi üstüne kredi....çeeekkkkkkdelik açılmış kimin uğrunda...burda cevheri bulmuş adamlar ne güzel....sataş orduya alttan alttan....sonra çık kameranın karşısına;gönlünü al biraz biraz...liboşlarına ver talimatı onlar salyaları aka aka saldırsın...e daha ne?gelsin oylar....gelsin oylar...(ha bu arada çık bi de ağla'''oyun bozanlık et....hüüüüü biz mağduruz...işte efendim biz bişeyler yapıcaz da elimizi kolumuzu bağlıyorlar da...ohhhhh....gelsin oylar....gelsin oylar....durmak yok....
 

ComRad3

New member
Bakalım ne zaman yeni bir uyduruk belgeler ve uyduruk muhbircilerle birilerini içeri
almaya kalkacaklar.
Bunlarda yalan dolan iftira haddinden fazla.
Sayın Albayım;
Sizlere her zaman güvenimiz tamdır.
Müsterih olun, metanetli duruşunuzu koruyun yeter.
Neler gördük bugüne kadar herşey geçer Türk Milleti herşeyin üstesinden gelir.
Evelallah.....
senin gibi darbeye meraklılar TSK tarafından doğrulanan internet andıcına ne diyecek.Baykalın avukatı gibi konuşuyon.o belge geçektir daha önce de buna benzer belgeler hazırlandı ve uygulandı ama bu belge daha uygulamaya başlanmadan ortaya çıktı. Sanki daha önce bu tür şeyler olmamış gibi konuşuyon. ya da hiçbirşeyden haberin yok.
 

xfles78

New member
merak etmeyin gündemi değiştirmek gerektiğinde tekrar tutuklarlar, açılım safsatasını soğuttular şimdilik.
 

tunklas

New member
hani AKP yandaşları zırvalıyodunuz ne oldu planları iftiraları kendisi yazıp kendisi yalanlayan hükümetin kukuma kuşları ses çıkmıyo saavcıda sizden hakimde ama gene tutturamadınız bakalım sırada ne var ülkede yaşananları bir yabancıya anlatsanız adam gülmekten komaya girer kuran hakkına bunlarda ne ALLAH var ne peygamber iftira atan satan bizden değildir sevgili AKP li kardeşlerim amaçları bizi birbirimize düşürmek böyle birbirimizi ezdirmek bunların gelin şu vatanın ecdadı için yapmayın ALLAHTAN korkun ona buna yönelin demiyorum ama bilinki sizlede birgün benim gibi ellerim kırılsaydıda oy vermeseydim diceksiniz akp İÇİN
 

tunklas

New member
senin gibi darbeye meraklılar TSK tarafından doğrulanan internet andıcına ne diyecek.Baykalın avukatı gibi konuşuyon.o belge geçektir daha önce de buna benzer belgeler hazırlandı ve uygulandı ama bu belge daha uygulamaya başlanmadan ortaya çıktı. Sanki daha önce bu tür şeyler olmamış gibi konuşuyon. ya da hiçbirşeyden haberin yok.
Sevgili arkadaşım burda onun bunun avukatı yok ortada bir milli oyun var eger ordu darbe yapacak olsaydı emin ol bunu kr.kd.albayla değil generaller nezdinde yapardı ve yapacak olsa hala yapar hangi güçten korkar türk ordusu sence daha öncede yaptı bunu gerekirse yine yapacaktır . ama ALLAH inşallah o günlere koymaz vatanımızı keşke r.t.e doğru düzgün siyaset yapsa oy için kürtleri kullanmasa a.b.d. den taktik ve teknik almasa kim ne derdi ne diye bilirdi yada akıl babaları var belliki bilinmeyen yada ıspatlanamayan isimler var hayatında buna bu aziz millet göz yummaz bakmayın şu son günlerde ülke iç savaştan kıl payı kurtuldu akp tutumunu aşağı almasaydı geri adım atmasaydı bakın bakalım analar neler doğuruyodu en çok korktugum şey iç savaş kaçınılmazdı bir yanda akp diğer yanda diğer partiler resmen savaş birde bu yargıyı dinleme akp bitiriyo kendini neden acaba.. saygılarımla.. ne mutlu türküm diyene
 

ComRad3

New member
hani AKP yandaşları zırvalıyodunuz ne oldu planları iftiraları kendisi yazıp kendisi yalanlayan hükümetin kukuma kuşları ses çıkmıyo saavcıda sizden hakimde ama gene tutturamadınız bakalım sırada ne var ülkede yaşananları bir yabancıya anlatsanız adam gülmekten komaya girer kuran hakkına bunlarda ne ALLAH var ne peygamber iftira atan satan bizden değildir sevgili AKP li kardeşlerim amaçları bizi birbirimize düşürmek böyle birbirimizi ezdirmek bunların gelin şu vatanın ecdadı için yapmayın ALLAHTAN korkun ona buna yönelin demiyorum ama bilinki sizlede birgün benim gibi ellerim kırılsaydıda oy vermeseydim diceksiniz akp İÇİN
arkadaşım belge gerçektir bunu iyice kavra ilk önce.serbest bırakılmasının sebebi o belgeyi ortadan kaldırma imkanının olmamasıdır. Çünkü bazı kişiler tutuklanmazsa suç delillerini ortadan kaldırabilir.ama dursun çiçek için bu söz konusu değil.çünkü belge savcıların elinde.mahkeme de zaten belge savcıların elindedir ve dursun çiçek bunu yok edemez diyip serbest bıraktı.
 

xfles78

New member
arkadaşım belge gerçektir bunu iyice kavra ilk önce.serbest bırakılmasının sebebi o belgeyi ortadan kaldırma imkanının olmamasıdır. Çünkü bazı kişiler tutuklanmazsa suç delillerini ortadan kaldırabilir.ama dursun çiçek için bu söz konusu değil.çünkü belge savcıların elinde.mahkeme de zaten belge savcıların elindedir ve dursun çiçek bunu yok edemez diyip serbest bıraktı.
bu kadar kesin konuştuğuna göre belgeyle yatıp kalkıyon galiba.
 

ComRad3

New member
Sevgili arkadaşım burda onun bunun avukatı yok ortada bir milli oyun var eger ordu darbe yapacak olsaydı emin ol bunu kr.kd.albayla değil generaller nezdinde yapardı ve yapacak olsa hala yapar hangi güçten korkar türk ordusu sence daha öncede yaptı bunu gerekirse yine yapacaktır . ama ALLAH inşallah o günlere koymaz vatanımızı keşke r.t.e doğru düzgün siyaset yapsa oy için kürtleri kullanmasa a.b.d. den taktik ve teknik almasa kim ne derdi ne diye bilirdi yada akıl babaları var belliki bilinmeyen yada ıspatlanamayan isimler var hayatında buna bu aziz millet göz yummaz bakmayın şu son günlerde ülke iç savaştan kıl payı kurtuldu akp tutumunu aşağı almasaydı geri adım atmasaydı bakın bakalım analar neler doğuruyodu en çok korktugum şey iç savaş kaçınılmazdı bir yanda akp diğer yanda diğer partiler resmen savaş birde bu yargıyı dinleme akp bitiriyo kendini neden acaba.. saygılarımla.. ne mutlu türküm diyene
arkaşadım darbe yapmadan önce plan hazırlamak lazım.bu planı da 1. Ordu komutanının emriyle hazırlanmıştır.çünkü dursun çiçek in TSK daki görevi bu tür planları hazırlayıp türkiye ye olan tehditlere karşı önlem almaktır.Bunlar da AK PARTİ yi tehlikeli görüp onlara karşı bir plan hazırlanması istenmiştir ve bu belge uygulamaya konmadan da ortaya çıkmıştır.

şimdi gelelim darbe meselesine. TSK hiçbir zaman tek başına darbe kararı alamaz ve almaya bile cesaret edemez. TSK nın darbe yapabilmesi için dış güçlerin desteği şart oğlu şarttır.Başta da ABD olmak üzere. Sen diğer darbeleri araştırırsan görürsün ABD nin darbelere nasıl destek verdiğini. Ama 2000 yılından sonra da Türkiyede dış güçler darbe istememiştir ve bunun için de yapılan darbe hazırlıkları boşa çıkmıştır.darbe hazırlayanların kendileri de itiraf ediyor zaten ABD den destek almadıklarını.
 

ComRad3

New member
bu kadar kesin konuştuğuna göre belgeyle yatıp kalkıyon galiba.
bu kadar kesin konuşmamın nedeni hazırlayanların da bu belgeyi reddetmemeleridir. ilker başbuğ "kağıt parçası " sözünü geri almıştır.Yani genelkurmay başkanı belgeyi doğrulamıştır.Başbakan da aynı şekilde doğrulamıştır.
 

tekniker42

New member
bunlar durmaz efendiler.FG örgütünü arkasına takmış gidiyor akepe.el atmadıkları yer,girmedikleri taş kovugu yok.adamların SAMAN GAZETESİNE bakınca görülüyor ki bunlar PKK den daha tehlikeli.ülkeyi içeriden öyle bi yıkıma ugratıyorlar ki;insanlar olayların farkında degil.din, iman, türban derken sömürü devam ediyor.zavallı halkım bunlara kanıp peşlerinden gidiyor.kendi evladına bakmayan kişiler bile bunların örgütüne haraç gibi para akıtıyor.KİMSECİKLER YOK MU DERNEGİNE kurbanlar veriliyor.DENİZ FENERİNİN İKİZ KARDEŞİ BU DERNEK FG ÖRGÜTÜNE VE akepeye ÇALIŞIYOR.
 

tunklas

New member
arkadaşım belge gerçektir bunu iyice kavra ilk önce.serbest bırakılmasının sebebi o belgeyi ortadan kaldırma imkanının olmamasıdır. Çünkü bazı kişiler tutuklanmazsa suç delillerini ortadan kaldırabilir.ama dursun çiçek için bu söz konusu değil.çünkü belge savcıların elinde.mahkeme de zaten belge savcıların elindedir ve dursun çiçek bunu yok edemez diyip serbest bıraktı.
bak kardeşim gerçektir değildir bu kimseyi haklı yapmaz ordu ülkenin aleyhine birşeyler biliyosa bunun, ama gizli ama açıktan tedbirini alır inan kardeşine alır dursun çiçek belkide kullanıldı adamın hiçbirşeyden haberi yok elleriyle hazırlasaydı eldiven takarmıydı savcının yanında o kurban bunu anlayın diyelim irtica eylem planı var sence yakalınca bu belge ile ordu geri adımmı atacak sadece susar ordu uygun zamanı bulunca şut ve gol bakın yapmayın bu adamlar ülke çıkarı falan düşünmüyolar düşünseler onca mesele varken memlekette orduyla uğraşmazlar asker biz türklerde herzaman kutsaldır 3-4 tane kendini bilmez komutan yüzünden koca tsk hiç edilemez bunu adamın yanına komazlar görün bakın arkadaş demişti dersiniz..
 

HTML

Üst