Windows 7'deki Komplo Teorisi (Vista'yı beğenmeyip Win7'ye beğenenler lütfen okuyun)

ЄupняaтєS

New member
Windows 7'yi kurdunuz, denediniz beğendiniz. Mojove deneyine hoş geldiniz..

Windows NT'den Windows 2000'e geçtiğim zaman, bir OH BE! çekmiştim. Ferah, çok güzel ve detaylı bir işletim sistemi vardı artık. Windows 9x serisi gibi ev kullanıcılarına hitap ettiği söylenen sistemlerden çok daha sağlamdı zaten NT 4.0, Windows 2000 ise üstüne resmen devrim sayılır nitelikteydi.

Ama Windows 2000 Proffessional ve Windows 2000 Server sürümleriyle, ev kullanıcısına nerdeyse hiç hitap etmedi, sevilmedi. Genellikle iş yerlerinde kaldı bu sistem... Tanıdık geliyor mu bu hikaye yakın zamanda örneklerinde?

Birden XP çıktı 2 sene sonra. O da ne? Getirdiği yenilikler nerdeyse yok gibiydi Windows 2000'in üstüne. En büyük fark Luna teması ve ikonlarının değişikliğiydi. Zaten sürümden de anlamak gerekirdi. Windows 2000, Windows 5.0'dı ve Windows XP aslında Windows 5.1'di. Yani major bir sürüm değişikliği asla olmadı. Hatta o sıralar XP'sini yeni kurmuş donanımcı bir arkadaşım, "Ne demek değişiklik yok ya, baksana tüm donanımlarımı tanıyor". Doğal değilmiydi, 2 sene sonra çıkmış bir sistemin daha çok sürücü içermesi? Ama anlatamadım, o hep Luna'da takılmıştı.

Ama insanlar hep XP'yi hatırlayacak çünkü ev kullanıcılarına ayrı sürümler çıktı.

Şimdi gelelim Vista'ya... Vista major bir sürüm. Yani Windows 6.0, bir çok değişiklikler vardı alt sistemde. Doğal olarak yeni sürücüler, yeni programlama metodları ve yeni sürüme özel yeniliklerle geldi. Yani pek çok bilgisizin tabir ettiği gibi bir "Windows ME" değil Vista. Kernel tamamen değişmiş, kullanış biçimi tamamen değişmiş yepyeni bir sistem. Doğal olarak alışkanlıklarını değiştirmeye üşenenler için bir dart tahtası oldu Vista. Linux da kullanan biri olarak UAC beni asla rahatsız etmedi. Hatta olmadığı için şaşırıyordum, en azından her seferinde Root şifresi sormuyordu.

Sadece psikolojik bir refleksle kitlelerin Vista'ya antipati duyması gayet doğal. Kitleler yeniliklere kolay adapte olamazlar, olabilmeleri için de uzun bir süre gerekir. Ayrıca tüm yazılımcılar bilir ki, geçmişe dönük tam "uyumluluk" sağlamaya çalışırsanız, o yazılım çok hantal olur bir süre sonra, eğer bu işletim sistemiyse, yazılımcılar hep eski kodlardan yazarlar.

Microsoft da bunu görmüş olacak ki, bir Mojove deneyi gerçekleştirdi. Hali hazırda forumlarda, sağda solda okuduklarından dolayı Vista'dan nefret edenleri bir araya topladı. Yeni bir işletim sistemi geliştirdiğini duyurdu. Onlara test ettirdi, gayet memnun kaldıkları işletim sisteminin nefret ettikleri Vista olduğunu öğrendikten sonra deneklerin şaşkınlığı görülmeye değer.

Kısa keselim. Windows 7, aslında Windows 6.1 sürümüyle çıkacak olan bir sistem olarak lanse edildi. Yani Windows 2000 ile Windows XP arasındaki fark neyse o. Stabilite kontrolleri, arabirim değişikliği, belki son çıkan Vista sürücüleri. O kadar. Bu da bana aslında şu komplo teorisini çağrıştırıyor...

Windows Vista'ya duyulan antipatinin aslında tamamen "duygusal" olduğunu Microsoft da farkında. 5 senedir alıştıkları sistemi ve bu sisteme göre düzenlenmiş donanımı bırakıp yenileşmeyi kimse istemiyordu.

Peki ya Windows 7 Beta aslında bir Mojove deneyiyse? Ya Microsoft 2009 sonunda çıkıp, "Aslında kullandığınız Vista SP3'tü" derse, ne olacak? İnsanlar sevmiş oldukları Windows 7'den nefret mi edecekler? Tabii ki ticari geçmişe baktığınızda XP için de böyle bir şey söylenmedi. XP de aslında bir Windows 2000 yamasıydı aslında.

Şu anda kullandığınız Windows 7 aslında Windows Vista'nın tek bir servis paketi olabilecek kadar sınırlı. Donanım bazında kernel değişikliği yok, kararlılığı ise Windows Vista'nın SP1 ile arasındaki fark kadar bile değil. O yüzden Vista SP1 ile arasında hız olarak herhangi Internet Explorer 8 haricinde kayda değer bir fark yok aslında. Tüm Vista sürücüleri tamamen çalışıyor ve UAC'yi ayarlıyorsunuz. Yani Windows 7, şimdilik bir gözden geçirme sürümü. Asıl sürümde çok daha fazla fark beklemiyorum açıkçası.

Yani üzülerek söylemek istiyorum okurlarımıza:

Eğer Vista'yı sevmiyorsanız ve Windows 7'yi sevdiyseniz, aslında bir Mojove deneyindesiniz. Kullandığınız aslında Vista'nın kendisi

Alıntıdır... Kaynak Chip

Kendi Yorumum: bu komplo teorisi banada çok mantıklı geldi açıkcası win7 NT7.0 olması gerekirken 6.1 yani Vista'nın yaması gibi zaten vistaya uyan bütün programlar dirverlar win7'yede uyuyo yani bunu görebilmek için illaki yazılımcı falan olmak gerekmiyo sadece bir kaç özellik ve görsel farklılıklar var
ama bana göre microsoft tutupta bu win7 değil Vista SP3 demez tabiki ama sonuç olarak Vistadan farksız olıcak
 

mirrorer

New member
aynen katılıyorum win 7 çıktığını duyduğum anda bende bunu tahmin ettim sadece ceket değişmiş yoksa içinde ki aynı
 

Newwave

Altın Üye
Katlıyorum

Ben de katılıyorum windows 7 ilk test ettiğimde bu vistanın biraz daha görsel olarak makyajlanmış hali demekten kendimi alamadım çekirdek aynı çekirdek yani windows 6.0 - 1 bile diyebiliriz ama aslında yapılmak istenilen konu başka olay vistayı makyajlayıp windows 7 diye farklı bir işletim sistemi üretilmiş duygusu uyandırılarak komple bir işletim sistemi üzerinden para kazanmak ben bunu tam 3 ay önce düşünmüştüm ilk beta sürümünü bulup bilgisayara kurduğum zaman bende bu hissi uyandırmıştı : )

Seninde belirttiğin gibi microsoft vistada bu kadar kötü not almışken windows 7 ye vista sp3 yada windows me gibi bir ara sürüm demiyeceğine göre en mantıklısı da buydu zaten aradaki zaman farkını da düşünürsek bu teoriyi kanıtlıyor iki işletim sistemi arasında sadece 2 yıl var ama xp ile vista arasında 5 yıl gibi bir fark var sadece 2 yılda baştan aşağıya farklı bir işletim sistemi yazmak pek te kolay bir iş değil profosyonel son kullanıcıları inandırmaları çok zor yani yerinde ve güzel tespitler yapılmış komplo teorisi değil gerçeğin bizati kendisi : ) paylaşım için tşk.
 

Yeşil Gözlü

Altın Üye
daha ilk gördüğümde anlamıştım zaten bunun vistadan tema haricinde bir farkı yok diye ama diğer yandan microsoft hala vistayı geliştirmeye devam ediyor ve sonunda sürücü yamalarını çıkardı bugün hh de görmüştüm w200 ve xp için olan sürücüler çıkmış (ama daha beta sürüm tabi) yağni artık xp de oynadığınız eski oyunları vistadada oynaya bileceğiz bence Windows se7en da vistanın temasının değişmiş hali ve sürücülerin gerekli olanlarının yüklenmiş hali dir tabi bikaç yenilik yapmışta olabilirler ama bikaç yenilikle işletim sistemi oluşturulmaz
 

bbrsh

New member
Arkadaşım tamam haklı olabilirisiniz fakat siz bi sürüm üzerine çıkan diğer sürümlerin tamamen farklı bi boyutta temel olarak yeni bir işletim sistemi bekliyosunuz 9x mimarisi bitmiştir daha sonra çıkan işletim sistemleri nt tabanlıdır dünyada kullanınlan server sistemler de nt tabanlıdır farklı bi işletim sistemi demek kurulu olan sistemin bütünleşmiş bütün üyesini değiştirmek demektir. Ki bu mümkünmüdür nekadar faydalıdır?Ne kadar tercih edilir.Ayrıca cevap veren arkadaşların linux yada mac tabanlarına baktığımız zaman hepsi saten bi tabanın geliştirilmişi yada hatası giderilmiş versiyonu değilmi?
WinSeven beta olarak devam etmektedir bir çok hata giderilmiştir oem sürüm olarak çıktığında ise bu yorumlarınızı tekrar gözden geçirmenizi rica edicem.
 

morning2

New member
Bence çok haklı.

Arkadaşım tamam haklı olabilirisiniz fakat siz bi sürüm üzerine çıkan diğer sürümlerin tamamen farklı bi boyutta temel olarak yeni bir işletim sistemi bekliyosunuz 9x mimarisi bitmiştir daha sonra çıkan işletim sistemleri nt tabanlıdır dünyada kullanınlan server sistemler de nt tabanlıdır farklı bi işletim sistemi demek kurulu olan sistemin bütünleşmiş bütün üyesini değiştirmek demektir. Ki bu mümkünmüdür nekadar faydalıdır?Ne kadar tercih edilir.Ayrıca cevap veren arkadaşların linux yada mac tabanlarına baktığımız zaman hepsi saten bi tabanın geliştirilmişi yada hatası giderilmiş versiyonu değilmi?
WinSeven beta olarak devam etmektedir bir çok hata giderilmiştir oem sürüm olarak çıktığında ise bu yorumlarınızı tekrar gözden geçirmenizi rica edicem.
Vista da yeni mimaridir hatırlatırım.Sizin "Windows Me 2"niz değil.
XP'nin tema eklenmişi de değil.(Ki XP,aslında 2000'in tema eklenmişidir.)

Bkz.
2000 sürümü 5.0
XP sürümü 5.1
Vista 6.0
Win7 6.1

Bugün Windows XP ve Vista için farklı sürücüler,farklı sürümler üretiliyorsa, bu çekirdek farkındandır.

Win7 kullanıcılarının neredeyse tamamı,vista sürücülerini win7de sorunsuz çalıştırmış.

Win7 yeni sistem olsa, bu kadar kolay ol(a)maz bu iş.
Siz daha Vista'yı kötüleyin.
Önyargılarla nereye varacağınızı da Mojave deneyi çok güzel göstermiş.
 

bilkurdu1

New member
vista bende çok hantal bir sistemdi seven da bu hantallık kalkmış pc canavar gibi işiliyor ben tavsiye ederim hazır beleş iken kaçırmamak gerekli ( tabi ne kadar sürer bilmem) türkçe beta yı merakla bekliyorum
 

Redasa

New member
Bence Win 7 şuan adana otobanında yarış için kaportaları sökülmüş motorsiklet gibi hızlı Normal bir sistem olduğu zaman görmek lazımdır. :)
 

koraykey04

New member
Ben ce tam değil.
Vistanın driverları win 7 uymuyor.
Standart task bar değiştirilmiş.
Xp sanal makina uygulaması eklemişler.(4 çekirdekli işlmeciler için)
windows update drıver arşivi gelişmiş.
Pc kur internet açık olsun sen driver bile yuklemiyorsun.
Bence vista ile win 7 arasında çok fark var.
Nasıl xp ve vista arasında fark varsa !
 

DarthErim

Altın Üye
Ben 7 yi de sevemedim vistayı da.
Allah rızası için joistik kalibrasyon ekranı komut satırı hariç nasıl açılıyor şu meretlerde bilenleri insaniyyet namına yazssın.
4 Sene öncesine kadar 2000 kullandım. Memnundum zaten büyük fimelarda xp ye ana mesajdaki sebeplerden geçmediler hatta xp 2000 den daha kötüdür çünkü arkanızdan iş çevirir. 2000 yaptığı gerekli ayarları size nezaketen söyler.
 

bahadir_bado

New member
çok güzel bir yazı olmuş , fakat belirtmek isterim ki , her ne kadar çekirdek 6.0 üzerine yazılsada , sonuçta XP nin win2000 in stabil versiyonu olması gibi bişi win7 , temmuz 2009 dan beri sistemimde kurulu ve gerçekten de bir çok açığını kapamış microsoft.

birde gözden kaçmaması gereken birşeyde , win7 de hiç virüs olayı ile karşılaşmadım , ( antivirus programlarına alerjim vardır belirteyim )

alışkanlık meselesi , sonuçta nekadar göz boyarsanız okadar iyi bilinirsiniz. ve microsoft ta bunu çok çok iyi yapıyor.
 

__CgR__

тнє ℓσя∂
bende katılıyorum ama yenilik isteyenlere hitap etmekte bu sistem daha cok o yüzden bende pcyi fazla kullanmayan birisi olarak bu görsel şöleni yaşamak istiyorum =)
benim gibi düşünen çok kullanıcı vardır bence
 

HTML

Üst