Virüs bulaştı..Kaspersky sürekli alarm veriyor.virüs arkaplanı deiştirdi(resimvar)

delincios

New member
görev yöneticisinde Kullanıcı adları yazardı şimdi sadece Sistem boşta istemi nin kullanıcı adı yazıor oda system
arkaplan değişti
pc acıldıgında hatalar verio
kaspersky Expoler.exe,winlogon ve birkaç şey daha hata veriyor..

yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler
 

virantv

New member
bu virus para karşılığında kendini sileceğini iddia eden bi tur virus. hiç bir antivirus programı bunu silemez. en iyisi önemli dosyalarını harici bir hard diske kopyala ve format çek. aynı virusten şikayetçi bi çok müşteri geldi bana. tek çaresi format. ad-aware kesin çözüm deildir.
 

vefaliriza

New member
şu kullanıcı adı görünmemesi bende de olmuştu ama hata iletileri yoktu..
o da mı virüsten kaynaklanıyor acaba ?
 

XeleloXsin

New member
Ben bunu spyware doctor programıyla temizlemiştim ama şu anda bi virüs yedim kaspersky de sağolsun tüm programlardaki virüsleri silecem diye tüm programları silmiş :S
 

shinox

New member
arkadasım vırusu bılmem ama gorev yonetıcısnın ustune gel maous la ıkı kere tıkla duzelır
 

kirklareli

New member
banada nerdeyse aynısı oldu.arka plan değişmemişti ama.bana sorarsan hiç uğraşma formatla.zaten hackhell var:)yarım saatte programları tekrar yüklersin.en temizi ve en az baş ağrıtanı format bence.
 

bankacı60

New member
Spy trojan vb casus yazılımlar nerdeyse tüm bilgisayar kullanıcılarının başını dönem dönem ağrıtmıştır ve hala ağrıtmaya devam etmektedir.Bu yazımızda Ad-aware, Spyboot gibi programların yakalayamadığı, kendini çok iyi saklayan sahte anti spy programları, spy ve trojanları bulup sistemden silmeyi başaran SmitFraudFix programını kısaca anlatacağız.

Bu sıralar sık rastlanan, Your computer was infected by unknown trojan. It’s dangerous for your system (critical files can be lost)! Click OK to download the antispyware program to clean your system! (Recommended)Hata mesajını disk sürücülere her tıklattığımızda karşımıza çıkaran bu sahte antispyware den kurtulmak istiyorsanız yazıyı okumaya devam edin.

unknown-trojan.png

SmitFraudFix’den tam fayda sağlamak için programı safe mode(güvenli kip)’te çalıştırmanız gerekmektedir.Windows XP’yi Safe Mod ile açmak için,bilgisayarınızı açtığınızda ilk Windows XP logosu görünmeden 5-10 sn kadar önce bir kaç defa f8 tuşuna basıp Windows XP açılış menüsünü görmeli 2 nolu seçenek olan safe mode u seçip Windows XP’yi safe mode ile başlatmalıyız.

Windows XP safe mod ile açıldıktan sonra SmitFraudFix.exe programını çalıştırıyoruz.Programı indirmek için aşağıdaki linki kullanınız.

İndir http://www.gezginler.net/modules/mydownloads/singlefile.php?download=smitfraudfix&lid=2690

Programı calıştırdığımızda aşağıdaki ekran karşımıza çıkar, burada Enter your choice değerine clean(temizleme) işlemi yaptıracağımız için 2 giriyor ve enter’a basıyoruz.

sm1.JPG

Program çalışmaya başlayacak ve aşağıdaki gibi ekran görüntüleri çıkacaktır.

smt.JPG

Son olarak Registry’deki (kayıt düzenleyicisi) için temizlik onayı isteniyor, buraya y yazıp enter a basıyoruz.İşlem tamamlandıktan sonra SmitFraudFix programı kapanıyor ve karşımıza özet raporu çıkıyor.Raporda temizlenen dosyalar ve trojan hakkında bilgi veriliyor.Son olarak bilgisayarınızı restart edin ve normal açılış yapın sisteminizi kontrol edin.

Sahte AntiSpy Programları Listesi :

* Advanced Cleaner
* AntiSpyStorm
* Antivermins
* AntiVirus Gold
* Brave Sentry
* BestsellerAntivirus
* Cleanator
* ContraVirus
* errorsafe
* IEDefender
* MalCrush 3.7
* PAL Spyware Remover
* PCPrivacytool
* Pest Trap
* PSGuard
* SecurePCCleaner
* Security toolbar 7.1
* Spy Away
* Spy Sheriff
* Spy Wiper
* SpyAxe
* SpyCrush
* Spylocked
* Spyware Cleaner
* Spyware Quake
* SpywareStrike
* SystemDoctor
* MalwareAlarm
* Perfect Cleaner
* TrustedAntivirus
* UltimateCleaner 2007
* VirusHeat
* WinAntiVirus Pro 2006
* WinFixer
* WorldAntiSpy
* XP Antivirus
kolay gelsin!!!
bi tşk yeter
 

olcaytoh

New member
bu virus para karşılığında kendini sileceğini iddia eden bi tur virus. hiç bir antivirus programı bunu silemez. en iyisi önemli dosyalarını harici bir hard diske kopyala ve format çek. aynı virusten şikayetçi bi çok müşteri geldi bana. tek çaresi format. ad-aware kesin çözüm deildir.
Önemli dosyalara da bulaşma olasılığı yokmu para isteyen bu virüs :d Program , Belgelerim yedek vs gibi dosyalara da kopyalamıs olabilir mi kendini acaba ? Yedek medekle ugrasma hackhell var cok sükür.Boyle durumlar için pc den ayrı bir yere yedek alacaksın bulaşma derdin olmayacak kuracaksın ,o program da hackhell de var cok sükür :D advanced windows care-acronis true image vs.
 

onekedisi

New member
valla yedek almayla uğraşmak istemezseniz benim kullandığım bir yöntem var.

bilgisayara format atarken harddiskte yedekler için bir bölüm oluşturun, windows'taki belgelerim klasörü olarak bu bölümü ayarlayın, böylece herşeyiniz bu bölüme kaydedilecektir, tekrar format atmanız gerektiğinde windows'un kurulu olduğu bölümü güvenle silebilirsiniz, böylece yedek alma problemi yaşamazsınız.

windows'un kurulu olduğu bölümde kalan internet explorer favorilerini ve msn smiley'lerini format atmadan önce geçici bir klasöre elle yedekleyebilirsiniz.

format atmak daha önce hiç bu kadar zevkli olmamıştı :)
 

cyprobin

New member
bendede ayni sorun oldu spyware doctoru denedim tam anlamıyla temizleyemedi.SmitFraudFix i denedim system buz gibin oldu tavsiye ederim bosuna format çekmeyin
 

M.H.Orhan

New member
Dostum öncelikle Combofix ile sistemini fixle sonrada spyware doctor ile temizle

Bulaşan virüs antivirüs satın almanı istiyor ama tabi hiç de inandırıcı bir yöntem değil:)
 

bjkanstz

New member
Ben bunu spyware doctor programıyla temizlemiştim ama şu anda bi virüs yedim kaspersky de sağolsun tüm programlardaki virüsleri silecem diye tüm programları silmiş :S
peki burada senin aklına bu malware çeşitinin o dosyalarada bulaştığını göz önünde bulundurmayıp seni korumaya çalışan bir programı kötülemen revamıdır.iyice bir düşün.yanlış anlaşılmasın hakaret falan değil sadece görmek istediğini görmen beni biraz şaşırttı.olaylara objektif bakmalısın
 

HTML

Üst