Hangi Mimari Programı Kullanmak Daha Avantajlı

Hangi Mimari Programı Kullanmak Daha Avantajlı


  • Kullanılan toplam oy
    114

bobcad

New member
Hangi Mimari Programı Kullanmak Daha Avantajlı
Bilgi Paylaşımınız İçin Teşekkürler.

İdecad Mimari
ArchiCad
AllPlan
Revit
 

fffbbbyyy

New member
Yapabildikleri açısından :
1.Revit
2.Allplan
3.Archicad
4.ideCAD

Kullanım Kolaylığı Açısından :
1.Archicad
2.Revit
3.ideCAD
4.Allplan

Türkçe Destek ve Dokümantasyon açısından :
1.ideCAD
2.Archicad
3.Allplan
4.Revit

Bir İnşaat Mühendisinin Gözünden :
1.Revit
2.Archicad
3.Allplan
4.ideCAD
 

kent38

New member
Arkadaşlar buraya cevap yazamlar aceba programları ne düzeyde kullanıyorlar merak ediyorum.Avrupa piyasasında lisanslı kullanım bakımından allplan 1.sırada gelecekte de mimari piyasayada archicad, allplan, revit bu üç program hakim olacak Türkiye açısından değerlendirirsek bizim çizim standartlarımız açısından allplan ve archicad daha avantajlı çünkü Avrupa kaynaklı çizim programları.Şunuda unutmadan söyleyim allplanı üreten firma archicadin çoğunluk hissesini satın aldı.
Birde programın kalitesini kullanan kişinin performansı belirler bunuda unutmamak gerekir.
 

c.emre

New member
kullandığım programlar...
autocad, archicad (az biraz) ve revit (yeni basladım)
bence en ideal i revit.. autodesk in olduğu için tüm autodesk programlarıyla yeterince uyumlu. (3ds max ile uyumlu olması büyük avantaj render için...)
revitin ara yüzü archicade göre biraz daha kullanışsız gibi geliyor fakat onun nedeni de yeni başlamam sanırım :) hangisi kullanım kolaylığı açısından en iyi derseniz en iyi program bildiğiniz programdır. öğrendikçe herşey kolaylaşır.. o yüzden reviti şiddetle öneririm.. benim için şuan en zor revit :)) ama yılmadan uğraşmam lazım ilerde en pratik şekilde revitle model ve çizim yapacaımı düşünerekten uğraşmam lazım... bu arada elinde revit ile ilgili yeni başlayanlar için türkçe eğitim kitapçıkları yada döküman olan varsa yollayabilir mi... (video lazım deil)
 

bobcad

New member
idecad 6 geliyor bayağı yenilikler var türkçe ve kullanım kolaylığı açısından benim favorim idecad..
 

biyen

New member
şahsen revit i tercih ederim. gerçi daha bugün adam gibi kurcalayabildim ama ötekilerden daha iyi geldi bana.
 

kent38

New member
ofis standartları ve çoklu kullanım olarak değerlendirirsek ne archicad ne revit allplanın eline su dökemez.Çoklu kullanımlarda çok avantajlı birde çok katlı yapılarda archicad ve revitte şişme oluyor.ben allplanda yaklaşık 15 katlı 3 tane binayı animasyon ekranında açtım ve rahatlıkla çevirilebiliyor.yani çalışma mantığı açısındanda diğer proğramlar yanına yanaşamaz birde ilk çıktığından itibaren (1985 sanırım) 3b mimari proğram olarak piyasada yaklaşık 23 yıllık bir tecübeleri var bunuda unutmamak gerek...
 

HTML

Üst