En sevdiğiniz mitolojik karakter?

altayagan

New member
En sevdiğiniz mitolojik karakter ve sevmenizi sağlayan özelliği nedir?

Benim ki:

Sisyphus.

bu arkadaş ufak çapta beladır. cin fikirli bi ahlaksızdır. hani bizim mahalleden olsa önce "mahallenin piçi" sonra "haraca bağlayan ağır abi" olurdu. efsaneye göre; sisyphos, ölüm tanrısını, kendisini almaya geldiğinde kandırarak tutsak almayı başarmış mitolojik bir kahramandır. ölüm tanrısının yakalanmasından sonra, yeraltı tanrısı hades kimsenin ölmemesinden işkillenip kardeşi zeus'tan yardım ister. insanların ölmemelerinin bir kaosa sebep olacağını düşünen zeus, hades'e sisyphos'un yakalayacağına dair söz verir. zeus'un emri ile hades'e yardım eden ares sisyphos'u yakalar ve yeraltı dünyasına hapseder. sisyphos, karısından eğer ölürse adına çok güzel bir cenaze töreni yapılmasını istediğini ama karısının bu arzusunu yerine getirmediğini söyleyerek sızlanmaya başlar. ona acıyan hades, her onurlu erkeğin yapması gerektiği gibi(!) sisyphos'a yeryüzüne çıkıp karısını cezalandırması ve kendine uygun bir cenaze töreni yapılmasını sağlaması için izin verir. ama; yeryüzüne dönen sisyphos tekrar yeraltına inmeyi rededer. duruma çok kızan hades, haberci tanrı hermes'i sisyphos'u yakalamakla görevlendirir. kurnaz sisyphos yıllar sonra hermes tarafından yakalanarak, hades'e teslim edilir ve hades tarafından, kocaman bir kayayı elleri ile iterek, çıplak ve yüksek bir dağa çıkarmaya mahkum edilir. cezanın en kötü yanı, kayanın dağın tepesine dek geldikten sonra tam zirveye oturacakken aşağıya yuvarlanmasıdır, kaya asla dağın tepesinde durmayacaktır ve bu ceza sonsuza dek devam edecektir. sonsuzluğa mahkum edilmek,ne yapmış olursa olsun birinin başına gelebilecek olan en kötü şeyse, tanrıların sonzsuz bir görevi ifa etmekle cezalandırdıkları sisyphos, bir canlıya verilebilecek en büyük cezayla cezanlandırılmış insandır. sisyphe'in cezasının en dayanılmaz kısmı, zirveye varınca taşın tekrar aşağı yuvarlanması durumudur. bu hikayenin dramatik yapısı sisyphe'in taşıdığı taşın düşeceğini bile bile taşımasında yatar.
 

Hartzler

New member
Benim ki "Muse"ler / "Mousa"lar bunları sevmemin nedeni müzik mitolojisindeki periler olmaları :D :)
 

_Venüs_

Mâ$⣠Kızı









Medusa, Yunan mitolojisinde gözlerine bakanı taşa çevirdiğine inanılan yılan saçlı, keskin dişli, dişi canavar.


Medusa hayata çok güzel bir kız olarak başladığında, Athena onu çok kıskanmıştı. Poseidon'un Medusa'nın güzelliğinden başı öylesine dönmüştü ki, ona Athena'nın tapınaklarından birinde sahip oldu. Bu Athena için son derece aşağılayıcı bir davranıştı, o da Medusa'yı bir Gorgon yaparak cezalandırdı. Medusa, bir insan olarak doğduğu için ölümlüydü.

Bu cezayla yetinmeyen Athena, daha sonra,Perseus'a onu yakalayıp öldürmesi için yardım etti. Perseus, Medusa'nın başını kestiğinde, Poseidon'dan olan çocukları Pegasus ve Chrysaor dışarı fırladı. Kan damlaları Libya çöllerinde birer yılana dönüştüler. Daha sonraları bu yılanlardan biri Mopsus'u öldürmüştür.

Perseus Medusa'nın kestiği kafasını alıp gittikten sonra, Athena olay yerine geldi. Medusa'dan geriye ne kaldıysa inceledi. Derisini yüzüp Aegis'in markası yaptı. İki damla kanını da Kral Erichthonius'a biri hastalıklara deva, diğeri öldürücü bir zehir olarak hediye etti.

 

₣ΘЯΖά ЌάЯTάĻ

₣ΘЯЏΜ ĵΘЌèЯí
poseidon - (neptün) denizlerin, deniz canlılarının ve tüm akarsuların tanrısı. zeus'un kardeşi. deniz tanrılarından olan nereus kızlarından güzel amphitrite ile evlendi. bu evlilikten bir çok deniz perisi, yarı at yarı insan triton doğdu. triton deniz kabuğunu öttürerek tufanı yatıştırır ve suları geldikleri yere döndürürmüş. nereus'un kızları olan nereidler her zaman poseidon'un çevresini sararlar. nereidler belden aşağı balık, belden yukarı insan şeklindeler.poseidon'un elinde taşıdığı üç çatallı yabayı fırlattığı zaman, denizde fırtınalar ve korkunç dalgalar yaratabilir.




 

WillTurner

New member
Kratos (GoW sayesinde) :DYunan mitolojisinde, Kratos (Yunanca Κράτος, güç, devlet) dayanıklılık ve gücün tecessümüdür. Pallas ile Styx'in oğlu; Nike (Zafer), Bia (Şiddet) ve Zelus'un (Şevk) kardeşidir. Savaş tanrısıdır

Ayrıca God of War adlı oyununun güçlü kahramanıdır.300 askeri ile barbarlarla girdiği savaşta kaybetmek üzere iken Ares'i çağırır ve düşmanlarını yok etmasi karşılığında Ares'e hayatını satar.Ares bu fırsattan yararlanıp Kratos'a kaos bıçaklarını gönderir.Bu bıçaklar 3 metrelik bir zincirle bağlıdır ve Kratos'un eline yapışır.Ares,Kratos'tan köyü basmasını ister.Kratos,mecbur köyü basar ve içlerinde karısı ve kızı olmak üzere herkesi öldürür.Kratos artık Ares'ten nefret etmektedir. Pandoranın kutusu sayesinde Ares'in gücüne ulaşır ve Ares'i öldürür.Aresin tahtını devr alır ve savaş tanrısı olur.
 

baris622

New member
ARKANTOS : ) ageofmythology diye bir oyun var bilen bilir camping i beni çok etkilemişti mythology ruhunu ve strateji sevenlere önerilir : )
 

Rien

Banned


Hades, Yunan mitolojisinde ölülere hükmeden yeraltı tanrısıdır. Zeus'un kardeşidir. İnananlarının ölüm sayısını artırmak için delice uğraşan, açgözlü bir tanrıdır. Ziyaretçi bakımından zengindir, sonuçta her ölümlü oraya gider. Erynyes'ler onun değerli misafirleridir. Hades, kendisini ziyarete gelenlerin yeraltı dünyasını terk etmeleri konusunda oldukça isteksizdir. Kendisi de yeraltı dünyasından pek ayrılmaz zaten.

Kelime anlamı olarak "Hades" görünmez manasına gelmektedir. Onu görünmez yapan bir miğferi vardır. Yeraltı zenginliklerinin sahibidir, yerden çıkan değerli metaller onu bolluk çokluk ve servet tanrısı yapmıştır. Acımasız ve hatta korkunçtur; ama sözünden dönmez ve birçok tanrının aksine kaprisli bir tanrı değildir. Mitolojik öykülerde adı çokça yer almamaktadır. Bilinen en önemli öyküsü karısı Persephone’yi kaçırması ile ilgili olandır. Ancak Hades'in en önemli sıfatı, ölümün tanrısıdır. (Ölüm de başlıbaşına bir tanrıdır: Thanatos)
 

HTML

Üst