Kadınlar Çekiç Kullanımında Erkeklerden Daha mı İyi?

crazymafya

New member
Erkeklerin çekiç ve benzeri el aletlerini kullanmakta genellikle kadınlardan daha iyi olduğu söylenir. Ancak İskoçya'nın Glasgow kentinde yapılan deneysel bir biyoloji toplantısında kadınların bu konuda erkeklerden bir adım önde olduğu ileri sürüldü.

Bilim insanları, kadınların ve erkeklerin metal bir plakaya yaptıkları vuruşların güç ve isabet oranı ölçümlerini yaptılar. Ayrıca teste katılanların hem zifiri karanlıkta ( karanlıkta parlayan hedef kullanıldı) hem de aydınlık ortamlarda çekiçle gösterdikleri beceriler ölçüldü.



Araştırmanın sonucunda, erkeklerin kadınlardan iki kat güçlü vurduğu, ama kadınların aydınlık ortamda %25 daha isabetli vuruşlar yaptığı ortaya çıktı. Her iki cinsiyetten katılımcılar da karanlık ortam testinde şaşırtıcı derecede iyi performans gösterdiler. Ancak erkeklerin karanlıkta çekici kadınlardan yaklaşık %10 daha isabetli kullandıkları görüldü.

Araştırmacılar sonuçları erkeklerin güce, kadınlarınsa isabete daha çok önem vererek tabiatları gereği farklı taktikler kullanıyor olabilecekleri şeklinde yorumluyor. Kesin bir yargıya varmak için henüz çok erken olsa da kadınların çekiç kullanımındaki becerileri hakkında önyargılarımızı gözden geçirmekte fayda var.

Kod:
Kaynak: Bilim ve Teknik 08/09
 

WaTcHFuL

EVERYWHERE
Bundan şüphemiz yok. İyi kullanırlar :D
 

HTML

Üst