Hayrünnisa Hanım'ın koltukları... Memurun % 2 + 2'si, Emeklinin maaşının yarısı...

OrHUN_BEY

New member
Memura kaynak olmadığı gerekçesiyle ilk 6 ay için yüzde 4, ikinci 6 ayı için de yüzde 4.5 oranında zam öngören hükümet, Çankaya Köşkü’nün bütçesine yüzde 25 zam yaptı. Çankaya Köşkü’nün 2009 yılı bütçesi, geçen yıla göre tam 13 milyon 739 bin YTL arttırıldı ve 69 milyon 300 bin YTL oldu. Geçen yıl yüzde 63 oranında artan Köşk bütçesi, bu yıl da yüzde 25 daha arttı. ‘’Savurganlık’’ eleştirilerine rağmen 2009’da da tadilat işlerine, 23.5 milyon YTL’lik ödenek ayrıldı. Köşk bütçesi geçen yıl da 55 milyon 561 YTL olmuş ve büyük eleştiri gelmişti.

TBMM’ye sunulan 2009 bütçesinde, Çankaya Köşkü için 69 milyon 300 bin YTL ayrıldı. 2009 bütçesinde Cumhurbaşkanlığı ödeneği bir yıl öncesine göre yüzde 25 artırılarak, 69 milyon 300 bin YTL’ye çıkarıldı. 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer döneminde Cumhurbaşkanlığı ödeneği, son üç yılda sadece yüzde 4 oranında artıyordu. 2009 yılındaki artışın ise, geçen yıl başlanan Köşk’ün tadilat, inşaat bakım onarım ile her türlü eşya, mal ve hizmet alım giderlerine ayrılması dikkat çekti.

TADİLATA GİDEN MİLYONLAR

2009 yılı bütçesinde 69 milyon 300 bin YTL olarak yer alan Cumhurbaşkanlığı ödeneğindeki en büyük harcama kalemi ise 22.5 milyon YTL ile sermaye giderleri oldu. Önceki yıl da bu kaleme 18.8 milyon YTL ayrılırken, ödenek bu yıl da yüzde 25.3 oranında artırıldı. Köşk için yapılan tadilat, bakım onarım ve inşaat faaliyetleri harcamaları bu kalemde gösteriliyor. Buna göre Cumhurbaşkanı Gül, köşke ayrılan ödeneğin yaklaşık üçte birini bu harcama için ayırdı.

Ödeneğin ikinci en büyük kalemini ise 16.2 milyon YTL ile “mal ve hizmet alım giderleri” oldu. Köşk için satın alınacak tüm mobilya, eşya gibi malzemelere ilişkin harcamalar bu kalemde gösteriliyor. Yine geçen yılki bütçede bu kaleme 11.9 milyon YTL ayrılmıştı. Cumhurbaşkanlığı ödeneği, Cumhurbaşkanı Sezer döneminde yüksek enflasyona rağmen en fazla yüzde 37 oranında artırılmıştı. Sezer’in görevde bulunduğu 2001-2007 yılları arasında Cumhurbaşkanlığı bütçe miktarları şöyle olmuştu:

2001: 13.690
2002: 18.850
2003: 23.680
2004: 30.000
2005: 31.253
2006: 32.589
2007: 33.893

GÜL’ E BOL KESEDEN

Gül’ün Çankaya’ya çıkmasıyla, Köşk’ün ödeneği de 2008’de tam yüzde 63 oranında artırılarak, 55 milyon 561 bin YTL’ye çıkarıldı. Ahmet Necdet Sezer ise, kendisine ayrılan Köşk bütçesinde, 7 yılda yüzde 26’nın üzerinde tasarruf sağlamıştı. Sezer’e Cumhurbaşkanlığı boyunca 7 yılda, bütçeden toplam 150 milyon YTL ödenek ayrılırken, Sezer’li yıllarda harcama toplam 110 milyon YTL’de kaldı.


Hükümet, Çankaya köşkünün 2008 yılı bütçesine bir yıl öncesine göre, tam 21 milyon 668 bin YTL zam yapmıştı. Ahmet Necdet Sezer’in görevde olduğu, 2007 yılı bütçesini 33 milyon 893 bin YTL olarak belirleyen Maliye Bakanlığı, Gül döneminin başlangıcı olan 2008 için ise, 55 milyon 561 bin YTL ödenek ayırdı. Sezer’in görevde bulunduğu son 4 yıl içinde, Çankaya köşkünün bütçeleri her yıl bir milyon YTL civarında arttırılıyordu. Son 7 yılda ilk kez Çankaya’nın bütçesi 2008’de yüzde 63 civarında ve 21 milyon YTL birden arttırıldı. Sezer, görevde kaldığı süre içinde köşk bütçesinden 40 milyon 29 bin YTL’lik tasarruf da yaparak Maliye’ye aktarmıştı.

İZMİR'İN 2006'DAKİ YILLIK EMLAK GELİRİNİ AŞTI

Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün 2006 faaliyet raporuna göre, İzmir'den 61 milyon 729 bin YTL gelir elde edilmişti. Ankara'dan 38 milyon 676 bin YTL, Kütahya'dan 10 milyon 68 bin YTL emlak geliri sağlanmıştı.


GAZETEPORT

KAYNAK



Köşk Saltanatı bu olsa gerek' Alıntı:
Gül, Sezer'in bütçesini katladı

Abdullah Gül, Ahmet Necdet Sezer'in bütçesini iki yılda katladı.

Cumhurbaşkanı Gül’ün 2009 bütçesi, 2008 yılına göre yüzde 25 artışla 69.3 milyon YTL’ye çıkarıldı.

GÜL 2 YILDA KATLADI
Sezer ise görevi bıraktığı 2007 yılında TBMM’den 33.9 milyon YTL ödenek aldı. Ancak Sezer, görevi devrettiği 28 Ağustos 2007 tarihine kadar bu ödeneğin sadece 17.2 milyon YTL’lik bölümünü kullandı. Gül ise, 2007’nin geri kalan bölümünde 13.3 milyon YTL’lik harcama yaptı. Kalan 3.5 milyon YTL’lik ödenek ise iade edildi.

2009 YILI ÖDENEĞİ % 25 ATTIRILDI
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Cumhurbaşkanlığı’nın bütçesi görüşüldü. Görüşmelerde, Cumhurbaşkanlığı bütçesinin 2009 yılı ödeneği, 2008 yılına göre yüzde 25 artışla 69.3 milyon YTL’ye çıkarıldı. Gül, 2008 yılı için TBMM’den, bir önceki yıl yapılan harcamaya göre yüzde 82 artışla 55.6 milyon YTL’lik ödenek aldı. Gül’ün, yılın ilk dokuz aylık dönemindeki harcaması ise 36.9 milyon YTL oldu.

ÇANKAYA İÇİN 4.5 MİLYON YTL
Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, sadece Çankaya Köşkü’ndeki makamın yenilenmesi için 4.5 milyon YTL harcadıklarını ifade etti.

GENÇTÜRKHABER

KAYNAK
Ahmet Necdet Sezer döneminde ampuller tasarruflularıyla değiştirilirken cumhurbaşkanlığı uçağının kısa mesafelerinde ikram ve hostes kullanılmıyor, elektrik harcamaları kayıt altına alınırken gereksiz makam araçları satılıyor, gereksiz makam araçlarının şoförleri işten çıkarılıyor, benzin masrafından kısılıyor ve Ahmet Necdet Sezer kendisine ayrılan 28 milyon YTL'nin 13 milyon YTL'sini görev süresi sonunda hazineye geri iade ediyor...

Abdullah Gül beyefendiye 1.3 TRİLYON liraya BMW marka zırhlı makam aracı alınıyor daimi ambulans ve 22 makam aracının alınması planlanıyor.

HABER 7

KAYNAK

Hayrünnisa hanımın isteğiyle tüm mobilya takımları değiştirilirken, Pembe köşke bilgisayar sistemi takılıyor. Memur'a kaynak yok denirken Çankayaya 59 milyon YTL'lik bütçe ayrılıyor, Elektrik ve doğalgaza % 25 zam yapılırken emekli maaşının yarısına indirilmesi düşünülüyor... Meclis başkanı Köksal Toptan hiç alakasız 78 kişiyi beleş Antalya gezisine çıkarıyor tahmini olarak 70 milyar lirayı 8 saat içinde harcamayı planlıyor...

Bugünkü Star haber...

YENİ ŞAFAK

KAYNAK

MİLLİYET

KAYNAK

Eğer Japonya da yaşıyor olsaydınız sizin bu onursuz, şerefsiz ve haysiyetsizliğinizi gören diğer japonlar Harakiri yaparak kendisini öldürürdü...

HERŞEY TÜRKİYE İÇİN...
 

KaranLık

"KaranLık"
ANANI DA ALIP GİDER MİSİN? :)

Kelime ve sözcük dağarcığımızı geliştiren RTE'ye teşekkürlerimle çünkü yorumuna ancak bu yazılırdı...
kuduruyosun değil mi:D çıldırıyosun dinine sadık insanların seni yönetmesine:D tabi hayrinüsa hanım çıkıp dekolte giyip türbanı dıslasa simdi kraliçe etmistiniz basınıza...
ama az kaldı..
 

OrHUN_BEY

New member
kuduruyosun değil mi:D çıldırıyosun dinine sadık insanların seni yönetmesine:D tabi hayrinüsa hanım çıkıp dekolte giyip türbanı dıslasa simdi kraliçe etmistiniz basınıza...
ama az kaldı..
Soru - 1 :Kuduruyor Derken.?

Cevap -1 : KÖPEKLER ve köpekleri ayak yalayıcıları kudurur. Tıpkı çiftçiye "Ananıda al git", yeşil sermaye mağduruna "Ben mi ver dedim sana bütün servetini", yaşam standartları yüzünden böbreğini satmayı düşündüğünü ifade eden vatandaşa "BURASI SAKATATCI DÜKKANI DEĞİL" diyenler ve adı gibi zihnide karanlık olanlar kudurur...

Soru - 2 : Dini bütün derken?

Cevap - 2: “... sonra şüphesiz siz de kıyamet günü Rabbinizin huzurunda hesaplaşacaksınız.” (Zümer; 31)

“Sizden biriniz bir başkasına haksızlık etmişse, dinar ve dirhem bulunmayan kıyamet gününden önce, yani bugün helalleşsin. Kıyamet günü, haksızlık yapan kimsenin sevaplarından, haksızlık yaptığı kadarı alınır ve haksızlığa uğrayana verilir. Şayet sevabı yoksa, haksızlığa uğrayanın günahlarından alınır, haksızlık yapana yüklenir.” (Buhari)

rivayet edildiğine göre, üzerinde kul hakkı bulunan bir kişi Allah-u Zülcelal’i razı ederse, kıyamet gününde hakkını aldığı kişiye, Allah-u Zülcelal:
- Başını kaldır, bak, buyurur. O kişi başını kaldırınca Cennet-i Ala’da çok büyük güzel saraylar görür ve:
- Ya Rabbi! Bunlar kimindir? diye sorar. Allah-u Zülcelal:
- Bunlara sahip olmak senin elindedir, buyurur. O kimse:
- Ya Rabbi! Bunlara ne ile sahip olabilirim, benim gücüm buna yeter mi? diye sorar. Allah-u Zülcelal:
- Bunlara gücün yeter. Çünkü bunların bedeli, bu kulumu affetmendir, buyurur. O zaman adam:
- Ya Rabbi! Ben onu affettim, der. Bunun üzerine Allah-u Zülcelal şöyle buyurur:
- Öyleyse elele tutun ve beraberce cennete girin.
Görüldüğü gibi, insan dünyada Allah-u Zülcelal’i razı etmeye gayret ederse, kıyamet gününde Allah-u Zülcelal de onun üzerindeki hakları ödemesi için bu şekilde ihsanda bulunur.

Şehidler bile, Allah-u Zülcelal’in yanında çok kıymetli olmalarına rağmen, Allah-u Zülcelal hak sahiplerini affetmediği sürece, şehitlerin dahi kul haklarını affetmez. Onun için Hz. Peygamber (asv) bir hadis-i şerifte şöyle buyurmuştur:
“Şehidin, borcunun dışındaki bütün günahları bağışlanır.” (Müslim)


Bu kadar kul hakkıyla nasıl dini bütün?

Soru - 3: Dekolte derken?

Cevap - 3: İçtin mi sen?

Edit : Soru - 4 : AZ KALDI derken???

Buna benim cevabım evet az kaldı. Dar ağacına gitme(lerine)nize az kaldı. Bu günlerin değerini bilin. Can Yücel'in Mustafa'sı değil, TÜRKLERİN MUSTAFA'sının soyundan geliyoruz. Soysuz köpeklerin hesabı da sorulacaktır elbet.

Soruma cevabın nedir? Kendi cevabını bir alta yazarsan sevinirim.
 

digiklan

New member
kuduruyosun değil mi:D çıldırıyosun dinine sadık insanların seni yönetmesine:D tabi hayrinüsa hanım çıkıp dekolte giyip türbanı dıslasa simdi kraliçe etmistiniz basınıza...
ama az kaldı..
Asla birilerinin "türban türban" deyip sonra kıçlarının üzerine oturduğunda kudurdukları kadar kudurmuyoruz merak etme.
Sonradan görmelikle köşkün eşyalarını değiştiren hanımefendiye babasının malı mı miras kalmış. Her gelen paşa gönlüne göre değiştirecekse köşk mobilyalarını satın alınmasın kiralansın mobilyalar.
Malum 7 sene orada kendileri sadece.

Bazılarının kuyruk acısı olduğu sürece biz ne yazarsak yazalım hep kuyruk acılarından bahsedecekler.
 

atn42

New member
kuduruyosun değil mi:D çıldırıyosun dinine sadık insanların seni yönetmesine:D tabi hayrinüsa hanım çıkıp dekolte giyip türbanı dıslasa simdi kraliçe etmistiniz basınıza...
ama az kaldı..
kudurmak
çıldırmak
senin kadar fanatik değiliz karanlık
salyalarını akıtarak ortalıkta dolaşanlar alıntı yaptığınız yıllardır feyz aldığınız gazetelerin köşeyazarları
üzmezler dilipaklar vs. vs. vs.

hanım dediğin zat ve kraliçelik...
sizin genlerinize kodlanmış bu krallık galiba
burası birleşik arap emirlikleri değil
bugün biriside ankara belediye başkanlığı için gökçekin oğlunu hazırladığını yazmıştı ciddi ciddi hemde
babadan oğula
krallıkya burası veliahtına devredecek
e tabiki bu durumda yanınızdaki bayanlarda kraliçe oluyor otomatikman
bu kadar yağmada normal tabiki bu zihniyetle
her şey padişahın
peki sen ve senin gibiler ne oluyorsunuz o zaman
bunu hiç düşündünmü


Saygılarımla...
 

TAURUS

unutulur mu??
kuduruyosun değil mi:D çıldırıyosun dinine sadık insanların seni yönetmesine:D tabi hayrinüsa hanım çıkıp dekolte giyip türbanı dıslasa simdi kraliçe etmistiniz basınıza...
ama az kaldı..
kardeş ben karar verdim "sen yobazsın hemde önde gideni" yazdıklarının başka hiç bi açıklaması yok çünkü.....

DİN İN BİR ÖZELLİĞİ İYİ OKU "ALLAH LA İNSAN İNSANLA ALLAH ARASINDA Bİ OLGU DUR"


yani tayyibin hacı olması hayrunisanın kara çarşafla gezmesi kendileni bağlar DİN AÇISINDAN....

yorumundan şu anlaşılıyo demek ki hayrunisa açık dekolte olsaydı sen açcaktın böyle bi konuyu yani sesini kesen şey türban......
ben sana alırım bi tane dilediğin gibi kullanırsın o kadar dert etme......
 

LOOPUSED

Altın Üye
kudurmak
çıldırmak
senin kadar fanatik değiliz karanlık
salyalarını akıtarak ortalıkta dolaşanlar alıntı yaptığınız yıllardır feyz aldığınız gazetelerin köşeyazarları
üzmezler dilipaklar vs. vs. vs.

hanım dediğin zat ve kraliçelik...
sizin genlerinize kodlanmış bu krallık galiba
burası birleşik arap emirlikleri değil
bugün biriside ankara belediye başkanlığı için gökçekin oğlunu hazırladığını yazmıştı ciddi ciddi hemde
babadan oğula
krallıkya burası veliahtına devredecek
e tabiki bu durumda yanınızdaki bayanlarda kraliçe oluyor otomatikman
bu kadar yağmada normal tabiki bu zihniyetle
her şey padişahın
peki sen ve senin gibiler ne oluyorsunuz o zaman
bunu hiç düşündünmü


Saygılarımla...
BİZ HANEDANI ,SALTANATI SOLDA GÖRDÜK:) milli şef inönüden erdala,ecevitten rahşana,,mahkeme reisi kılıç aliden altemur kılıça,bilimum sol ve kemalistlerin saltanat ve babadan oğulculuğuyla geçti 50 senemiz..iyiki demirelin ve bahçelinin böyle dertleri olmadı,ama onlarında yandaşları yeğenleri yetti bu millete...krallık ve saltanat Atatürkün kaldırdığı ama sonradan gelenlerin sol düşüncenin yeniden ihata ettiği bir müessesedir türkiyede.
 

VolkaN

Altın Üye
orhun bey yazının kaynak linkini koyarmısın kurallarımız geregi mecburi
 

shamur_80

New member
kuduruyosun değil mi:D çıldırıyosun dinine sadık insanların seni yönetmesine:D tabi hayrinüsa hanım çıkıp dekolte giyip türbanı dıslasa simdi kraliçe etmistiniz basınıza...
ama az kaldı..
dinine saygılı insan görmesek sende bize bu kişileri yutturacan varyaa. senin benim trilyonlarımı yerken ve ya götürürken acaba din olgusu bunlarda yerleşmemişmiydi söylesene bay karanlık nickin gibi karanlıklara gömülme. tuttugun partinin iyi bi özelligini kullanda bari ufkun genişlesin .
 

HTML

Üst