İt Ürür, Kervan Yürür...

Vtnsvr

New member
CÜNEYT ARCAYÜREK

Kimileri elmalarla armutları karıştırıyor.
Kimine göre ise Ergenekon şapkasının içinden Susurluk çıktı.
Akıl almaz çelişkilere örnekler sergileniyor.
Örneğin savcılığa göre Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu ile hapis cezasının oylanmasını sağladığı Susurluk sanıklarından İbrahim Şahin aynı kabın içinde...
Örneğin İlhan Selçuk; ömrünü verdiği, başyazarlığını, imtiyaz sahipliğini yaptığı Cumhuriyet’e bomba atan örgütün lider kadrosunda olduğunu iddia eden bir başka saçmalık.
Böylece olaylar arasında mantık dışı kimi iddialar sırıtıyor.
***
Bu ara Ergenekon mu Susurluk’tan, Susurluk mu Ergenekon’dan çıktı sorusuna yanıt aranıyor.
Çok bilmiş, bilgiç yazarlar; örneğin Atatürk’ü bile gerçekleri saptırarak anlatmakla ünlenen Can Dündar; dünkü yazısında “Ergenekon’un Susurluk’la buluşmasına sevindim” diyor.
Yazıda İbrahim Şahin’le bağlantılı marifetler uzun uzadıya anlatılıyor.
Ama ne hikmetse Susurluk olayı ile Ergenekon nasıl oluyor da buluşuyorlar? Elinde bu duyarlı noktayı izah edecek kanıtlar varsa bunları nedense yazmıyor.
AKP’nin bile silkip attığı, bir kez daha milletvekili yapmadığı eski Susurluk Komisyonu Başkanı Mehmet Elkatmış da bir başka Can Dündar…
Her ikisi; bir yandan Susurluk ile Ergenekon bağlantısını -varsa tabii- yargının ortaya çıkaracağına inanıyorlar ve fakat, daha işin başında, Susurluk’u Ergenekon’la birbirine bağlayıveriyorlar.
Daha olayın başında, yargı kararını beklemeden, kamuoyunun iki olay arasında organik bağ olduğunu sindirmesine çalışıyorlar.
Görevdeyken önlerinde selam durdukları, karşılaştıkları her yerde yalakalık sanatını icra ettikleri orgeneral düzeyine gelmiş askerleri.. topluma onurla hizmet vermiş insanları karalıyor, yargının alacağı kararı beklemeden infaz ediyor.. onurlu kişilere Susurluk gibi eli kanlı bir olayla bağlantılı, ama çirkinliği tartışılmaz bir izlenim yakıştırmaya çalışıyorlar.
Ne çare, bu ülke arlanmanın, utanmanın rafa kaldırıldığı bir ülke.
***
Bu iktidarın; toplumu, laik rejimi kuşa çeviren davranışlarına lakayt kalan.. laik rejimi sapına kadar savunmayı amaç edinenleri karalayan.. siyasal ya da maddesel yararlara bir bukalemun gibi uyum sağlayan.. yazar, çizer, kimileri adının önüne düşünür sıfatını ekleten.. adları sanları belli kimileri, ne var ki sayıları oldukça kabarık, köşe kapmış insanlar bunlar…
İçlerinde günün koşullarına göre renk değiştiren öyleleri var ki…
“Cumhuriyet çok köklü bir nitelik değişimiyle karşı karşıyadır” diyen Deniz Baykal’ın söyleminden çıkarak dün, uzun yıllar çalıştığı bu gazetede her sabah emrini aldığı İlhan Selçuk ile arkadaşlarını birçok yazılarında darbeci, cuntacı diye jurnallemeyi marifet sayan… İlhan’ın hiçbir zaman yanıt vermeye tenezzül etmediği, dönekliğin kitabı yazarı Hasan Cemal, şimdi demokrasi havarisi.
Canlı örneklerden bir diğeri:
Laik, Atatürk Türkiyesi’nin elimizden, içimizden, önümüzden kayıp gitmesine seyirci kalan bu gibileri; örneğin Akif Beki’nin yerine Başbakanlık sözcülüğüne hakkında pek çok olumsuz saptamalar öne sürülen kişiyi atayarak RTE’nin; gerçek düşünce biçimini ortaya koyduğunu yazmazlar, bülbül kesildikleri TV’lerde dillendirmezler.
Yaşamını laikliği savunanlara, Atatürk’e küfretmekle geçiren.. “…bu p…..nk laikleri bir bir şişe geçireceğim” diyebilen kafayı veya kafaları RTE; önemli koltuklara oturtur.
Bu atamanın altındaki gerçeği demokrasi havarisi kalem esnafı yazmaz!
New York’ta gelen gidene tercümanlıkla hayatını kazanan, RTE’nin belediye başkanı iken Amerika gezilerinde yararlandığı, 2002’de iktidara gelirken iyi bir tercüman aradığı için milletvekili yaptığı... -kamuoyunda kel başına saç diktirmekle ünlenen- Egemen Bağış’ın hangi geniş bilgi birikimiyle AB’ye baş müzakereci olduğunu -ya’vu bu ne iştir diye- sorgulamazlar!
Bunlar ne yapsalar ne etseler; it ürür, ama kervan yürür!
http://candundar.com.tr/index.php?Did=8735
 

RuTH

Altın Üye
Lütfen alıntı yaptığınız konuya sadık kalarak başlık atınız
Şikayet üzerine başlık değiştirilmiştir.
 

atn42

New member
Bunlar ne yapsalar ne etseler; it ürür, ama kervan yürür!

bu gece atasözleri moda
eline sağlık vtnsvr
 

Lets Go

New member
Ne çare, bu ülke arlanmanın, utanmanın rafa kaldırıldığı bir ülke.
***
Kendi ağzıyla söylemiş yazar müsvettesi kendileri bu hale getirdiler ülkeyi arlanmazlıkları utanmazlıkları.
artık söz hukukun öyle kimsenin biryere yürüyeceği yok önü kesilir hemen telaşından ne yapacağını şaşırmış köşeye sıkışmış kedi gibi ciyaklamaktan bahsetmiş
 

Vtnsvr

New member
Kendi ağzıyla söylemiş yazar müsvettesi kendileri bu hale getirdiler ülkeyi arlanmazlıkları utanmazlıkları.
artık söz hukukun öyle kimsenin biryere yürüyeceği yok önü kesilir hemen telaşından ne yapacağını şaşırmış köşeye sıkışmış kedi gibi ciyaklamaktan bahsetmiş
Yazar dogru söylemişYanlış olan senin gibi kafaların cehaletten,dönek,üçkagıtçı ve hainlere prim tanıması ve sonuçta ülkenin içine girdigi ve daha girecegi kaostur.
 

s3phir0th

New member
işinize gelince hukuk devleti, özgürlük demokrasi, aman ergenekon,gülüm keten helvam, işinize gelmeyince, RTE nin pis işleri,karıştırdığı dolaplar ortaya çıkınca bal tutan parmağını yalar, her başa geçen aynısını yapmadımı dersiniz....
 

HTML

Üst