ılımlı islam mı oda ne kim icat etti gir oku en iyisi

kokone

New member
BAK ARKADAŞ BU YAZINI YA TAMAMINI OKUYUCAN YADA HİÇ OKUMA BİRAZ UZUN ONA GÖRE

Ilımlı islam diye birşey okudum birinin yorumunda. Dedim bu ılımlı islam da ne be. Dedim sonra haa tabi ya. Öyle bi devirde yaşıyoruz ki kimse müslümanlığına laf sürdürmüyo. Ama dininide bilmiyo [imanın altı şartı, islamın beş şartı, perygamberimizin (s.a.v) hayatı, allahın sıfatları vb..]
hah işte ılımlı islam diye birşey aslında yoktur. İslamiyetin ne olduğu gayet basittir. Onun her topluma veya çağa göre uyarlanmış şekli olamaz.Çünkü insan kurgusu bi ideoloji değildir.
İslamiyetin tuvaletteki ibriğin ağız tarafının ne yöne gelmesi gerektiğinden tutunda devlet yönetimine kadar bir çok konuda kararı, tavsiyeleri açık ve nettir.
ha burda ne dedik : Devlet yönetimi.
Siyaset yönetmek ve yönetilmek adına olan herşey demektir.Eee iş yönetmek ve yönetilmek olursa burada tek hüküm sahibi olan Allah'ın (cc) şeriatından (şeriat kanun düzen nizam demektir. İrandaki ile de bi alakasıda yoktur belirteyim.) bahsetmemek onu ciddiye almamak hatta uygulamamak olmaz. Allah'ın şeriatı ise kısaca İslamiyet tir.
İslamiyetteki devlet yönetiminde ise hukuk yani kanunlar yöneticiden üstündür. Bunuda başka hiç bir yerde göremessin ona göre.
Şöyle ki "Yoksa cahiliye devrinin hükmünü mü arıyorlar? Gerçeği görebilen bir toplum için, Allah'tan daha güzel hüküm veren kim vardır?" (MaideSuresi 50.ayet) Bir başka ayette "Ve kulları üzerinde hüküm ve egemenlik sahibi Kaahir'dir O. Tüm hikmetlerin kaynağıdır O. Her şeyden haberdardır." (En'amSuresi 18.ayet)
Eee böyle bi durumdada bırak anayasayı oda neymiş deyip Kur'an-ı Kerim i anayasa yapmak lazım. Peki sizce bu devirde, böyle bir Türkiye de o mümkün mü?
İyide öyle olursa o zaman Müslümanın kanı müslümana 3 şekilde helal olur:
1- Allah'ın öldürmeyi haram kıldığı bir nefsi öldürmek.
2- Evliyken zina etmek.
3- İslamiyeti bırakıp dininden dönmek.
Veya hırsızlık yapan adamın hangi eliyle o işi yaptıysa eli bilekten kesilir.
Haa öyle olsa eminim 2 gün içinde hırsız fln kalmaz orası ayrı mesele. Ama biz medeni değilmiyiz!

Vel hasılı kelam madem bunları yapamıyosun o zaman al sana ılımlı islam kardeşim:

Al sana cami git namaz kıl. Oruçlarınıda tutabilirsin bak buraya iftar çadırı açtım. Bak ben seni haccada yollarım. Uslu durcan ama. Haa bu arada bak hırsızlık günah ha ona göre. Verginide yatır bak günah olur sonra.

Deyip koyunu güdersiniz. "Devlet laikmiş nasıl olur bu bak Kur....." dedinmi yersin kafana oturursun aşağı. Nerdeee tebliğ nerde cihad. Oysa bizde Zulüme sessiz kalmak bile zulüm sayılır. mesela kara... adlı bi arkadaşımız demiş ki "kurcan istiklal mahkemelerini kiminle dinle alakası varsa asıcan kesicen"(yanlış olmasın buna yakın bişi demişti) Bak işte biz böyle kuzu oldukmu adamlar meydanı boş buluyo.

Biz Allah'a iman etmişiz.Bizden daha güçlü kim olabilirki o zaman.sen kimi asıyon bilader yani. Beni ve bi çok müslümanı adam öldürmekten alıkoyan en önemli şey günah olması. (sanki birileri biz etmedik mi, sanki tek müslüman sen misin oğlum? diyor ama ben gülüyorum)

Bu arada sadece fikirlerimi beyan ettim. Herhangi bir fiiliyat içinde değilim. (örn: Şeriatı getirme, islam devleti kurma, vb...) Kimsede beni düşüncelerimden dolayı yargılamaz heralde.Ama yanlışım varsa söyleyin.Doğrusunuda söylemek şartıyla.
 

SickDreTh

Altın Üye
dusuncelerını belırtırken bıraz daha uygun bır uslup kullanırsan ve kullandıgın kelımelere cekı duzen gosterırsen ıyı olur kokone.

 

SickDreTh

Altın Üye
hyr orda şakacı bi üslüp kullanmıştım kötü niyetim yoktu ama tmm dogru yinede
yazdıklarını okudum bırıne ıtafen soylemedıgını anladım fakat bolum kuralları geregı uygun olmayan kelımelerı/cumlelerı yazdıgın konudan cıkardım.
 

HTML

Üst