Askeriye neler oluyor?

ToughGuy

New member
Askeriyede neler oluyor?

Ekmeğini yediğimiz memleket de adalet yok adalet..işine gelen olayların üstüne gitmeyi biliyorlar ama zor da kaldığı durumlarda seslerini çıkartmıyorlar..geçen de ormanda kız çoçuğuna havan mermisi düştü kız parçalara ayrıldı ama bir yetkili kişi çıkıp da ilgilenmedi ama zenginin kızı ölünce interpolle aranıyo..dün yine tuncelide havan mermisi çobanın teki hayvanları otlatırken düşmüş havanlar telef olmuş çoban 10 metreyle ölümden dönmüş sonuç jandarma komutanlığıdan atılmış..askeriyede nedense garip garip kaza yada başka sebeplerden şehit haberleri alıyoz yok komutanı ceza vermiş bombayı elinde tutma cezası askerler şehit oluyor..geçenlerde de yine jandarma başvuşu ilk önce "şehit oldu" ardından "kaza kurşunuyla öldü" çelişkili açıklaması yapılıyor.Olaydan bir gün önce nişanlısına "komutan bana kafayı takmış beni buradan kurtarın yerimi değiştirin komutanla tartıştım "diye msj atmış..Askeriyede bazı olayların üstü kapatılıyor.Amacım askeriyeyi kötülemek değil ama eğer kaderimizde vatani görevimizi yaparken şehit olmak varsa inşallah gerçekten de vatan uğruna şehit oluruz da vatani görevimizi yaptığımız memleketten kurşun yemeyiz..
 

RoomaNTiC*

New member
ne kdaR beLiRtsende Askeri KötüLemek Gibi Bişi Ne oLuRsa oLsun TüRk AskeRine GüveNimiz Sonsuz oLmaLı
 

KILL-BILL

New member
Pis tuzak!

Ceylan’ı PKK mayını parçalamış olamaz mı? Böyle bile olsa insanın kanını dondurucu bir cinayettir ve PKK mayınlarını kendi toprağından temizleyemeyenleri sorumlu kılar. 12 yaşındaki kız çocuğu Ceylan Önkol’un paramparça cesedi üzerinden Türk Ordusu’na vurmalarının, haklılığı var mı yok mu?

Bunu anlamalıyız.

Kızı, ordu mu öldürdü?

PKK’nın mayını mı?

Gerçek neyse bilmeliyiz.

Orduyu her fırsata suçla.

Her ortamda PKK’yı akla.

Kini ve nefreti çoğalt.

Türkler ile Kürtler arasında her fırsatta düşmanlığı yükseltecek suçlamalar koymanın amacı; “içinde bölünme ile ayrılma bulunan ve farklılıkları; 2 milletli- 2 bayraklı- 2 ordulu- 2 devletli yapıya dönüştürme şartlarını dayatan bir planın olduğu tahmin edilen (veya olması istenen, beklenen) ‘Açılımın Havuzuna’ su taşımak” değilse nedir?

Ordu’nun havanı diyorlar.

Havan mermisiydi!

Kulak zarını yırtan ıslıklar çalarak havadan geldi, anneciğine “Bana makarna pişir” diye seslenip güttüğü davarlarının başında 12 yaşındaki çoban kızın vücudunu parçaladı.

***


Ve ekliyorlar.

Çoban kız Ceylan, Tabantepe Askeri Birliği-Abalı ve Yayla Jandarma Karakolları’nın oluşturduğu üçgenin içinde kalan Hambaz Mezrası’nda evinin önünde parçalanarak öldürüldüğünde; elleri, bacakları, kolları ve ayakları sağlamdı. Mermi çocuğun karnına girip parçalamıştı. Eğer mayın patlaması olsaydı, elleri, bacakları, kolları ve ayakları da dahil bütün vücudu paramparça olurdu ve cesedin bulunduğu yerde bir çukur bulunurdu. Çukur yoktu.

Böyle anlatıyorlar.

Böyle dinliyorlar.

Böyle yazıyorlar.

Doğru mu anlatıyorlar?

Doğru mu dinliyorlar?

Doğru mu yazıyorlar?

Gerçeği bize; cinayetin işlendiği gün hemen anında olay yerine ulaşması gereken güvenlik görevlisi jandarma ile savcı söylemeliydi, söyleyebilmeliydi.

Onlar söylüyemiyor.

Çünkü jandarma burası “Teröre müzahirdir, yani teröriste destekçi, yardımcı bölgedir, güvenliğini sağlayamayız” dediği için Lice Cumhuriyet Savcısı olay yerine gelmemiş...

***


Çoban kız çocuğu Ceylan’ın parçalanmış ve etrafa dağılmış cesedinin başında annesi Seniye Önkol, 6-7 saat çırpındıktan sonra köyün imamı, cesedin kopmuş etrafa dağılmış parçalarını da toplayıp bir torbaya koyarak ancak karakola ulaştırmıştı.

Kim öldürdü kızı?

Ordu öldürdü diyorlar.

Havan attı, karnını parçaladı.

Savcı korkudan gelemedi.

2 gün geçti.

Devlet ortada görünmedi.

Hiçbir devlet görevlisi (mülki amir) cenazeye katılmadı. Genelkurmay ise “Olay sırasında bölgede askerin havan atışı yapmadığını” açıkladı. Havan atışı yapılmadıysa, bu küçük kızın vücudunu parçalayan PKK’nın döşediği sinsi ve hain mayın mıydı?

Doğruyu kimden öğreneceğiz?

Bu küçük kızın ölümünden birinci derecede Ordu’nun bağlı olduğu Başbakan Tayyip Erdoğan sorumludur. Başbakan, bugüne kadar araştırmayı yaptırıp gerçeği söylemesi ve gerçekten bu kız havan topu ile öldürülmüşse sorumlularının yakalanması gerekirdi.

Her fırsatı silah yapıyorlar.

Orduya ateş ediyorlar.

Orduyu ağır suçluyorlar.

PKK’yı temelden aklıyorlar.

Böylelikle ebediyen yaşaması gereken “Türk ve Kürt kardeşliğinin” arasında kin ve nefret duvarları, her geçen gün büyüyor.

Pis tuzak, çok yol aldı!

KAYNAK: http://haber.gazetevatan.com/haberdetay.asp?Newsid=262638
 

Albayrak

Can Feda
Herkes olayı kendi açısından değerlendiriyor. Ama biliyorsunuz ki Askere her yerden her türlü insan gidiyor. Biliyorsunuz bir çok insan akılllanarak döner. Öğretmen bazen 40 kişilik sınıfa hakim olamıyor. Binlerce kişinin olduğu yerden bahsediyorsunuz ve her türlü silah mevcut. Tabi dikkat edilmesi gerekiyor ama aksiliklerin çıkması kaçınılmaz.
 

ToughGuy

New member
Son dönemlerde bu tür olayların çoğalması bizleri gerçekten üzsede askerlerimize güvenimiz sonsuz
 

HTML

Üst