Ergenekon iddialarının dayanağı Tuncay Güney.CIA-MOSSAD ajanı bir gazetecinin yaşamı.

OrHUN_BEY

New member
TUNCAY GÜNEY’İN KİMLİĞİ

Tuncay GÜNEY : Ergenekon operasyonu'na konu olan organizasyonla ilgili ilk belgelerin bürosunda yapılan bir baskında ele geçtiği söylenen gazeteci:

http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=297210

Kendisinin HAHAM olduğu ortaya çıkmıştır.





http://www.hurriyet.com.tr/gundem/8512507.asp?gid=229&sz=53990

kanada'daki oda arkadaşı mossad ajanlığından 15 yıla mahkum olmuş* haham.

rıza zelyut tarafından ulusal kanal'da, canlı yayında şöyle anlatılan şahıs:

- akşam gazetesi'ne, o tarihte fethullah gülen'le olan yakınlığı nedeniyle ve gülen'in ricası üzerine patron mehmet ali ılıcak tarafından getirilmiş.

- ilk vukuatı şu olmuş: mesut yılmaz ve abdullah çatlı'nın beraber göründüğü bir fotoğraf bir dyp milletvekili tarafından -sanırım- 20.000 dolar'a- alınıp, özer çiller'e verilmiş. özer çiller, bunun gerçek olup olmadığının kontrol edilmesi için, akşam gazetesi'ne göndermiş. orada elden ele dolaşmış ve sonunda photoshop olduğu kanaatine varılıp, fotoğraf çiller'e iade edilmiş. fotoğrafın kaynağının araştırılması sonucunda tuncay güney'e ulaşılmış. küçük çapta bir fırtına çıkmış, ama tuncay güney akşam'daki yerini korumuş.

- ikinci vukuatı: tuncay güney, yönetime gidip, kuzey ırak'ta iyi ilişkileri olduğunu öne sürüp, talabani ile bir röportaj için para istemiş. yolculuk ve gerekirse orada sağa sola yedirmesi için para verilmiş. dönüp geldiğinde, bir röportaj ve talabani'nin bir topluluk içinde göründüğü ve tuncay güney'in uzaklarda bir yerde göründüğü tek bir kare fotoğraf sunmuş. röportajın masa başında yazılmış ve düzmece olduğuna karar verilmiş. tuncay güney yine akşam'daki yerini korumuş.

- üçüncü vukuatı: akşam gazetesi arşivinden, abdullah çatlı'nın düğünde dans eden bir fotoğrafının "aşırılıp" başka bir gazeteye satılması. sanırım, bu bardağı taşıran son damla olmuş.

fatih altaylı'nın kanal 1 anahaber'de verdiği bilgiler ise şu şekilde: 2001 yılında tutuklanmasının asıl sebebi, change denilen otomobil yolsuzluğu imiş. bu konuyla ilgili sorgulanması esnasında, kendi talebiyle ergenekon adlı bir örgütle ilgili bir dosya sunuyor. bu dosya araştırılıyor ve takipsizlik kararı veriliyor. kendi soruşturmasında ise, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılıyor ve yurtdışı yasağı konuluyor. bu yasak hala mevcutken, bir şekilde yurtdışına kaçıyor. samanyolu'na program çekmek hangi ara olmuş, onu sanırım bilemiyoruz
Tuncay Güney, İmam Hatip Lisesi mezunu, sonra İsmailağa dergahına yerleştiriliyor.

Hızla ilerliyor ve Fethullah Gülen tarikatına dahil ediliyor.

1989-1991 yılları arasında Fethullah Gülen’in özel kalemi. Altunizade’deki FEM Dersanesi’nin en üst katındaki bürosunda, Fethullah’ın randevularını düzenliyor.

Görüşmelere katılıyor. Samanyolu televizyonunun kurulmasını sağlayan ekipten.

O sırada Samanyolu televizyonunda programlar yapıyor. 1993-1996 yıllarında Akşam gazetesinde muhabir.

Bu arada Gen.Veli Küçük’le ilişkisi olduğunu söylüyor.

Tuncay Güney’in Türkiye’de bulunduğu dönemde yaptığı önemli işler, kendi anlatımlarına göre şöyle:

- Fethullahçıların Erbil’deki kolejinin kapanmasını önlemek için PKK’ya 15.000 doları ben götürüp verdim.

- Doğu Perinçek’in Bekaa kampında Abdullah Öcalan’la yaptığı görüşmelerin fotoğraflarını PKK’dan alıp MİT’e getirdim. Lübnan’da PKK’nın adamıyla buluşup, fotoğrafları teslim aldım, getirip teslim ettim.

- Tansu Çiller ile Abdullah Çatlı’yı birlikte gösteren fotomontaj fotoğrafı DYP milletvekiline 2.5 milyar lira karşılığında sattım.

- Büyük Birlik Partisi’ninin kuruluşu için Fethullah Gülen’in verdiği para destesini Muhsin Yazıcıoğlu’na teslim ettim.

MİT eski Kontr-terör Merkezi Başkanı Mehmet Eymür. 4 Haziran 2000’de “atin.org” isimli web sitesinde “Çift Meslekliler” başlıklı yazısında Tuncay Güney’in 1997 yılında Susurluk’un ünlü “düğün fotoğrafını” basına, istihbarattan alıp sattığını yazıyor.

Zamanlama dikkat çekici.

Olayın üzerinden üç yıldan fazla geçmiş. Ancak, Tuncay Güney’i himaye ettiği söylenen Tuğgen. Veli Küçük’ün emekli olacağı o günlerde kesinleşmiş.

Tuncay Güney, Eymür’ün yazısı üzerine telaşa kapılıyor ve kısmen korku, kısmen Amerika’da lüks yaşam hayalleriyle CIA’nın kucağına düşürülüyor.

Tuncay Güney, istenen ifadeyi verdikten sonra ABD’ye götürülüyor. Amerika’da kalacağı yeri, çalışacağı kurumu ayarlayan, Eski MİT Kontr-Terör Merkezi Başkanı Mehmet Eymür.

New York Institutes adlı paravan kurumda, Türkiye’ye ve Ortadoğu’ya ilişkin raporlar hazırlaması için işe alınıyor.

İngilizce bilmeyen ve Türkçeyi bile doğru dürüst kullanamayan Tuncay Güney’in ABD’ye varır varmaz işe alınıp, maaşa bağlanması dikkat çekici.

New York Institutes adlı kuruluşun merkez bürosu Kanada’ya taşındığı için, Tuncay Güney ABD ile Kanada arasında gidip geliyor.

OPERASYONDAN BİR AY ÖNCE İSTANBUL’A GELDİ

Tuncay Güney, Ergenekon operasyonu başlatılmadan hemen önce Türkiye’ye getiriliyor. İstanbul Kağıthane’de Yahya Kemal Mahallesi’ndeki eve gelip gittiği saptanıyor.

TUNCAY GÜNEY’İN CIA’YA BAĞLI NEW YORK INSTITUTES’DEKİ GÖREVLERİ

New York Institutes’ün Kanada’daki adresi 216 Westmount Ave, M6E 3M8, Toronto, O.N, Canada.

ABD’deki adres ise dikkat çekici.

Bir posta kutusu: PO Box 353 Dumont New Jersey 07628.

New York Institutes sitesinin telif hakları “lifezion.inc” adlı internet şirketine ait.

Bu şirket ise Güney Kore merkezli “Today and Tomorrow Co.Ltd” isimli şirketinin. http://www.instituteus.com/news/turkish/ bağlantısında Tuncay Güney’in fotoğrafının yanında “Editor in Chief” yazıyor.

Türkçesi Genel Yayın Yönetmeni.

Müdür sıfatıyla bir başka Türk ismini görüyoruz: Yakup Can.

Bir tek Can’ın fotoğrafı yok. İki Türk ismi Murat Özcan ve Melis Nacar ise İngilizceye uyarlanarak Morad Ozjan ve Meliss. T. Nacar şeklinde yazılmış.

Ekibin diğer üyeleri ise: Vahid Garousi, Estelle Swettenham, Tim Syevens, Renat Elizarov, Aleksander Ivanov.

Tuncay Güney’in sitesinin yan tarafında “Congregation Melech Yisrael” diye bir başlık var. Tıklayınca başka bir siteye geçiliyor.

İsa’yı peygamber olarak benimseyen bağnaz bir Yahudi tarikatının resmi sitesi. CIA varsa, MOSSAD’ın bulunması olağan.

TUNCAY GÜNEY’İN RAPOR VE YAYINLARı CIA VE MOSSAD BAĞLANTISINI ORTAYA SERİYOR

Tuncay Güney’in yayın yönetmenliğini yaptığı sitedeki makaleler CIA ve MOSSAD bağlantısını ortaya koyuyor. Bir başlık:

“Ermeniler Türkler Tarafından Baltalarla Öldürüldü. Anatolia College Müdüründen Sinirleri Altüst Eden Açıklama.”

Kasım 1917 tarihli The New York Times’taki makale Türkçe olarak yayınlanıyor:

“Hükümet adamları Merzifon’un Ermeni mezarlığını da tarla gibi sürerek dümdüz ettiler ve oraya tohum ektiler. Bu yerde bundan böyle hiçbir Ermeni yaşamasın, ölmesin, gömülmesin diye. Anatolia College’de hiçbir Ermeni öğrenci bırakılmadı. Kentteki Protestan topluluğu 950 kişiydi. 900’den çoğu pastörleriyle birlikte katledildi. Bir uçtan öbür uca hükümet programıydı bu. Ermeni halkına karşı jenosit.”

19 Eylül 2004 tarihli Tuncay Güney imzalı “Evanjelizm” yazısı, Ergenekon Operasyonu’nunda kullanılan kışkırtıcı ajanın kimliğini ele veriyor:

“Evanjelizm, Kutsal Kitap’a yönelmektir.…Müslüman topluluklar yıllarca, İsa-Mesih’e iman edenlere karşı asılsız iddialar ortaya attılar. Bu yüzyılda saçma sapan iddialar devam ediyor. Kutsal Kitap’ı okusalar ve anlasalar iddia sahiplerinin suçlamalarının asılsız olduğunu görecekler.”

Yine Tuncay Güney imzalı 5 Mayıs 2006 tarihli “Sabetay Sevi ve Kuzu Bayramı” başlıklı yazıda Siyonizme müthiş övgü var, işte Tuncay Güney’in “Türkçesiyle” o makale:

“Dönemin büyük Rabay’ı Sabatay Sevi, bu tehditler karşısında Müslüman olduğunu açıkladı. Ve adı Mehmet oldu. O sıkıntılı dönemde imanlılarına Sarayın kapalı kapıları ardında olan bitenleri anlatan Sabatay Sevi faaliyetlerini ve ibadetlerini gizli devam ettirmek zorunda kaldı. Fakat, Büyük Israel Sevdasından hiç bir zaman vazgeçmedi.

Israel’i sevenler olarak hareket eden Rabay’i ve öğrencileri iki isim kullanmaya ve Müslüman gibi yasamak zorunda kaldılar. Bugüne kadar Sabayatcilar olarak anılan bu grup’un öğrencileri gizliliğe önem verdiler.

Yeni Israel kurulurken destek ve diplomatik yardımlarını esirgemediler. Sabatay Sevi’yi sevenler bir aile teşkilatı değildir. Sabatay Sevi’ye inan ve gönül bağlayan o dönem birçok Hristiyan ve Müslüman kişilerde oldu….

Rabay- Sabatay Sevi hareketi bir kaç ailenin tekelinde gizli bir örgütlenme gibi gösterilmeye çalışılıyor. İmanlılar sion’nun ışık askerleri iken karanlığın ordusu gibi tanıtılmaya çalışılıyor… Kutlu olsun bahar-kuzu ve Sabatay’ın doğum günü.”
 

64general1

New member
İşte Ergenekon bu adamın iddialarıyla( Fetulah baglantısına dikkat) ortaya atılıp,600 yıllık bir efsane haline getirildi.Şimdi Atlantisten başlanarak nerde Türk izi var o sürülecek ve Atatürk'e gelinecek.
 

kurtstrr

New member
elinize sağlık ne güzel insanlar aydınlansın .

demekki bu adam haham olduğuna göre ergenekon yahudilerin örgütlediği bi oluşum şuan yargılananlar ve destekleyenlerde yahudi olmalı.

:victory
 

OrHUN_BEY

New member
elinize sağlık ne güzel insanlar aydınlansın .

demekki bu adam haham olduğuna göre ergenekon yahudilerin örgütlediği bi oluşum şuan yargılananlar ve destekleyenlerde yahudi olmalı.

:victory
Dediğin durum senin kendi kendini şikayet etmen gibi bir şey ki burada öyle bir şey yok..

Vatansever insanlara karşı senin oy verdiğin mason yahudi, CIA-Mossad ajanı kesimin bir tertibi.
 

HTML

Üst