bilgisayarıma xp kuramıyorum yardım eder misiniz???

kefilyok

New member
arkadaşlar 64 bit işlemcili çift çekirdek bi makine topladım 2 GB ram var..... makineye xp kurmaya çalıştım defalarce ama sonuç alamadım. 2 çeşit xp kurdum biri xp ultimate biri de tnc xp bunlar oynanmış xp ler acaba oynanmamış bi xp mi kurmam lazım yoksa başka bi ayarımı var yardım edermisiniz?
 

ahmetcan

New member
64 bit için acele etmişsin. Şu anda piyasada 64 bit işletim sistemleri için programların sayısı çok sınırlı. En çok kullanılan yazılımlar bile henüz 64 bitlik versiyonlarını piyasaya sürmüş değil. İşletim sistemin 64 bit olsa dahi kullanacağın yazılımların çoğu 32 bit olacağı için eline geçen çok şey olmayacak. Demem o ki 64 bit konusunda endişe edecek bir durum yok. 32 bit şu anda daha mantıklı. Yine de 64'te ısrarlıysan orasını bilemem. Cehennem_Zebanisi'nin dediği gibi yaparsan XP sorununu halledeceğini düşünüyorum.
 

VaGaBoNdSe

New member
alakasi yok benim makinamin islemcisi de 64-bit ama 32-bit isletim sistemi kullaniyorum

@kefilyok, sorundan birsey anlasilmiyor nerde takiliyor makina daha detayli yazarmisin.
 

beco52

New member
alakasi yok benim makinamin islemcisi de 64-bit ama 32-bit isletim sistemi kullaniyorum

@kefilyok, sorundan birsey anlasilmiyor nerde takiliyor makina daha detayli yazarmisin.
Evet arkadaşım sana katılıyorum 64 bit kurmak zorunda değilsin 32 bit işletim sistemi kurabilirsin ama ? sorun ne nerede takılıyorsun hangi aşamaları yapıyorsun detaylı yazarsan daha çabuk cevap bulursun ...
 

kefilyok

New member
arkadaşlar sorunumu anlatamadım galiba sizin de dediğiniz gibi... bilgisayarımda vista kuruluydu hiç kullanışlı değildi. bütün programlarda sorun çıkarıyor, neyse format atayım dedim taktım tnc xp yi format attım kurulum gerçekleşti tamamen bitti ve windows açılmaya başladı. açılırken sağa doğru giden üç nokta var ya heh işte o iki kere gidip geldikten sonra ekran kararıyor ve 3-4 saniye sonra bilgisayar yeniden başlıyor ve aynı şekilde devam ediyor. kapanıp açılıyor devamlı uzun zamandır da bu şekilde bir türlü yapamadım. kullandığım xp den kaynaklandığını düşündüm ve xp ultimate yi kurdum o da olmadı başka bi xp denedim o da olmadı. en sonunda forumdan orjinal xp yi indirdim onu denedim artık bu olur dedim o da olmadı. bu şekilde kaldım o kadar uğraşmama rağmen daha bir adım yol gidemedim. tekrar birşeyler yazarsanız çok sevinirim
 

EgeLeee

New member
Dostum 64 bit işlemci olsa bile 32 bit xp veya vista kullanabilirsin o sadece 64 bit te destekler istersen 64 te kurarsın..

Bende aylardır 32 bit xp ve vista kullanıyordum şimdi uzun süredir 64 bit vista kullanıyorum..


Sen eger ilk kez kuruyorsan ve daha önce sisteminde kurulu değilse tahminim biosta anapanelde 5 .sırada adını hatırlamıyorum bi secenek var bazı anakartlarda bundan yapar secmelidir 32 bit veya 64 bit olayı bunu 32 bit ayarla veya kuracağın sistem neyse 32 ise 32 -64 se 64 ayarla tekrar kurmayı dene..

Bi baska tavsiyem bu tecrübedir bazann formatt a yarım kalnır veya vistadan xp ye xp den baska sisteeme gecerken ki driver s kalıntılarındanmı sistem formatı yarıda keser donar kalır..
Bunun çözümü ise pc ni kapatt kasanı ac ve bios pilini çıkart -hatta remleride çıkart ve pc ni manuel (elle) ac kapa..açınca zaten hata sinyali vererek kendisi kapanır..
Sonra rem ve bios pilini takk..
bu sekilde bios ve anakart ını resetlemiş olursun..


Sonrasında formatın sorunsuz baslar ve biter..

aslında 64 bit xp kurmanı tavsiye ederdim ki daha TR si henüz yok...Bende var cd ingilizce kullanamıyorum..
64 bit vista istersen bende mevcut forumdada paylastım..söylentilerin aksine suanki sorunsuz tek sistem....gerek kullanım,gerek kurulum,gerek crack ve güncellemesi son derece sorunsuz..



Not:
Alttaki post u yeni okudum..
Biosu resetle..
Ama ister delete ile biosa gir ordan yap veya
Bunu mutlaka uygula..
pc ni kapa ve ram leri ve bios pilini çıkartıp elinle manuel olarakk pc ni aç bir süre bekle 30 sn kadar pc uyarı vererek kapanır kapanmazsada sen kapatt..
sonra söktüğün pili ve ram lerini tak ..ha birde ekran kartının slotunu ve tam yerleşip yerleşmediğini kontrol et...
 

HTML

Üst