MHP Kuruluş Amaç ve İlkeleri

DeLiYuReQ

New member
1. KURULUŞ, AMAÇ VE İLKELER

KURULUŞ

MADDE 1-

Milliyetçi Hareket Partisi, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, Siyasi Partiler Kanunu, Seçim Kanunu ve ilgili diğer mevzuata göre faaliyet göstermek üzere kurulmuş bir siyasi partidir .

Genel Merkezi Ankara'da olan Milliyetçi Hareket Partisinin kısaltılmış adı “MHP” olup, özel işareti kırmızı zemin üzerine beyaz üç hilâldir.

AMAÇ

MADDE 2-

Milliyetçi Hareket Partisinin temel amacı;
Türk Milleti'ne mensubiyetin gurur ve şuuruna sahip, manevi ve kültürel değerlerimiz ile birlikte evrensel değerleri de özümsemiş, dış dünyaya, yeni düşünce ve gelişmelere açık, bilim ve teknoloji üretimine yatkın, inançlı, yüksek ahlâklı ve sağlam karakterli nesiller yetiştirmek,
Yatırım ve istihdam kapasitesi yüksek, ileri teknolojiyi ve teşebbüs hürriyetini esas alan, uluslar arası rekabet gücüne sahip bir ekonomiyi hâkim kılmak,

Bölgeler arası gelişmişlik farkını azaltacak dengeli ve adaletli bölüşüm sistemine dayanan bir gelir dağılımını tesis etmek,

Vatandaşların müreffeh bir hayat sürdürmesi kadar, geleceğe güvenle bakabilmelerinin de önemli olduğu dikkate alınarak, sosyal güvenlik sistemini bütün vatandaşları kapsayacak şekilde genişletmek,

Her türlü terör ve anarşinin giderilerek toplumsal barış ve huzurun hâkim kılındığı, vatandaşların birbirleriyle ve devletle olan ilişkilerinde sevgi ve saygı ile insan hak ve hürriyetlerinin ve hukukun üstünlüğünün esas alındığı bir toplum yapısını oluşturmak,

Ülkemizin coğrafi, stratejik ve jeopolitik konumunu dikkate alan, bölgesel ve uluslar arası barışa katkı yapacak güven verici, şahsiyetli ve istikrarlı bir dış politika uygulamak,

suretiyle milletimizi çağın kudretli, itibarlı ve önder toplumlarından biri yapmak ve tarih sahnesinde ebedi kılmaktır.

TEMEL İLKELER

MADDE 3-

Milliyetçi Hareket Partisi, dünyada “Bilgi Toplumu”na geçişin sür'atle gerçekleştiği günümüzde, Türk Milleti'ni; bilim ve teknoloji üretimi ile bu üretimin ekonomik ve toplumsal faydaya dönüştürülmesine ilişkin yapısal değişim sürecinin tamamlanması suretiyle sosyal, siyasi, askeri ve ekonomik alanda küresel bir güç olarak, milletler camiasının en ileri safında yer almasını sağlayacak, Türklüğe yakışır bir var oluş mücadelesine ve yeniden yüceliş hareketine çağırmaktadır.

Milliyetçi Hareket Partisi bu çağrıyı millet ve devlet olarak gönül seferberliği ile “yeni ufuklara ve güvenli yarınlara doğru” diye niteleyerek, başlattığı milliyetçi, ülkücü hareketi beş temel ilke ile hedefe ulaştırma azim ve kararındadır.

a. Meşruiyetçilik

Milliyetçi Hareket Partisi, her türlü siyasi faaliyetini, hukuk kuralları çerçevesinde ve meşruiyetçi bir çizgide, dürüstlük ve ahlâk kurallarına uygun yürütmeyi esas alır.

b. İnsan Haklarına ve Haysiyetine Saygı

Milliyetçi Hareket Partisi, insan haklarına ve haysiyetine saygı zihniyetini tüm düşünce ve davranışların, siyaset anlayışının temeli sayar. Bu sebeple insanlık dışı davranış olarak nitelendirdiği zulüm ve işkenceyi insanlık suçu olarak görür ve reddeder.

c. Demokrasi ve Hukukun Üstünlüğü

Milliyetçi Hareket Partisi, hukukun üstünlüğünü esas alan, çok partili, demokratik ve hür parlâmenter rejim içinde siyasi faaliyetlerin yürütülmesi gereğine inanır.

d. İlkeli, Seviyeli ve Temiz Siyaset

Milliyetçi Hareket Partisi, sağlıklı bir demokrasinin ancak hoşgörü, dürüstlük, tutarlılık ve samimiyet gibi ahlâki değerlerle bezenmiş bir siyasi kültür zemini üzerinde yükselebileceğine inanır ve ilkeli, seviyeli ve temiz siyaseti demokrasinin teminatı kabul eder.

e. Gönül Seferberliği

Milliyetçi Hareket Partisi, her insanı mukaddes bir varlık ve emanet olarak kucaklamak ve onların gönlünü, sevgisini ve saygısını kazanmak suretiyle bir gönül seferberliği anlayışı içerisinde hedefine ulaşmak ister. Bu anlayışı aynı zamanda yurt ve dünya barışına katkı sağlayacak, vicdani bir sorumluluk olarak kabul eder.


KAYNAK
 

abardanju

New member
paylaşım için saol ama sanki bu dönemde pek bilindii yönleriyle karşımıza çıkmıyor bu dönemde meclise dtp yle girince büyük kavgalar olur demiştim ama olmadı
 

emrah1607

Banned
mhp türkeş döneminde cok süperdii
süperdi doğru .ama kime göre sana bana göre . eğer sadece bize süper olmasaydı yada birileri partinin önünü kesmeye çalışmasaydı iktidardaydık yıllarca .ama ne yazık ki o dönemde de şimdi ki dönemde de yabancı güçler mhp siz bir meclis istiyorlar . o zaman bu engellere karşı koymaya çalışan başbuğumuz türkeş ti .şimdi ise yıllarca onunlar birlikte olmuş ve bu davaya çok büyük emekleri geçen liderimiz bahçeli .şimdi bahçeli bu oyunlara karsı koymaya çalışıyor .başbuğ gibi olamayacağı kesin olduğuna göre allahın izni ile mhp tekrar güzel günlerine kavuşacak .bunda bizlerinde katkısı olmalı diye düşünüyorum ve bütün mhp li kardeşlerimi selamlıyorum . partimizede desteğimiz hiç bir zaman kesilmemeli ve kesilmicek te . başbuğunda dediği gibi ülkücünün yeri ne olursa mhp dir .başka partilerde ülkücülük olamazz
 

TURK165

New member
MHP mi öyle bişi kalmadı die düşünüyorum zamanında yani 80'lerde DSP ile meydanlarda çarpışıp iki tarafta 100 lerce kayıp verdi.ama bi bakıyorum ki iktidar hırsı insana herşeyi yaptırıyor bi zamanlar düşman olan partiler bi bakıyosunuz koalisyon kurmuş birbirlerini kucaklamışlar.zamanında beni gülmekten yere düşürmüş koalisyondur.80'de amacı uğruna can vermişlerin kemikleri sızlıyordur..hiç yakışmadı MHP 'ye balon oldu..
 

hacklatex

New member
MHP nin bilinen yöntemleri yukarıda sayılı kardeşim, gerisi teferruat...
Selametle....
senin bu saydıkların Alparslan TÜRKEŞ zamanında ortaya konulmuş ilkelerdir..
şu an ki mhp kadrosunda bir tane Alparslan TÜRKEŞ zihniyetli birini göstere bilir misin???
Bu ülkeyi ülkücü elitler adam eder, ama mhp asla...
 

raul_evs

Banned
mhp yi sadece parti olarak düşünmeyin mhp aynı zamanda bir zihniyetin devamıdır.
Bu zihniyetin amacı 80 öncesi devlet destegini arkasına alarak ülkede iç karısıklık ayaklanmalar çıkararak darbenin gelişine zemin hazırlamaktır.
Binlerce insanı katlederek bunuda becerdiler zaten.

Şu anki durumu ise secim meydanlarında tayyibe idam ipi fırlatıp daha sonrada meclise geldiginde tayyiple kardeş gibi davranan bir siyasi lidere sahip olmasıdır.
 

VolkaN

Altın Üye
taşındı buraya daha uygun
 

Börteçine9

New member
mhp yi sadece parti olarak düşünmeyin mhp aynı zamanda bir zihniyetin devamıdır.
Bu zihniyetin amacı 80 öncesi devlet destegini arkasına alarak ülkede iç karısıklık ayaklanmalar çıkararak darbenin gelişine zemin hazırlamaktır.
Binlerce insanı katlederek bunuda becerdiler zaten.

Şu anki durumu ise secim meydanlarında tayyibe idam ipi fırlatıp daha sonrada meclise geldiginde tayyiple kardeş gibi davranan bir siyasi lidere sahip olmasıdır.
devlet desteğini alıyorlar ama 80 de asılan Ülkücülerin haddi hesabı yok =)
ülkede iç karışıklık çıkmasını isteyen Mhp mi yoksa ordan burdan gazı alıp devrim devrim diye yırtınanlar mı ?
Binlerce insanı katleden zihniyet de bellidir 7 saat pompayla işkence görenler,namazı bitirdiğinde arkasından kurşun sıkılanlar,fabrika çıkışında kurşunlananlar..
Tayyibe kardeş gibi davranmasından bahsetmişsin he birde ip fırlatmaktan bahsetmişsin apo asılmasın diye oy verenler kimmiş araştır bakalım.Tayyiblede eleştirdiği yönlerde birleşmemiş halkın sorunları üstünde birleşmiştir.

.....Bu zihniyet son nefer son nefes son damla kana kadardır.Öldürmekle de bitmeyiz zira kahpe eylülleri görüp bir ölüp bin dirillmiş bir davanın neferleriyiz.

Dünya döndükçe davamız dursun,
Yüce Allah Türk'ü korusun.

Selametle.
 

türk ocağı

serdengeçti
Şimdi hareket zamanıdır...

Balık baştan kokar!” biliriz!.. “Baş nereye giderse ayaklar da oraya gider” i de biliriz!.. Kervanın hedefini kervancının tespit ettiğini; kervanı hedefine kervancıbaşının ***üreceğini; kervanın kervancıbaşının istediği yere gideceğini de biliriz! Nereye gittiğini bilmeden ve merak etmeden!..
“Bahçeli yandaşlığı” yla, taraftarlıkla ülkücülüğü birbirine karıştıran; ülkücü geçinen ve ülkücülükten geçinenlerin yaptıklarını buyrun işte! Yaptıklarının, yapacaklarının garantisi olacağını bilerek “Yol arkadaşları” nın, kervanı nereye ***ürdüğünü veya giden kervanı nerelere getirdiğini, buyrun görün artık!
Birkaç gün önce Mehmet Şandır; “AKP politikalarına karşı çıkan, MHP’de başarılı olacaklarına inanan, kendi partilerinde yerel seçimlerde yer bulamayacak olan, kendi partisinden seçilme şansını görmeyen, ya da kendi partisinden aday olamayacak durumda olan herkesi ’büyük çatıya’çağırıyoruz. Bu kişilere MHP’li ol demiyoruz. İşbirliği yapabiliriz diyoruz. Biz bu seçimde herkesle işbirliğine hazırız” demişti!
Ben de dahil bütün ülkücüler, ziyadesiyle incindik! Daha bu sözün sersemliğini üzerimizden atamamışken ikinci bir tarihi beyanat daha verildi, Bahçeli’nin yol arkadaşlarından bir diğeri tarafından!
Milliyetçi Hareket Partisi’nin hareketsiz, durağan temsilcilerinden Oktay Vural; “MHP bugün ideolojik yüklerini azaltmış ülke sevgisi, bağımsız bir devleti yaşatma ve ülke bütünlüğünü muhafaza çabasıyla kendini gösteren bir kitle partisidir” diye muhalefette olan partiyi tarif buyurdular!
Bahçeli’nin, Ecevit’le önünde ceket ilikleyip sigara içmeyerek teslimiyetini belli ettiği koalisyon ortaklığı döneminde; partinin adını ve amblemini değiştirmek istediğini, sert tepki alınca sadece düşüncesini söylediğini belirterek teşebbüs edemediğini, eski Ulaştırma Bakanı Enis Öksüz’den dinlemiştik!
Bahçeli ve ’Yol Arkadaşları’nın; ülkücülüğün tekâmülü gibi, Türkiye Cumhuriyeti’nin can suyu olan milliyetçiliği muhafaza gibi bir düşüncelerinin ve gayretlerinin olmadığını anlatmaya çalışarak geçti 11 yılımız!
Ülkücülerden başlanarak milletin ideallerinin bitirilmeye başlandığını, idealleri olmayan milletlerin durağanlaşacağını, duran milletleri ilerleyen bütün milletlerin geçeceğini ve bir günde tamamen kontrollerine alabileceklerini haykırıp durduk!
Nihal Atsız’ın; “İdealleri olan milletler koyunlardan kahramanlar çıkarır, idealleri olmayan milletler kahramanlarını koyunlaştırır” şeklindeki uyarısını defalarca bağırarak hatırlatmaya çalıştık! Sesimiz duyulmadığı, sözümüz dinlenmediği gibi de ’taraftarlar’tarafından hainliğe kadar varan sert ithamlara muhatap olduk!
Bahçeli’nin yanında kalarak ülkücü kalınabileceğini zanneden samimi duygularla yüklü ülküdaşlarımızın da artık gerçekleri kabullendiklerini görüyorum. Taraftarlıkla ülküdaşlık arasındaki müthiş büyük farkın farkında olamayacak kadar, teslim olmuş, asker fıtratlı ülkücülerin de artık söylenmeğe başladıklarını duyuyorum!
Zaman asla geçmiş değil! “Zararın neresinden dönülürse kârdır” öğretisi, asla eskimeyen canlı bir öğretidir.
Hâlâ yüreğinde ülkücülüğün galeyan ve şevkini hisseden, mevcut MHP teşkilâtlarında görevde olan milliyetperverlerin, Türkeş severlerin, Turan ideali sahibi Türklerin, seslerini duyurmaları zamanıdır!
Hâlâ Türk milliyetçiliğinin markalaşmış amblemi ve adresi olarak gösterilen; Şandır ve Vural’ın tarif ettiği haliyle ise AKP’den, ANAP’tan, DYP’den ve diğer sağ tarifli merkez partilerden farkı kalmamış MHP’de siyasete kendilerini mecbûr hisseden kanaat önderlerinin, harekete geçmeleri zamanıdır!
Dağdakileri düz ovaya, siyaset yapmaya çağıran sözde sağ zihniyetle; dağdakileri ovaya ana-babalarının yanına davet eden sözde İslâmist zihniyetle; Kemalizm’i bulaşıcı bir mikrop olarak tarif edenlerle birlikteliği en-telek-tüellik zanneden işbirlikçi zihniyetle; Meclis’in renklerini tamamlayan zihniyetin, “Farklılıkların farkında olarak ülke yönetimi” zihniyetinin, “Toplumsal dayanışmanın siyasal izdüşümü” zihniyetinin, hiçbir farkı yoktur! Diğerleriyle bu kadar benzeşen bir zihniyetin de ülkücülükle asla ve kat’a bir alâkası yoktur!
Veee! Ve artık, zamanında ve hep beraber seslenme zamanıdır!
Artık yarını beklemek ve birileri bir şeyler yapsın şeklindeki kolaycılıkla beklemek sadece millete zaman israfıdır! Bugün, bu şartlarda konuşmayanın bir daha asla konuşmaya hakkı kalmayacaktır!



Mustafa Aslan
Yeniçağ
 

emrah1607

Banned
türk ocağı nerde mhp ile ilgili bir konu varsa hemen ordasın .

aklın sıra bahçeli düşmanlığı ile bbp i ön plana çıkaracaksın . ama kendi aklınca .çünkü bbp anca sandığa gömülcek yüzde 1 lerin partisidir .

burda mhp ve bahçeli düşmanlığı ile soğuttuğun insanların hangi partilere kayabileceğini biraz düşünebilsen zaten bu yaptığından hemen vaz geçersin .

sizin ve sizin genel başkanınız muhsin efendinin zaten en iyi yaptığı şey insanları mhp den soğutmak .akp ye destek verdiğinden yakınırsınız mhp nin ama muhsin hiç destek vermemiş gibi davranırsınız . inan çabaların boşa

BAŞBUĞUN DA DEDİĞİ GİBİ ÜLKÜCÜNÜN PARTİSİ MHP DİR . ÜLKÜCÜ BAŞKA YERDE OLAMAZ

BİZ BAŞBUĞUN DEDİĞİNDEN SAPMAYACAĞIZ .BİZLER EKSİKLERİ OLSADA ÜLKÜCÜLERİN PARTİSİ OLAN MHP DEN BAŞKA BİR YERDE SİYASET YAPMAYACAĞIZ . ÇÜNKÜ BİZ NE ÖNCEDEN NEDE ŞİMDİ BAŞBUĞA İHANET ETMEDİK ETMİYECEĞİZDE .BUNDAN EMİN OL VE BUNDAN SONRAKİ GER MHP İLE İLGİLİ KONUYA ZIPLAYIP AKLINCA BİZİ YOLDAN ÇIKARMAYA ÇALIŞMA .ÇÜNKÜ BAŞARILI OLAMAYACAKSIN

MHP mi öyle bişi kalmadı die düşünüyorum öle bişey sana göre kalmadımı .bu tamamen senin düşüncen dostum .meclise gir görürsün onları

zamanında yani 80'lerde DSP ile meydanlarda çarpışıp iki tarafta 100 lerce kayıp verdi.dsp ile değil ülkücüler kızıl köpeklerle çarpıştı .dsp ye üye olan kızıl itlerlede çarpışmıştır belki ama dsp ile çarpıştı demek doğru değil .yanlış tanım

ama bi bakıyorum ki iktidar hırsı insana herşeyi yaptırıyor bi zamanlar düşman olan partiler bi bakıyosunuz koalisyon kurmuş birbirlerini kucaklamışlar.zamanında beni gülmekten yere düşürmüş koalisyondur. birbirine düşman parti olmaz .görüş ayrılıkları olur . türkiyede her görüşün yemsil edildiği partiler vardır .ancak oy verenlerinin hepsi aynı görüşte olmayabilir .biz içimizdeki farklı görüşlerle tartışabiliriz ancak ülkemizin menfaatine olan noktalarda birleşmek zorundayız . birleşebildiğimiz nokta ve birleşmememiz gereken nokta VATAN .yada vatan olmalı .bundan neden birileri rahatsız olur anlamam .ne olmus birleşmişse .

80'de amacı uğruna can vermişlerin kemikleri sızlıyordur..hiç yakışmadı MHP 'ye balon oldu..
80 de şehit olanlar kominizmle mücadele ederken şehit oldu .kominizm bu ülkeye giremez ve giremedide .mhp şuan kominizmin türkiye ye girmesini istemediğine göre şehitlerin kemiği falan sızlamaz sen merak etme . ülkenin menfaati şartı ile milletin teveccühü ile mhp herkesle koalisyon kurabilir .sakıncası yok
 

türk ocağı

serdengeçti
türk ocağı nerde mhp ile ilgili bir konu varsa hemen ordasın .

aklın sıra bahçeli düşmanlığı ile bbp i ön plana çıkaracaksın . ama kendi aklınca .çünkü bbp anca sandığa gömülcek yüzde 1 lerin partisidir .

burda mhp ve bahçeli düşmanlığı ile soğuttuğun insanların hangi partilere kayabileceğini biraz düşünebilsen zaten bu yaptığından hemen vaz geçersin .

sizin ve sizin genel başkanınız muhsin efendinin zaten en iyi yaptığı şey insanları mhp den soğutmak .akp ye destek verdiğinden yakınırsınız mhp nin ama muhsin hiç destek vermemiş gibi davranırsınız . inan çabaların boşa

BAŞBUĞUN DA DEDİĞİ GİBİ ÜLKÜCÜNÜN PARTİSİ MHP DİR . ÜLKÜCÜ BAŞKA YERDE OLAMAZ

BİZ BAŞBUĞUN DEDİĞİNDEN SAPMAYACAĞIZ .BİZLER EKSİKLERİ OLSADA ÜLKÜCÜLERİN PARTİSİ OLAN MHP DEN BAŞKA BİR YERDE SİYASET YAPMAYACAĞIZ . ÇÜNKÜ BİZ NE ÖNCEDEN NEDE ŞİMDİ BAŞBUĞA İHANET ETMEDİK ETMİYECEĞİZDE .BUNDAN EMİN OL VE BUNDAN SONRAKİ GER MHP İLE İLGİLİ KONUYA ZIPLAYIP AKLINCA BİZİ YOLDAN ÇIKARMAYA ÇALIŞMA .ÇÜNKÜ BAŞARILI OLAMAYACAKSIN
Bak hele...:clap

Emrah efendi sen beni ne kadar tanıyorsun? Bi dön geçmişe uzan bakalım orda binküsür mesajım var benim amacım neymiş? Neye çalışmışım? Ne anlatmışım?

Daha dün geldin foruma hemen işkillendin BBP li bilmemne diye hayırdır ağa BBP li olsam ne olur? Tezime karşı koyarsın antitezini yakınacağına, hayıflanacağına kozlarını dökersin masanın üstüne olur biter, rüzgar yapmanın ne alemi var?

Bak şunları bilmeni isterim (yorulma önceki mesajlarımla)

Birincisi ben ülkücüyüm, başbuğ çatı MHP dir demiş, bizde başbuğ varken MHP deydik. Şimdi Başbuğ yok, Başbuğun MHP side yok. Bende binlerce MHP ye küskün ülkücü gibi ülkücüyüm. Bu ünvanı veren sen değilsin, alacak olanda sen olmayacaksın. Var sen beni ülkücüden sayma.

İki; Bu forumda MHP yi en fazla savunan ve ülkücü fikriyatı en fazla müdafa edenlerden biriyim bunu kimse inkar edemez. Ancak MHP yide BBP yide eleştiririm kimse mani olamaz. Herşeyin üstünde Allah davası vardır. MHP , BBP sadece birer araçtır.

Burada şunu savundum her zaman; ülkücü hareketin lider sorunu vardır.( dikkat yazıcıoğlu dörtdörtlük demedim)

Demişsinki BBP sandığa gömülecek, kim kazanacak sandığa gömülürse? Partizan fikrinin zaferinimi kutlayacaksın? Anlayamıyorsun değilmi benim partiden ziyade bir güzel ülküden yana olduğumu? Anlayamıyorsun derdimin BBP veya MHP nin iktidar olması değil, gerçek ülkücü fikriyatın ülkeye hakim olması arzumu?

Anlayamazsın arkadaşım, işte burada MHP ye soğuk BBP ye yakın diye gördüğün bu forumdaki ülküdaşlar sadece ve sadece davalarına aşıktır. Yazıcıoğluna, bahçeliye felan değil.

Bu forumda çok azda olsa mhp bbp kavgası çıktı, ancak aynı mhp ve bbp lilerin burda düşmanı çatlatacak derecede kardeş olduklarına, tek vucud olduklarına şahit oldu bu forum. Hatta sadece MHP, BBP li değil, tüm milliyetçi-muhafazakar taban birlik oldu burada. Ulusalcılardan yana olanlarada eyvallah dedik. Herkes kendi yoluna.

Sen MHP den başka yerde siyaset yapmayacakmışsın, yapma arkadaş, eleştirisinede katlanacaksın o zaman yapacak bir şey yok. Sizin işiniz zor arkadaş çok zor. Bak o yazısını yayınladığım Mustafa Aslan her gidene hain derdi, Senin gibi yırtınır dudurdu. En sonunda pes etti, işte kürşat isyanı budur kardeş.

Kendim bile inanmadığım içime sindiremediğim yanlışları millete MHP adına doğru diye anlatmak kıskacından artık boğuluyorum dedi ve bastı istifayı, şimdi göğsünü gere gere ülkücülük bu değil diye haykırabilmektedir. Gönlüde rahattır, kalbide.

Bir tane hayatım ve uğruna ölümü göze alacağım bir tane davam var şimdi ki MHP saflarında heba etmeye kıyamam kardeş.

Bir liderim var 1997 de hakka yürüdü,
Bir partim var seksen ihtilalinde kapatıldı.


Çok şükür ocağım diyebileceğim bir ocağım kaldı elimde ununla avunurum. Varsın sahibi BBP olsun, beni ilgilendirmez, parti üyesi değilim, doğru yaparsa MHP ninde, BBP ninde, AKP ninde, SP ninde yanındayım, yanlış yapanın topyekün karşısındayım ben böyleyim kardeş Allah yolunuzu açık etsin.
 

emrah1607

Banned
Emrah efendi sen beni ne kadar tanıyorsun? Bi dön geçmişe uzan bakalım orda binküsür mesajım var benim amacım neymiş? Neye çalışmışım? Ne anlatmışım? eski yaptığına bakmama gerek yok .şuanda ülkücülüğü savunduğun noktalar görebildim mesajlarında .ama her yerde bahçeliyi acımasızca eleştirmene kızıyorum .o eleştirdiğiniz beğenmediğiniz bahçelinin hayatı ve yaptıkları ile ilgili konu açtım ordan bak yada sende geçmişini biliyorsundur az çok bahçelinin. 2 kongredir de seçimlerinde genel başkanlığa hak kazanıyor .senin o altta ismini söylediğin zattan daha değerli olan parti yönetimi bahçeliyi uygun görüyorsa zaten ya beğeneceksin yada pılını pırtını toplayıp gideceksin .partiden gidenlerin sayısı fazla değildir . gidenlerinde ne için kimlerin işbirliği ile gittikleri belli değildir .bu nedenlerden dolayı seçilmiş olan lidere ülkücü dediğin destek vermeli ve sahip çıkmalı .bunu yapmak istemiyorsan da onu her yerde acımasızca eleştirmek doğru değil .beğenmeyebilirsiniz ama yok mhp mhp değil yok ülkücülükle alakaları yok hiç birinin DİYEMEZSİNİZ .derseniz size sorarlar. ülkücülüğü bi sizmi biliyorsunuz diye .

Daha dün geldin foruma hemen işkillendin BBP li bilmemne diye hayırdır ağa BBP li olsam ne olur? Tezime karşı koyarsın antitezini yakınacağına, hayıflanacağına kozlarını dökersin masanın üstüne olur biter, rüzgar yapmanın ne alemi var? tezim dediğin şeyler kaale bile alınmaya deymeyen şeyler .gerekirse cevapta veririz ayrı mesele ama inan bu tür yazıları kaale bile almak istemiyorum .çünkü çok saçma çok insafsızca iftiralar oluyor çoğunun içinde .foruma dün gelmem yada bugün gelmem tespitler yapamayacağıma mı dalalet ediyor sence . mhp ile ilgili konularda kusura bakma ama cık saçma şeyler yazıyorsun .elin koministinin bile söylemediği şeyleri yazıyorsunuz .yok işe yaramaz yok bilmem ne abuk subuk kelimeler

Bak şunları bilmeni isterim (yorulma önceki mesajlarımla)

Birincisi ben ülkücüyüm, başbuğ çatı MHP dir demiş, bizde başbuğ varken MHP deydik. Şimdi Başbuğ yok, Başbuğun MHP side yok. Bende binlerce MHP ye küskün ülkücü gibi ülkücüyüm. Bu ünvanı veren sen değilsin, alacak olanda sen olmayacaksın. Var sen beni ülkücüden sayma.

başbuğun mhp si yok diyemezsin kardes . o zaman bu parti seçimlerde kimlerden oy aldı .küsen binlerce insan hala canla başla çalışan milyonlara engel değildir ve çok da önemli bir sorun değildir . ülkemiizin ateş çemberine büyük bir hızla yaklaştığı şu günlerde sudan sebeplerle mhp ye küsen ve gidip akp gibi abd uşağı bir partiye kızdığını iddia ederek oy veren sözde ülkücüler var .yada çok değişik partilerde çok değişik görevlere gelen ve hatta mhp ye düşmanlık eden sözde ülkücüler var. bir çoğunun hangi menfaatlari ile partiden ayrıldıkları ise bilinmez .senin basbuğ ölene kadar bizde mhp idik lafına ben güvenemiyorum çünkü seni tanımıyorum .o yüzden bu forumda bende türkeş varken mhp idim diyerek mhp yi bombardımana tutan çok insan var . sonuç olarak şu videoyu izle kardes .youtube de alparslan türkeş bbp hakkında ne dedi diye bir video var onu izlemediysen bi izle
http://www.youtube.com/watch?v=QvnE5IRdowQ

izlediysen basbuğ ben ölene kadar ülkücünün yeri mhp dir dememiş .video yu izlersen görüceksin .basbuğ öldükten sonra hatta hepimiz daha çok sarılmalı ve çalışmalıyız .çünkü onun ek***liğini sadece sen değil hepimiz yaşıyoruz .nasıl daha iyi yaparız mücadelesi vermeye çalışıyoruz .bunu yapmak dururken insafsızca mhp ye yüklenen ve hala ülkücüyüm diyenlere de yazıklar olsun diyorum .ister alın ister alınma kardeş .




İki; Bu forumda MHP yi en fazla savunan ve ülkücü fikriyatı en fazla müdafa edenlerden biriyim bunu kimse inkar edemez. allah var ülkücülük noktasında bir kusurunu görmedik ama mhp yi savunduğunuda şahsen ben görmedim.eğer yanılıyorsam hakkını helal et ...

Ancak MHP yide BBP yide eleştiririm kimse mani olamaz. mani olmayızda şikayetlerini biraz daha bahçeli düşmanlığı yaparak yapma .çünkü o şuan bizim genel başkanımız .biz derken üstüne alınmayabilirsin . genel baskanıma laf söyletmem söyletenede karsı çıkarım .kim olursa olsun .ister eski ülkücü ister yeni ülkücü farketmez .
Herşeyin üstünde Allah davası vardır. MHP , BBP sadece birer araçtır.doğru söylüyosun .amacımız allah davası ancak türkiye öyle bir zamana geldiki vatan elden gidecek .ülke satılıyor akp yüzünden abd istediği gibi ülkeyi sömürüyor .belki yarın sıra iranda derken hiç belli olmaz sıra bize gelebilir .o hale gelmişiz .vatan elden gidiyor .milli konularda mücadele etme zamanı . birlik olma zamanı .bahçelinin yapmaya çalıştığı şeyde bu .hatta yukarda da kendin yazmışsın .demişler ya akp nin politikalarından rahatsız olanlarda çalışırız diye bak işte bu söz herşeyi izah ediyor .mhp nin türk -islam davasını inkar ettiği yok .mhp şuanda bütün milli konularda hassasiyeti olanların partisi olma yolunda mücadele ediyor .eski günlerden 80 ülkücüğünden eser kalmamalı tabiki .o zaman koministlere mücadele verildi şimdi ülke hem dışardaki hemde içerdeki düşmanlarla uğraşıyor . o beğenmediğiniz bahçeli döneminde apo asılmadı ama öyle bir politika izlendiki terör durdu . bahçelinin hiçmi iyi yanları yok .bu adam hainmi .kasıtlı olarak bu ülkeye yada bu davaya zarar veren yada inkar eden bir eylemini gösterebilirmisin bana . sonuç olarak mhp nin suan izlediği yok milli konularda hassas olan tüm insanları bir araya toplamak .bu anlamda merkeze oynuyor ama bundan nedense bizim içimizdeki insanlar rahatsız oluyor .sebebini bizde anlıyamıyoruz doğrusu

Burada şunu savundum her zaman; ülkücü hareketin lider sorunu vardır.( dikkat yazıcıoğlu dörtdörtlük demedim) herkes lider sorunu olduğunu düşünse idi şuanda kimse mhp yi desteklemezdi .yazıcıoğlu zaten ülkücülere lider olma şansını sıfıra indirmiş bir insan .geriye bir bahçeli kalıyor .onunda karşısına sağlam bir lider çıksın kongrede o seçilsin onu destekleyelim .ben illa bahçeli olcak demiyorum sende buna dikkat et .ben diyorum ki şuan parti tarafından bu seçiliyorsa 2 dönemdir saygı duymalıyız .desteklemeliyiz .suan ona laf söyleyen insanlar partinin bütün üyelerine ve üst yönetimine laf söylemiş olur .benim kızdığım noktada bu zaten .saygı duymak zorundayız destek vermesek bile .

Demişsinki BBP sandığa gömülecek, kim kazanacak sandığa gömülürse? Partizan fikrinin zaferinimi kutlayacaksın? Anlayamıyorsun değilmi benim partiden ziyade bir güzel ülküden yana olduğumu? Anlayamıyorsun derdimin BBP veya MHP nin iktidar olması değil, gerçek ülkücü fikriyatın ülkeye hakim olması arzumu? kardeş senin bu arzunu gerçekleştirecek iki parti varsa biri mhp biri bbp ise bbp nin zaten ileri gidemeyeceği malum .o zamaan geriye kalan mhp ile gidecez .baska çaremiz ve partimizde yok zaten . neden görmek istemiyorsunuz .elimizde bi milyon varsa bu niye az diye ağlamayalım .bunu nasıl on milyon yüz milyon yaparız bunu düşünelim .elbet ileride bu sıkıntılarda aşılacak .ancak beni üzen nokta ülkücülerin sudan sebeplerle ayrı düşmesi .bizde buna üzülüyoruz ve bahçelinin yaptığı çağrıya kulak vermelerini istiyoruz .bize her kim ne sebeple küsüyorsa bunları bir kenara bıraksın ve ülkenin bu karanlık günlerinde milliyetçiler bir araya gelsin .bizde bunu istiyoruz .dikkat ülkücüler demedim .

Anlayamazsın arkadaşım, işte burada MHP ye soğuk BBP ye yakın diye gördüğün bu forumdaki ülküdaşlar sadece ve sadece davalarına aşıktır. Yazıcıoğluna, bahçeliye felan değil.haklısın . ancak mhp nin lider teşkilat anlayısı vardır .bir konuda gene ülkücülerin bu yönünü eleştirmiştin sen .anlamıyorum sen hala nasıl kendine ülkücüyüm diyebiliyorsun . bu seminerlerde ocağa giden 10 yasındaki çocuğa dahi öğretilen bisey . senin bundan haberin yokmu kardeş .bahçeli bizim liderimiz ise ona sadık olmamız gerekmezmi yanlışları olsada .yanlışsız insanmı olur . oda allahın yarattığı bir kul .baskasına göre de türkeşin yanlışları var .ne yapcaz türkeştendemi soğucaz .yapmayın gözünüzü seveyim ya .

Sen MHP den başka yerde siyaset yapmayacakmışsın, yapma arkadaş, eleştirisinede katlanacaksın o zaman yapacak bir şey yok. Sizin işiniz zor arkadaş çok zor. Bak o yazısını yayınladığım Mustafa Aslan her gidene hain derdi, Senin gibi yırtınır dudurdu. En sonunda pes etti, işte kürşat isyanı budur kardeş. kürşat isyanı bumu . yaw ne alaka kardeş . kürşat türkleri katleden kişiye isyan etti .bahçeli kimi katletmiş .yada davaya ihanetmi etmiş .biri bana bahçelinin kasıtlı olarak bu davaya ve partiye verdiği zararı söylesin .varmı böyle bir şeyi ?

ayrıca seni biraz bilgilendireyim ve soru sorayım .
bu mustafa aslanın sözleri :
Bahçeli ve ’Yol Arkadaşları’nın; ülkücülüğün tekâmülü gibi, Türkiye Cumhuriyeti’nin can suyu olan milliyetçiliği muhafaza gibi bir düşüncelerinin ve gayretlerinin olmadığını anlatmaya çalışarak geçti 11 yılımız!

bu senin sözlerin :
Bak o yazısını yayınladığım Mustafa Aslan her gidene hain derdi, Senin gibi yırtınır dudurdu. En sonunda pes etti, işte kürşat isyanı budur kardeş

şimdi benim sorum :

adam diyor ki 11 yılım bahçelinin ülkücükle alakası olmağını anlatmakla geçti 11 yılık .biz 2008 yılındayız.11 çık ne oldu 1997 .bu adam ne ne zaman gidene hain dedi .en son direndi direndi olmadı partiden soğudu peki :D

başbuğun vefatı :4 Nisan 1997 Cuma
bahçelinin genel başkanlığa seçilmesi :6 Temmuz 1997

11 yıl dediğini 6 temmuzdan alsak dahi bu adam ne kadar süre benim gibi yırtındı da dayanamadı pes etti söylermisin . nisan mayıs haziran temmuz . 4 aymı dayandı da :D kürşat isyanını gerçekleştirdi .ya kardeş komik olma .adam kendi demiş 11 yıldır bunla uğralıyoz diye sen kalkmışsın buda eskiden senin gibiydi diyosun .bu adamın sözleri kendisinin ne olduğunu ortaya gayet net bir şekilde koyuyor zaten :clap


Kendim bile inanmadığım içime sindiremediğim yanlışları millete MHP adına doğru diye anlatmak kıskacından artık boğuluyorum dedi ve bastı istifayı, şimdi göğsünü gere gere ülkücülük bu değil diye haykırabilmektedir. Gönlüde rahattır, kalbide. valla niye istifa etti .kimdir ne ayaktır bilmem bile . benim tek bildiğim insan var en büyük örnek .tuğrul türkeş .oda bir zamanlar mhp böle böle dedi .gitti parti kurdu .baktı ki ülkeyi bölmek isteyenlerin hepsi kurmus birliğini .biz neden hala ayrıyız dedi ve ne mutlu ki suan milletvekilimiz . şimdi o istifa eden ülkücü olarak kalabildi de tuğrul türkeş ülkücüktenmi çıktı

Bir tane hayatım ve uğruna ölümü göze alacağım bir tane davam var şimdi ki MHP saflarında heba etmeye kıyamam kardeş. sen yanlış düşünüyorsun ama yinede heba etmem diyorsan etme kardeş .hayat senin hayatın .bizler allahın izni ile heba ederiz . partimiz bütün ayrılıkçılara işbirlikçilere ve emperyalizme karşı mhp dir .böyle bir dünya ve ülkede saflarımızı dağıtırsak vay halimize . ama inceldiği yerden kopar misali kopan kopsun dönen dönsün biz dönmeyiz yolumuzdan .ne kadar eksiği olsa da daha iyisi çıkana kadar mhp .ne kadar yanlısı olsada daha iyi bir lider belirene kadar bahçeli .buda benim hayatım

Bir liderim var 1997 de hakka yürüdü,
Bir partim var seksen ihtilalinde kapatıldı.


Çok şükür ocağım diyebileceğim bir ocağım kaldı elimde ununla avunurum. Varsın sahibi BBP olsun, beni ilgilendirmez, parti üyesi değilim, doğru yaparsa MHP ninde, BBP ninde, AKP ninde, SP ninde yanındayım, yanlış yapanın topyekün karşısındayım ben böyleyim kardeş Allah yolunuzu açık etsin.
bizde ocaklardayız .ama bizler basbuğun ocağındayız .olmamızda gerekir .siyasi partiler siyasi olaylar bir yana ocaklarımız bir yana . en azından onlardan kopmamamız lazım .ocaklara devam ediyorsan en azından buna sevindim . ne olursa olsun mhp baska ocak baska .parti işleri siyaset işleri yeri gelir anlaşılmaz yanlıs olabilir .ama ocaklar gayet temiz net ve anlaşılır .gönül işidir ocaklar .allah önce ocaklarımıza sonra partimize sonrada bizlere yardımcı olsun inşallah .yanımızda olsun inşallah .hepimizin yolu açık olsun inşallah .
 

SickDreTh

Altın Üye
konunun geyıge donmesıne az kalmıs kı ben geldım.
beyler konuyla ılgılı yorumlarınız varsa onları gorelım yoksa laf kalabalıgı olmasın lutfen!
 

emrah1607

Banned
konunun geyıge donmesıne az kalmıs kı ben geldım.
beyler konuyla ılgılı yorumlarınız varsa onları gorelım yoksa laf kalabalıgı olmasın lutfen!
cidden merak ettim .konu nerde geyiğe dönmüş ve nerde laf kalabalığı olmuş :saskin

rahat olan mod kardeş .burda ülkücülerin kuruluş amaçları ve ilkelerinin bu günkü hali tartışılıyor .geyiğe dönecek forumdaki en son konudur belkide bu .uyarın için teşekkürlerde gerçekten nerde geyik yada laf kalabalığı var merak ettim
 

SickDreTh

Altın Üye
cidden merak ettim .konu nerde geyiğe dönmüş ve nerde laf kalabalığı olmuş :saskin

rahat olan mod kardeş .burda ülkücülerin kuruluş amaçları ve ilkelerinin bu günkü hali tartışılıyor .geyiğe dönecek forumdaki en son konudur belkide bu .uyarın için teşekkürlerde gerçekten nerde geyik yada laf kalabalığı var merak ettim
konunun gıdısatını en ıyı takıp edenlerden bırıyım senın okumadıgın yorumlar olmus yanılmıyorsam o mesajlarıda sıldım suan gormen ımkansız.
neyın tartısıldıgını gorebılıyorum ve makaleyıde burda yayınlanmadan once okumustum.
uyarıyı dıkkate almanız yeterlıdır.
 

HTML

Üst