“Senin Elini Sıkmıyorum, Onların Üzerinde Kan Var”

Blair neye uğradığını şaşırdı!​


Geçtiğimiz yıl Irak'ta Muntazar El Zeydi'nin ‘Katil' diyerek ayakkabı fırlattığı eski ABD Başkanı George Bush'tan sonra, Irak işgalinin bir diğer mimarı İngiltere eski Başbakanı Tony Blair de önceki gün ‘tokalaşma' şoku yaşadı. Oğlunu Irak'ta kaybeden İngiliz bir baba, Blair'in uzattığı eli havada bırakarak, “Senin elini sıkmıyorum, onların üzerinde kan var” diyerek, Blair'le tokalaşmadı.




Geçtiğimiz yıl Aralık ayında Irak'ta bu ülkenin Başbakanı Nuri El Maliki ile birlikte basın toplantısı düzenlerken Gazeteci Muntazar El Zeydi tarafından ayakkabı fırlatılan eski ABD Başkanı George Bush'tan sonra, Irak işgalinin bir diğer mimarı eski İngiltere Başbakanı Tony Blair de kendi ülkesinde büyük bir şok yaşadı. Irak işgali sırasında ölen İngiliz askerleri için Londra'daki St. Paul Katedrali'nde düzenlenen anma töreninde, Peter Brierley isimli bir İngiliz Blair'in uzattığı elini havada bıraktı ve “Senin elini sıkmıyorum, onların üzerinde kan var” dedi.

CELAL TALABANİ DE KATILDI
Londra'da St. Paul Katedrali'nde Irak'ta görev yaparken öldürülen 178 İngiliz askeri için önceki gün düzenlenen törene, Kraliçe II Elizabeth, İngiltere Başbakanı Gordon Brown, Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani, eski Başbakan Tony Blair, işgalde çocuklarını kaybeden aileler ile Kraliyet ailesinden ve diğer partilerden birçok kişi katıldı. Anma töreninde Anglikan Kilisesi Başpiskoposu Dr. Rowan Williams, işgalden sorumlu olanların yanlışları nedeniyle büyük bir bedel ödediğini söylerken, törende çocuklarını kaybeden ailelerle tokalaşan eski Başbakan Tony Blair büyük bir şok yaşadı.

“AYNI ODAYI PAYLAŞMAYA KATLANAMIYORUM”
Eski Başbakan ve BM Ortadoğu Özel Temsilcisi Blair, oğlunu 2003 Mart ayında Irak'ta kaybeden Peter Brierley'le tokalaşmak isterken elini uzattı. Brierley ise Blair'in elini sıkmadı ve “Senin elini sıkmıyorum, onların üzerinde kan var” diyerek iki binden fazla konuk içerisinde Blair'e şok yaşattı. Blair'in elini havada bırakan Brierley daha sonra yaptığı konuşmada ise “O bir savaş suçlusu” dedi. Aynı zamanda İngiltere'deki Savaş Karşıtı Koalisyonu'nun önde gelen isimlerinden biri olan Brierley, “Tony Blair'in bir savaş suçlusu olduğuna inanıyorum. Onunla aynı odada kalmaya dayanamıyorum. Onun elleri benim oğlumun ve ölen diğer kadın ve erkek askerlerin kanını taşıyor” şeklinde konuştu.

BAŞPİSKOPOS DA ELEŞTİRDİ
Oğlunu Irak'ta kaybeden İngiliz Peter Brierley tarafından eli havada bırakılan Tony Blair, daha öncesinde de törende konuşan İngiltere Anglikan Kilisesi Başpiskoposu Dr. Rowan Williams'ın işgali eleştiren sözlerinden de nasibini aldı. Williams konuşmasında, işgalin sorumlularının savaşın bedelini göremediğini belirterek, işgalin gerekçelerinin tartışmalı olduğunu söyledi.

Mehmet Nedim Aslan/habervaktim.com


Kaynak
 

LOOPUSED

Altın Üye
Kanına dokunduysa ne ala.. Vicdanı var olana güzel protestolar.. Tşkrler..
 

HTML

Üst