İslamcı terörist hazırlıyorlar!

Afsinbey

New member
Nurcuların faaliyetlerini yasaklayan Rusya’ya göre, örgüt tüm dünyada İslam devleti kurmayı amaçlıyor

İslamcı terörist hazırlıyorlar

Rusya yüksek mahkemesi, “Nurcuların Rusya Federasyonu’ndaki faaliyeti devletin bütünlüğünü tehdit etmektedir” sonucuna varırken “İnsanlar gerekirse tarikatın öğretileri için kendini feda etmeye hazır hale getiriliyorlar” tespitini yaptı.

AYKUT KÜÇÜKKAYA

ABD’nin Yeşil Kart vermediği Fethullah Gülen’in de içinde yer aldığı Nur hareketini Rusya Federasyonu’nda yasaklayan yüksek mahkeme, kararında önemli tespitlerde bulundu. Dinci cemaati “Uluslararası Dinci Nurcular Örgütü” olarak niteleyen ve “radikal” olarak tanımlayan Rusya Federasyonu Yüksek Mahkemesi kararında, cemaatin amacının “bütün dünya İslam devletini


(halifeliği) kurmak” olduğuna hükmetti. Yüksek mahkeme, “Nurcuların Rusya Federasyonu’ndaki faaliyeti toplumdaki milliyetler arası ve dinler arası istikrarı, devletin bütünlüğünü tehdit etmektedir” sonucuna varırken “İnsanlar gerekirse tarikatın öğretileri için kendini feda etmeye hazır hale getiriliyorlar” tespitini yaptı. Kararda bu tespit için, “Böylece İslamı kullanan başka radikal ve terör örgütlerine eleman kaynağı hazırlanmış bulunmaktadır” vurgusunun yapılması dikkat çekti.

Cumhuriyet, Nurcuları “uluslararası radikal dinci örgüt” olarak tanımlayan ve ülkedeki faaliyetlerini yasaklayan Rusya Federasyonu Yüksek Mahkemesi’nin “10 Nisan 2008” tarihli kararının tam metnine ulaştı. Rusya Federasyonu Yüksek Mahkemesi’nden Romanenkova N.S. ile sekreter Sadunova V.A.’nın imzasını taşıyan kararda, “Rusya Federasyonu Genel Savcısı’nın, ‘Rusya Federasyonu menfaatlerini korumak amacıyla Nurcular adlı uluslararası dinci örgütün radikal olarak tanınmasına ve Rusya Federasyonu’nda faaliyetinin yasaklanmasına ilişkin’ başvurusunun” kabul edilmesine karar verildi.

Gülen okullarına atıf

Yüksek mahkemenin, “GKPİ08-859” Dosya No’lu kararında önemli bilgiler yer aldı. “Nurcuların düzenli kurulmuş uluslararası bir örgüt olduğunun” altını çizen yüksek mahkeme kararında verilen önemli ayrıntılar özetle şöyle:

• Nurcuların amacı bütün dünya İslam devletini (halifeliği) kurmaktır.

• Hedeflerine ulaşmak amacıyla kendilerine inanan sadık taraftarlar yetiştirmek için örgüt üyeleri eğitim kurumları sistemini kurmuş. Örgütün kontrolündeki ticari ve içtimai kurumlar aracığıyla Rusya ve Birleşik Devletler Topluluğu’nda bu kurumların finansmanını yapmaktadır.

• Nurcuların Rusya Federasyonu’ndaki faaliyeti toplumdaki milliyetler ve dinler arası istikrarı, devletin bütünlüğünü tehdit etmektedir.

• 21 Mayıs 2007’de yürürlüğü giren Moskova Koptev Belediyesi Mahkemesi’nin kararına göre, Said Nursi’nin ‘Risale-i Nur’ eserinden 14 kitap radikal literatür ilan edildi. Bu kitaplar inanan ve inanmayan insanlar arasında din düşmanlığı yaratmaya teşvik enformasyon, ayrıca bu eserlerin ve adı geçen iddia ve beyanların yaygınlaştırılmasını haklı gösteren enformasyon taşımaktadır.

• Nurcular adlı uluslararası dinci örgüt, Rusy’da Said Nursi kitaplarının tercümesini, neşredilmesini ve yayılmasını gerçekleştirmektedir.

• Mahkemeye sunulan belgelere göre dinci Nurcular örgütünün faaliyeti ölüm olayına olumlu bakan insan gruplarını hazırlamaya, gerekirse tarikatın öğretileri için kendini feda etmeye hazır hale getirmeye yöneliktir.

• Böylece İslamı kullanan başka radikal ve terör örgütlerine eleman kaynağı hazırlanmış bulunmaktadır.

CUMHURİYET
 

FOÇA

Banned
Başlık rezalet islamda terörist diye bir kavram yoktur.Koministlerin uydurduğu bir takım yalanları çete gazetesi olan cumhuriyet gazetesinin böyle konuyu ele alması doğrusu bizleri hiç şaşırtmadı.
 

Afsinbey

New member
Başlık rezalet islamda terörist diye bir kavram yoktur.Koministlerin uydurduğu bir takım yalanları çete gazetesi olan cumhuriyet gazetesinin böyle konuyu ele alması doğrusu bizleri hiç şaşırtmadı.

cumhuriyet gerçeklerin gazetesidir

atgözlüğüyle bakıyosun habere çünkü;

örnekle başlayayım açıklamama, Türkiye de kürt sorunu yoktur, kürtÇÜlük sorunu vardır

bunun gibi

islam tabii ki terörist değildir ama orda islamCI terörist yazıyor. fanatik ve aşırı kavramlara sarılmak manasına geliyor ordaki islamCI'nın CI'sı
 

Kara Kartal

Banned
Başlık rezalet islamda terörist diye bir kavram yoktur.Koministlerin uydurduğu bir takım yalanları çete gazetesi olan cumhuriyet gazetesinin böyle konuyu ele alması doğrusu bizleri hiç şaşırtmadı.

terör yapıldığına inanıyorsunda islam adına yapıldığına neden inanmıyorsun

islam adına yapılan sapıklıklardan haberin yokmu????

islam adına yapılan siyasetten haberin yokmu???

daha önce domuz bağı diye bir şey duymadınmı domuz bağlarını koministlermi yaptı???

fadime kalkancı emine kalkancı müslüm gündüzleri duymadınmı???? bu sapıklığı kominislermi yaptı

daha önce kubilayı duymadınmı??? bunları kominislermi yaptı

Ya sivas ta onlarca canı yakanlar kominismiydiikii allah alllah naralarıyla insanları yaktılar

bak kardeş islamda olmayan ne kadar adilik varsa nekadar sapıklık varsa bu islama malledilmiş

ve bu yüzden islam yanlış anlaşılıyor aşşağılanıyor

biz diyoruzki

din yaratanla kul arasında kalmalı

siyasette kullanılmamalı yani laik olmalı

yaratanla kul arasına girildiğinde ancak yobazlık başlar

bu gün allah için oy isteniyor

allah için paralar toplanıyor

her şey allah için yapılıyor ama ne hikmetse sapıklık ayyuka vuruyor
 

seyyid

New member
islamcı terör diye birşey yoktur olamaz...

din adınadır ama islam dini adına değildir islam dini mensuplarına terörist diyemessin benim dinimde islam ben teröristin önde gidenimiyim yani
 

Afsinbey

New member
islamcı terör diye birşey yoktur olamaz...

din adınadır ama islam dini adına değildir islam dini mensuplarına terörist diyemessin benim dinimde islam ben teröristin önde gidenimiyim yani
sen karqta'nın yazısını oku istersen az biraz yukarda

anlamamakta neden bu kadar ısrar ediosnuz :goz:
 

Blue_Secret

Қądįм Ðơ§Т
ya islam ve terör kelimelerini yanyana getirmek ne kadar iğrenç birşey ya :mad:
 

FOÇA

Banned
Bu gün Aydınlar olarak adlandırılan vatanseverlerin çoğu çete kurarak ülkeyi bölmek ve kaleyi içten fethetmek isteyenler değilmi Erkenekon değilmi yetimin milletin hakkını yiyerek bu günde göz altına alındıkları zaman da neden bizi alıyorsunuz biz Atatürkü Devletimizi seviyoruz söylüyor fakat kasasında yabancı para evinde kominist liderlerin fotoları bu mu aydınlığınız Böylemi devleti atayı seviyosunuz kusura Bakmayın Siz Fetullah Gülen Hocanın Cebine koyduğu mendil bile olamazsınız hatta amiyane tabirle Tuvalet kağıdı bile değilsiniz.
 

HTML

Üst