Taşları Bağlamak, Köpekleri Salmak...

Vtnsvr

New member
ORHAN BURSALI



Taşları Bağlamak, Köpekleri Salmak

Erdoğan’ın neden bizzat sahneye çıkıp orkestra şefliğini ele aldığını merak etmenin bir âlemi yok! Her şey açık saçık ortada; tam bir nü durumda iktidar! Gerçek inanan için aslında tam da “ayıp” durum! Utancından başını yere eğmesi gerektiği “çırılçıplak” bir görüntü! Başbakanlığa uzanan fener söndü olayının, baktı ki altında boğulacaklar, karizmasını sahneye attı! Durum ağırdır, fecidir, felakettir, arkası gelecek gibidir ve assolistin ortalığı toparlama ve karartma operasyonuna ihtiyaç vardır!

Yoksa niye bir başbakan kalkar ve bir medya patronuna savaş açar! Pek aklın havsalanın alabileceği bir durum değil!

İlk darbe: “Dişli” olayı, gümmmmmm diye Başbakan’ın, iktidarın, partisinin başına indi! Adamı istifa ettirdiler Erdoğan’ın Genel Başkan Yardımcılığı’ndan, ama milletvekili! RTE herkese vermeyi çok sevdiği “ahlak dersi”nden nasibini öncelikle kendisi almalı ve Dişli’nin dokunulmazlığını kaldırıp yargılanmasını sağlamalı!

Arkasından Gaziantep’te ikinci ve üçüncü “dişleme” olayları! Yöntem aynı, ucuza al, belediyeden imar düzeltmesi yaptır, hemen birkaç misline sat! AKP’lilerin oluşturduğu vurgun ortaklığı, 32 yıldır imar değişikliği isteği reddedilen arsayı 14 milyon dolara alıyor, hemen belediyeden imar değişikliğini geçiriyor ve üç günde 87.5 milyon dolara satıyor! RTE diyor ki: “Araştırdım, öyle değil olay!” Eh açıkla bakalım, olay nasılmış!?

Hadi, diyelim ki, bu vurgunlardan da RTE etkilenmez, bugüne kadar yaptığı gibi onları zamana bırakır ve unuttururdu! Eğer Almanya’da Deniz Feneri davasında kuyruklar kıstırılmasaydı! Fener olayı, iktidara düşmüş bir göktaşıdır! 1990’lardan bu yana kankası, RTÜK’ün başına koyduğu Akman’ın iddianamade adı 34 kez geçiyor! 1993’te TV kurmak için harekete geçirdiği ve bugün Kanal 7’nin sahibi Karaman, topun ağzında! Başbakanlığa dayanan iddialar var! Kolları sıvamasın da kim sıvasın!

***

RTE diyor ki: “Aydın Doğan bana dedi ki ‘boşuna mı bu kadar parayı verdim Hilton’a, tabii ki oraya rezidanslar yapacağım’... Ben de ona olmaz, orayı hak etmiyorsun, yeşil alandır dedim...” Aydın Doğan ise bunu reddediyor. Tam tersine, görüşmede Hilton konusunu Erdoğan’ın açtığını belirtiyor.

Birisi yalan söylüyor. Bence RTE’nin yalan söyleme olasılığı çok çok yüksek, “metin ve olgu çözümlemesi” ile bunu anlayabiliriz.

Başbakan’la görüşen hiç kimse, “Oraya boşuna mı o kadar para verdim, tabii ki...” diye konuşmaz, yoksa kendini bilmez biri olması gerekir ki, o takdirde de bir başbakan onunla masaya oturmaz. Aydın Doğan’ın Hilton alanıyla ilgili projeleri olması ayrı bir konu! Ama Hilton alanı netamelidir, sit alanıdır, kamuoyunun gözü kulağı oradadır, Aydın Doğan böyle bir konuyu doğrudan Başbakan’la görüşmez. Eğer görüşüyorsa, AKP’ye hayatının en büyük bedelini ödemeyi göze alıyor demektir! Oysa Doğan için Hilton hayati değildir, zamana bırakılacak bir konudur, bunun için de kızlarını, medyasını bağlayamaz, zaten kızları da buna izin vermez! Özgür kalıp, Hilton alanının açıklığı ve yeşilliğinin yıllarca keyfini sürmek varken!

Doğan’ın esas sıkıntısı, yıllardır istediği rafineri iznini alamamasıdır. İktidar bunu engelliyor! Adam, “Cebimde 2.5 milyar dolarım var, 15 bin kişiye iş sahası açacağım, izin ver” diyor, Erdoğan vermiyor! İşte bu tamamen belgeli bir olgudur!

Çünkü, Doğan’ın açıkladığı gibi, rafine iznini damadının şirketi Çalık’a vermektedir. (Sabah’ı ona devlet parasıyla satın aldırıp yandaş medya yaptırmıştır.) Peki ikinci izni Doğan’a neden vermiyor: Rekabet az olsun, Çalık’a rakip olmasın, kazancı azalmasın!

Metin çözümlemenin sonu: RTE’nin, rafineriyi reddinden sonra, bu defa gönül almak için Aydın Bey’e Hilton’u sormuş olması insan doğasına çok uygundur! Hatta, “Seni Topbaş’la görüştüreyim, konuşun” demesi de! Bu, iktidar ve belediyelerin politikalarına çok da uygun düşer...

***

RTE’nin sahneye çıkmasının ikinci yüzünde ise, henüz uşak olmamış, yaşanılan pislikleri örtbas etmemiş ve görmemeyi becerememiş, geri kalan medyayı da bir kaşık suda boğmak isteği vardır. Erdoğan’nın “bütüncül, hepsi benim” karakteri, salt kişiliğinden kaynaklanmıyor! Onun nasıl bir rejim arzusuyla, nasıl bir Türkiye yaratmak planlarıyla da yakından ilgilidir! Yarattığı biat medyası, iktidarın başını döndürdü. Diğerlerini de susturursa, köpekleri saldığı köyde taşların hepsini bağlamış olacaktır!

Tam bir kriminal görüntü var yani!
http://erdem43.blogcu.com/taslari-baglamak-kopekleri-salmak-orhan-bursali_23777761.html
 

vega vhj

New member
Paylaşm için teşekkürler usta
RTE şu an tam bir bağlamda ve çözülmek üzere gaf yapa yapa daha bi çukura giriyo.. çözüldüğünde fetoşçular bile yuh,oha,o ne,nasıl yani kelimelerini bile az bulup daha aktif cümleler kuracaktr
 

Vtnsvr

New member
Bi şey degil de.Kim öyle şeyler diyecekmiş.Aynı kaba şeyettirenler öyle şeyler demezler.Çünkü aynı şeylerin altında kendilerininde payı var.Onlar Atatürk'ün demokratik Cumhuriyetini yıkacaklar ve her şey mübah onlar için.Hırsızlık yolsuzlukta hiç önemli degil.Biz gavurlara egemen olsunlarda ne olursa olsun ama işin aslı oda degil aslında Amerika bunlarla istedigi gibi oynuyorlar.Bunlarıda kullanma süresi dolunca dürüp büküp atıverecekler kenara ve olan yine sömürülen bizlere olacak.
 

vega vhj

New member
hep aynı oyun aynı masal değişmeyen tek şey şu konuşan arkadaşlr onlarn başına 1000 darbe 2000 belge 3000 dolandırma 4000 hırsızlık 5000 haksız özelleştrme 6000 baskı gelse gene nafile
bi türk atasözü vardır
EŞŞEĞE ALTIN SEMER TAKSAN EŞŞEK GENE EŞŞEKTİR DEĞİŞMZ!!
 

MG_eVİL

New member
usta yazı için teşekkürler....

tayyip hoca efendi açıkla artık şunu bide senden duyalım karının servetindeki medical parkı açıklamadığın gibi 2 dua atarsın ortaya 2 chp'ye pas atarsın... gene kıvırırsın sen...
 

SickDreTh

Altın Üye
cfnl soylemek ıstedıklerını hakaret etmeden de soylebılırsın.
 

SickDreTh

Altın Üye
o problem degıl.
anlaması gereken kısı anlamıs benım amacımda uyarı yaptıgım kısının uyarıyı ustune almasıydı.
 

cimcimooo

New member
tayyip ve yandaşları bugüne kadar demokrasiyi hep çiğnediler.tehdit savurmalar ,işine gelmedimi kıvırmalar, yeri geldi mazlum edebiyatı yapmalar, tribünlere oynamalar vs. tayyibin demokrasi anlayışı bu. ama demokrasi herkese lazım.gün gelecek kendisinede....
 

ramo46

New member
Rte nin *açıkla açıklamazsan ben açıklayacağım.
cümlesine ne diyeceksiniz.Bana göre resmen santaj
yapıyor hemde santajın daniskasını.Aydın Doğana
geri adım atması içinde zaman tanıyor bu da santajın
öbür ayağı...Artık sular bulanmıştır nasıl durulur bilmem
ama Rte para alsada almasada,yolsuzluk yapsada
yapmasada, bunlardan haberdar olduğu göz yumduğu
besbelli ortadadır.En VAHİM ve en ACI olanıda TAKKE
düştüğü halde göremeyenlerdir.Allah ıslah etsin______.
 

HTML

Üst