Mdkp

Sosyalist3

New member
Bölüm 1:
GENEL HÜKÜMLER

Madde 1- Partinin adı, Marksist Devrimci Komünist Partidir.Kısaca MDKP.
Madde 2- Partinin amblemi,Karl Marx ve Mahir Çayan. Bu amblemin kırmızı zemin üzerine oturtulmasıyla parti bayrağı oluşur.
Madde 3- Partinin amacı; Partimiz, Marksist-Leninist dünya görüşünü benimsemiş ve bunun için savaşan bir partidir. Saltık hedefi, sınıfsız, sömürüsüz bir düzen ve bir dünya yaratmaktır.

BÖLÜM 2
PARTİ ÜYELERİNE

Madde 4- Partinin yönetmelik ve programını kabul eden devrimci çalışmayı rahatlıkla yürütebilecek düzeyde marksist-leninist olan ve ülke gerçeklerini bilen, parti şebekelerinden birine katılıp, içinde etkin olarak çalışan, partinin kararlarına ve intizamına uyan herkes M.D.K.P'ye üye olabilir.

Madde 5- PARTİYE GİRİŞ ŞARTLARI :
Bir parti üyesinin referansı, o çalışma alanındaki yetkilinin merkez komiteye sunuşu ve merkez komitenin olumlu kararı ile, parti üyesi olunur.

Madde 6- Parti disiplinine aykırı hareket edenlere çeşitli kademelerdeki parti kurumları, kendi yetkileri çerçevesinde özdeksel duruma göre şu cezaları verirler: Uyarı, parti içi görevden çıkarma, cephe içinde sınama ve tardetme, parti içi görevden ve parti üyeliğinden çıkarma kanısını Merkez Komitesi alır. Genel Komite onaylar.

BÖLÜM 3

PARTİNİN TEŞKİLAT PRENSİPLERİ VE ORGANLARI

Madde 7- İçinde bulunduğumuz dönemde partinin kurum prensibi merkezcilik yanı ağır basan, demokratik merkeziyetçiliktir. Ancak, kurtarılmış bölgeler tesis edildikten sonradır ki demokratik merkeziyetçilik tam olarak uygulanır.

Madde 8- Partimizin bu çok yönlü mücadeleyi yürütebilmek için, her alanın en tutarlı en sivrilmiş elemanları ile, bütün bu alanlar arasında rabıta ve motivasyonu sağlamak ile yükümlü merkez komitesi üyelerinin de katıldığı bir genel komitesi vardır.
Genel komite, çok nadir toplanır, çok beklenmedik durumların varlığında (mesela, merkez komite üyeleri arasında bir mutabakatsızlık çıktığında, partinin genel durumu ile ilgili önemli bir kararın alınacağından ve facia anında vs.) toplanır ve karar verir.
Genel komite, partinin en üst organıdır. Merkez komitesini atar. Merkez komisyon, partinin bütün çalışmalarından sorumludur. Parti çalışmalarının uyumlu gitmesini sağlar.
Bunun dışında, genel komite üyelerinin herbiri, belirli bir çalışma kurul yöneticisidir. Bunlar, işlerin düzgün gitmesi için her alanda yardımcı encümen kurarlar.


BÖLÜM 4

PARTİ ÜYELERİNİN HAKLARI

Madde 9- MDKP üyesi herkes MDKP yönetmeliği karşısında eşit haklara sahiptir.

Madde 10-MDKP üyesi herkes kendisine verilen disiplin cezalarını haksız buluyorsa bir üste itirazda bulunabilir.

Madde 11- MDKP üyeliğinden ayrılmak isteyen parti üyesi ayrılma mazaretlerini ilişik bulunduğu merkez komiteye önceden haber vermek ve alınacak yargıyı beklemek zorundadır.

MARKSİST KOMÜNİST PARTİ CEPHE

Partinin yönetim organları, cephenin de yönetim organlandır.

Madde 12- Cephe üyesi olmanın şartları:
a) Öğrenciler için: Belli bir marksist-leninist yetişime sahip olmak, partinin prensiplerini, yasa olarak benimsemek. Ciddi,emin,güvenilir ve disiplinli olmak, muayyen bir alanda çalışmak.
b) İşçiler, köylüler ve diğer halk kesiminden gelenler için: Partinin mihmandarlığını kabul etmek, örgüt disiplinine tabi olmak.

Madde 13- M.D.K.C ye giriş şartları: Cephenin iki görevlinin referansı ve partinin o alandaki salâhiyetlisi ile merkez kuruldan herhangi bir üyenin onayı ile olur.

YOLUMUZ ÇAYANLARIN YOLUDUR.KURTULUŞA KADAR SAVAŞ.



Saygılar
 

VolkaN

Altın Üye
kaynak linkini eklermisiniz kurallar geregi mecburi
 

HTML

Üst