Seçim komplosu

öncü06

New member
Yerel seçimler için her türlü entrikaya kapı açılmış durumda... Bunu biz söylemiyoruz, CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin söylüyor. Nedenlerini de şöyle anlatıyor.
- Anayasamıza göre seçimler yargı, yani Yüksek Seçim Kurulu denetiminde yapılır. 29 Mart’ta yapılacak seçimde ise YSK büyük ölçüde devre dışı.
- Biraz daha somut konuşursanız...
- Seçmen tespitlerini kim yaptı? AKP’nin en ciddi şekilde kadrolaştığı Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK). Yapınca ne oldu? Bir de baktık ki bir anda fazladan 6 milyon seçmenimiz olmuş! TÜİK’in tespit ettiği seçmenlerin listelerini kim hazırladı? AKP’nin çok iyi kadrolaştığı bir başka kurum; nüfus müdürlükleri. Bu ikisinde de YSK yok. YSK’nın yaptığı tek şey, hazırlanıp önüne konan listeleri askıya çıkarmak oldu.
- Başka?
- Diyelim seçmen listesinde vatandaş olarak şahsınız ya da ailenizle ilgili bir yanlışlık gördünüz. İtirazınızı nereye yapacaksınız? Kaymakamlıklar aracılığıyla ilçe nüfus müdürlüklerine... YSK yine devre dışı. Peki, kendiniz veya aileniz değil, bir başkasıyla ilgili yanlışlık gördünüz... Örneğin 40 yıldır ikamet ettiğiniz apartmanda hayali seçmenlere yer verilmiş... İtiraz hakkınız var mı? Hayır, yok. Çünkü YSK genelgesine göre sadece kendiniz ve ailenizle ilgili itiraz hakkınız var. Başkalarıyla ilgili itirazları ancak partiler yapabilir. Ayrıca her seçimde 14 gün olan itiraz süresi her ne hikmetse bu seçimde 10 gün.
- Ciddi oyunlar gözleniyor...
- Kendi seçim bölgem Buca’da seçmen sayısı 13 ayda 240 binden 300 bine çıkmış. Yani yüzde 25 artmış. Demek 6 milyon fazla seçmenin dağılımından Buca’ya düşen pay bu olmuş! Bunların kim olduğunu tespit etmem de mümkün değil. Çünkü bizim Buca’da seçmen listeleri adrese göre değil, soyadına göre hazırlanmış. Benim evimde bir başkası oturuyor gösterilse dahi bunu fark etmem mümkün değil.


http://www.milliyet.com.tr/Yazar.aspx?aType=YazarDetay&ArticleID=1023870&AuthorID=59
 

VolkaN

Altın Üye
yazının kaynak linkini eklermisin
 

HTML

Üst