Saddam'ın hayatı dizi oluyor

cw_attack

New member
BBC, Irak'ın idam edilen lideri Saddam Hüseyin'in hayatını, TV dizisi yaptı





İngiliz yayın kuruluşu BBC, 'Saddam'ın Evi' adını verdiği ve çekimleri sona eren televizyon dizisinde, 2006 yılında öldürülen Irak diktatörü Saddam'ın hayatı ekrana gelecek. BBC'nin 4 bölümlük televizyon dizisi şimdiden dikkatleri üzerine çekti.

1979-2006 yılları arasında Irak diktatörü Saddam Hüseyin'in hayatını anlatacak olan 4 bölümlük dizinin ilk bölümü 30 Temmuz'da 'BBC Two' kanalında yayınlanacak.

BBC'nin bugüne kadar yaptığı 'en cesur dram' olarak nitelendirilen projede Saddam Hüseyin'in iç dünyasının, ev hayatının ve rejiminin dramatik analizi yapılacak. Saddam'ın yakın çevresindeki kişilerin de canlandırılacağı projede 'Münih' filminde rol alan Igal Naor 'Saddam Hüseyin'i, Philip Arditti, Saddam'ın büyük oğlu Uday Hüseyin'i, Said Taghmaoui ise, Saddam'ın üvey kardeşi Barzan İbrahim canlandıracak.

Dizinin senaryosunu ise, Dunkirk ve Vincent gibi büyük projelerde de yer alan Alex Holmes ve Stephen Butchard yazdı. BBC'nin diziler bölümü direktörü Kate Harwood, "Bu proje, BBC Two için çığır açıcı olmakla beraber bir adamın, güç ve korku kullanarak bir ülkeyi ve ailesini nasıl böldüğünü anlatacak. Uluslararası bir kadroyla çalıştık, dizinin şok etkisi yaratacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

Dizinin ilk bölümü, 30 Temmuz gecesi saat 21.00'de yayınlanacak.

Kaynak
 

iSpiK

Kadim Dost
birruh biddem nefdik ya saddam = ))
 

1001Design

330i ///M3 Design
bir pislik silindi dünya'dan
geberdi gitti

para icin serefsizlerin filmi/dizisi yapiliyor
yazik yazik
 

SickDreTh

Altın Üye
cok buyuk marıfet sankı..
 

unltd

New member
okadar insan olduruldu, bosunamiydi? ulkenin okadar petrol kaynagi vardi neler oldu? saddam harbiden olduruldumu?

cok sacma buluyorum, halkim bu tur seyleri izliyorlar ve orda gostereni anlgiliyorlar, yanlisla gercegi ayirdamiyip propagandalara kurban oluyorlar. Turk halki icin cok kotu 1 gelecegi gosteriyor. evet suan ingilterede gosterilecek ama bu program turkiyeyede gidecekdir
 

HTML

Üst