Ergenekon'un TSK'nın bir Albayını nasıl öldürdüğünün dehşet ayrıntıları...

ıtri

New member
Hani Albay Özden'i PKK Vurmuştu

Ergenekon'un TSK'nın bir Albayını nasıl öldürdüğünün dehşet ayrıntıları...

Eski Mardin İl Jandarma Alay Komutanı Albay Rıdvan Özden'in ölümü üzerindeki sis perdesi aralanıyor. Özden cinayetinin de Ergenekon dosyası kapsamına alındığı ortaya çıktı.

Edinilen bilgilere göre, Ergenekon iddianamesini hazırlayan savcılar, 1995 yılı Ağustos ayında öldürülen Rıdvan Özden'in eşi Tomris Özden'i dinledi. Beş saat süren görüşmeden sonra savcıların, Tomris Özden'de bulunan eşine ait günlükleri incelemek için aldığı öğrenildi. Rıdvan Özden'in ölümü kayıtlara PKK ile çatışmada şehit düştüğü şeklinde geçmişti. Eşi Tomris Özden, taleplerine rağmen eşinin cesedine otopsi yapılmadığını vurguluyor. Cinayet konusundaki çelişkileri ise şöyle aktaraıyor: "Askerî görevlilerin kimisi çatışmada öldürüldü diyordu, kimisi yolda şehit düştüğünü iddia ediyordu. Bir PKK itirafçısı, eşimin JİTEM tarafından öldürüldüğünü açıkladı. Eşimin yanında askerlik yapan erlerden biri de bana eşimin çatışmada ölmediğini söyledi."

Ergenekon sanığı Albay Arif Doğan'la ailecek görüştüklerini de belirten Tomris Özden, "Doğan, eşimin JİTEM'e katılması için 1989 yılında ısrar ediyordu." diyor.

JİTEM'İN AKARYAKIT KAÇAKÇILIĞINI TESPİT ETTİ

Bitlis'in ekibinden olan Özden, İstanbul'da kaçakçılık faaliyetlerinin üzerine gitti. Akaryakıt kaçakçılığında kullanılan araçların Jandarma'ya ait tesislerden birinde saklandığını belirledi. Olay yargıya taşındı. 1994 senesinde tayini Mardin'e çıktı. Mardin'de görev yaparken sınırda JİTEM'in PKK ile koordineli yaptığı kaçakçılık ve uyuşturucu sevkıyatını ortaya çıkardı. Albay C.K.'nin de aralarında bulunduğu bazı görevliler hakkında dava açılmasını sağladı.

İLK TUZAKTAN KURTULDU AMA

JİTEM'in akaryakıt kaçakçılığını ortaya çıkardıktan sonra Kasım 1994'te Mardin'de resmi aracına kurulan pusudan kurtuldu. 12 Ağustos 1995'te iki koruması ile birlikte öldürüldü. Resmi açıklamalarda albayın PKK ile çatışmada şehit düştüğü belirtildi. Bankacı olan eşi Tomris Özden ise resmi beyanları inandırıcı bulmuyor: "Eşimin ölüm haberi bize 14 Ağustos'ta verildi. Otopsi yapılır korkusuyla cesedi iki gün arazide bırakılmış. Mardin'e vardığımızda iki personeliyle birlikte albayın alnından vurulduğu raporu elimize tutuşturuldu. Otopsi istedik. Talebimiz kabul edilseydi eşimin 48 saat arazide bekletildiği ve 14 Ağustos 1995, yani PKK'nın kuruluş yıldönümünde öldürüldüğünün uydurma olduğu saptanırdı. Ayrıca olaydan sonra bize teslim edilen silahla eşimin silahının seri numaraları birbirini tutmuyordu. Silahı teslim ettim ama balistik incelemesini bile yapmadılar. Olaydan sonra PKK itirafçısı İ.Y. bize, eşimin JİTEM tarafından öldürüldüğünü söyledi. Her şikâyetimizden sonra takipsizlik kararı verildi."

TUNCAY GÜNEY BENDEN BELGELERİ ALDI

Savcı Zekeriya Öz'ün özellikle Tuncay Güney ve Veli Küçük ilişkisi üzerinde durduğunu anlatıyor. Eşinin ölümüyle ilgili belgeleri Tuncay Güney ve Ümit Oğuztan'a verdiğini ifade eden Özden, "Benden belgeleri 1996'da haber yapacağız diye aldılar. Sonra ne haber yaptılar ne de ilgilendiler. Tuncay Güney, benim yanımda Veli Küçük'le de telefonla görüştü. Ona da bilgiler verip 'ilgileniyoruz' dedi. Sözde eşimin olayını açığa çıkaracaklardı." diyor.

JİTEM'İN UYUŞTURUCU BAĞLANTISINI TESPİT ETMİŞTİ

Eşinin JİTEM ve benzeri yapılanmaların faaliyetlerinden rahatsız olduğunu söylüyor. JİTEM'in kurucularından Ergenekon sanığı Albay Arif Doğan'la ailecek tanıştıklarını aktaran Özden, "1989'dan beri eşimin JİTEM'de çalışması için ısrar ediyordu. Oysa eşim bu olaylardan, özellikle sınırda yapılan kaçakçılık ve uyuşturucu işinden çok rahatsızdı. Orada JİTEM ve örgütler beraber yapıyordu bu işi. Eşim en son Mardin'de görev yaparken de bunların üzerine gitti. Orada bir albayın da aralarında bulunduğu bazı görevliler hakkında dava açtırdı. 'Bu işlerin kökünü kazıyacağım' diyordu. Ama kendisinin sonu oldu." şeklinde konuşuyor.


KAYNAK
 

Son Söz

Banned
Yahu bu Ergenekoncular tam bir köpek

kendileri katledip başkalarının üstüne atıyorlar

şerefszizler
 

Son Söz

Banned
bu şerefsizler bunların hesabını verecek

artık yolun sonuna geldiler

ulusalcılık palavralarını ancak kendi yalakaları yutar
 

ıtri

New member
tabiki katlederler çünkü

bu vatan haini Ergenekoncuların PKK ile yaptığı uyuşturucu kaçakcılığını ilşikisini öğrenmiş
 

RomeoMAD

JusT B€
Olurmu ya Ergenekon masum bır kurum hıc yaparmı oyle sey,kesın tesaduftur. :]]
Herkesın bıletı kesıldı,sıra maça geldı.Bakalım kım kazanıcak
 

KaranLık

"KaranLık"
ergenekon hukuk bürosundan ( chp ve yandaslarından ) ses çıkmadı...
her türlü şerefsizliği kansızlığı beklerim ben bu örgütten...
 

ıtri

New member
Aktütün Baskınında zaafiyet olduğunu söyledik diye bizi asker düşmanı olanlar

İŞİN İÇİNDE ERGENEKON OLUNCA BAKIYORUMDA DUT YEMİŞ BÜLBÜLE DÖNDÜLER
 

ıtri

New member
Hadi şimdi de savunsunlarda görelim o çok vatansever dedikleri katilleri

bunları yağlı kazığa oturtacaksın

PKK işbirlikcisi hainler
 

€lyesa

Banned
ergenekocu katiller tarafından şehit edilen albayın eşini dinledim

dinledikcede bu katillere bunların avukatlıpına soyunan rodoscu ya da lanetler yağdırdım

anlayan anladı

sahi ya bizi asker düşmanı ilan eden ergenekon yalakaları nerede

yoksa Kurtlar vadisini mi izliyorlar :)
 

remixtr

Banned
arkadaşlar bu haberler orduyu yıpratmak amacıyla yapılıyor.

ordunun içindeki bazı kanı bozuk şerefsizler böyle bir şey yapar mı?

savunucular nerede? insan gelir bi kınar en azından.
 

zebani5

New member
kaynak ne diye baktım
ilginç? kaynak aldığınız yerde Abdüllatif Şener de
ergenekoncu yazıyor
Yok ya muhaliflerin hepsini ergenekoncu
yaptınız bu kadarı da fazla
Adamın birini 17 ay içerde tuttular
koyverdiler üstüne atacak çamur mu bulamadılar sen türk sün deselerdi ya
Nasıl olsa ortalık ümmetçi Osmanlı cı dan geçilmiyor
 

HTML

Üst