Seçimde 2 Oy Aldı Herkesi Sürdü

TurkC

New member
İki oy almasına karşın Sezer tarafından rektörlüğe atanan Gökçebay, aldığı iki oyun hıncıyla üniversite hocalarına kan kusturuyor. Okulda hoca bırakmadı..

2007'deki seçimde 2 oy almasına karşın Kastamonu Üniversitesi'ne rektör atanan Gökçebay, bu hınçla üniversitede dikta rejimi kurdu. Üniversiteden son 1 yılda 18 hoca atıldı veya istifa etmek zorunda kaldı

Kastamonu Üniversitesi rektörlüğüne 2007'de atanan Prof. Bahri Gökçebay'a ne profesör, ne doçent, ne de araştırma görevlisi dayanabiliyor. Baskılara dayanamayan 18 öğretim elemanı, son 1 yıl içinde ayrılmak zorunda kaldı. İstifa edip meslektaşlarının temsilciliğini üstlenen Doç. Dr. Muammer Nurlu, “Rektör üniversiteyi darbe mantığı ile yönetiyor. Rektörün kafasına uymayan öğretim görevlileri çeşitli bahanelerle okuldan uzaklaştırılıyor” dedi.
Gökçebay'ın 2007'deki rektörlük seçimlerde 2 oy almasına karşın Cumhurbaşkanı Sezer tarafından rektör olarak atanması çeşitli tartışmalara neden olmuştu.

KAPIKULU İSTİYOR

Üniversiteden istifa eden Doç. Dr. Muammer Nurlu, seçimlerde kendisine 2 oy çıkmasının ezikliğini yaşayan Gökçebay'ın yetkisini kişisel kin ve nefrete alet ettiğini söyledi. Nurlu, “Rektör üniversitede sözünden çıkmayan 'kapıkulu öğretim üyeleri' istiyor. Baskılarla hocaların gözünü korkutmaya çalışıyor. Elbette kararlar İdari Mahkeme'den dönecektir. Ama dönse ne olacak. Rektörün bir dakikada aldığı kararı 3 - 4 ayda düzelteceksiniz. Döndüğünüzde sizi yetkisini kullanarak yine başka bir yere sürecek. Kastamonu Üniversitesi hak hukukun işlemediği, kamu yararının gözetilmediği bir üniversite haline gelmiştir” diye konuştu.

ZORAKİ YARDIM

Nurlu, Gökçebay'ı mahkeme kararlarını uygulamamakla da suçladı: “Görevinden uzaklaştırılan Sağlık Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Arife Kasım, mahkeme kararıyla eski görevine döndüğünde yeniden Eğitim Fakültesi'ne sürüldü. Yrd. Doç. Dr. Bahattin Aydınlı'nın isteği dışında maaşından para kesilerek Kastamonu Spor'a yardım yapıldı. Nurlu, 2 öğretim görevlisinin haksız biçimde ilişiklerinin kesilmesine karşı çıkınca da Kastamonu'ya 4 saat uzaklıktaki Cide Meslek Yüksekokulu'na sürüldü. Nurlu, üniversite oluşan öğretim görevlisi açığının ise uzmanlık alanı olmayan kişilere ders verdirilerek kapatılmaya çalışıldığını öne sürdü. Rektör Gökçebay ise Nurlu'nun iddialarına cevap vermekte kaçındı.

Şiir yazanı kovdu

Rektör Gökçebay'ın sürgüne gönderdiği bazı akademisyenler şunlar:

Doç. Dr. Bünyamin Çağlayan: TİKA tarafından yurt dışında görevlendirildi. İzin verilmedi ve emekliliğe zorlandı. Yrd. Doç. Dr. Emin Baydıl: Şiir yazıyor diye rektör tarafından fakülte ile ilişiği kesildi. Mahkeme kararıyla döndü. Stresten hasta oldu. Tedavi görüyor. Prof. Meğal Uysal (Eğitim Fakültesi Dekanı): Göreve yeni rektör tarafından getirilmesine rağmen rektöre 4 ay dayanabildi ve istifa etti. Yard. Doç. Dr. Nazmiye Kervan: Baskılara dayanamayıp başka üniversiteye geçti.


http://www.aktifhaber.com/news_detail.php?id=195044
 

AntidepresaN

New member
Selçuk Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Selçuk Okutan’ın da Gül atadı.Bu kişi şuan yolsuzluk suçlamasıyla tutuklandı.Neyse onu geçtim Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğünede YÖK tarafından kendisine sunulan listede birinci sırada bulunan adayı değil de ikinci sıradaki Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe’yi atadı.Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, rektörlük koltuğuna oturur oturmaz, dünya çapında saygınlık ve ün kazanmış Prof. Dr. Alper Demirbaş’ı Organ Nakli Merkez Müdürlüğü görevinden istifaya zorladığını,Akdeniz Üniversitesi’nde zihinsel özürlü çocuklar için yıllardır sürdürülen projeyi iptal ederek 83 özürlü çocuğu sokağa attığını bu verdiğiniz kaynak yazabiliyor mu?Peki şunları biliyormusunu ?..Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Hikmet Rende, Ekim ayı başında Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’na avukatı aracılığı ile yaptığı suç duyurunca istifa etmesi için kendisine rektörün baskı yaptığını belirterek şöyle demiştir:
“...Devlette devamlılık esas olduğuna göre, görevini layıkiyle yerine getiren üniversite idareci ve öğretim üyelerinin her gelen rektör ve yöneticiye göre tümünün değiştirilmesi, kamu görevi ile yöneticilik sıfat ve yetkileri ile bağdaşmaz. Şüpheli rektörün basın ve televizyonlar yolu ile açıkladığı kendi ekibini oluşturma çaba ve eylemleri, gerek idare hukuku, gerek ceza hukukunda suç teşkil etmektedir. Bu eylemler arasında şüphelinin uyguladığı tehdit ve şantaj eylemi, Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturulması gereken bir eylemdir...”
Prof.Dr.Rende, ayrıca YÖK’de durumu bildirmiş bulunmaktadır.
İstifa etmemekte direnen Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Mehmet Yalçın’ı ise lojmandan çıkarmak girişimi de, rektörün tutumuna bir başka örnektir.
Şu ana kadar 9 dekan, 13 Yüksek Okul müdürü görevden ayrılmak zorunda kalmış, idarî kadroda ise daire başkanları da dahil olmak üzere neredeyse tümü görevden alınmış bulunmaktadır. Görevden alınmayan az sayıda kişi ise, sıranın ne zaman kendilerine geleceğinin kaygısı içindedirler.

Prof Dr. Çetin Yetki'nin yazısından alıntı yaptım.
 

ucan fil

New member
yalan haber kardeşim bunlar stv de bile çıkmaz bu haber internettte ver yansın nede olsa inanan var..

şimdi www.samanyoluhaber.com a girdim orayı takip edin bari arkadaşım orada doğru haberler var
gardaş haberin doğru olduğunu biliyorum çünkü kastamonuluyum ve yeğenim eğitim fakiltesinde okuyor. içki içmeyenlerin okulda ikinci planda tutulduklarını falan içeriden öğreniyoruz. sana da samanyolunu okumanı tavsiye etmem. zira dinler arası dialog diyenleri takip ederek dininden şüpheye düşebilirsin. hani genelde samanyolunu dinine düşkün olanlar izler. onlar da bunu kullanıyorlar sanki. dikkat çekmek istedim sadece. bi yerlere değil de millete taraf olanları takip edin derim sadece..
 

HTML

Üst