Türk Telekom 3 yıldır bilişim sektörünün lideri

cw_attack

New member
Türkiye'nin en büyük 500 şirketinin Fortune dergisi tarafından açıklanmasından sonra, bilişim sektörünün de liderleri belli oldu. Türk Telekom, iki yıl üst üste elde ettiği birinciliği 2007 yılında da bırakmayarak bilişim sektörünün bir kez daha lideri oldu.



İnterpromedya tarafından hazırlanan bilişim sektöründe faaliyet gösteren firmaların 2007 yılı net satış gelirleri bazında yapılan 'Bilişim 500 Araştırması' açıklandı. Türk Telekom'u Turkcell ve Vodafone izledi. Son yılda en fazla büyüyen bilişim şirketi Techcell olurken, son 3 yılda en iyi performans gösteren şirket ise Biotekno oldu. 'Bilişim 500 Araştırması' sonucunda Türkiye bilişim pazarının geçen yıla oranla yüzde 23,1 büyüdüğü gözlenirken, pazarın 26 milyar dolara yaklaştığı tespit edildi.

Bilişim 500 Araştırması'nın sonuçları dün İstanbul Teknik Üniversitesi'nde açıklandı. Dereceye giren şirketlere plaketleri törenle takdim edildi. Araştırmaya göre ilk 10'a giren şirketler sırasıyla Türk Telekom, Turkcell, Vodafone, Avea, Genpa, İndeks Bilgisayar, Hewlett-Packard (HP), Netcell, C5 Elektronik ve Teknosa oldu. Sektörün en önemli pazarlarının başında gelen yazılım, 2006'dan 2007'ye yüzde 43,2'lik büyüme göstererek sektörün toplam büyümesini aştı. Törende açılış konuşmasını yapan İnterpromedya Genel Müdürü Güldane Taşdemir, "Sonuçlar, sektörümüzün kurumsal kaynak planlaması, sektörel yazılım, danışmanlık, mobil telefon hizmetleri ve tüketici elektroniği gibi çeşitli alanlardaki değişim ve hızlı büyümesini gözler önüne seriyor." şeklinde konuştu.



Kaynak
 

HTML

Üst