AKP " Mecliste Allah üzerine" yemini kaldırıyor

sheqiL35

New member
AKP " Mecliste Allah üzerine" yemini kaldırıyor AKP " Mecliste Allah üzerine" yemini kaldırıyor 05 Şubat 2009 -


TBMM Adalet Komisyonu yeni düzenleme getiriyor.
TBMM Adalet Komisyonu’nda görüşülen ve yargılamanın doğru, hızlı ve etkin yürütülmesini sağlamak üzere hazırlanan Hukuk Muhakemeleri Kanunu Tasarısı, yargılamada “Allah üzerine” yemini kaldırıyor. Tasarı, “Bütün inançlarım üzerine” düzenlemesini getiriyor.

Komisyon, 458 maddelik tasarının dün görüştüğü 66 maddesinden 60’ını kabul etti. Altısı daha sonra görüşülmek üzere bırakıldı. Kabul edilen maddelere göre, ispat hakkı, taraflar bakımından bir yük olmanın ötesinde, aynı zamanda kanuni bir hak olacak. Hukuka aykırı olarak elde edilen deliller, mahkeme tarafından olayın ispatında dikkate alınmayacak. İspat yükü, bir olayla ilgili hukuki sonuçtan kendi lehine hak çıkaran tarafa ait olacak.


http://www.etikhaber.com/content/view/71001/28/
__________________


AK Parti Islamdan cok yahudilik ve hiristiyanlik ile diyalogu hedef aliyor....
Ne Mutlu AKP liyim diyenlere..
Ne Mutlu Davos Fatihciyim diyenlere...
Ne Mutlu Gülenci olanlara...
__________________
 

fatih pala

Banned
Kardeş ılımlı olunca herşey olur kutsalına yemın etmekde ne!!! ınsanların bırcok seyı kutsal oldu artık gercı ahlaksız namussuz ınsan nasıl yemın ederse etsın gene yapacagı nı yapıyor anlasılan az ınancı olupta yapsakmı yapmasakmı arasında kalanların ısıne yarar benceee bırde ınancsız ınsanların
 

SEGMEN

İstiklal Mahkemesi Hakimi
ne o

yalan söylerken zorlanmasınlar diye mi?

gururlarına mı dokundu?
 

alicengiz

New member
Çalarken,yalan söylerken zor oluyo demekki.istediğiniz kadar yemin etmeyin,tövbe etmeyin Allha yukardan görüyor ne yaptığınızı.tek tek hesabını vereceksiniz öbür dünyada.
 

ahmert

New member
ya onların allahı var mıydı ???
bu sözler yakışıyomu sana.alkışlıyorum seni.ayrıca akp gibi bir partiye sizin gibi zihniyette biri bunu hiç söylemesin çünkü ters teper onların yoksa sizin hiç...(gerisini söyleyemiyorum)
derler adama.

konuya gelince konuya herkes ideolojik bağnazlıkla (bir kaç kişi hariç) baktığı için (kimide gerçekten anlamadığı için) olayı çarpıtmış.aslında yerinde ve doğru bir karar.çünkü bu ülkede sadece müslümanlar yaşamıyor hırıstıyanlar,museviler hatta ateisler ve satanistler de var.ateist ve satanist olan birinin Allah üzerine yemin etmesi sizce bağlayıcı olurmu.özelliklede suçlu bir ateistin veya satanistin mahkemede Allah üzerine ettiği yemin:)
yemin ederken direk Allah adına demiyceksinde inandığım şeyler üzerine diyceksin eğer müslümansan ki öyleyiz eeee demekki bizim için bişey değişmemiş.diğer inançlar için se daha iyi olmuş.bunun neresi kötü.hatta çok güzel.
konuyu değerlendirirken biraz insaflı ve mantıklı olun lütfen.
 

HTML

Üst