Bu Adamın Öyle Bir İddiası Var ki!

Bu Adamın Öyle Bir İddiası Var ki!

Adı Ray Kurzweil. Gelecekbilimci. Forbes dergisi onu "en büyük düşünce makinesi" diye tanımlıyor. Bu adamın iddiaları akılları zorluyor...




Gelecekbilimci, mucit, yazar, girişimci Ray Kurzweil... Dünyaca ünlü Forbes dergisi onu en büyük düşünce makinesi olarak tanımlıyor. Bir diğer deyişle çağın Einstein'ı... İddiasını göze alırsak ona "ölümsüz adam" demek de doğru olacak.

Ray Kurzweil, New York'ta düzenlenen "The Singularity Summit" toplantılarında konuştu. “Ölümsüzlük Zirvesi” de denebilecek bu toplantılar sırasında Kurzweil, kendinden çok emin bir şekilde "120-150 yıl yaşacağını" iddia etti.

Hürriyet gazetesinin New York temsicisi Doğan Uluç da zirve sırasında Kurzweil'a bunun sırrını sordu. İşte ölümsüz adamın sırrı:

- 61 yaşında. “40 yaşında görünüyorsunuz” denildiğinde “Kendime iyi bakıyorum. Ayrıca erken yaşlanırsam, ne söylediklerimin, ne de yazdıklarımın inandırıcılığı kalır” cevabını veriyor.

- Hedefi ölümsüzlüğü yakalamak. Bedenini tamamen kontrol altında tutuyor.

GÜNDE 250 TANE VİTAMİN VE 10 BARDAK ALKALİNLİ SU İÇİYOR

- Midesi ecza dolabı gibi. Günde 250 kadar vitamin ve yardımcı ilaç alıyor.

- Her gün düzenli olarak 8-10 bardak alkalinli su içiyor.

- 10 bardak yeşil çay ve kırmızı şarap içiyor.

- Kahve ve kolalı içeceklere elini sürmüyor.

- Yemekleri ise genelde “organik gıda” bazında sebze, meyva, balık, yağsız et.

- Pişirirken zeytinyağı kullanıyor.

- Tüm yediklerini kayda geçiriyor.

- Aksatmadan spor yapıyor.

- Bütün bunları zayıflama rejimi sanmayın. Çünkü Kurzweil'in amacı bundan çok öte; ölümsüzlük. bu yüzden bedeninin “biyokimyasal programını” değiştirmek için belirli aralıkla laboratuar ortamında damardan da ilaç alıyor.

- Çok sık check up yaptırıyor. Böylece vücudundaki organ bozuklukları ve hastalıklara anında müdahale ettiriyor.


ONU BİLE PLANLAMIŞ; ÖLDÜĞÜNDE NİTROJEN İÇİNDE MUHAFAZA EDİLECEK

Peki Kurzweil bu iddiasına rağmen “her canlı gibi ölümü tadarsa” ne olacak? Arizona’daki Alcor Hayat Uzatma Vakfı’yla anlaşması var. Öldüğü takdirde bedeni sıvı nitrojen içinde muhafaza edilecek. Ta ki geleceğin tıp teknolojisi onu uykusundan kaldırana kadar...



ÖLÜMSÜZLÜK ZİRVESİNDE SİNEK ÖRNEĞİNİ VERDİ

Toplantının çıkış noktası, Kurzweil’in 2005’te yazdığı “Teknolojik Evrim” adlı kitabıydı. Bilimadamı, akademisyen, filozof, ekonomist toplam 1000 kişi en az 500 dolar ödeyerek bu toplantıya katıldı. Ölümsüz yaşam ve yapay zeka başta olmak üzere teknolojik gelişimle ilgili konular tartışıldı.

İşte Kurzweill'ın toplantıda anlattıkları..

DOĞAL HÜCRELERİN YERİNİ MEKANİK HÜCRELER ALACAK: İnsanlığın önünde iki seçenek var. Dünyaya geldiğimiz beden ve teknoloji sayesinde kavuştuğumuz beden. İnsan iskeletindeki kemiklerin malzemesi iyi değil. Çelik çok daha iyi. Çok etkin işleyen mekanik hücreler yakın gelecekte doğal hücrelerin yerini alacak. Bedene yerleştirilen yapay kol, bacak gibi organlar doğan uzuvlardan daha güçlü ve dayanıklı.

BEETHOVEN ROBOTLAR GELİYOR: Gelecek 30-40 yıl ‘Düşünen Makineler’ devrini yaşayacağız. Duygulu, bilinçli robotlar hayatımıza girecek. 2060’da robot hizmetçiler kullanılacak. Yarı robot-yarı insan varlıklar, Einstein, Beethoven ve Shakespeare’in farklı alanlardaki başarılarını geliştirecekler.

SİNEKLERİN ÖMRÜNÜ YÜZDE 550 UZATTIK: Yaşlanmanın tedavisi mümkün ama ırsi nedenlere dayanıyorsa zor. Çift kanatlı meyve sineklerinin ömürlerini genetik değişikliklerle yüzde 550 uzattık. İnsanlarda uygulama için de hazırlıklara başladık. Benim 120-150 yıl arasında bir ömrüm olacak. O zamana kadar ölümsüzlük teorisi gerçekleşirse sonsuza kadar yaşarım.

ÖLÜMSÜZLÜĞÜN SIRRI NANOTEKNOLOJİDE: Nano teknoloji sayesinde 25 yıl içinde isteyenler sonsuza kadar yaşayacak. Ona göre genetik ve bilgisayar teknolojilerindeki gelişmeler, “taş devrinden kalma organlarımızı” yenilememize imkan sağlayacak.


DÜŞÜNCE MAKİNESİ KURZWEİL 2039 YILINDA NELER OLACAĞINI ANLATIYOR...

Kurzweil, “The Law of Accelerating Returns” (Hızlandırmanın Geriye Dönüş Kanunu) adlı makalesinde, 2039 yılında teknoloji kapasitesinin bugünün bir milyar misli artacağını iddia ediyor.

Kurzweil'e göre insanoğlu yarı makine-yarı insan (sayborg) haline gelecek. İşte insanoğlunun o günün teknolojisiyle yapabileceği şeyler:

CİNSELLİKTE YENİ BOYUT: SANAL SEKS


- Yatakta seks bitecek. Cinsel yaşam artık sanal sekse yerini bırakacak.

- Dakikalar içinde kitap yazılabilecek.

- Olimpik atletler kadar hızlı koşulabilecek.

- Su altında nefes almadan dört saat kalınabilecek.

- 2045’te 1000 dolara satın alacağınız bir bilgisayar insan beyninden bir milyar kere güçlü olacak.


NANOBOT DENEN MAKİNELER BÜTÜN VİRÜSLERİ, TÜMÖRLERİ YOK EDECEK...

- Nanobot denen minik makineler vücuda girip kanser tümörlerini, mikropları, virüsleri yok edecek, kanda pıhtılaşmayı çözecekler.

LABORATUVARDA KAN ÜRETİLEBİLECEK

- 5.26 trilyon adet mikron ölçüsünde makine kullanılıp, ‘respirocytes’ yapay alyuvar hücreleriyle laboratuvarda kan üretilebilecek.

- Nanomedikal cihazlar, zarar görmüş kemik ve eklemleri, hastalıklı iç organları tesPit edip iyileştirecek. Solunum ve akciğer hastalıkları tamamen tedavi edilebilecek. İz bırakmadan ameliyatlar yapılacak.


Kaynak
 

otlupeynir

Çǿκ کε√díκ طę ∂طí
her toplantıda elime 500.000 dolar geçse bende bu kadar kuvvetli sallarım.. iyi sallayacaksın ki bi dahaki toplantıda hasılat düşmesin..
 

LOOPUSED

Altın Üye
varmı dünyaya kazık çakan.... nitrojene değil o bedeni naftaline yatırda kokmasın...))) ilerdeki teknoloji seni uyandıracak diye beklersen çok yanılırsın, İSRAFİL a.s borusuyla kalktığında şapşal şapşal bakınırsın mahşerde..)))
 

яєℓαχℓιƒє

KaFaSıNa GöRe
bence çok mantıklı...
şöyle bi teknolojiyi iyi dinleyin..kulak verin..
adamın dedikleri er yada geç olacak... ama tabi Allah bilir..nede olsa ne demiş yüce rabbim."her canlı ölümü tadıcak.." gerisi boş..
 

WaTcHFuL

EVERYWHERE
Yürüsün gitsin adamın asabını bozmasın. :vur

Ölümün çaresi bulunabilseydi bizim atamız şimdi yanımızda olurdu.

Saçma saçma şeylerle gündemi işgal eden bu ve bunun benzeri kişiler artık çok sıkmaya başladı.
 

faruk77

New member
her toplantıda elime 500.000 dolar geçse bende bu kadar kuvvetli sallarım.. iyi sallayacaksın ki bi dahaki toplantıda hasılat düşmesin..
dimi valla haklısın dostum bana o kadar para verseler toplantılarda ölüleri bile canladıracağım diye sallardım :durdurun maksat ciro yükselsin :closedeyes:
 

Zombiee38

New member
Hakkaten iyi sallamış Biraz doğruluk payı var ama kimse ne olacağını bilemez.Bakarsın üçüncü Dünya savaşı çıkar ve teknoloji adına bi yüz sene daha bombadan başka bir şey üretilmez
 

adrenalini

New member
Turşu yap bedenini,turşu...Bize bu kadar uzun cümleler gelmez,kısa ve öz konuşuruz biz hoşumuza gitmezse yuhlarız...Toprak olacağız hepimiz...
 

ServerErr0r

uid=0(root)
Bu adam resmen deli. neye o kadar yaşayacan ki... zaten fazla yaşayacağını tahmin etmiyorum yakında ölür bu
 

HTML

Üst