Ampülle sönen ülke

LoSTHoRiZoN

New member
Şimdi size soruyorum şimdi yiğit muhtaç olmuş kuru soğana lafının ironik olduğunu düşünmüyormusunuz? Bu yiğit kim ve kuru soğana kim muhtaç etti bu yiğitleri. Fikirlerinizi bekliyorum.
 

cyber32

Banned
dostum dünyanın en zengin adamı bill gates bile 20 milyar dolar kaybetti 1 senede senin dünyada yaşanan küresel kırizden ya haberin yok yada provokatörsün
 

Aesir

New member
dostum dünyanın en zengin adamı bill gates bile 20 milyar dolar kaybetti 1 senede senin dünyada yaşanan küresel kırizden ya haberin yok yada provokatörsün
Teğet geçmemiş Bill gates'i demekki Ama HAMDOLSUN BİZİ TEĞET GEÇTİ DAAA. PSİKOLOJİK BUNLAR KRİZ MRİZ YOK. Öyle diyodu başbakan...
 

LoSTHoRiZoN

New member
dostum dünyanın en zengin adamı bill gates bile 20 milyar dolar kaybetti 1 senede senin dünyada yaşanan küresel kırizden ya haberin yok yada provokatörsün
birincisi ben provbakatör değilim arkadaşım bu vatanı seven bu vatan uğrunda canını ortaya koyan bi insanım ya sen açıkcası fazla bu işleri bilmiyosun yada biraz dalkavuksun bizi bi parça kuru ekmeğe muhtaç eden bi çuval kömür bir kaç kilo şekerle kandıran insanları savunacak kadar kör, cahil ve ukalasın, dünyada bir kriz olduğunu biliyoruz elbette ama bunu kabul etmiyende bu adam eh be adam biz teğet geçmeyeceğini hatta direk vuracağını biliyoruz neden yalan söylüyorsun peki ve üzerine böyle bir dizeyle çıkmışsın bir yüzsüzlükle bize bu kelimeleri sarf ediyorsun. bu ayıptır terbiyesizliktir. sen neye inanmak istiyorsan ona inan ama burası serbest kürsü istediğim gibi yazdım. içerisinde provakatörlük aramayın lütfen.
 

emrah1607

Banned
dostum dünyanın en zengin adamı bill gates bile 20 milyar dolar kaybetti 1 senede senin dünyada yaşanan küresel kırizden ya haberin yok yada provokatörsün
başbakanı kriz mriz yok bizi teğet geçti diyor yandaşına bak kriz var diyor ....

söyleyin hanginize inancaz .

gereken tedbiri almayarak bizleri bu duruma getiren başbakanamı yoksa akp cilik yapcam diye kendini rezil etme yarısına girmiş yandaşlarınamı ..

yani kriz varmı yokmu karar verin akp lilerin bası ve sonu .....


bu millet bunun hesabını akp ye sandıkta sormazsa daha çok çeker ....


meydanlarda chp ye mhp ye aydın doğana saldırmaktan baska ne anlatıyor .nerde hangi önlemi almış .önünde işsizler intihar ediyor o hale geldi ülke hala utanmadan çıkıp şöle yaptık böle yaptık diyor ..bu kadar olur yani ...

sakın durmayın yola devam edin yolun sonunda sizi güzel şeyler bekliyor .şimdi söylicem ne olduğunu da bosver kalsın
 
bütün dünyada yaşanan bu ekonomik buhranın bizi etkilememesi düşünülemez ama şuanda türkiyenin durumu diğer ülkelerden çok daha iyi bunuda görmek lazım
 

febeke

Banned
Kim ne kadar çöktü?

2009'un ilk ayına ilişkin sanayi üretim endeksi pazartesi günü açıklandı. Oran, oldukça yüksek. Geçen yılın ikinci yarısında başlayan gerilemenin ocak ayında yüzde 21,3 ile zirveye çıktığı görülüyor.

Yani, 2009 Ocak ayında yapılan sanayi üretimi, 2008'in aynı ayında yapılan üretimden yüzde 21,3 daha az.

Yaşanan küresel krizden dolayı daralan iç ve dış talep, sanayiyi sarsmış durumda. Satış olmayınca üretim de olmuyor.

Peki, bu sert düşüşler sadece bizde mi?

Hayır, bütün dünya genelinde dramatik düşüşler yaşanıyor. Ve bizden çok daha kötü oran açıklayan ülkeler var. Az sayıda ülkenin sanayi üretimi "artı"da. Ama onların da yakında "eksi" rakamlar açıklama ihtimali var.

Evet, krizin merkezinde bulunan ABD başta olmak üzere bazı gelişmiş ülkelerdeki düşüşler bizdeki kadar keskin ve yüksek oranlı değil ama o rakamlar bile en az bizdeki kadar yaralayıcı. Bundan önce daha ılımlı büyüme oranlarına sahip olan bu ekonomiler, ciddi bir şok yaşıyor.

Bu arada bir şeye de dikkat etmemiz gerekiyor. Bizdeki sanayi üretimi, önceki yılın aynı ayına göre yapılan kıyaslamalarla haber oluyor. Ama bazı ülkelerin verilerinde öne çıkansa aylık değişim. Böyle olunca kafalarda yanlış kanaatler oluşabiliyor.

En çarpıcı örnek, ABD'deki sanayi üretimine ilişkin haberlerdi. Pek çok insan, sanayi üretimi bizde yüzde 21,3 düşerken ABD'de yüzde 1,8 düştüğünü zannetti. Ama aslında hiç de öyle değil. Amerika'daki yüzde -1,8 oranı, 2008 Aralık ayı ile 2009 Ocak ayının mukayesesinden ortaya çıkan (aylık) rakam. Bunun bizdeki karşılığı -5,2. ABD'deki sanayi üretimini, aynı dönemle, yani geçen yılın ocak ayıyla kıyasladığımızda yüzde -10 rakamı çıkıyor.

Bazı Avrupa ülkeleri için de düşük aylık oranlar öne çıksa da, "aynı dönem" kıyaslamalarındaki oranın yüksek olduğu bir gerçek. Mesela, Avro Bölgesi sanayi üretiminde geçen kasım ayında yüzde 8,9, aralıkta yüzde 12 düşüş kaydedildi. Ocak ayındaki manzaranın daha kötü çıkması bekleniyor.

Dünya genelindeki sonuçlara bakacak olursak, Türkiye'nin en kötüler arasında olmadığını söyleyebiliriz. En azından, iddia edildiği gibi ilk 5 arasında olduğu doğru değil.

Benim tespit edebildiğim ve şu ana kadar ocak verisini açıklayan ülkeler arasında en fazla üretim kaybı yaşayan ülke Tayvan. Ülke ihracatının sert bir şekilde gerilemesi, sanayi üretimini neredeyse yarı yarıya düşürmüş. Kayıp yüzde 43,1 ve bu bir rekor.

Onun hemen arkasından Ukrayna geliyor. Ciddi bir darboğazdan geçen, IMF ile anlaşmak zorunda kalan ülkede sanayi, yüzde 34,1 gerilemiş.

Üçüncü sırada ise dünyanın ikinci büyük ekonomisi Japonya var. İhracatı yüzde 46 daralan bu ülkenin kaybı da, son yarım asrın en yüksek oranı: Yüzde 30,8.

Başı çeken diğer ülkelerle ilgili oranlar tabloda mevcut. Türkiye, bu veriler ışığında, Tayland'la birlikte 12. sırada. Fakat burada hemen şu uyarıyı yapalım. 2008 Aralık ayında Türkiye'den daha fazla üretim düşüşü yaşayıp da, henüz ocak ayı verilerini açıklamamış ülkeler var. Muhtemelen, bu veriler açıklandıktan sonra Türkiye daha aşağı sıralarda yer alacak.

Bu yüzden, kendimize o kadar da haksızlık etmeyelim. Bütün dünyada çarklar durmuş vaziyette. Daha beter durumda olanlar var. Ve görünen o ki, pek çoğunun krizden çıkışı bizden daha geç ve güç olacak. Üretim kayıpları az görünen bazı gelişmiş ülkelerin bile...

Sanayide Çöküş (%)

Tayvan -43,1

Ukrayna -34,1

Japonya -30,8

Singapur -29,1

Slovakya -27,0

Estonya -26,8

Güney Kore -25,6

Moldova -25,1

İspanya -23,6

İsveç -22,9

Macaristan -22,9

Tayland -21,3

Türkiye -21,3

Malezya -20,2

Finlandiya -19,5

Brezilya -17,2

Sırbistan -17,1

Makedonya -16,7

Rusya -15,9

Polonya -14,9

Kırgızistan -14,6

Fransa -13,8

Bulgaristan -13,3

İngiltere -11,4

Güney Afrika -11,1

ABD -10,0

kaynak
 

Uzunefe

Altın Üye
tayyibim yanlış hesaplamış , kriz teğet geçmedi , tam merkezden deldi geçti bu ülkeyi...
 

oLdness_07

The Darkness
Kriz büyük evet ama Türkiye çoğu üLkeye nazaran çok daha az hasarLa atLatıyor bu krizi.
 

HTML

Üst