Flashtaki herhangi bi klasör nasıl şifrelenir?

mustafakal

New member
Merhaba arkadaşlar.
Belki sizinde başınıza gelmiştir, çoğumuzun flash bellek yada harici harddiskleri var artık. Fakat bazen istemesek de bunları "ödünç" olarak başkalarına vermek zorunda kalabiliyoruz.
Sormak istediğim şu:
Flash yada harici harddiskin tamamını değil de sadece bize özel kalmasını istediğimiz bi klasörü şifrelemenin bir yolu var mıdır? Winrar'la şifre koymak çok basit bi mantık olur ve büyük boyutlu dosyalarda sıkıntı yaratabilir. İstediğim bana özel klasöre tıklandığın şifre istemesi ve yanlış şifre durumunda o klasörün açılamaması. Diskin diğer kısımlarına da ulaşılabilsin ki aleti "ödünç" olarak verdiğimiz kişi bizim özelimiz dışında kalan kısmı rahatlıkla kullanabilsin. Biraz araştırma yaptım ama elime ufak tefek şeylerden fazlası geçmedi. Truecrypt isimli bi program işimi görecek galiba ama onu da tam olarak kullanmaya fırsat bulamadım.
Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirler mi acaba?
Şimdiden teşekkürler. Kolay gelsin
 

RuTH

Altın Üye
folder lock portable işini görecektir ;)
 

mustafakal

New member
O programı da kullandım ancak portable olması herhangi bi bilgisayarda o klasörü açabileceğim anlamına gelir mi? yani flashtaki klasörümü internet kafede açmak istersem nası olcak? çalışacak mı dersin? sanmıyorum ama...
 

RuTH

Altın Üye
portable programları flash diskine kurduğun zaman istediğin
yerde çalıştırabilirsin. kurduktan sonra kilitklemek isteğin klasörleri
seçerek işini görebilirsin...
 

mustafakal

New member
Arkadaş folder lock dediğimi yapıyo. Sağolasın. Ama küçük bi problem var :D başka bi bilgisayara ***ürüp taktığımda programı çalıştırırken koyulmuş şifre yerine sanki programı yeni kullanıyormuşum gibi baştan şifre koymamı istiyo. bi nevi hiç bi anlamı kalmıyo olayın.
 

q_kans

New member
folder lock portable işini görecektir ;)
evet katılıyorum o program ile kilitlersin başkası o dosyayı denetim masası simgesini görürü ve oraya yönlendirir.sen geri aldığın zaman o program sende yüklü olduğu için kendi pc inde geri açabilirisn.:goz::goz:
 

HTML

Üst