Büyük Deney Cern - Protonlar Çarpıştırılıyor

ori_gari

New member
Merhaba Arkadaşlar;

birçok kişinin korktuğu ancak pek fazla aslı olmayan cern deneyi sonucunda karadelik oluşacak iddalarını tamamen gecersizdir.

Şimdi Geçelim konumuza:) Televizyon veya Çeşitli Medya araçları tarafından duymuşsunuzdur bu deney dunyayı yok edicek diye. Böyle Bir Şeyin olamayacağını imdi size anlatıyorum.

Öncelik Proton Çarpıştırılmasında Kullanılacak Protonların Ağırlığı 1 Gramın Milyarda Birinden Biraz Büyüktür.

Yani Bu İki Protonun Çarpıştırılmalarından Sonra Çıkacak Enerji Masanızdan Yere Düşürdüğünüz Kalemin Enerjisinin Milyonda Bri Kadardır.

Peki Bu Kadar Küçük Enerjide Kara Delik Ortaya Çıkması Mümkünmüdür?

Elbet Tabi Mümkün Gözüküyor. Ancak Bu Kara Deliğin ömrü Çok Kısa Olucaktır. Şöyle Diyim Ortaya Çıktıktan Maksimum saniyenin Milyarda biri kadar zaman içinde yok olucaktır.

Peki Bu Ne Demek?

Bu Demektirki Bu Kara Delik Yaşadığı Sürede Sadece Bir Proton Yutabilecektir.

Sizi Bilgilendirebildiysem Ne Mutlu Bana:)
 

Wolf_263

Banned
Karadeliğin oluşması mümkün değildir. Televizyonda açıklama yapıldı. Oluşacak enerji 10^17 elektronvolttur. Karadeliğin oluşması için gereken enerji 10^49 elektronvolttur. Yani bir karadeliğin oluşması öngörülmüyor.
 

tabacco

New member
yahu bilim adamları milyarlarca dolar para harcadı bu deney için keşke önce yazmıs olsaydın be ori_gari parayı fakir fukaraya dağıtsalardı hiç olmazsa yaşayan milyonlarca aç insanın karnı doyardı söyleyelimde adamlar bıraksın işi gücü daha masrafa gerek kalmadan yorulmadan hatta o protonlarıda serbest bırakalım gezinsinler kafalarına göre takılsınlar çarpısırlarmı kavgamı ederler o protonların sorunu biz ekmeğimize bakalım biz zaten biliyoruz sende bu yazını gönder isviçreye herkes işine gücüne baksın.Bence yapılması gereken temizliğe önem vermemiz çevre temizliğine önem vermemiz zehirli atıkların doğaya rafine edilerek yeniden döndürülmesine önem verilmeli yoksa yakın gelecekte dünya karadelikden öte bir bok çukuruna dönecek ve hepimiz bu çukurun içinde boka batacağız.....
 

hakan2534

New member
tamam katılıyorum sana ama madem okadar kucucuk bırsey kucucuk bırsey ıcın neden kılometre karelerce bı alan olusturdular senın dedıgın kucucuk sey bundan hıc bırsey olmaz ama deney ıcın neden bukadar buyuk bır deney alanı olusturdular.....
 

intert

New member
protonların hızlanması için bu kadar büyük bi alan yapıldı.. ve sadece bir deney deil bir çok deney yapılacak orda hepside birbirine bağlı deneyler ve bunun içinde o kadar büyük bi alana ihtiyaç duyuldu.. ve bi protonu izlemek ve onun verilerini kaydetmekte o kadar kolay bi iş deil..adamlar sırf bunun için kaç ton ağırlında makineler yaptılar.. onlarda tabi çok yer kapladı...
 

mutangen

New member
herifler uğraşıyor. ama şunuda unutmayın stephen hawking ünlü fizikçi "-insan kendi sonunu kendisi getirecek bi teknoloji ile demiştir" bakalım o ne teknolojisi olacak
 

onno_

New member
Bunu neye dayanarak söyleyebiliyorsun? Senin aklının dahi alamayacağı hallerde olağaüstü deneyler yaparak, önemli bilgiler elde eden bu insanları senin gibi sadece dünyada yaşamak için gelen birimi söylüyor? Bu insanların zekası senin tüm ceddini yazacağı ve aktive edeceği iki formülle yok edebilecek türdedir. Sen bugün ahh şu sevgilim bu sevgilim, aman kıçım aman bilmem ne gibi kimbilir ne boş işler peşinde koşarak şu dünyaya hiçbir katkısı olmayan boş beleş benliğinle dolaşırken ortalarda, o zeka küpü insanlar senin hayatını kurtarıyorlar bir yerde. Lütfen biraz saygılı olun. Bu kadar önemli bir olay karşısında böylesi "boş bir deney" diyebilmek için o adamların yanında o işlerin tozunu yutman lazım.
 

HTML

Üst