Seçime Photoshop Karıştı...

Aesir

New member
AKP-MHP photoshop savaşı
MHP: "AKP mitinginin fotoğraflarına insan eklendi"

08.03.2009 15:05




Başbakan Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin miting yaptığı Manisa'da iki parti arasında kavga çıktı. AKP Manisa teşkilatının "boylarının ölçüsünü aldılar" diye basına gönderdiği miting fotoğraflarında bazı kişilerin klonlandığı, yani aynı resim içine defalarca kopyalandığı ortaya çıktı. MHP'liler, "Bunlar sihirbaz Zati Sungur'u geçti. Resimde sahtekarlık yapan sandıkta da yapar" iddiasında bulundu.


Ahmet ÜNSAL / MANİSA (AHT)

Geçtiğimiz hafta bir gün arayla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi ağırlayan Manisa'da iki parti arasında miting kavgası çıktı. Kendi mitinglerinde 60 bin kişi olduğu iddiasında bulunan AKP Manisa İl Teşkilatı, basına "boylarının ölçüsünü aldılar" başlığıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin katıldığı iki ayrı mitingin fotoğrafını gönderdi. Ancak AKP tarafından gönderilen miting fotoğrafına photoshoopla insan eklendiğini öne süren MHP Manisa İl Başkanlığı, zehir zemberek bir açıklama yayınladı. Mitingde aynı kişilerin fotoğrafın değişik yerlerine defalarca kopyalandığı ortaya çıktı. AKP Manisa İl Başkanı Mustafa Uyumaz ise, "İki miting arasındaki insan farkını göstermek istedik" açıklamasında bulundu.

"BOYLARININ ÖLÇÜSÜNÜ ALDILAR"

Geçtiğimiz Cumartesi günü MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Manisa Cumhuriyet Meydanı'nda yaptığı mitingten iki saat sonra AKP Manisa İl Başkanlığı, Manisalı gazetecilere bir açıklama gönderdi. Açıklamada geçtiğimiz hafta Çarşamba günü yapılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı parti mitinginde yer alan bir fotoğraf ve MHP'li Bahçeli'nin katıldığı mitingden çekilmiş bir fotoğraf yer aldı. AKP Manisa İl Başkanı Mustafa Uyumaz'ın imzasıyla yapılan açıklamada "Değerli Manisalılar; hepinizin medyadan takip ettiği üzere MHP mitingini de görmüş olduk. AKP mitingine dil uzatanlar boylarının ölçüsünü aldılar. AKP mitinginde Cumhuriyet Meydanı, sokaklar ve caddeler tıklım tıklım dolu olmasına rağmen 20 bin kişi olduğunu iddia edenler, kendi mitinglerini de gördüler. Onların deyimiyle o zaman kendi mitinglerinde 5 bin kişi bile yoktu. Gelen insanları da çevre illerden getirdikleri ortada. 40-45 otobüs, 30-35 minibüs, 20-25 midibüs dolusu insan getirerek alanı doldurmaya çalıştılar. Bunu diğer partililer gibi haybeye söylemiyorum. Şehir giriş çıkışlarında bulunan arkadaşlarımızın tespiti üzerine bunları söylüyorum. Bunların seçimler yaklaştıkça paçaları tutuşuyor ve kime laf atacaklarını şaşırdıkları için böyle bir komik duruma düşüyorlar. Eğer halkımızı milletim izi düşünseler, vatandaşlarımız için nasıl hizmet yapabiliriz düşüncelerinde olsalardı bugün bu mitingdeki kişi sayısı problem olmazdı. Bunların milletle alakası yok. Milliyetçiyiz diyorlar milletle alakaları yok" denildi.

ZATİ SUNGUR GİBİ

Ancak AKP tarafından gönderilen miting fotoğrafına photoshopla insan eklendiğini öne süren MHP Manisa İl Başkanlığı, zehir zemberek bir açıklama yayınladı. Açıklamada, AKP Manisa İl Başkanlığı'ndan yollanan resimler üzerinde Adobe Photoshop programı aracılığıyla oynama yapıldığı öne sürüldü. Bir kişiden üç ?beş kez çoğaltmada bulunulduğu ve bu sayede miting alanındaki boş alanların doldurulduğunu iddia eden MHP'liler, mitingin yapıldığı Cumhuriyet Meydanı'na bakan Milli Eğitim Müdürlüğü binasının da 10 metre arkaya doğru kaydırıldığını iddia etti. MHP Manisa İl Başkanı Mesut Bayram Laçalar konuyla ilgili olarak "Bunların utanma duyguları kalmamış. Belediye ve devletin imkanlarını kullanmayı marifet sayıyorlar. O da yetmiyormuş gibi mitinglere gelen insanları kopyalama metoduna başvuruyorlar. Bu yolla insanların onurlarıyla oynamayı hiçe sayıyorlar. Neyi nasıl kopyalayıp yaparlarsa yapsınlar. Dijital ortamda insan kopyalayarak eski ünlü sihirbaz Zati Sungur'u da geçti bunlar. Böylesine ucuz sihirbazlıklarla bir yere varamazlar. Üstelikte yaptıkları cambazlığı bir marifetmiş gibi medya merkezlerine atmışlar. 29 Mart'ta her türlü seçim hilesine başvuracaklarının işaretidir bunlar" dedi.

KALABALIK GÖSTERMEK İSTEDİK

Adalet Kalkınma partisi (AKP )Manisa İl Başkanı Mustafa Uyumaz ise, kopyalama olayının olmadığını sadece iki miting arasındaki kalabalık farkını yansıtmak amacı ile bir açıklamada bulunduğunu basın merkezine de basın bürolarının elektronik posta adreslerine iki miting resimlerinin yollanması talimatını verdiğini belirtti. Uyumaz, "Biz insan kopyalayarak böylesi bir yolu seçmeyiz. Basın merkezlerine gönderilen resimleri incelemedim. Siz sadece benim basın açıklamamı ve resmimi koyun yeterli olur" diyerek konuya fazla açıklık getirmedi.


KAYNAK

Helal olsun AKP valla şeytanın aklına gelmezdi. Şeytan bile sizden daha insaflı...​
 

zerkli

New member
erdoğan 2 seçim sonra sandığa gömülecek lafımı tekrarlıyorum

umarım lafımın doğruluğunu göreceğimiz günleri görürüz
 

atn42

New member
erdoğan 2 seçim sonra sandığa gömülecek lafımı tekrarlıyorum

umarım lafımın doğruluğunu göreceğimiz günleri görürüz
seçimde hile yapmazlarsa bencede gömülecekler o sandığa
son seçimde 47 yi böyle photoshopla buldular bence
izmirde ispatlandıda ama üstünü kapattılar
 

emrah1607

Banned
AKP'den Miting alanına photoshop ayarı :D

AKP'den Miting alanına photoshop ayarı




AKP Manisa İl Başkanlığı'nın, MHP'nin mitingine katılımın az olduğu iddiasıyla yaptığı basın açıklamasında sunduğu, kendi mitinglerindeki kalabalığı gösteren fotoğraflar şaşkınlık yarattı. Dağıtılan 4 gün önceki AKP mitinginin fotoğrafında, bilgisayarda photoshop programında klonlama tekniğiyle insanların çoğaltıldığı ortaya çıktı. Olayı ‘skandal' olarak niteleyen MHP İl Başkanı Mesut Bayram Laçalar, "Bunların iyice gözü dönmüş. Kaybedeceklerini anlayınca gerçekleri örtbas etmeye çalışıyorlar" dedi.




MHP lideri Devlet Bahçeli'nin önceki günkü Manisa mitinginin ardından ortalık karıştı. Cumhuriyet Meydanı'ndaki mitingin bitiminden yaklaşık 2 saat sonra AKP İl Başkanlığı'ndan basın bürolarına, ‘Boylarının ölçüsünü aldılar' başlıklı bir açıklama geçildi. İl Başkanı Mustafa Uyumaz imzalı açıklamada şöyle denildi.

"Değerli Manisalılar; hepinizin medyadan takip ettiği üzere MHP mitingini de görmüş olduk. AKP mitingine dil uzatanlar boylarının ölçüsünü aldılar. AKP mitinginde Cumhuriyet Meydanı, sokaklar ve caddeler tıklım tıklım dolu olmasına rağmen 20 bin kişi olduğunu iddia edenler kendi mitinglerini de gördüler. Onların deyimiyle o zaman kendi mitinglerinde 5 bin kişi bile yoktu. Gelen insanları da çevre illerden getirdikleri ortada. 40- 45 otobüs, 30- 35 minibüs, 20- 25 midibüs dolusu insan getirerek alanı doldurmaya çalıştılar. Bunu diğer partililer gibi haybeye söylemiyorum. Şehir giriş çıkışlarında bulunan arkadaşlarımızın tespiti üzerine bunları söylüyorum. Bunların seçimler yaklaştıkça paçaları tutuşuyor ve kime laf atacaklarını şaşırdıkları için böyle bir komik duruma düşüyorlar."

KLONLAMALI FOTOĞRAF

Açıklamaya, AKP'nin 4 gün önce, aynı meydanda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla düzenlediği mitingi gösteren fotoğraflar da eklendi. Ancak, AKP'nin miting fotoğrafına dikkatli bakıldığında, sol alt köşesindeki kalabalıkta benzer insanların dizili olduğu, sol alt tarafta ise aynı kıyafetli ve kollarını birbirine kavuşturmuş birden fazla insan ile aynı kasket ve montu giymiş kopya insanların bulunduğu flu görüntü dikkat çekti. Üzerinde oynandığı açık şekilde belli olan fotoğraflar şaşkınlık yarattı.

MHP İl Başkanı Mesut Bayram Laçalar, AKP'nin kolonlanmış miting fotoğraflarını skandal olarak niteledi. Yağmura rağmen MHP mitingine katılımın fazla olmasının AKP'li yöneticileri rahatsız ettiğini savunan Laçalar, şunları söyledi:

"AKP'nin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla düzenlediği mitinge belediye hizmet araçlarıyla insanların meydanlara doldurulduğunu tespit ettik. Yine Soma Linyit İşletmeleri'ndeki işçiler mesailerinden alınarak baretleri, iş kıyafetleriyle alanlara taşındılar, bunu herkes gördü. Buna rağmen mitingteki coşkusuzluğu AKP'li yöneticiler izah edemedi. MHP'nin mitinginde şiddetli yağmura rağmen insanlar para verilmeden ve devletin gücü kullanılmadan alanlarda toplanabildi. AKP miting fotoğrafına fotomontaj yaparak MHP'nin mitingini karalamaya çalışmıştır. Olmayan insanları varmış gibi çoğaltmış, boş yerleri bilgisayar yardımıyla doldurarak insanları basın yoluyla kandırmaya çalışıyorlar. Bunların gözü dönmüş, kaybedeceklerini anlayınca gerçekleri örtbas etmeye çalışıyorlar. Miting fotoğrafındaki boş alanlara foto montajla insan eklemek ak siyasetin neresinde?"

AKP Manisa İl Başkanı Mustafa Uyumaz ise kolonlamayla meydandakilerin sayısının artırıldığı fotoğrafları sadece bilgisayar çıktısı olarak gördüğünü söylemekle yetindi.


kaynak


bunlar tam üç kağıtçı yahuu :durdurun
 

80s

New member
chp seni sandığa gömecek büyükşehirleri kaybettin recep ivedik bittin sen..
 

Aesir

New member
bunu yapan kişi sakın benim deme . az önce bobilerde bende buldum bu resmi yüklicektim benden önce davranmışsın .sakın ben yaptım deme hemen nasıl yapıldığını öğrenmek isticem senden çünki hemen :D


akp bu gidişle 1.250.000 . versiyonu çıkarır kanımca cs3-4 bunlar eskir kısa bi sürede :)
Aesir benim :D:D Depresyonun espirisi güzel bi fikir verdi bana. Klonlama öyle değil böyle yapılır dedim photoshop'un pho kısmını sildim. E'nin alt tarafını sildim F oldu sonra E ile T'yi kopyalayıp açı ayarı verdim. :D Böyle yaptım :D:D
 

degazor35

TÜRK oğlu TÜRK
Acizliğin geldiği son nokta:Üçkağıtçılıktır.

Bunlar üçkağıtta uzmandırlar zaten.
Elektriği,m<azotu,benzini,unu,yağı,şekeri,çarşı-pazarı hiç öyle dememelerine rağmen hala prezarvatiften enflasyon çıkartan tüik yok mu?Hepsini şişirsinlerde...
 

HTML

Üst