Antalyalılar Kaymakamlık görevlilerini kovaladı

Socialist

New member
Para yardımı için Karataş köyüne giden Kaymakamlık görevlileri, evleri yanan köylüler tarafından tepkiyle karşılandı.



25 haneden 22’sinin yandığı köyde evleri yananlara 2’şer bin YTL, ahırları yananlara ise bin YTL dağıtılmak istendi. Ancak Macarlar Mahallesi’nde dağıtıma başlandığı sırada köylüler, bölgeden geçen Denizli Orman İşletme Müdürlüğü’ne ait iki arazözü protesto etti.

Yangında en çok hasar gören Karataş Köyü’nün gençleri, görevlileri uzunca bir süre taş yağmuruna tutarak kovaladılar. Orman işçileri olay yerinden kaçmak zorunda kaldı. Karataş köylüleri görevlilere “Hem yaktınız, hem baktınız şimdi de bizi sadaka ile mi susturmaya çalışıyorsunuz” diyerek tepki gösterdi.

Kene için orman yakmışlar
Antalya Valisi Alaattin Yüksel köylülerin aksine yangın söndürme çalışmalarını oldukça başarılı bularak “Çok önemli bir strateji uygulandı. Zamanında köy boşaltmalarıyla büyük oranlarda can kaybı olmamıştır” dedi. Bir gaf da Orman Genel Müdür Yardımcısı Osman Kurutulmuş’tan geldi. Kurutulmuş yangında acze düşen iktidarı savunmak için yangının faydalarından söz ederek, “Yangının bir tek iyi tarafı, bu ormanlarda kene kalmadı. 1940 ve 1950’li yıllarda bölgede çıkan orman yangınlarının kayıtlarına bakıldığında, bazı büyük yangınların orman köylülerince çıkarıldığı anlaşılıyor. Köylülere sorulduğunda ‘bu ormanları yakmazsak hayvanlarımızı keneden kurtaramayız’ dedikleri kayıtlarda yer alıyor. Yani geçmişte insanlar hayvanlarını keneden kurtarmak için civardaki ormanı ateşe vermişler” dedi.


soL.org.tr
 

HTML

Üst