Windows 7 Deyenimleri...

dengesis

New member
Herkes gibi merak saldım şu Windows 7'ye.Merak salmaktan öte artık microsoft iyi bir işletim sistemi yapsa da bizi şaşırtsa böyle ortalığı sarssa da Windows XP'den vazgeçsek yeni teknolojileri bizde kullansak diyordum.

Artık Windows 7'yi kurmaya başlayayım derken bi baktım ki 64bit Windows 7 bilgisayarıma kuruluvermiş. Kurulum gayet hızlıydı.Açıkçası microsoft bu konuda beni tatmin etti iyi iş çıkarmış. Bilgisayarım açıldıktan sonra şaşırdım. Çünkü bütün sürücüler yüklenmiş ve çalışır durumdaydı.Microsoft beni şaşırtmaya devam ediyordu.

Neyse derken PES manyağı olarak PES 2009 u yükleyeyim dedim gayet güzel de yükledi. Oyunu bir açtım ki işte o an şok oldum sorunsuz oynadığım oyun donmalar yaşıyordu.Öyle FPS azalması falan da değil bildiğin donma.Hemen suçu ekran kartına attım ve driverini güncellemeye karar verdim.Güncelledikten sonra da sorun devam ediyordu.İçimden oldu mu microsoft şimdi herşey güzel de niye böyle oldu diye.Acaba yeterince test etmediler mi diye düşündüm.

Kısa bir araştırmadan sonra sorunu çözdüm.Yüklemiş olduğu neredeyse bütün driverların hepsi çok eskilerdi ve büyük bir ihtimalle uyumsuzluk çıkarıyorlardı.

Aslında burada biraz şevkim kırıldı.Daha tam oturmamış ya o kadar test boşuna yapılmış ya da biz çok şey bekledik diye düşündüm Windows 7'den.

Hala Windows 7 kullanıyorum.Arada XP'ye geri dönsem mi diye düşünmüyo değilim.Ama memnun kaldığım noktalardan biri olan yazılımları çalıştırma ve açma hızı beni hala Windows 7'de tutuyor.Ancak çıkardığım sonuç şu ki microsoft dersini iyi çalışmış ama hala XP'ye dönme soru işaretlerini bırakıyor.Umarım bütün sorunları çözerler ve yamalarla bu gibi ufak sorunlar ortadan kalkar ve biz yaptık artık rahatlığı içinde bulunmayıp işlerini ciddiye alıp eksik noktaları da tamamlarlar.

Bu arada sistem özelliklerimi de belirteyim.
işlemcim P7350 2.0 GHZ
RAM 4 GB
Ekran kartım Ati Radeon 4650 1GB GDDR3
Harddisk 320 GB
 

yyildirayy

Moderatör
Moderatör
Anlattıklarına göre iyi gibi görünüyor

ama xp den nasıl vazgeçerim o ayrı
 

corumluser

New member
dostum ben yaklaşık 9 aydır kullanıyorum betasından beri..
bildiğim kadarıyla bu deneyim burda paylaşılmıştı...
yinede saol
 

HTML

Üst