xp de lisans süresini uzatma....

crime

New member
ya arkadaşlar ben hayatımda ilkkez windows kurdum.herşey yolunda giderken bnden kurulum bitiminde etkinleştirme anahtarı istedi ben bunu internetsiz bi bilgisayara kurduğum için telefonla seçenğiini seçtim ordsa bi kod ğretti kendisi onu aynen aşıuya yazdım fakat kod un son iki kutu eksiği var yaamıyorsunuz ne yapmalıyım?neyse burayı aldığı kadarını yazıp geçtim bir de ne göreyim "etkinleştirme için 30 gününz kaldı diye baloncuk çıkıyor" bundan nasıl kurtulabilirm? bir diğer ve esas başlığı ilgilendiren konu ise duydupum kadarıyla kurarken başlangıçta 30 günlük yada 1.5 yıllık şeklinde lisans seçme olayı mı ne varmış bu nedemek? ve eğer nerde çıkıyorsa bana resim çekiğ yollayabilrmsiniz yada tarif edebilrmsiniz? teşekkür ederim....

NOT: cd yi takıp format attım o şekilde kurdum...
 

alpi2

New member
xp mi vista mı? xp orjinal yapma diye arattır forumda,burda bulamazsan google'da arattır,çıkar bişeyler sanırım...
 

alpi2

New member
1-Başlat/Çalıştır'a "regedit" yazın,onaylayıp Windows Kayıt
Defteri Düzenleyicisine'ne girin ve HKey_Local_Machine\Software\Microsoft\WindowsNT\Cu rrent Version\WPAEvents
kısmına gidin.

2-Sağ taraftaki "oobetimer" anahtarını bulun,çift tıklayıp açın,
açılan pencerede görünen anahtar değerinin son iki rakamını değiştirin,onaylayarak pencereyi kapatın.

3-Kayıt Defteri Düzenleyicisi penceresini kapatın.

4-Başlat/Çalıştır'ı açın ve şu komutu yazıp,onaylayın:
%systemroot%\system32\oobe\msoobe.exe /a

5-Karşınıza "Windows Etkinleştirelim" Penceresi gelecek.Bu pencereden ikinci şeçeneği, yani "Evet,Windows'u etkinleştirmek için bir müşteri hizmeti temsilcisine telefon etmek istiyorum" seçeneğini seçip, ileri'yi tıklayın.

6-Karşınıza "Telefonla Windows etkinleştir" penceresi gelecek.Bu ekranda "Ürün anahtarını değiştir'i tıklayın;bir sonraki ekranda, gerekli yere aşağıda görülen seri kodlarından birini girin,"Güncelleştir"i tıklayın ve karşınıza tekrar gelecek "Telefonla Windows etkinleştir" penceresini başka bir işlem yapmadan kapatın.

7-Bilgisayarınızı yeniden başlatın.

8-Tekrar, Başlat/Çalıştır'a gelin,4'ncü adımda uyguladığınız prosedürü bir defa daha uygulayın.Eğer herşey yolunda gittiyse "Windows Zaten etkinleştirildi,Çıkmak için Tamam'ı tıklayın" yazan pencere gelecektir.Tamam'ı tıklayıp buradan çıkın ve Service Pack 1'i kurmayı yeniden deneyin.

işte orjinal keyler
Hbjfw-xj7k3-34jdx-vpptw-227g6
V8kg7-frf6y-wwrrb-g7kyy-td4b7
Mttxt-yx8jq-6pc2m-ttxdt-wdm8k
8v678-k66hp-gh28r-pthkh-98pwp
4br3x-4cp6x-2dtxp-ffdht-7q298

alıntıdır
 

HTML

Üst