Dünyanın sonu için son 9 gün!

ritter

New member
Evrenin oluşumunun sırlarını aydınlatmayı amaçlayan deney için dünya nefesini tuttu

İsviçre CERN laboratuvarındaki ATLAS Projesi'nin startına 9 gün kaldı. Fizikçiler ‘yüzyılın deneyi'nin evrenin sırlarını çözeceğini söylüyor

KIYAMET MAKİNESİ!

Evrenin oluşumunun sırlarını aydınlatmayı amaçlayan, dünyada bugüne kadar yapılacak en büyük deney için artık geri sayım başladı. Avrupa Nükleer Araştırmalar Merkezi (CERN) bünyesinde, AB ve diğer ülkelerden gelen onlarca bilimadamı, 9 milyar dolara malolan Büyük Hadron Çarpıştırıcısı (Large Hadron Collider, LHG) deneyi 10 Eylül'de gerçekleşecek. Fransa-İsviçre sınırındaki bir bölgede yerin 150 metre altındaki 27 kilometrelik bir tünelde gerçekleştirilecek bu deneyde, her maddenin yapı taşı olan atomun çekirdeğinde bulunan proton parçacıkları, LHG adlı bir makinede ışık hızına yakın bir hızla birbirlerine çarptırılacak. Bu parçacıklar saniyede 11 bin kez birbirlerine çarpacak.






Büyük enerji çıkacak

Ortaya büyük bir enerjinin açığa çıkması bekleniyor. Örnek vermek gerekirse, deney sırasında bir toz parçacığının 1 milyarda biri boyutlarında bir alanda, güneşin 100 bin katı sıcaklığında ısı oluşacak.
KIYAMET MAKİNESİ!
Bilim adamları çarpışmalar sonunda şimdiye kadar keşfedilmemiş yeni parçacıkların açığa çıkmasını bekliyor. Böylece, evrenin oluşumuna neden olduğu iddia Büyük Patlama'nın (Big Bang) ilk saniyelerine benzer bir ortam yaratılacak. Böylece evrenin kökeni ilgili daha çok bilgi sahibi olacaklar.


Ziyaretçiler gelebilir

Tüm buraya kadar her şey “ileri fiziğin” alanı gibi gözüküyor. Ancak bir çok bilimadamı da bu deneyin çok büyük bir tehlike taşıdığını ve aslında tüm insanlığı ilgilendirdiğini söylüyor. Viyana Üniversitesi'nden Markus Goritschnig, deney sonucu dünyayı yutabilecek mini kara delikler ortaya çıkabileceğini söyleyerek, bunun sonucunda dünyanın dört yıl içinde yok olabileceğini öne sürdü.
KIYAMET MAKİNESİ!
Mini kara deliklerin, bilinen en tehlikeli nesneler olabileceğini söyleyen Goritschnig, deneyin 'ateşle oynamak' olduğunu savundu. Moskova'daki Steklov Matematik Enstitüsü'nden iki matematikçi Irinia Arefava ve Igor Volovich'e göre ise bu deney sırasında ortaya çıkan yüksek enerji, zamanda bir kırılma yaratacak. Buna göre açılacak zaman koridorunda geçmişe yolculuk yapılabilecek.



AİHM'E BAŞVURDU

CERN'DEKİ deneye karşı olan bilim adamlarının başında Almanya'daki Eberhard Karls Üniversitesi Kimya Profesörü Otto Rössler geliyor. Rössler'e göre, deney sırasında açığa çıkan enerji, kara deliklerin açılmasına neden olacak.
KIYAMET MAKİNESİ!
Ve tüm insanlık tehlikeye atılacak. Einstein'ın ünlü E=mc2 denklemine göre açığa çıkan büyük enerji uzayda ve zamanda kırılma yaratabiliyor. Rössler deneyi durdurmak için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvurdu.
 

kabuklu

New member
Herşeyden önce, telaşa gerek yok!
Böyle bir deneyin sonucu olarak, çok büyük bir enerjinin açığa çıkacağı doğrudur. Fakat bir karadeliğin oluşması ve dünyayı yalayıp yutması ihtimali, benim şu anda 17 tane uzaylı ile çilingir sofrası kurup sobet etme ihtimalim ile aynıdır.
Yapılacak deney ve deneyin yapılacağı CERN hakkında doğru düzgün bilgi edinmek isteyen olursa, Bilim ve Teknik dergisinin Nisan 2008 sayısına bakabilirler.
 

SEGMEN

İstiklal Mahkemesi Hakimi
olsun

ne olacaksa olsun

yeter artık

her sene 10 defa dünyanın sonu geliyor deniliyor

daha gelmedi

yok ay tutulması

yok 2000 yılı

yok güneş tutulması

yok mars dünyaya yaklaşıyormuş

yok deniz suyu ısınmış

bu seferde birşey olmayacak

ben kehanette bulunuyorum..........................
 

WillTurner

New member
deneyi ilk duyduğumda açıkçası tırsmıştım ve şimdide korkularım arttı açıkçası..ama bunun sebebi olma ihtimali filan değil daha çok bilim-kurgu türünde bişey olmasından dolayı yani minik kara delikler,ya da zamanda kırılma vs :D ama umarım kötü bi sonuç olmaz ve öğrenmek istenilen bilgi sorun çıkmadan öğrenilir deney sonunda...
 

lionozi

New member
deneyi ilk duyduğumda açıkçası tırsmıştım ve şimdide korkularım arttı açıkçası..ama bunun sebebi olma ihtimali filan değil daha çok bilim-kurgu türünde bişey olmasından dolayı yani minik kara delikler,ya da zamanda kırılma vs :D ama umarım kötü bi sonuç olmaz ve öğrenmek istenilen bilgi sorun çıkmadan öğrenilir deney sonunda...
Dediğin mini kara deliklerin zamanla büyüdüğünü duymuştum.Dünyayı içine alacak kadar
 

F-S4n3%AnK

New member
böyle bos islerle uğrasıyolar o delik o bilim adamlarınıda yutarda bidaha böle bişeye kalkışamaz
 

serhangenc

New member
böyle yüksek teknolojilerin kullanıldığı ve ilklerin yaşanacağının
şüphesiz olduğu böylesine müthiş bir deneyin, bilim adına çok büyük
adımların atıldığı bu oluşumun "cahil" gazeteciler tarafından
rant sağlama, ilgi çekme amacı ile böyle aciz bir başlık altında
bu deneyi duyurması "talihsizlik"tir!

ben şahsen bu deney ile yaklaşık 5 yıldır ilgileniyorum.
yani deney hakkında bilgim var..ancak sokaktan
geçen kaç kişi "büyük hadron hızlandırıcı"sını biliyor?
İşte bu tür zevzek gazeteciler ancak sokaktan geçen
adamı kandırabilir.Ve bunu da mesleki başarı
sayarlar..

Dünya üzerinde büyük küçük birçok LHC tarzında
onlarca hızlandırıcı var..
Bunu sorun o satırları kopyala-yapıştır ile
yazan gazeteciye..
Bilmez..
Ne bilsin herif..
Ama LHC dediğinizde onun bir kıyameti yakın
eden büyük bir makina olduğunu sanır..

Bu tür safsata haberlere kanmayın arkadaşlar..
Oturun araştırın..
Tübitak'ı ziyaret edin..
Bilim Teknik okuyun..
Ansiklopedilere gözatın..
Böyle her habere de kulak asmayın..

derim ben....
 

_eRay_

Banned
omercelakılın dedıgı gıbı kıtabımız bıze soledı kıyamet yılı ---------2012---
 

HTML

Üst