Satılmadık bi bu kalmıştı... (AKP OKULLARI DA SATIYOR)

SePHiRoTH_

New member
ERGENEKON DAVASININ SAHTE İDDİANAMESİNİN GÖLGESİNE SIĞINAN AKP SON DEMLERİNİ YAŞARKEN YENİ VURGUNLARIN PEŞİNDE....


Herşeyi satıyorlar!

İktidar, yeni kaynak yaratmak adına şimdi de okullara gözünü dikti. Maliye, MEB'e bağlı 67 bin okuldan istediğini satma yetkisi aldı...
Hükümet, 'özelleştirme' adı altında şimdi de ilk öğretim okullarına el attı. Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okulların, arsa ve binalarının satışının yolunu açan yasa, tartışmalar arasında Meclis'ten geçerken, Maliye Bakanlığına yetki verildi. Maliyenin bu satıştan 500 milyon YTL'ye kadar gelir beklediği bildirildi.

İŞTAH KABARTAN YERLER
Ancak yasada okulların hangi kriterler göz önüne alınarak satışa çıkarılacağı yönünde bir hüküm bulunmuyor. Bu nedenle Maliye Bakanlığına yurt çapındaki, toplam 67 bin adet ilköğretim okulundan, dilediğini satma yetkisi verilmiş oldu. Satılacak okulların özellikle Ankara, İstanbul, İzmir gibi büyük kentlerde, şehrin ana merkezlerinde ya da deniz kıyısında önemli ve değerli arsalar üzerine kurulu bulunanlar arasından seçileceği belirtiliyor. Özellikle büyük şehirlerde merkezi yerde kalmış okul ve bahçeleri iştah kabartıyor. Maliye Bakanı, taşınmazların satışından elde edilen gelirleri, bir yandan genel bütçeye gelir, diğer yandan ihtiyaç duyulan yerlerde okul yapımı ve onarımı amacıyla kullanılmak üzere MEB bütçesine ödenek kaydetme yetkisine de sahip olacak.

HAYDARPAŞA LİSESİ Mİ?
Muhalefet partileri okul satışına şiddetle karşı çıkarken, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan öğrencisi kalmayan ya da çok azalan okulların satılmasının hedeflendiğini savundu. Bakan Unakıtan, 'Öyle bir okul var ki Boğaz'ın yanında. Öğrencisi de kalmamış artık. Gidin görün' dedi. Unakıtan'ın bu tanım ile tarihi Haydarpaşa Lisesi'ni kastettiği öne sürüldü. Satılacak okulların ekonomiye kazandırılıp, oradan alınacak paralarla çok sayıda yeni okul yapılacağını söyleyen Unakıtan, AKP iktidarı döneminde toplam 120 bin yeni derslik yapıldığını söyledi. Muhalefet ise dersliklerin önemli bir çoğunluğunu hayırsever vatandaşlar tarafından yaptırıldığını belirterek Bakan'a karşılık verdi.



--------------------------------------------------------------------------------


Bakkal hesabı yapıyorlar!
CHP'li Esfender Korkmaz, 'Köylerden sonra şehirler okulsuz kalacak' dedi. Korkmaz, 'Hükümet kaynak kullanmada aynen bakkal hesabı yapıyor. Eğer bugün paraya ihtiyacı varsa okulunu satıyor, yarın daha çok paraya ihtiyacı olursa acaba neyi satacak?' diye sordu.

--------------------------------------------------------------------------------


Torba değil çorba kanun
MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu'nun torba değil çorba bir kanun olduğunu savunarak AKP’yi devletin temel yapısı ile oynamakla, hırsızlık ve talana kapı aralamakla suçladı.

kaynak : http://www.gunes.com/2008/07/27/ekonomi/e1.html

http://www.haber90.com/news_detail.php?id=12609
 

mrzlem

New member
aferin çok güzel gidiosunuz bay tayyiip bi satılmamş bunlar kalmştı zaten.
sat sat okulları da sat...yakında bizi de pazarlıcak bu herifler!!! bu kadar şey sattılar yine de dış borç daha da büyüo buna hayret ediom ben
 

Vtnsvr

New member
Elindeki degeri yabancıya satmak basit şeydir.Güzel olan elindeki degeri iyi degerlendirebilmektir.Erdoganın amacı okulları FGÖ ye vermeyi düşünüyor böylece iktidar elden gittiginde yeni gelen yaptıkları kadrolaşmayı terse çeviremesin.
 

cceemm

New member
''köyü satarem haa'' Faşo aga:D

SATILK VATAN ,SATILIK MİLLET ,İŞTE DEMOKRASİ ANLAYIŞI SATMA ÖZGÜRLÜĞÜ VAR PAZARLAMA ÖZGÜRLÜĞÜ VAR
 

lord_bkl

New member
kardeşim saçma sapan şeyleri fırsat bilmeyin liselerden biri zaten yanmış kaç senedeir harabe şeklinde bekliyo diğer birkaç lisede istanbul un en değerli yerlerinde.Arsaların değeri toplandığında milyardolarlar ediyor.o kadar değerli yerlerde lise mi olur.lise ler daha içlere taşınabilir zaten çoğu kişi servisle gelip gidiyor taşınan yere giderler servisle.satılan liselerden elde edilen milyar dolarlarda hazineye faydalı olur.Eleştirmek için fırsat koladığınızdan mantıklı birşekilde düşünmeyi unutmuşsunuz
 

SePHiRoTH_

New member
Vışş. Yüzsüzlüğün bu kadarı bee. Ne diyim ki. Konuşsam tesiri yok, Sussam gönül razı değil...
 

olimpiyat

New member
Okulları satıcak olsalar geliriyle gene okul tamir etmezler değilmi? değerli arsadaki okulların yerini değiştiriyorlar ilk okulda boğaz manzarısı olsa ne olur? olmasa 600 trilyon devlete katkısı olur her icraatı çarpıtıp durmayın unutmayın ilk milletvekili lojmanlarını satarak başladılar alternatif gelir için..
 

jet84

New member
Bu kadarına pes diyorum. Sata sata elimizde birşey kalmayacak zaten.Amaçları ülke yönetmek değil ki bunların ceplerini doldurmak, ideolojilerini yaymak.
 

SePHiRoTH_

New member
Okulları satıcak olsalar geliriyle gene okul tamir etmezler değilmi? değerli arsadaki okulların yerini değiştiriyorlar ilk okulda boğaz manzarısı olsa ne olur? olmasa 600 trilyon devlete katkısı olur her icraatı çarpıtıp durmayın unutmayın ilk milletvekili lojmanlarını satarak başladılar alternatif gelir için..
Yaa başbakanlarınızın bakanlarınızın yalısından boğazda okul için yer var... HANGİ İLKOKUL'muş o bi söyle de bilelim madem. Hayır lise olsun hangi liseymiş?
 

unltd

New member
Adam Gelecegınızle Oynuyor, Bugaza Kadar Borcları Dolduruyor, Ama Ne Yazıkı Halkım Yıne Oyunu Ona Verıyor. Nazım Ustanın Dedıgı Gıbı Koyun Gıbı Mılletız :)
 

ozan_srht

New member
satılmadık oralar kalmış, walla önceden aklıma gelmedi:) bu nasıl bi hayat, bu nasıl bi yaşam tarzı
 

olimpiyat

New member
Yaa başbakanlarınızın bakanlarınızın yalısından boğazda okul için yer var... HANGİ İLKOKUL'muş o bi söyle de bilelim madem. Hayır lise olsun hangi liseymiş?


Şehirlerin alış veriş merkezleri ya da sanayi ve ticaret bölgelerinde kalan okul binalarının, yeni eğitim kurumları yapılması karşılığında satışına ilişkin proje, ilk olarak Van'da uygulamaya giriyor.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ile Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in imza koyduğu, ''Milli Eğitim Bakanlığına tahsisli Hazine mülkiyetindeki taşınmazlar ile yine bu bakanlığın kullanımında bulunan ve mülkiyeti il özel idaresi veya köy tüzel kişiliklerine ait taşınmazlardan gerekli görülenlerin, Hazineye bedelsiz devri ve karşılığında Hazinenin vereceği taşınmazlar üzerinde yeni okul binalarının inşası'' protokolünün uygulandığı ilk okul, Van Kız Meslek Lisesinde olacak.

Protokol
uyarınca yeni eğitim kurumlarının inşası karşılığı ihaleye çıkarılacak okulları belirleyen Milli Eğitim Bakanlığı, ilk olarak Van merkezde, Bahçıvan Mahallesinde bulunan Kız Meslek Lisesinin satışı için Maliye Bakanlığı'na başvurdu.

10,2 MİLYON YTL'LİK OKUL

Milli Eğitim Bakanlığı Yatırımlar ve Tesisler Daire Başkanlığının başvurusunda, Kız Meslek Lisesine karşılık, okul yapımına müsait Hazine taşınmazları üzerinde talepte bulunacak yatırımcılara okul binası yaptırılması şartıyla trampa talep edildi.

Başvuru yazısında, İhale Kanunu uyarınca oluşturulan komisyonun, Kız Meslek Lisesi'nin üzerinde bulunduğu 4 bin 781,3 metre kare büyüklüğündeki taşınmaza 10 milyon 204 bin 175,60 YTL değer takdirinde bulunduğu bildirildi. Bu arada Van Valiliği de, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bu konudaki talebini Maliye Bakanlığına iletti.

Gerek Milli Eğitim Bakanlığı gerekse Van Valiliğinden gelen yazılarda, Projeleri İl Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanmak üzere, Kız Meslek Lisesi binasına karşılık inşa ettirilecek eğitim tesisleri şu şekilde sıralandı:

-Edremit ilçesi Sarmansuyu Mahallesinde Hazine adına kayıtlı 44 bin 804 metre karelik taşınmazın 20 bin metre karelik kısmı üzerinde 16 derslikli özel proje Merkez Kız Meslek Lisesi. (Maliyeti 1 milyon 924 bin 500 YTL)

-Edremit ilçesi Sarmansuyu Mahallesinde Hazine adına kayıtlı 60 bin 311,49 metre karelik taşınmaz üzerine spor lisesi ve spor salonu. (Maliyeti 2 milyon 986 bin 500 YTL) Aynı yerde 300 kişilik pansiyon. (Maliyeti 2 milyon 277 bin 400 YTL)

-Edremit ilçesi Sarmansuyu Mahallesinde Hazine adına kayıtlı 200 bin metre kare yüzölçümlü taşınmaz üzerine Sosyal Bilimler Lisesi. (Maliyeti 1 milyon 924 bin 500 YTL)

-Erciş İlçesi Kışla Mahallesinde Hazine adına kayıtlı 19 bin metre kare yüzölçümlü taşınmaz üzerine Sağlık Meslek Lisesi. (Maliyeti 1 milyon 924 bin 500 YTL)

MALİYE BELGE BEKLİYOR

Milli Eğitim Bakanlığınca belirlenen okul binalarının, yeni okul inşası karşılığında ihalesini gerçekleştirecek olan Maliye Bakanlığı da, Yatırımlar ve Tesisler Dairesi Başkanlığı'ndan Bakanlık görüşü ve yapılması planlanan okul binalarına ilişkin uygulama projeleri, avam proje ve maliyet icmalini istedi.

Maliye Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığının görüşü, proje ve maliyet icmalinin gelmesinin ardından Van Kız Meslek Lisesinin satışı için ihaleye çıkacak.İhaleyi, okul karşılığında en fazla eğitim kurumu inşa etme yönünde teklif veren kişi ya da kuruluş kazanacak.

Bu arada İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya gibi merkezler başta olmak üzere, diğer kentlerde de yeni okulların inşası karşılığında satışa çıkarılacak okullar için tarama çalışması yapılıyor. Bu okulların da, gerekli prosedürlerin tamamlanmasının ardından Maliye Bakanlığınca ihaleye çıkarılacağı belirtiliyor.

YENİ OKULLAR KARŞILIĞI OKUL SATIŞI PROTOKOLÜ

Maliye ve Milli Eğitim Bakanlıkları arasında imzalanan Protokol, ''şehirlerin alış veriş merkezlerinde veya sanayi ve ticaret bölgelerinde kalan ve imar durumunun değiştirilmesi mümkün okullar ile üzerindeki okul binası çok eski olması nedeniyle fiilen kullanılmayan ya da yıkılıp yenilenmesi gereken okulların'' yeni eğitim kurumları inşası karşılığında satışını içeriyor.

Protokole göre, Milli Maliye Bakanlığı'na öneriyor. Milli Eğitim, yapılacak yeni okul binaları için uygulanacak tip projesi ile projeye ilişkin inşaat maliyet bedeli hesabını da Maliyeye bildiriyor.

Protokol, inşaatın her aşamasındaki denetleme ve diğer teknik hizmetlerin de, Milli Eğitim Bakanlığının uygun gördüğü şekilde yerine getirilmesini öngörüyor. Ortak Protokol de, Maliye Bakanlığının yükümlülükleri de, ''Devlet İhale Kanunu hükümleri çerçevesinde, yapılacak inşaata karşılık verilecek taşınmazlara kıymet takdir etme, inşaat maliyet bedeli ile karşılığında verilecek taşınmazın bedelinin birbirine denk olmaması halinde, farkın yükleniciden nakden tahsili şartıyla teklifler almak üzere ihaleye çıkma'' olarak sayılıyor.

İhale işlemleri Defterdarlıklar eliyle yürütülürken, Protokol çerçevesinde, ihale komisyonları, isteklilerin tekliflerini, taahhütlerini zamanında ve gereğince yerine getirip getirmeyeceklerini, verilen projeyle arsanın en uygun şekilde değerlendirilip, değerlendirilmediğini araştıracak. Araştırma sonunda en uygun teklifi veren 5 istekli, pazarlığa davet edilecek.

Komisyon, ihalenin pazarlık aşamasında isteklilerden, ihalenin niteliğine göre projesine uygun olarak inşa edilip teslim edilecek okul binasına ek olarak verecekleri nakit miktarı için de teklif alacak.

Daha sonra geçici ihale yapılacak ve karar onay için Maliye Bakanlığına gönderilecek. İnşaat bitirilip, teslim aşamasına gelindiğinde, geçici kabul yapıldıktan sonra trampaya konu taşınmazın yüklenici adına tapuda devir işlemleri gerçekleştirilecek.

KAMU KURULUŞLARI VE MESLEK ODALARI

Öte yandan protokol çerçevesinde, kamu kurum ve kuruluşları ile kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarına da doğrudan sözleşme yapılmak suretiyle arsa karşılığı inşaat yaptırılabilecek.

Milli Eğitim Bakanlığınca protokol kapsamında belirlenen taşınmazların, bu kuruluşlar tarafından arsa karşılığı inşaat yapılmasının talep edilmesi halinde, taşınmaza ait bilgiler, yapılaşma koşulları, inşaatın tamamlanma süresi ve kıymet takdirleri, Defterdarlıklar tarafından temin edilecek.

kaynak: http://arsiv.sabah.com.tr/2006/10/09/eko90.html

4 puntoluk kırmızı yazıyı okuyabiliyosunuzdur umarım ...:durdurun
 

kangtegwon

New member
...arkadaslar AKP`nin ve ondan onceki hukumetlerin de yaptigi tum ozellestirmelere karsi biriyim...

ozellestirme denilen sey devletin ZARAR eden kurumlarini devlete daha fazla zarar vermesin elden cikarmak olarak gorebiliriz ama ulkemizde nedense ozellestirme denildi mi devletin en cok KAR eden kurumlarini elden cikarmak( hemde fiyatlarinin 20`de 30`da biri fiyatina )akla geliyo...satila satila devletin elinde KAR eden kurum kalmadi...buna cok karsiyim insallah Turkiyemizin sonu iyi olur...

okullarin ozellestirmesine gelince... ben okullarin ozellestirilmesine karsi degilim soyle anlatayim arkadaslar... ben Guney Kore`de uni hayatina devam eden bi ogrenciyim...burdaki okullarin(unilerin yuzde 90`a yakin bir bolumu) buyuk sirketler tarafindan satin alinmis...butun destegi bu sirketlerden goruyolar (LG, SAMSUNG,HYUNDAI vs.vs.vs.) ve inanin okulllar cok gelismis durumda...tabii ki bu okullar ozellestirildikten sonra bagimsiz olmuyo yine devlete bagli oluyo...bizde belki burdaki gibi bir durum ilk etapta saglanamaz ama yine de en azindan egitim kalitesi olarak ve okullarin imkanlari acisindan, ozellestirilirse daha da gelisecegi dusuncesindeyim.....
 

SePHiRoTH_

New member
Ya sen şuna değerli arsası olan okullar desene ne eveleyip geveliyorsun ağzında... Nerenin arsası değerli? Şehir merkezleri... Peki şehir merkezlerindeki okullar satılınca nereye yapılabilir (oda yapılırsa yani ) Şehir dışına... Yani? Parası olmayan okumasın...

Değerli arsalar yerine camiler yapılsın. Okullar satılsın yıkılsın ... Hey yavrum hey... Biz de YEDİK...
 

HTML

Üst