Akp Ne Yaptı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

bugraq

New member
Kredi kartına ulaşmayı simitçi bulmaktan daha kolay bir hale getireceksin, bütün televizyonlarda ve radyolarda ünlü isimler aracılığıyla sabah akşam kredi kartı reklamına müsaade edeceksin, birde bunları vatandaşın ağır ekonomik şartlar altında ezildiği böyle bir dönemde yapacaksın. Şimdi bu durumda bütün suç kartı kullananlarda mı?

Kredi kartı savurganlığına bende karşıyım, ancak bugün borç batağında olanların azımsanmayacak bir kısmı savurganlıktan değil, sağlık, gıda, giyim, barınma gibi hayati ihtiyaçlarını karşılamakta yetesiz kaldığı için bu duruma düşmüşlerdir.

Not: İlk mesajı yazan arkadaşa gerekli cevaplar verilmiş, benim tek temennim mevcut matematik bilgisini öğrencilerine aktarmaması olacak.
 

burak55

New member
arkadaşlar bunların amacı açıktır. Benim ailemin 2000ytl geliri var, kardeşimde üniversitede okuyor, bende, 400ytl kira veriyorum, ayriyetten okuduğum bölümden dolayı her ay kitap almak zorundayım, ve babam sürekli ekside olduğumuzu söylüyor. Geliri bundan daha az olan bir aile, ki eminim (ülkenin çoğunluğu) çocoğunu okutmak için cemaat evlerine teslim etmek zoruda kalıyor ve bu döngüyle kendilerine çalışan militanlar oluşturuyorlar. Bir insanı aç bıraktıktan sonra, yemeğin ucunu gösterip ona herşeyi yaptırırsın.. Allah sonumuzu hayretsin..
 

mantser

New member
Geliri bundan daha az olan bir aile, ki eminim (ülkenin çoğunluğu) çocoğunu okutmak için cemaat evlerine teslim etmek zoruda kalıyor ve bu döngüyle kendilerine çalışan militanlar oluşturuyorlar. Bir insanı aç bıraktıktan sonra, yemeğin ucunu gösterip ona herşeyi yaptırırsın.. Allah sonumuzu hayretsin..
Çok ama çok yanlış bir düşünce bence. Meyve veren ağacı taşlıyosun. Cemaat evlerinde kimsenin zorla kaldığı filan yok. Belki azınlık bi kesim kalıyordur ama bundada cemaatin bir suçu yok. Eğer bir insan maddi durumum ii değil o sebepten cemaatte kalıyorum mecburum diyerek kalıp sonrada arkasından ileri geri konuşuyorsa bu ikiyüzlülüğün ta kendisidir.

Cemaat evlerine o kadar dil uzatan kesim o kadr biliyorsa aynı şekilde kendileride bu gibi hizmetler yapsınlarda ozamn konuşsunlar. ya da durumu olmayanlar devlet yurtlarında kalsınlar.
 

burak55

New member
Çok ama çok yanlış bir düşünce bence. Meyve veren ağacı taşlıyosun. Cemaat evlerinde kimsenin zorla kaldığı filan yok. Belki azınlık bi kesim kalıyordur ama bundada cemaatin bir suçu yok. Eğer bir insan maddi durumum ii değil o sebepten cemaatte kalıyorum mecburum diyerek kalıp sonrada arkasından ileri geri konuşuyorsa bu ikiyüzlülüğün ta kendisidir.

Cemaat evlerine o kadar dil uzatan kesim o kadr biliyorsa aynı şekilde kendileride bu gibi hizmetler yapsınlarda ozamn konuşsunlar. ya da durumu olmayanlar devlet yurtlarında kalsınlar.
Yanlış anladın, ben kalmıyorum cemaate, kalmadımda. İlk ben bahsettim am Konu başka yere dağılmaması için bu konuda daha fazla bişey yazmayacağım..
 

xnt

New member
herkesin aylık geliri bu yazıyı yazan arkadas kadar olsa zaten sıkıntı olmaz be kardeşm herkes snn kadar para kazansa zaten bu ülkede ne çetecilik olur ne birileri başbakanı eleştrr ne de hırsızlık uğursuzluk bu kadar çok olur zaten problem burda.kazançlar arasndaki dengeszlik! akp oyunu kuralına göre oynuo sadece zengn daha çok zngnleştii için (senin gibi) akp ye oy atıo fakir de umuttan atıo işte altındır kmürdür yolumuzu nerden bulsak kardır die dşünüo snra da akpyi savunabilen böle mlyonlarca insan çıkabliyo birinin geliri ayda 600ytl birinin geliri 6 000 ytl ama 2side akp yi savunuo eeee ne anladım bu .işten?
 

takkel

New member
yuh ya ne gelirmiş...amma sallamışın yaw sen öğretmen olarak 5 senede araba falan filan almışsan ya çalmışsın yada akp nin adamısın baksana lideriniz oğluna gemicik bile aldı sana bi karı bide araba alamayacak kadar az soyguncu olamaz ya...dilerim allahtan ki bu halkı süründürdüğünüz gibi sürünürsünüz din iman deyip yemediğiniz bok kalmadı bi de gelmiş söylüyorsun...bi etrafına bak çık karının kucağından..ben bi öğretmen adayıyım kpss den 90 aldım fizik gibi bela bi bölümde 84 ortalamayla mezun oldum kaç yıldır eşşek gibi çalışıyorum atamam yok...sadec ben mi 1000000lerce insan.eee sayın yobaz öğretmen o kadar imama ihtiyaç varken gelipte bizi mi atayacaklar şerefsizler
 

kiraz500

New member
Evet Belki Akp Ilk Iktidar Döneminde çok şeyi Artışını Durdurdu Muhtelif Gıdalarda Olsun Temizlik Malzemelrinde Olsun Ve Birçok Kullandığımız Eşya Araç Ve Gereçlerde Ancak Bunu Acısını Bu Yıl Fazlasıyla çıkardı Diye Düşünüyorum Bu Yıllıki Eflosyon Oranı Yine Eskisi Gibi Ben öğretmen Değilim Asgari ücretle Geçinen Biriyim Bunun Farkına Sizlerden Daha çok Farkına Varıyorum Bir Kuruşluk Artış Bile Bizim Gibi Geçinmeye çalışanlar Için çok çok Kötü Ayrca Sanayi Durmuş Durumda üretim Yok Denecek Kadar Az Dışardan Alınan Kalitesiz Mallar ülke Ekonomisini Daha çok Kötüleşmesini Sağlıyor Zaten Millet Olarakta Artık Bir şeyin Iyisini Istemektense Olanı Kadarıyla Yetinmeyi öğrendik Yaptığı çok Güzel şeyin Yanında Akpnin Bana Göre çok çok Kötü Olanları Var Bunulardan Birincisi Deniz Kenarlarındaki Topraklarımızın Yabancıların Almasına Izin Vermesi Geliyor Tatil Yörelerimizde Artık Türkler Değil Yabancılar Bizi Karşılayacak :( Tedaşın Satılması Bence çok Hatalı Farz Edlim Ki Bir Savaşa Girdik Elektirğimiz Ne Olcakkk Telekom Un Satışıda Aynı şekilde Bu Iki Devin Satılmasını Mantığıma Sığdıramıyorumm

Bence şunu Geliştirmeli üretennn Bir Toplumu Gençleri Dinlemeyi Düşünceleri Göz Ardı Etmeme Yi
Neyse Biraz Fazla Konuştumm Kusuruma Bakmayınn Eksik Hatalı Yada Anlamsız Yazdıklarımdan Dolayı özür Dilerim
 

zebani5

New member
geçen 5 yıl içinde aldıklarım
14000 araba
11000 evlendim (850 kişilik yemek-eğlence ve gezi)
2000 askerde harcadım
25000 ev eşyalarımı yeniledim (lcd tv-notebook-yazıcı-tüm oda takımları-perdeler-halılar vb kaliteli)
5000 Çocuğum 2 yaşına girdi ona hiçbir masraftan kaçınmadım
5000 kredi borcumu ödedim
2000 çeşitli yardımlarda bulundum
3000 ablama ev alması için destek oldum
7000 tokiden ev aldım şimdi kendi kendini öder durumda
şuan banka hesabımda 8500 birikmiş param var


toplam 83.500 yatırım yapmış yani 5 yıl her ay 1.416 ytl biriktirmiş arkadaşımız

bi de buna laf yetiştircez diye uğraşıyoruz mart 2008 de bile arttırdığım para 900 ytl

diyen bu arkadaş kusura bakmasın olsa olsa hırsızdır
 

BUSON

New member
Olayın kahramanları, iki üniversite ögrencisi
Koyu geyik muhabbetinin dügümlendigi durumlardan birinde,bu iki
kafadar bir iddiaya girer....
Delikanlılardan biri, odanın tavanında asılı
olan ampulü agzına tamamen sigdırabilecegini iddia eder.... Evet yanlış
okumadınız, bildiginiz 100 mumluk ampulü... ve sigdirir da.
Ancak bir sorun vardir.Ampulü agzindan geri çikaramamaktadir. Arkadasi hayret
eder bu nasil is diye, o da evdeki baska bir ampulü agzina sokar ve tabii ki
o da çikaramaz. Bunun üzerine iki kafadar hastanenin yolunu tutmaya karar
verirler. Agizlarinda ampul oldugu halde bir taksiye atlarlar. Konusma zorlugu
çekerek
güya taksiciye dertlerini anlatirlar.Taksici bir taraftan gülme krizi
geçirirken
bir taraftan da 'nasil olur abi ya, ugrassaniz çikar, bi r asilin suna, saka mi
yapiyonuz ?' diye söylenmektedir.Neyse aksamin bir yarisinda acile gelirler.
Taksici ayrilir. Doktorlar çocuklari beklemeleri için bir odaya alir.
Veeee, aradan 15 dakika geçmeden taksici kapida görünür; tabii agzinda bir
ampulle. Amcam çocuklara inanmamis, açik olan bir marketten ampul almis ve
denemistir !!
Simdi anladinız mı Ampul Partisi'nin Türkiye'de nasıl iktidara geldigini?
BİR ŞEY OLMAZ DİYE HERKES DENEDİ VE GÖRDÜK
ÇIKARAMIYORUZ.
OY VERİRKEN İYİ DÜŞÜNÜN AMPUL
BU SEFER AGZIMIZDAN ÇIKMIYOR
YARIN ÖYLE BİR YERE GİRERKİ DOKTORA BİLE
GİDEMEZSİNİZ.
SEÇIMLERE AZ KALDI ,BIR DAHA SAKIN DENEMEYE
KALKMAYIN!!!

TEK KELİME YAZIKLAR OLSUN HOCAM TUZUN BAYA Bİ KURU SENİN HOCAM YA BUNLARI YAZMIŞIN YA MERAK ETTİM DIŞ BORCU YAZSSANA DU SEN BU KADAR HESAP YAPMIŞIN YORULMUŞUNDUR BUNLAR YANİ ÇOK ÖVDÜN AKP GELMEDEN EVVEL 220MİLYAR DOLAR ama bunun içinde neler vardı biliyormusun
1_KURTULUŞ SAVAŞI
2_TÜRKİYE CÜMHURİYETİNİN KURULIŞU
3-SÜMER BANK KURULUŞU
4-ŞEKER FABRİKALARI
5_KIBRIS HAREKATI
6_TÜRK TELEKOMUN KURULUŞU(PTT)
7- TEKELİN KURULMASI
8- BARAJLAR
9_YOLLAR
10_TERÖR GİDERLERİ
var da var var daha peki şimdi nekedar dış borç HOCA EFENDİ SEN HALA YORGUNSUNDUR
BEN DİYEYİM 440 MİLYAR DOLAR BUNLAR NE YAPTI ONA BAKALIM

1-TEKEL YOK ARTIK HOCAM HEM İÇİNDEKİ HAM MADDELER TAMAMINI ALIYOR YANİ BEDAVAYA
2_TELEKOM YOK SATILDI HEM 3 YILDA KARI FİATINA ALTIN YUMUTLAYAN TAVUK TU HA PARDON SADECE BAŞINDA KALAN TÜRK DURUYO NEKEDER DORUYSA
3-VAKIFLAR YASASI ÇIKTI HANİ YARINDAN SONRA Bİ YÜNAN GELİRDE ALTINDAN EVİNİ ALABİLİR
4- ŞEKER FAB SATILDI
5- 1KARIŞ YOL YAPILMADI
KIBRISI un akıtana verseler onuda satar ha unutmadan
neyse hocam sata o para yeter allah çok versin sana ama
BEN Bİ İŞÇİYİM BANA PARA YETMİYOR AMA DAHA EVVEL YETİYORDU bu parti senin gibileri bi tayyo nun bide un akıtanın oluna yaradu
 

Lawless-A-

New member
Kendi derdimden geçtim ama onlarca özelleştirilen; yabancılara satılan dev şirketler... dağdan indirilip affedilen teröristler(gerçi akp düşman olarak görmüyormuş ama)... benzine, doğal gaza, sigaraya ve bunun gibi temel ihtiyaçlara yapılan zamların yanısıra enflasyon listesine koyulan "TENİS TOPU" (evet tenis topu belkide en az alınan malzemelerden 1i) çiftçinin ürettiği ürünlerin elinde kalması,EĞİTİMDEKİ BÜYÜK EKSİKLİKLER vs...
Sürekli kürsüye çıkıp aynı şeyleri tekrarlayan, bu milleti uyutan 1i var ve biz hala ona adeta "Padişahım çok yaşa!" diyoruz.Tamam diğer siyasi partilerin alnı ne kadar aktır bilinmez ama akp nin bu ülkenin ilerlemesi için yararlı olduğu söylenemez.Şu link yardımcı olacaktır:
YouTube - CHP YALOVA MİLLETVEKİLİ MUHARREM İNCE'NİN TBMM KONUŞMASI
isterdim ki AKP ii ki var ama gönlüm razı olmuyor.
1 not ekleyeyim ben hiçbir siyasi partiye, gruba, tarikata vs. üye değilim ve desteklemiyorum.Ne yazik ki..
 

_bozkurt_

New member
nezaman akp hükümeti işi devraldı,ülkeyi felaketler kovaladı.AB dediler ülkeyi peşkeş cektiler.
ereyli demir celik fabrikası(devletin kar eden şrketi)
türk telokom(devletin kar eden şirketi)
tekel(devletin kar eden şirketi)
daha niceleri symakla bitmez neden devletin kar eden şirketleri satıldı daha bunun hesabını vermedıler
bu konuyu acan arakadaş snırım norvecde yasıyo.BUGUN İSTANBULDA kıra 500tl en az,doğal gaz,su,elektirik ettimi sana 800tl asgari mağaş nekadar? EEE NE YİYEÇEM BEN ŞİMDİ
 

slymnbrs1

New member
Bireysel, özel bir tablo. Gerçek bu değil. ibrahiwww arkadaşımız çok şanslı


Sevgili arkadaşlar, merhabalar.

Her meslek grubunda ve her hükümet döneminde genele göre değerlendirildiğinde mutlaka durumu daha iyi olan vatandaşlarımız olacaktır. Eğer yazdığı konudaki bilgiler doğru ise ibrahiwwww adlı arkadaşımız çok şanslı bir grupta bulunuyor demektir.

Forumda bu konuyu açma nedeni genel durumun iyi olduğuna dair verileri paylaşmak ise bence böyle bir paylaşımın bir anlamı yok çünkü seviyesi oldukça düşük bir zeka bile içeride ve dışarıda genel gidişatın iyi olmadığını görebilecek kadar olaylar ortadadır.

Yok, konuyu bütün olan biten şeylere rağmen Akp yi her koşulda savunacak bir neferim ben diye açmışsa onu anlarım.

Yada bazı özel nedenlerle genelde şartlar kötü olsada durumu iyi olan çalışanlar da var, ben de ona örnek bir çalışanım diye elindeki verileri paylaşmışsa, oda güzel bir şey.

Özetle ibrahiwwww adlı arkadaşımın anlattığı konum özel bir durum ise sakınca yok. Fakat genel tablo yazdığı yada savunduğu gibi değil.
 

zerkli

New member
eğer 900 tl artışla bu birikimleri yaptıysan bir hata var


saydıkların alt alta 82.500 tl tutuyor

senin artışın 900*12*5 yıl:54000 tl tutuyor


28500 tl bir eksiğin kalıyor.

onu neden buldun. limon mu sattın, özel ders mi verdin yoksa cemmatin falan mı yardım etti?


ya da sen sıkıyosun biz inanıyor muyuz?
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

HTML

Üst