Ergenekon'un ŞİFRELERİ

OrHUN_BEY

New member
Ortada bir ERGENEKON'dur kasıp kavuruyor milleti. Evet çok büyük bir hainliğin tam ortasındayız. Ancak bu hainliği senaryolayıp sahneye koyanların kaçırdığı bazı noktalar var. Tıpkı şeytanın ayrıntılarda saklı olması gibi bu olayda da şeytanlıklar ayrıntılarda gizli nasıl mı...

Öncelikle bu olayın en başına dönersek. Herşey haftalık yayınlanan bir dergide DARBE GÜNLÜKLERİ adı verilen darbe planlamaları olduğu iddia edilen bir yazının yayınlanmasıyla başladı.

Nokta dergisinin, geçen yıl “Darbe günlükleri” başlığıyla yayınladığı haber bomba etkisi yaratmış; bu yayından sonra dergi binası askeri savcılık emriyle basılarak arama yapılmıştı. Kısa süre içinde derginin kapanmasına neden olan sürecin sonunda, derginin Genel Yayın Yönetmeni Alper Görmüş hakkında da dava açılmıştı. Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, “Günlükler bana ait değil” diyerek iftira davası açmış, Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt da “Arşivde araştırma yaptırdığını, böyle bir şey bulunamadığını” söylemişti.

Nokta dergisi, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndaki bilgisayardan kopyalanan yazının kendilerine iletildiğini, Örnek’in 1957’den beri tuttuğu günlüklerden sadece “darbe günlükleri” bölümünü yayınladıklarını duyurmuştu.

Yayınlanan bölümlerde emekli Ora. Örnek, 24 Nisan 2004’te Kıbrıs’ta yapılan referandum öncesi, dört kuvvet komutanının, dönemin Genelkurmay Başkanı Org. Hilmi Özkök’e rağmen, darbe yapma planını anlatıyor. Örnek ile dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman, Hava Kuvvetleri Komutanı İbrahim Fırtına ve bugün Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı olan, dönemin Jandarma Genel Komutanı Şener Eruygur tarafından hazırlanan “Sarıkız” kod adlı darbe planının, Özkök’ün karşı tutumu, diğer bazı üst rütbeli subayların isteksizliği ve ABD’nin tavrı nedeniyle vazgeçildiği; Eruygur’un bunun üzerine tek başına “Ayışığı” kod adlı bir darbe planı yaptığı iddia ediliyor.

Nokta dergisinin “Darbe Günlükleri” yayınından sonra, Örnek “Bana ait değil” diyerek “iftira” davası açmıştı. Derginin Genel Yayın Yönetmeni Alper Görmüş, bu davada, “neşren hakaret” ve “iftira” suçlamasıyla 6 yıl 8 ay hapis talebiyle yargılanıyor.

Davanın 29 Şubat’taki son duruşmasında, Görmüş, mahkemeye üç bavul belge ibraz etti. Ancak mahkeme, bu belgeleri kabul etmeyip, günlüklerin bilgisayar ortamında sunulmasını istedi.

İşte bu noktada ilk şeytanımız ortaya çıkıyor.

----------NEDEN ÖZDEN ÖRNEK BU YAYINLARDAN SONRA BANA AİT DEĞİL DİYEREK İFTİRA DAVASI AÇMIŞTIR?-----------
İkinci ayrıntımız ise Darbe Günlüklerinin sahibi Özden Örnek ile ilgili.

Donanma Komutanlığı bağlısı çeşitli gemilerde branş subaylığı ve bölüm amirliği yapan Oramiral ÖRNEK, 1967-1969 yılları arasında Amerika Birleşik Devletlerinde işletme dalında lisansüstü öğrenimini tamamlamış ve 1975 yılında Deniz Harp Akademisinden mezun olmuştur. 1977-1978 yılları arasında İSKENDERUN Muhribi II’inci Komutanlığı, 1978 yılında Harp Filosu Komutanlığı Harekat Şube Müdürlüğü, 1978-1980 yılları arasında Donanma Komutanlığı Harekat ve Eğitim Şube Müdürlüğü, 1980-1981 yılları arasında ADATEPE Muhribi Komutanlığı görevlerini deruhte etmiş, 1982 yılında A.B.D. Deniz Komuta Kolejinden mezun olmuştur.

------------TÜRKİYE'DE BRANŞI DIŞINDA AMERİKA'DA MASTER YAPAN BAŞKA BİR ÜST DÜZEY KOMUTAN VAR MIDIR?-----------

Peki bunu da kabul edebiliriz. Ancak siz böyle bir iddiayı ortaya atan günlükleri temel alıp TÜRKİYE'yi ve ekonomisiyle hukukuyla herşeyi derinden etkileyecek gözaltıları yapsa idiniz İDDİAYI ORTAYA ATAN GÜNLÜKLERİN SAHİBİNİ sorgulamayı en azından ziyaret edip bilgisini almayı düşünmezmiydiniz?

------------ NEDEN İDDİA SAHİBİNİN BİLGİSİNE BAŞVURULMAMIŞTIR-----------
Ayrıca bu gibi olaylarda tesadüflere çok da inanmadığım için, küçük çaplı bir soruşturma yaptım ve Oramiral Özden Örnek'le ilgili çok ilginç bazı bulgulara ulaştım. Biliyorsunuz, Oramiral Özden Örnek'in kamuoyunca tanınan bir oğlu var. Yönetmen-yapımcı Tolga Örnek. Tolga Örnek bir dönem çektiği film-belgesellerle halkın önüne çıkmıştı. Tolga Örnek'in çektiği en bilinen iki film-belgesel 2003 yılında gösterime girenHititler ve 2005 yılında gösterime giren Gelibolu'ydu. Oramiral Özden Örnek'in oğlu Tolga'nın çektiği Hititler filminin sponsorlarıarasında İMKB, ÇALIK Holding, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, THY, İstikbal ve Nur İnşaat gibikuruluşlar yer alıyordu.Amiral'in oğlu Tolga Örnek'in diğer filmi Gelibolu'nun sponsorlarıarasında dikkat çekenler ise şöyleydi: Çalık Holding ve İstikbal.Şimdi diyeceksiniz ki, “Ne var canım bunda. O filmlerin başka sponsorları da vardı. Doğru. Bu yüzden soruşturmamı biraz daha derinleştirdim.Ve çok ilginç başka bir bulguya daha ulaştım. Çalık Holding, yani kamu bankalarının parasıyla Sabah ve ATV'yi alıp iktidarın emrine tahsis eden grup, 2004 yılının Mayıs ayında Çalgaz Doğalgaz Dağıtım, pazarlama taşımacılık Sanayi veTicaret AŞ adında bir şirket kurmuştu. Şirketin ortakları Çalık Enerji, Ahmet Çalık, yine Çalık'a ait Altındağ Yatırım, AkselGoldenberg, Ruben Goldenberg ve Aşer Goldenberg yer alıyordu. Büyük bölümü ve yönetimi Çalık Grubuna ait Çalgaz AŞ, 20 Haziran 2005'te adını değiştirdi ve Naturelgaz Sanayi ve Ticaret AŞ unvanını aldı. Ve sıkı durun şirketin yönetim kurulu üyeliğine Çalık Enerji'yi temsilen Oramiral ÖzdenÖrnek'in diğer oğlu, Burak Örnek getirildi. İlginç bir buluşma değil mi!İlginçlik bu kadarla da sınırlı değil. Aynı şirkette Başbakan'ın damadı Berat Aybayrak'ın kardeşi, Sabah ve ATV'ninsahibi Turkuvaz Medya'nın grup başkanı Serhat Albayrak da 1. derece imza yetkisiyle danışmanlık yapıyor. Nokta dergisinin eline nasıl geçtiği hala anlaşılamayan "Darbe günlüklerinin" yazarı Oramiral Özden Örnek'in oğulları, iktidar tarafından medya sahibi yapılan ve budönemde rafineri lisansı almayı başaran Çalık Grubu'nun şirketleriyle son derece içli dışlı. Doğrusunu isterseniz ilginç bir "Tesadüf" .Tabii başka tesadüfler de var ama bence bunlar kadar önemli değil. Mesela başbakan Erdoğan'ın oğlu Burak Erdoğan Kasımpaşa Deniz Hastanesi'nden askerliğe elverişli değildir raporu aldığı sırada Oramiral Özden Örnek bu Hastane'nin bağlı olduğu Donanma Komutanı. Ve yine Başbakan'ın oğlu, Tolga Örnek'in Kalendar Orduevi'ne yapılan düğününün davetlileri arasında (Bu bilgi o dönem basına da yansımıştı)Türkiye'de çok garip şeyler oluyor. Hem de çok garip İddianame ve korkularım Bugün açıklanacağı söylenen ancak bana göre açıklanması bir kaç gün gecikecek olan Ergenekon İddianamesi'nin bazı bölümleri "Yandaş medyaya" ufaktan sızdırılmaya başlanmış.

-------------EĞER RENKLİ KISIMLAR KAFANIZDA UFAK BİR AMPUL ÜN YANMASINI SAĞLADIYSA NE MUTLU BANA ------------
Ve gelelim yeni şeytanlara. Evet bu dava TÜRKİYE'nin varlığını kökünden tehdit ediyor ise neden TÜRKİYE'nin merkezinden yani baş şehrinden yani ANKARA'dan yani ANKARA CUMHURİYET SAVCILIĞINDAN değilde İstanbul'dan yürütülmektedir? Zira bu operasyonlarda tutuklananların çoğu ANKARA'da ikamet etmektedirler.

-------------DAVA NEDEN ANKARA'DA DEĞİLDE İSTANBUL'DA AÇILMIŞTIR-------------
Aynı zamanda bu son gözaltılarda yaşanan bir garipliği de vermek istiyorum size. Emekli paşalar, gazeteciler, bilim adamları ve sivil toplum kuruluşu başkanları tutuklanırken BİLGİSAYARLARI da alınmıştır. İşte burada bir hukuk rezaleti vardır. Bu bilgisayarlar alınırken bilgisayarın sabit diskleri yedeklenmiş ve sanık yakınlarına veya avukatlarına verilmiş midir? Çünkü aksi takdirde bu belgeler kanıt olamayacaktır. bunu ben demiyorum.

CMUK 134’ncü maddesine göre el konulan bilgisayarların el konma anında yedeklenmesi ve yedeğinin de avukatına teslim edilmesi öngörülüyor. Buna rağmen soruşturmada hiçbir tutuklamada el konulan bilgisayarların yedeği alınmamış, sanığın avukatına teslim edilmemiştir. Daha sonra bilgisayara geçmiş tarihli bir veri eklemek mümkün olduğundan zamanında alınmayan bu tedbirden dolayı dijital ortamdaki bütün kayıtlar delil olma özelliğini yitirmiştir. Bu örnek dijital ortamdaki kayıtların güvenliğinin ve izlenmesinin mercek altına alınması konusunda çalışmalar yapılması gerektiğini ortaya koymaktadır. Siyasi iradenin etkisinde yapılan sorgulamalarda geçmişte, kabadayıları ıslah etmek için cebine esrar koyma yöntemi, bugün karşıt görüştekileri ıslah etmek için bilgisayara veri aktarma yöntemi haline dönüşmüştür. Bu da açık bir insan hakları ihlalidir.

-------------GÖZALTINA ALINMALAR SIRASINDA DİJİTAL VERİLER YEDEKLENİP SANIK AVUKATINA VEYA YAKINLARINA VERİLMİŞ MİDİR? YOKSA NEDEN VERİLMEMİŞTİR?------------

Evet bir şeytan daha ... Darbe planlarının yapıldığı iddia edilen yıl 2004. 2004 yılında TOLON PAŞA'da ERUYGUR PAŞA'da görevinin başında ve askeri yasalara göre bir asker asker olduğu zaman işlediği VEYA İŞLEDİĞİ İDDİA EDİLEN SUÇLARDAN DOLAYI SADECE VE SADECE ASKERİ MAHKEMELERDE ASKERİ SAVCI VE ASKERİ YARGIÇLARIN karşısında yargılanır.

----------- ASKER OLDUĞU ZAMAN İŞLEDİĞİ İDDİA EDİLEN SUÇLARDAN DOLAYI EMEKLİ PAŞALARIMIZ NEDEN ASKERİ MAHKEMELERDE YARGILANMAMAKTADIR? ------------
Burada yazılanların tamamı benim sorumluluğumdadır. Sizin tabirinizle COPY-PASTE gibi bir durum yoktur eğer varsa sadece belgelerin ve açıklamaların COPY-PASTE'sidir.

Ben şimdi çok mükemmel siyaset bilimci arkadaşlarımdan bunların cevaplarını bekliyorum. Herkes yazsın ama saygı çerçevesinde.

MENGÜ KUT TENGRİ TEK
 

Vtnsvr

New member
gerçek bir şifreler yumagı olmuş.Aslın da daha çok şifreler var.Örneğin;fetullah yapılanmasının işine gelen cinayetleri,eylemlerini,yine karşıtları olanlara yani muhaliflerine yüklemeye çalışmaları da apaçık birer şifrelerdir.
 

ErtugruL

ChemisteR
Sorular derin ve eminim bu soruların hepsi cevapsız kalacaktır...Teşekkür ederim paylaşım için...
 

tribute

New member


Sizde ergenogomun üstünü örtmeye çalışın. Çünkü yapacak birşeyiniz kalmadı.

Bundan yaklaşık kaç yıl önce tam olarak hatırlayamıyorum. Okuduğum gazetede chp li vekiller avrupa ya gidiyor. Avrupalı vekillerle görüşüyorlar. Avrupalı vekillere yakında biz başa geçeceğiz diyorlar. Çünkü yakında darbe olacak hükümet devrilecek ve başa biz gececeğiz.
Bu şekilde bir yazı yazıyordu pek takmamışdım. Olaylar buraya gelince okuduğum bu haber aklıma geliyor.

İddaalar büyük mahkemenin sonuçlanmasını niye bekleyemiyorsunuz da . Ergenegomun üstünü kapatma davranışı içersine giriyorsunuz. Türk mahkemelerine güvenmiyormusunuz. Suçsuz olduğunu iddia ediyorsanız mahkeme kararı rehinize verir. Yapılan üstünü örtme çalışmaları ancak ergenegomun doğru olduğu kanaatini veriyor.
 

Vtnsvr

New member


Sizde ergenogomun üstünü örtmeye çalışın. Çünkü yapacak birşeyiniz kalmadı.

Bundan yaklaşık kaç yıl önce tam olarak hatırlayamıyorum. Okuduğum gazetede chp li vekiller avrupa ya gidiyor. Avrupalı vekillerle görüşüyorlar. Avrupalı vekillere yakında biz başa geçeceğiz diyorlar. Çünkü yakında darbe olacak hükümet devrilecek ve başa biz gececeğiz.
Bu şekilde bir yazı yazıyordu pek takmamışdım. Olaylar buraya gelince okuduğum bu haber aklıma geliyor.

İddaalar büyük mahkemenin sonuçlanmasını niye bekleyemiyorsunuz da . Ergenegomun üstünü kapatma davranışı içersine giriyorsunuz. Türk mahkemelerine güvenmiyormusunuz. Suçsuz olduğunu iddia ediyorsanız mahkeme kararı rehinize verir. Yapılan üstünü örtme çalışmaları ancak ergenegomun doğru olduğu kanaatini veriyor.

Herbiriniz bu entrikanın birer parçasısınız.Hep senin gibiler okur bu yazıları da başkaları okumaz.Kesin yine AKP medyası yazmıştır bu entrika haberide.Sizleri istedikleri gibi şekillendirip kıvama böyle sokuyorlar demek.Hadi şu haberin kaynagını bana da göster de haklı oldugumu göreyim.
 

OrHUN_BEY

New member


Sizde ergenogomun üstünü örtmeye çalışın. Çünkü yapacak birşeyiniz kalmadı.

Bundan yaklaşık kaç yıl önce tam olarak hatırlayamıyorum. Okuduğum gazetede chp li vekiller avrupa ya gidiyor. Avrupalı vekillerle görüşüyorlar. Avrupalı vekillere yakında biz başa geçeceğiz diyorlar. Çünkü yakında darbe olacak hükümet devrilecek ve başa biz gececeğiz.
Bu şekilde bir yazı yazıyordu pek takmamışdım. Olaylar buraya gelince okuduğum bu haber aklıma geliyor.

İddaalar büyük mahkemenin sonuçlanmasını niye bekleyemiyorsunuz da . Ergenegomun üstünü kapatma davranışı içersine giriyorsunuz. Türk mahkemelerine güvenmiyormusunuz. Suçsuz olduğunu iddia ediyorsanız mahkeme kararı rehinize verir. Yapılan üstünü örtme çalışmaları ancak ergenegomun doğru olduğu kanaatini veriyor.
Salih Memecan? Çalık grubunun satın alıp Tayyipe hediye ettiği SABAH gazetesinde çalışan Salih Memecan? Onun karikatürleri... dostum yerinde olsam satılmış medyanın 1 numaralı karikatüristini verip kendimi rezil etmem. Varsa bir cevabın buyur söyle... Mantıklı olsun.
 

HTML

Üst