RTÜK Bu Reklama Ceza İstedi

U+Ur Hand

New member
[VIDEO]<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/TxXErJInSDU&hl=en&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/TxXErJInSDU&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>[/VIDEO]

RTÜK Dünyanın En Ünlü Moda Markalarından Biri Olan Dolce Gabbana Reklamına Ceza İstedi.

D-Smart ile Kablolu TVden izlenen dizi ve film kanalı TNTdeki, Dolce Gabbananın Light Blue adlı parfüm reklamında, denizdeki bir botun içinde uzanan bikinili kadın, ellerini ıslak saçlarında dolaştırıyor ve daha sonra da mayolu erkek oyuncu ile öpüşüyordu.

"MÜSTEHCENLİK SINIRINI ZORLAYAN GÖRÜNTÜLER"

Gazeteport'un haberine göre RTÜKün 7 üyesi bu sahneleri Müstehcenlik sınırlarını zorlayan görüntüler olarak değerlendirdi. RTÜK, reklamın Gençlerin ve çocukların fiziksel, zihinsel ve ahlakî gelişimini zedeleyecek nitelikte olduğu ve erken saatte yayınlandığı, bu nedenle program durdurma cezası verilmesi amacıyla kanaldan savunma istenmesini benimsendi.

ASIL SAPKINLIK YASAKÇI BAKIŞTIR

Reklam nedeniyle kanala ceza verilmesine, RTÜK üyeleri Mehmet Dadak ve Hülya Alp karşı çıktı. Dadak, Reklamda, cinsel çağrışımlarla müstehcenlik sınırlarının zorlandığı düşüncesine katılmıyorum dedi. Hülya Alp ise Çocukların, cinsel benliklerini ayırdetmeye başladıkları zamandan itibaren cinsellikle ilgili merakları vardır dedi ve şu görüşleri savundu:

Bu merak, onların gelişimsel seviyelerine uygun olarak giderilmelidir. Cinsel gelişime ve cinselliğe yönelik konular, okul öncesi dönemin eğitim repertuarı içinde mutlaka olması gereken, eğitim araçları ve programları yoluyla da desteklenen bir öneme sahiptir. Cinsellikle ilgili olarak çocukların ve gençlerin moral (ahlaki) gelişimlerini asıl zedeleyecek olan şey ise, cinselliği pornografik olmayan dozda kendi doğallığı içinde, doğal ve insani karşılamak yerine, bir kadınla bir erkeğin arasındaki her tür yakınlaşmayı bir tür sapkınlık gibi yorumlayan ve bu yüzden hiçbir şekilde görüntülenmesine izin vermeyen yasakçı bakıştır.


Kaynak


Bu reklam 2007den beri yani 2 yıldır tvde bunu yeni görüyorlar komedi alıştık rtüke :D
 

jakhal

New member
kırmızı noktalı fılmler kalkar ,bu tars reklamlar kalkar nereye bakcas bız yha off yha:D:D:D:D:D
 

puppet

New member
Son birkaç yıldır,sansürcülük başını aldı gitti,başka ülkelerde yayınlanan ve facebookta yada youtube'da(başka dns'den girerek tabii) izlediğimiz ve izleyince resmen hayran olduğumuz reklamlar var,ama ne yazık ki Türkiye'de bu sansür merakllıları yüzünden göremiyoruz.Acaba daha önce olmayan bu sansürcülük neden son 5-6 yılda bu kadar arttı?
 

QriminaL

'' Like a Shining Star ''
Elbette ki ceza vercek.. bir toplumu yıkmak için asıl hedef silahlı kuvvetleri bitirmek filan değildir.... Bir toplumu yıkmak için asıl hedef o milletin dinini yıpratmak tahrif etmek ve ahlaki erozyona sürüklemektir.. bakın görün o zaman o millet nasıl yıkılıyor
 

oLdness_07

The Darkness
Bazı arkadaşlar sansürden yakınmış
Açıkçası en basitinden şu izlediğim rekLam[!] reklamdan başka herşeye benziyor gibi
Şayet reklam olduğundan habersiz birine reklam yapılan ürünün adının geçtiği bölümü göstermeden
izletsek.O ki,şiye bunun reklam olduğunu inandırmak için çok çaba harcamamız gerekir :)

Biraz daha reklam gibi reklamlar yayınlanmalı
Erotizmle insanların beynini yıkayan görüntüler artık ayrı bir yerde tutuLmaLı...
 
butun mustehcen video sitelerini kapattiniz abaza orani %48 lere firladi. butur reklamlari falanda kapatinda millet artik bizim kasaya falan bakar.
 

U+Ur Hand

New member
butun mustehcen video sitelerini kapattiniz abaza orani %48 lere firladi. butur reklamlari falanda kapatinda millet artik bizim kasaya falan bakar.
Dozsuz olan şeyler böyle olur.Aç kalmış hayvana yemek verirsen nasıl koşacağını bilirsin aynı o tarz.Önceleri birşey yok birden kan beyne sıçrıyor manyaklık derecesine geliniyor. :D
 

HTML

Üst