Atatürk de gerçekten Kemalist miydi?

digiklan

New member
Atatürk de gerçekten Kemalist miydi? sorusunu düşüneniniz çok olmuştur.
İslamcı demogoglar bunu manipülasyon aracı olarak kullanıp gençleri zehirlemeye bayılırlar.
Ama samimi sıradan Türk insanları da zaman zaman bu sorulara takılabiliyor.
Çünkü maalesef ülkemizde Atatürkçülük eğitimi tamamen ezberci tarihe dayanmaktadır.
Ezberci adama soruları ve yanıtları ezberletirsiniz ve o daha önce hiç karşılaşmadığı yeni bir soru ile yüz yüze geldiğinde afallar.
Türkiye'nin Atatürkçüleri de en az islamcıları kadar ezberci yetiştiriliyor maalesef.

Atatürkçülük dersi vermek benim haddime değil ama burada sürekli birileri Atatürk ve Atatürkçülüğü kirletirken bazı konulara dikkat çekmek zorunda hissettim kendimi...

Öncelikle şu kemalist kelimesinden başlayalım. Müslümana islamist demek ne kadar doğru ise Atatürkçüye de Kemalist demek o kadar saçmadır. Bu Atatürkçülüğü tekeline alan ordu ile Atatürkçü olduğunu iddia eden ama anti militarist olan bazı kıvırık solcular arasında yaşanan bir kavram kargaşasıdır.

Öncelikle Atatürk Türkçe ve Türk dili konusunda en hassas insanların başında gelirdi. O yüzden Kemalist bir nesil yerine Atatürkçü bir nesil bırakmayı yeğlemiştir eminim.

O zaman soruyu değiştirelim.
Atatürk Atatürkçü müydü?

Size bu soruyu anlatmanın en basit yolu Atatürk'ten referanslar kullanmak sanırım.
İlk önce "hayatta en hakiki mürşit ilimdir fendir." sözünü herkes bilir. Bu Atatürk'ün ideolojik olarak bir rehber gösterdiğinin yani bir ideolojisinin olduğunun açık kanıtıdır. Bu ideoloji doğrultusunda Rejimi değiştirmiş, sosyal ve kültürel devrimler ile ülkeyi geliştirme çabasına girmiştir.

Aslında Atatürk kendi ağzı ile Atatürkçülüğün ne olduğunu söylemiştir. Aynen aktaralım copy paste yaparak:
"İki Mustafa Kemal vardır; biri ben, etten ve kemikten, geçici Mustafa Kemal… İkinci Mustafa Kemal, onu “ben” kelimesiyle ifade edemem. O, ben değil, bizdir.
O memleketin her köşesinde yeni fikir, YENİ HAYAT ve büyük ülkü için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur. Ben onların rüyasını temsil ediyorum. Benim teşebbüslerim, onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir. O Mustafa Kemal sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan, yaşaması ve muvaffak olması gereken Mustafa Kemal odur.
"

Bu sözü anlamayanınız var mı hala aranızda. Atatürk de Atatürkçü müydü? Aslında Atatürkçülük uydurmadır diyen sözde islam-cı yalancıların ve işbilikçilerinin yanıtını Başbuğ kendisi veriyor.

Hatta diyor ki 2 Atatürk var. Biri ben etten kemikten olan, içki içen, yüreğinde ve psikolojisinde yaşadığı savaşların travmalarını taşıyan, yetim büyüyen adam.
Diğeri de bu ülkeye verdiği yön ve ideolojik gücün kaynağı olan her TÜRK insanının kanında bulunan Mustafa Kemallerin gücüdür.

Mustafa Kemaller rüyası AYDINLANMACI, YENİ FİKİRLER ÜRETEN ve BÜYÜK ÜLKÜ için çalışan Mustafa Kemalleri anlatıyor. Kim bu Mustafa Kemaller? Bugün başbuğ Atatürk'ün izinde yürüyen, ülkesine, milletine sevdalı ve bu ülkeyi ve insanın refaha ve çağdaş kültüre ulaştırıp diğer Türk devletleri ile entegrasyon sağlayacak olan Atatürkçülerdir.

Son çıkan Mustafa filmine yöneltilen eleştiriler tam da bu sözden hareketle çıkmaktadır. Önemli olan etten kemikten Atatürk değildir, o kahraman bir insandır, bir askerdir ama onda vücud bulan Mustafa Kemaller ideali onun ölümünün ardından uygulanamayan bir hayale dönüşmüştür.

Bu ülkede şekilci Atatürkçülük yani etten kemikten olana karşı yürütülen Atatürkçülük vardır. Onun Türk ulusu için idealleri, beklentileri görmezden gelinmiştir hep.

Şimdi de kürtçü ve yobaz islamcı kesim birleşip etten kemikten olan Atatürk'ün zaaflarını ortaya koyarak Mustafa Kemaller rüyasını eritmeye yok etmeye çalışmaktadırlar.
Atatürk'ün şahsındaki zaafları ortaya koyarak Türkçü Aydınlanmanın vücud bulduğu kişilikten yola çıkarak Atatürk Milliyetçiliğini ve Aydınlanmacılığını yok etme çabasındadırlar.

Atatürk son 1000 yılın en büyük Türkçü lideridir. Ve Türklere kurtuluşun Türlükte olduğunu bu kudretin de damalarımızdaki asil kanda olduğunu söylemiştir.
Ümmetçilik ile Türklüğü eritmeye çalışan kesimler ise Atatürk'e ve onun ideallerine karşı açtıkları savaşı sürdürüyorlar.

Atatürkçülük ile ilgili yeri geldikçe yazılar yazacağım haddime olmasa da.
Ama yeni nesilden çocuklar bu yazılarda kalın inkılap tarihi kitaplarından daha çoğunu bulacaklardır eminim. Daha sonra Atatürk ün BÜYÜK ÜLKÜSÜ nedir, AYDINLANMACILIK ATATÜRK için NEDİR gibi konulara da girebiliriz.

Sonuç:
Daha da bir aklı evvel çıksın da bu forum da Atatürk atatürkçü müydü desin bakalım?


Gerçek Atatürk Milliyetçisi ve Türçü arkadaşlar bana özel mesajla ulaşsınlar lütfen. Organize olup proje üretmek lazım.

saygılar
 

maho(sav)

Banned
Kemalist kelimesi hakkındaki düşüncelerinize katılıyorum lakin Kemalist yada Atatürk'çü olmak arasındaki farkın Türkçe'nin yozlaşmasından dolayı oluştuğunu ve üzerinde durulmayacak kadar önemli olmadığını düşünmekteyim çünkü yanlız Türkler değil yabancılarda Atamızı örnek almaktadırlar onlarda kendilerini Kemalist olarak tanımlıyorlar.İranda,Afganistanda,Suriyede,Irakta,Pakistanda,AZERBEYCANDA Kemalist olan bir çok aydın vardır.
 

L@ YüseL

Banned
Atatürk kemalist değildi

Ve şuan kemalist diye ortalıkta gezinen şarlatanları görse çok fena tokatlardı
 

| PoSeiDoN |

gσd σŦ тнє &#1109
allahım hiç bişiden anlamayanlar yorum yapıyolar völe yazılar yazıolar yha

başlıktan hayır yok zaten saçma mantıksız soru
 

remixtr

Banned
bildiğim kadarıyla kendi düşüncelerimizle ilgili konu açamıyoruz....

yazı da bazı şeyler dikkatimi çekti...
islamcı-yobaz...
iki kelime yanyana olmamış...

islamcıyı kaldırıp yobaz desen yeterli bence...
 

cevreci

New member
Atatürk kemalist değildi

Ve şuan kemalist diye ortalıkta gezinen şarlatanları görse çok fena tokatlardı


senin a.q partili olduğun belli ....
ayrıca siyasetten haberi olmayan insanlar bilmiş bilmiş yorum yapmış...
sonra kemalizm Atatürk'ün ilkerleri ve devrimleri sonucunda üretilmiş bir doktrindir.Atatürk kemalizmin tam bir doktrin olması için mahmut esat bozkurt a yazdırdığı "Atatürk ihtilali"adında bir kitap mevcuttur.bu kitapta kemalizmin milli toplumculuk yani nasyonal sosyalizm olduğu anlatılmaktadır...

not:konuyu açan arkadaşın kemalist olmadığı belli
 

VolkaN

Altın Üye
yazı kendinize mi ait biryerden alıntımı belirtirmisiniz
 

Albayrak

Can Feda
Tamam iyi hoş diyorsun da bu tip ayrılıklar da bizi Atatürk yolunda kategorilere ayırma girişimi olmasın. :goz:

Unutmayın, Kemalizm, Atatürkçülük, Tam bağımsız Türkiye, bunların hepsi bizim yolumuz.

Böyle ufak ayrıntıları sunup, gerici faşoların ekmeğine yağ sürmeyin.


Bir de şu yanlışa değinmek isterim. Okul eğitimi konusunda ezberci bir anlayışın hakim olduğunu söyleyebilirsiniz evet doğrudur. Bu tüm dersler de olduğu gibi tarih ve içinde bahsedilen Atatürkçülük konusunda da aynıdır. Ama Allah insana akıl vermiş değil mi?
 

yagmur_01

New member
ne saçma soru bu be.. Atatürk Atatürkçü mü? Atatürk Atatürktür zaten kendisidir birde tekrar Atatürkçü olmasına gerek yok sorunun saçmalığına bak içimden gülmek değil inanın ağlamak geliyor..
 

versavdis

New member
Geçin bu Türkçülük muhabbetlerini kardeşim Kemal ATATÜRK herşeyden önce devrimciydi Türkçülüğü ise o zamanki ümmetçiliğe karşı en devrimci görüş olmasından ileri geliyordu her olayı kendi zamanı içinde düşünmeyi kendi zamanının içindeki şartlara göre değerlendirmeyi öğrenin artık o zamanın şartlarında sonradan sosyalist düşünceyi benimsemiş kişilerin çoğu Türkçülükten geçmiştir Türkçülük Atatürkün yolunda bir merkez değildir merkeze varan yolun üstünde yeralan bir istasyondur sadece nitekim yaptığı ve yapmak isteyipte yapamadığı çoğu devrimler bunun bir göstergesidir ama Musata Kemal ATATÜRK herşeyden önce D E V R İ M C İ D İ R örgütlenmeyi esas almıştır neredeyse bütün hayatı örgütlü bir şekilde geçmiştir burada ATATÜRK ün milliyet tartışmalarından daha çok örgütlenme çalışmalarının devrimciliğinin tartışıldiğını görebilmek en büyük dileğimdir çünkü günümüzde ATATÜRKün örnek almamız gereken en büyük özelliği budur eğer günümüzde bu kadar çok acı çekiyorsak bu sistemin içinde tıkanıp kalan düşüncelerimizi sistemin dışına çıkaramadığımız içindir bunun nedenide ATATÜRK ün bütün özelliklerini görmemize rağmen en büyük özelliği olan Devrimciliğini ve Örgütlenme bilincini görmezlikten gelişimizdir
 

olimpiyat

New member
Kesinlikle değildi... kemalizm ülkedeki bi takım solcu bölücü darbeci tiplerin arkasına saklandığı perdedir.. hiç bir zaaman ülkeyi ilmi ve ekonomik yönden ileriye götürücek bir proje ürettikleri görüşmemiştir halkla ilşkileri yoktur halkı cahil gözüyle görürler, inançsızlıklarının sebebini kemalizm olarak gösterirler... Mustafa kemalle işleri yoktur adını alırlar sakız die azında çiğnerler,ambalaj peşindedirler, bu ülkede din ne kadar sömürüldüyse büyük adam mustafa kemal 10 katı sömürülmüştür... kemikllerini sılzatır bunlar adamın ... Osmanlıyı kabul etmezler utanç duyarlar... halkın deil hazınlıkların hakları peşinde koşarlar... belli bir zümredir bide ona özenenler vardır o akadar... namaz kılan, hacca giden, içki içmeyen , dine saygılı olan hele hele eşinin bacısının başı örtülü olan insan kemalist olamaz ... belli zümrenin tekelindedir ... kendilerini bu ülkenin bekçisiymiş zannederler... sıkıştımı orduya topu aatarlar bilmezlerki bi ülke yönetim zaafiyetinden ordunun eline düşeyosa hiç bi zaman ne demokrasi nede atatürk ülkeleri gıdım sözedilemez.. dünyanın en dandik yönetimine sahiptir... aama onlar bunla övünür... velevki Mustafa Kemal Atatürk büyük adam, büyük devrimcei, büyük siyaset adamı asla kemalist değil burdaki goygoycu tiplerden daha HALK adamıydı.... daha İLİM adamıydı daha DEMOKRASİ adamıydı nitekim bunu " Köylü bu milletin efendisidir" diyerek kanıtlamıştır.
 

-HaKiKaT-

Altın Üye
Bu tanımın ilk kez kullanımı 1919'a başlamıştır.Kurtuluş Savaşı döneminde, İstanbul hükümeti (daha doğrusu padişah) VATAN'ı işgal eden emperyalist güçlere ses çıkarmamış hatta İngiliz himayesini istemiştir.Ancak Türk Halkı işgale kayıtsız kalmayıp, çeteler kurarak düşmana karşı savaşmaya girişmiştir.Bu vaziyet, İstanbul hükümetinin hoşuna gitmemiştir, isyanı durdurması için Mustafa Kemal görevlendirilmiş ancak Mustafa Kemal beklenin tersini yapıp isyanı desteklemiş ve Anadolu'da düzenli ordunun kurulmasını sağlamıştır.Bu vaziyet dış basında da fazlasıyla yer almıştır.Atatürk'ün organize ettiği bu akıma katılan askerlere, insanlara batıda "Kemalistler" denmiştir.

Günümüzde ise Atatürk'ün ilke ve devrimlerini koruyan, Bağımsız ve Güçlü Türkiye ülküsüne sahip çıkan vatanperver Türk Evlatları için kullanılmaktadır.Bu kelimeyi başka yerlere çekmeye çalışanlara inat, Kemalistler dün olduğu gibi bugün de var ALLAH'ın izniyle yarın da var olacaklardır.
ALLAH (C.C.) Türk'ü Korusun!


namaz kılan, hacca giden, içki içmeyen , dine saygılı olan hele hele eşinin bacısının başı örtülü olan insan kemalist olamaz ...
Atatürk'ün annesi de başörtülüydü..Namaz kılan , hacca giden , içki içmeyen , dine saygılı olan , başörtülü olan vatanını daha çok sever..

'' Vatan sevgisi imandandır .''
 

neb34

Banned
M.Kemal İttihadçıydı.Eğer nutuğa bakarsanız İttihadçı olduğunu görürsünüz.Ayrıca Cennetmekan Sultan Abdülhamid Hana isyan eden hareket ordusunun içinde olması ve bu ordunun kurmaylarının İttihadçı olması da sanırım gerçeği gösteriyor.
 

HTML

Üst