Akp Ne Yaptı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

_Venüs_

Mâ$⣠Kızı
ben de bir öğretmenim ve işsizim.Ve bu adamlar ilk,orta öğretimde resmen kadrolaştı.Din öğretmenleri müdür,müdür yardımcısı konumuna geldi.Her yere adamlarını yerleştirdiler.Ve bu durum beni korkutuyor.Bir an önce kapanmalı bu parti ,önde gelenleri de siyasi yasaklı olmalı ki bir daha başka partiyle seçimlere girmesinler.
öğretmen var öğretmencik var
sizin gibi öğretmenleri ayakta alkışlarım...:clap:clap:clapne şanslıydım ki hayatım boyunca hep böyle öğretmenlerim oldu hele bir tarih öğretmenim vardıki gözümdeki perdenin açılmasını ona borçluyum:melek
 

SEGMEN

İstiklal Mahkemesi Hakimi
En düşük maaşlı memurun maaşına yansıyacak tutar ise 10 YTL’yi bile bulmayacak. Maliye Bakanlığı, fark ödemesini 15 Temmuz’da yapılacak maaş ödemesine yansıtacak.
 

Zagor270

New member
ya hakketen ne yaptı bu akp.hem yuzde 47 oy alacaksın hem bu kadarda elestırı.
akpnın hataları turkıyeyı dunyanın 26.buyuk ekonımısınden 17.ekonomısıne getırdı 6
avrupanın 4.buyuk ekonımısne getırdı
turkıyede her 2 yılda bır ekonomık krız olurken 6 yıldır krız adına bısey yok
kısı basına mıllı gelırımızı yukseldı.ne kadar cok para dunyada o kaddar cok saygı demek
enflasyonu yuzde 30lardan yuzde 9lara getırdı
vesayre vesayre sımdıde demokrasıyı getırmeye calısıyoruz ınsan haklarını getırmeye calısıyoruz
bugun benım turbanlı kardesım unıversıteye bası kapalı gıremıorsa bız burda demokrasıden ınsan haklarından bahsetmeyelım.bırde ulkemızın yuzde 99 u musluman ıken.
ATATURK un dedıgı muhasır medenıyetler sevıyesıne getırmek tek hedefımız bu ulkeyı
Hepimizin ortak hedefi (en azından çoğumuzun) muassır medeniyetler sewiyesine ulaşmak. Onda hemfikiriz ama malessef düşüncelerin hatalı. İşte sebepler :
Yanlış hatırlamıyorsam Çin dünyanın en büyük 4. ekonomisi hatta yakın bir gelecekte bir sıra daha yükselmesi bekleniyor. Çin'i mi tercih edersin yoksa Türkiyeyi mi ? tabiki Türkiye daha iyi. GSMH rakamının içinde nüfus çok önemli bir kriterdir. Şimdi soruyu tersten soralım. Türkiyeden daha küçük ekonomisi olan İsveç, Norweç, Belçika gibi ülkeler daha mı kötü ? Tabiki Bu ülkelerin ekonomik güçleri Türkiyeden kat be kat ileride. GSMH rakamı tek başına hiç birşey ifade etmez.

Gayrı Safi Milli Hasıla = Ülkedeki kişi sayısı x kişi başına düşen milli gelir.
Kalabalık ülkeler bu listede her zaman üst sıralarda yer bulurlar bu normal.

Türkiye'de her 2 yılda bir ekonomik kriz olduğu rakamı da hatalı. Türkiyenin son 15 yılda yaşadığı 2 kriz wardı; 1994 we 2001 krizleri. 6 Senedir kriz olmadığı doğru ama karlılığımız düşüyor, daha çok çalışıyoruz, daha az kazanıyoruz. Ekonomimiz ise ithalat destekli büyüme yaşıyor. İhracatımız ithalatın anlacak %60 ını karşılıyor. Yani 6 satıyor, 10 liralık mal alıyoruz. Makro ekonomik durumumuz iyi değil. Cari açık rakamları korkunç sewiyede. Şu an için $ 470 milyar. Dikkatini çekerim MİLYAR DOLLAR. Ayrıca cari açığı durduramıyoruz. Her geçengün daha bir hızla büyüyor. Kısacası Türkiye para kaybediyor. Kaybettiğimiz parayı da dışarıdan borç alarak kapatıyoruz. $ 470 milyar borcumuz var iken 70 milyonluk bir ülke olduğumuz düşünülürse, kaba bir hesapla herkes $ 7.000 borçlu oluyor.
Kişi başı gelirimizin yükseldiği falan yok. Dollar düşük seyrettiği için Dollar bazında daha çok kazanıyormuşuz gibi görünüyor. Tamamen kur farkından kaynaklanıyor.

2002'de $ = 1.7 ytl
2007'de $ = 1.25 ytl

aradaki fark = % 36
5 senedeki ortalama enflasyon, her sene için %10 desek. Basit hesapla %50 artış demek.

Şimdi 2002 deki Kişi balı gelirimiz ortalama $ 4000 ciwarındaydı.
2007 ye kadar %50 enflasyon + %36 kur farkı doğunca $ 9000'ın üstüne çıkıyoruz.
Gördüğünüz gibi hükümetin hesabı yanlış. Rakamları okumayı bilenler bu görüşlerin doğru olmadığını hemen görebilirler.
Ekonomideki hatalarınıza son bir örnek daha wermek istiyorum ; akp hükümeti enflasyonu düşürdü. Bu fikre inanmakta serbestsiniz ama rakamları okudukça gülüyorum bu fikre.
Açıklaması : 2001 krizinin ardından görewe gelen Kemal Derwiş'in kişisel itibarıyla we yaptığı programla bulduğumuz krediler sayesinde enflasyon düşme trendini yakalamıştı. 80 öncesinden beri ilk defa %30 lu rakamları 3 lü koalisyon döneminde yakalamıştık bile (o hükümeti desteklediğim anlamı çıkmasın lütfen). Denize düşen 3 lü koalisyon hükümeti aldığı yüksek faizli krediler ile ekonomiyi rayına oturtmaya çalışıyordu. Sonrası malum sebeplerden 2002 seçimleri. Görewe gelen akp aynı kriz senaryosunu dewam ettirdi. Halbuki ülke ekonomik krizden çıkalı 1 sene olmuştu we iwme yakalanmıştı. 6 yıllık icraat döneminin ardından hala kriz senaryosuna göre ekonomi yönetiliyor. Enflasyon %10-11 iken ödenen faiz %22 sewiyelerinde. Net %10 fazla faiz weriyoruz. Yani diyoruz ki "kardeşim bu 1 birim faiz ama bana güwenmiyorsan ödediğim faiz kadar bir de risk faktörü ödemeyi kabul ediyorum".
Ayrıca son 20 yılın en yüksek işsizlik oranı rakamları, 700 küsür bin kişilik kredi kartı borçlusu, bankalarda ki kara listenin anormal sewiyeye gelmesi, kapanan şirket sayısındaki artışın hızlanması we daha birçok weri ekonomimizin hiçte iyi olmadığını gösteriyor.
Amacım felaket tellalığı değil ama gerçekleri gözardı ederek "herşey çok iyi gidiyor" martawallarıyla insanları neasıl kandırdıklarını görün diye yazıyorum.
RAKAMLARIMI, ORTAYA KOYDUĞUM EKONOMİK TABLOYU ÇÜRÜTEBİLECEK BİR BABAYİĞİT HENÜZ ÇIKMADI. Rakamları bu kadar açık açık yazıyorum hala anlamayan çok insan war.
Buralı kardeş, sanırım bu yazdıklarım senin için birşeyler ifade eder. Umarım ekonomimizin sandığın gibi iyi olmadığını hatta normal bile olmadığını anlarsın. Zaten çok uzun yazdım, demokrasi we özgürlükler konusuna başka bir zaman değineceğim. Belki başka bir başlıkta konuşuruz.


Üniversiteli olupta markette çalışanlar var..
Hiç bir bilimsel eğitim almayıpta zengin olanlar var.
Üniversite okumak dünyada yapılabilecek en basit şey bence!
Üniversite okudu diye kimse kimseye iş vermez.
Eğer 10 kişi üniversite mezunuysa bunulardan sadece 1-2 tanesi aldığı eğitimin hakkını verebilir.
MÜHENDİS KARDEŞ..
ben meslek lisesi mezunuyum ve sayısalı ve sözeli neredeyse ful yaparak anca öğretmenliği kazandım.. mühendisim diyip böbörlenmekten başka bildiğin yok. meslek liselerine engel koymasalardı sen o diplomayı rüyanda görürdün. hak etmediğin bir eğitimi kazandın. iş yap bakalım şimdi.. hadi mühendissen birşeyler geliştir. üret.. ispatla kendini.. ben hayatımda ottü mezunu işsiz bir mühendis görmedim ama sen tutupda en ücra bölgelerde mühendislik adı altında ezik bir eğitim aldıysan kimse seni işe almaz. çünkü birşey bilmiyorsundur aslında.. git kadıköy meydanında haşlanmış mısır sat.. ayda 2000 ytl den az kazanmassan öyle konuş... mühendisim diyebilmen için önce mühendis olman gerek diplomayla olunmuyor ne yazıkki.. örneğin bilgisayar mühendisi olupta uzaktan kumandalı ufak bir oyuncak tank yapabilirmisin tüm elektronik ve mekaniği sana ait olan bir tasarım.. yapamassın asla.. bana gel sana 1 ayda güzel bir oyuncak hazırlarım.. oyna sende onunla.. meslek liselerinin önü hala kapalı.. ne yazıkki elenmiş başarısız öğrenciler geliyr okulumuza oysa meslek lisesinde üstün başarılı öğrenciler olmalıydı.. ülkenin kurtuluşu için.. birçok diplomalı işsiz olmasının sebebi işe vakıf olamayışları.. 2001 yılında mersedes benz türk hoşdere otobüs fabrikasında çalışıyordum.. o dönemde arge ekibi olarak uydu üzerinde server kurmuştuk ve almanya türkiye fabrikaları birbirine bağlamıştık.. hadi bakalım kaç bilgisayar mühendisi elinin altındaki 3-5 bilgisayara server kurup kendi yazdığı programlarla yönetebilecek!.. kaç mühendis var böyle.. oysa mühendisim diyen çok..
Hocam, demek istediğin şey insan kendi şansını kendi yaratır. Bu fikir doğru bir düşüncedir ama Türkiye'nin ortamında o şartları yaratmak o kadar zor ki. Yaptığın demagojiye giriyor. Türkiye çok kıymetli insanlar yetiştiriyor ama hepsini de yurtdışına kaçırıyor. Sistem o kadar bozuk ki dediklerini yapmak ufak bir mucizeye eşit. Bende üniversite mezunuyum, hem de istanbuldan iyi bir dewlet üniwersitesinden mühendislik dalında. Çok az arkadaşım kendi sektörlerinde kaldı. Ben demiyorum ki üniwersiteler dört dörtlük eğitim weriyorlar. Durum gerçekten içler acısı ama hükümet elinden geleni yapıyor da insanlara kendini beğendiremiyor dersen orada dur. Onu geçeceksin. Bu iş bedawa kitap dağıtmaya benzemiyor. Benim ewimin yanındaki ilkokul ilçemizin öteki ilköğretim okulunu tam 5 senedir misafir ediyor. Misafir okulun binası deprem nedeniyle onarılmayı bekliyor. TAM 5 senedir !!! çocukları daha ilköğretimde böyle dertler ile yüzyüze bırakıyoruz sonra da senin deyişinle "kafayı kullanan köşeyi döner" diyoruz. Bu bana rahmetli Özal'ın "benim memurum işini bilir" sözünü hatırlatıyor. Hocam umarım çocuklarımıza bunları öğretmiyorsundur. Uyanıklıkla üçkağıtçılık arasındaki çizgiyi iyi ayırmanı dilerim.
Makro ekonomik rakamlarımı gördün. Bir yorumun olacak mı merak ediyorum ? Daha mikro ekonomiye geçmedik. Örneğin çiftçinin durumu weya sektör sektör piyasanın durumu. Orası daha wahim.

Sağlıcakla kalın

Not : Hoca beni 2. defa uykusuz bıraktın. Yazılarını okuyunca dayanamayıp cewap weriyorum. Bu sefer hakkını yemeyim. Buralı arkadaşın yazdıkları seninkilerden daha etkili oldu. Ama ne yapıyım ? insanlara yazıyorsun, anlatıyorsun hala körü körüne aynı hamam aynı tas.
 

SEGMEN

İstiklal Mahkemesi Hakimi
tarih:09-07-2008

YENİ MAAŞLAR

Bazı devlet memurlarının aylık maaşları, ikinci yarıyıl zammı sonrası öncekiyle karşılaştırmalı olarak şöyle:



MEMURLAR HAZİRAN MAAŞI TEMMUZ MAAŞI
Müsteşar 1/4 3.919 4.073
Genel Müdür 1/4 3.570 3.710
Şube Müdürü(üniv.) 1/4 1.501 1.580
Memur 9/1 980 1.039
Memur 14/2 977 1.035
Hizmetli 13/3 959 1.016
Öğretmen 1/4 1.361 1.434
Öğretmen 9/1 1.156 1.222
İl Valisi 1/4 4.576 4.756
Kaymakam 7/1 2.390 2.484
Başkomiser 3/1 1.767 1.857
Polis 9/2 1.535 1.615
Uz. Doktor 1/4 1.746 1.835
Doktor 8/3 1.446 1.522
Hemşire-lise 12/3 1.091 1.153
Mühendis-Şantiye 1/4 1.737 1.825
Teknisyen-Büro 12/2 1.044 1.105
Profesör 1/4 3.038 3.158
Araştırma görevlisi 7/1 1.311 1.382
Avukat 1/4 1.953 2.050



Not: Maaşlara aile ve çocuk yardımı dahil. Ancak kurumsal ve bölgesel ödemeler ile ek ders ve yabancı dil tazminatı gibi unsurlar yer almıyor.

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/9396998.asp?gid=229&sz=22327
 

Terrible T

New member
Abi güzel açıklama ve bilgilendirme olmus ama burdaki kendi kendilerine bile muhalefet olan aslinda neyi savunduklarini da bimeyen bi takim kavramlarin arkasina siginan elemanlar bunu da elestirir ve kesin buna da muhalafet olurlar.Yani gak guk eden cok olur :)
 

kirocann

New member
ülen gelirler artıo kirası düşüo ne bizim iş sktirsin gitsin walla ekonomi nasıl iyiye gido der 5 yılda kira nasıl azalır onceden lojmanmı yoktu bsg diyorum kardeşim bsg
 

İSKETE

New member
Yav o kadar rahat yaşıyoruz ki anlatamam. Baksanıza etrafınıza herşey sudan ucuz. AKP iktidara geldiğinde benzin kaç liraydı şimdi kaç lira. Ekmek, şeker, çay.............?
Maaşlarımıza %2şer 3'er 5'er zam geliyor her yıl. Elektriğe %21 zam geliyor.
Yav muhalefet yapacaksanız doğru yapın arkadaş.
O kadar fabrika,maden, toprak satılmasaydı hükümetimiz bizi bu refah seviyesine getirebilir miydi? Sizi gibi tok evin aç çocukları sizi. Siz hiç bir şey üretmeyin askere gidin yan gelip yatın kelle büyütün, mazot pahalıymış diye tarlayı ekip biçmeyin, işsizlik var diye çalışmayın sonra da hükümetimiz şöyle böyle deyin.
Olmaz olmaz böyle muhalefet olmaz. Gözünüzü toprak doyursun diyeceğim ama hükümetimiz o toprakları gavurlara, müslüman ve hristiyan cemaatlerine sattığı için sizin gözünüzü doyuracak toprak da kalmadı.
Eh be arkadaş her şey milletimiz için dedik ya. Ne kadar da fesatsınız.
Durmak yok AKP'ye oy kazandırmaya devam.
 

canis

New member
bu ülkeyi kimler kurtardı, kimler satıyor. kurtuluş savaşından çıkmış bir büyükle konuşundiyecem ama o dönemden gazilerimizde vefatettiği için onuda yapamayız artık. günümüzde bir kamu kuruluşu satılarak özelleştiriliyor, öte yandanda özelleştirmeden elde edilen gelir hiç ediliyor.

bu hiç etmenin birkaç yolu var.
1. Gemicik almak ve bunun aile serveti ile elde edildiğini iddaetmek.
2. Oğluna, Kızına, Akrabasına masal gibi bir düğün yapmak. (Buda aile servetinden geliyor dikkatinizi çekerim)
3. Günümüzde bir mahalleye 0,1 okul düşer iken gene bir mahalleye 3 Cami düşüyorki tezat bir durum. Kız çocuklarının 2008 itibari ile okuma hakları engellenmeye devam ediliyor.
4. Gazi lere tanınan hakların millet vekillerine de tanınması gibi saçma bir yasa tasarısı meclise sunuluyor. (Rütbeli bir şahısın oralama 48 - 50 yaşında veya yaş sınırından emekli olasını hesaba katamıyorum) Bu haklar savaş veya çatışma ortamında ağır yaralı olarak dönülmesi halinde verildiğini düşünün. Yani aylarca canını ortaya koyup bu ülke için çatışıp yaralan, bi organını kaybet bu hakkı kazan ama bi milletvekili 5 sene hiçbirşey yapmadan emekli olup aynı haklara sahip olsunlar ki en tezat durum burada bi gazinin sosyal haklarını almakta.
5. Gene 4. maddeye benzer bir durum. Bir gazinin maaşı nekadar bileniniz varmı. Tahmin edebiliyorum yok dediğinizi. Peki bi milletvekilinin maaşı ne? Bu yazıyı okuduğunuz da merak içerisinde arayacağınıza eminim.(Gazilerimizin haklarının çiğnenmesine gözyummaya devam edebilirsiniz.)
6. Engelli vatandaşlarımızla ilgili bir konu. Acıklı bir konu ama Kamu Kurum ve Kuruluşlarınını ve büyük fabrikaların engelli vatandaşlarımızı maaşlı çalıştırmak gibi bir zorunluluğu var. Buna Gazi kadrolarınıda ekler isek ortalama bir ilçe belediyesinin ortalama 8 ila 10 kişi arasında engelli, gazi ve eski mahkum çalıştırmazı grekmektedir. Günümüzde bu kadrolarda çalışan kişiler ne yazıkki hükümet yanlısı kişiler ve hepside sapasağlam. Peki ne iş yapıyor bu sağlam gazi ve özürlüler. Oturup çay içiyor ve yaklaşık ayda 800 - 1000 ytl arası maaş alıyor.
7. ......
8. ......
9. ......
......

Daha çok yazabileceğim şey var. Sizce AKP ne yaptı?


Bu arada konuya sadece AKP gözüyle bakılmasın. Şu ana kadar gelen hangi parti lideri kendi için değil de vatandaş için birşeyler yaptı. Misal daha dün haberlerde SSK'na bağlı hastaların özel hastahanelerden yararlanması ile ilgili bir haber vardı. Devlet SSK'na bağlı kişilerin özel hastahane masraflarının sadece %30 unu karşılayacağı ile ilgili (Bu masraflara acil servis hizmetlerinin dahil olmadığını da dikkatinizi çekerim) dünya ortalamasında asgari ücret 1000$ olduğunu açıklaya dursun bütün hükümetler ama türkiyede maalesef bu rakam 500 YTL bile değil. Bunun sebebide hükümetlerin koltuğa oturabilmesi için bazı kişilere rant sağlayarak haksız kazançalara gözyummasından kaynaklanıyor ki, hükümete gelen bütün partiler bu rantdan payını alıp kendilerini garantiye aldılar. AKP bugün bizimle uğraşmayı bırakın diyor, ama daha dün gibi geliyor bana. Kendi partileri Uzanın başkanlık ettiği genç parti ile uğraşıyordu. Bir parti benimle uğraşmayın diyip kendisi başka partiler ile dolaylı yoldan da olsa uğraşıyor yani. (Gerçi uğraşılmayacak gibi bir parti de değil orası ayrı bir mesele ama şu dönem içerisin benimle uğraşmayın deme haklarıı kaybettiler) Bu arada son seçimlere kadar bir partinin liderliğinin açıklanması seçinlerden sonraki günü bulur iken nasıl oluyor da AKP liderliği aldığında seçimlerin sonuçlanması akşam haberlerinde oluyor (kesin sonuçlardan bahsediyorum).

Bir parti liderinin terörist bir mahlukata Sayın diye hitab etmesi nin üstü nasıl kapatılır. Teskere ye karşı çıkılmasına nasıl oluyorda bir ülkenin Başbakanı sıfatındaki bir şahır CIA ajanları ile masaya oturup akşam yemeğinde ıraktaki askerlerimizi gözaltına alabilirsiniz denile bilinir.

Bir kişi çıkıp da bana bir parti göstersin ki bu saydıklarımı yapmamış olsun. Şunu da unutmayalım ki Politika kelime kökeni olarak "Çok" ve "Fikir" manasına gelmektedir ve bu kelimelerin bir arada kullanılması Çok Fikirli Çoklu Düşünceye sahip anlamındadır. Bir kişinin aynı anda birden fazla düşünce biçimini benimsemesi o kişiyi Demagojik (üstükapalı yalan söylemeye meğilli) bir insan yapar.

Bunları çok gördük. Rahmetli Ecevit döneminde Kıbrısa çıkartma yapıldı ve daha kıbrısın yarısına gelinmiş iken İngiltere ve bikaç ülkenin baskısı üzerine yarıda bıraktık. Derdini ise günümüzde Kıbrıslı Türkler çekiyo. Ya hiç girmeyecektik ki ozaman kıbrıstaki Türk kesim katledilecekti ozaman. Yada başlanılan birşey tamamlanılacaktı ve günümüzde Kıbrıs Türkleri bu sıkıntıları yaşamayacaktı. Türkiye cumhuriyetini seven bir tane Kıbrıs Türkü kalmamış durumda. Bunun sebeni ise o günden günümüze hükümetlerin sergilemiş olduğu siyaset biçimi.

Günümüzde Türkiye Cumhuriyeti toprakları üzerinde yaşayan Türkler azınlık haline gelmiştir. Nasıl dediğinizi duyar gibiyim. Her nekadar Nüfus Kağıdımızda bizim Türk Vatandaşı olduğumuz yazsada ban kürdüm Türk değilim diyenlerin sayısı bi hayli arttı. Bunlara yahudisini falanını filanını ekler isek Türk olarak azınlık olduğumuz aşikar. Bunun tek bir sebebi var oda yanlış sergilenen politika. Günümüzde kendini bilmeyen birkaç kişi kalkıp demeçler veriyor Türkiyeyi eyaletlere böleceğiz ve bu eyaletlerin yarısından fazlası ... eyaleti olacak diye. Buna dayanarak bu nebiçim bir zihniyettir vede bu nebiçim bir hükümettir. Kendini bilmeyenler bu cesareti nasıl alıyor. Cevap başımızda bulunan o çok sevdiğiniz hükümetiniz.

Şimdi sizce AKP ne yaptı? 1 sene ampul gibi parladı. Ondan sonra Vatanımızı kendi malı zannedip sattı. Şimdi satacağı birşey yok. Olacak olan seçimleri kaybeder ise eski şişli belediye başkanı gibi yurt dışına kaçıp elde ettiği serveti yemek olacak ki bu sözümü sakın unutmayın.
 

jet84

New member
İşte saydıklarını göz önüne alırsak bir çoğumuzun küfür dağarcığını genişletti diyebiliriz.Bu hükümetle birlikte yeni küfürler kattık hazinemize , etmeyenlerimiz bile küfür etmeye başladı düşünün artık.
 

hpkndryk

New member
bu meseleler daha çok tartışılır bu sitede yeniyim 22 yaşını bitiriyorm hayat da şunu anladım deveye diken insana... demişler bence verelim cem uzana(hazır ülkeyi satmayacağına yemin etmiş biri) işi kökten halletsin...
 

zinci78

New member
Bunların hepsi hikaye.Ben öğretmenlerden fazla kazanan bir devlet memuruyum ama bu anlattıkların AKP ye oy verdiğin için aldığın paralarla yapılmış işler heralde...

Sen hangi ülkede öğretmenlik yapıyosun anlamadım.Şimdi haberlerde 25 yıllık öğretmenin söylediklerini aktarıyorum : "25 yıllık öğretmenim maaşım 1250 YTL 2 çocuğum var ek iş yapmadan nasıl yaşanabilir ki diyor ve devam ediyor" SHOW haberde şu an veriliyor.
Sevgili kardeşim sen ütopya da öğretmenlik yapıyo olmayasın????
 

hpkndryk

New member
habere dikkat yalnız show haber. 1250 ile geçinemeyene ne diyecen onun becerikszliği az içsin.2 çocukmuş bi de asgari çocuğuyla 2 3 çocuğuna bakanlar var onlar nasıl geçinioo bu da bi ölçü değil ama bundan önceki hükümet de bi kere insanları piskolojisi bozuktu her sene kriz kriz millet birbirini doğruyordu.show habermiş bi de doğan medya show grubu ülkeye zarar vercek herşeyi yayınlar onlar...
 

zinci78

New member
habere dikkat yalnız show haber. 1250 ile geçinemeyene ne diyecen onun becerikszliği az içsin.2 çocukmuş bi de asgari çocuğuyla 2 3 çocuğuna bakanlar var onlar nasıl geçinioo bu da bi ölçü değil ama bundan önceki hükümet de bi kere insanları piskolojisi bozuktu her sene kriz kriz millet birbirini doğruyordu.show habermiş bi de doğan medya show grubu ülkeye zarar vercek herşeyi yayınlar onlar...

Hadi ordan be.. Gel İstanbulda 500-600 YTL ev kirası ver, bunun elektriği, suyu ,doğalgazı telefonu var.Ne yiyip içecek 4 kişilik bir aile.Çocuk okul harçlığı alabiliyomu? O asgari ücretle geçinenlere git bir sor bakayım geçinebiliyormu? Ya da nasıl geçiniyo.Senin gibi satılmış oy sahipleri (satılmış oylarıyla AKP tarafından extra ücretlendirilen) yüzünden ülkenin ger kalanı sefalet içinde.Sanki ülkemizde şuan hiç kriz yok, herşey güllük gülistanlık.%300 enflasyonun olduğu bir ülkede enflasyon % eksilerde gösterilebiliyorsa sizin gibi insanların olması gayet doğaldır.Ama bu böyle gitmeyecek hepiniz hakettiğinizi alacaksınız.Bu devran hep böyle sürüp gitmeyecek.Dinin arkasına saklanıp sadece kendini müslüman sayıp diğer herkesi ateist ilan eden bir zihniyete ne denebilirki.Hepiniz cebinize giren 3 kuruş fazla para yüzünden sattınız ülkeyi.Kendinize gemicikler,fabrikacıklar,mağazacıklar ...... vesaire vesaire aldınız.Hepsi haram olsun.Bunların acısı çıksın kimin kursağına milletin sırtından bir kuruş geçiyorsa burnundan fitl fitl gelir inşallah...Allah hepinizi ıslah etsin.Allahsız dindarlarsınız hepiniz...
 

hpkndryk

New member
yazdıklarına sadece gülünür akp le alakam yok sıradan bi öğreciyiim bi katkısı yok bana.senn gibi hakaret dolu cümleler sarfeden biriyle tartışmam 100 de 300 sallayan biriyle tartışmam.doğru haklısın enflasyon 100 de 300 eğer bolese yaşadığımıza şükredelim...

bi de burası sadece eleştirme alanı kimin Allah a inanıp inanmadığı akp yi baz alarak anlayamazsız.Ben Allah ın varlığına inandığım için son cümlelerine alınmıyorum eğer alınırsam dinden çıkıoosun umarım bunu biliiosundur akp yi eleştircem die dininden olma kardeşim...
 

ThugNiggaz

Lollipop G
Ama unutmayın artık amerika Tayyip'ide çöpe attı.Artık dikkat ediyorsanız kendi medyası bile Tayyip'e saldırmaya başladı.Artık yeni üstadları Gül.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

HTML

Üst