Mustafa Kemal’in Askerleri Bir Gün Gelecek…

Afsinbey

New member
Ankara Temsilcimiz Mustafa Balbay’ı da içine alan son operasyonun hedefi, amacı nedir?Bir savcılık düşününüz; 11 aydır Türkiye’nin üzerinde son derece özenle durduğu, dikkatle izlediği bir soruşturma yürütüyor ve fakat Ergenekon soruşturmasının iddianamesini 11 aydır bir türlü açıklayamıyor.

Neden açıklayamıyor?

Savcılık Ergenekon soruşturmasında ciddi ve kesin kanıtlarla suçlayacak birilerini bulamıyor mu?

Yeni soruşturmalarla iddianameyi tamamlamaya çalıştığı izlenimi mi vermek istiyor?

Başsavcının, savcılığın son eyleminden niçin haberi yok?

Ne yazık ki, iddianame aylardır ortaya çıkmadığı için kimileri tutukevlerinde yatıyor. Kimileri hakkında hangi suçlamalar yapılacak diye kaygıyla kuşkuyla günler geçiriyor.

Bir hukuk devleti mi Türkiye? Öyleyse bir iddianame 11 aydır neden hazırlanamıyor?

Son gözaltılar, savcılığın iddianameyi hazırlamakta sıkıştığını veya açmaza düştüğünü gösteriyor.

Bir başka soru: Ergenekon soruşturmasıyla ne yapılmak, neye varılmak isteniyor?

***

Aslında üzerinde durulması gereken bir temel konu var: Son tutuklamalarda kimi orgeneraller Ergenekon davası soruşturması kapsamında neden gözaltına alındı?

Anımsayalım: İlhan Selçuk’un savcılıkta 90 saat süren bir sorgulamadan sonra gün yüzüne çıktığı gün soruşturmayla ilgili çok dikkat çekici, hemen hiç kimsenin söylemeye cesaret edemediği bir saptama yaptı:

Savcılık Ergenekon davasını Türk Silahlı Kuvvetleri ile ilişkilendirmek istiyor, dedi. Son gözaltına almalar bu saptamanın değerini ortaya koyuyor.

Varsayılabilir ki; savcılık, ordu ile Ergenekon soruşturması arasında organik bir bağ kurmak istiyor.

Yine olabilir ki, böylece Türk Silahlı Kuvvetleri’nin laik cumhuriyet devletinin bütünlüğüyle ilgili koşulsuz ve yasalara dayanan etkisini kırmak istiyor.

Balbay ile gözaltına alınmasından önce ancak evinin kapısından iki defa görüşme olanağını bulabildim. Ankara temsilcimiz, yazarımız, sevgili kardeşimiz Balbay, dudaklarında alaylı kıvrım, bir metanet abidesi gibi dimdik karşımda duruyordu. Ailesi, küçük kızı ve bir aylık oğlu diğer odalardaydı. Bir ara çıkıp geldiler. Onları da görebildim, kucaklayabildim.

Arama yapanlar Balbay’ın gözaltına alınıp İstanbul’a götürüleceğini söylemek istemedi. Fakat ısrarlı sorular üzerine arama yapanlardan değil, Balbay’dan gerçeği öğrendik. Gözaltı kararı İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’nden gelmiş, gözaltına alınıyor, sorgulanmak üzere İstanbul’a götürülüyordu.

Şu satırları yazdığım sırada Cumhuriyet’in Ankara bürosunun önünde “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” diye bağıran, Atatürk’ün emanet ettiği gençlik, heyecanlı bir gösteri yapıyordu.

Bir gösteriye, ancak faşist yönetimlerde görülebilen yöntemlere karşın gençlik, kamuoyu ayakta.

Bizlerle birlikte. Biz de onlarla birlikteyiz.

Cumhuriyet gazetesini hiçbir kimse asla ve asla yıldıramayacak.

Laik, demokrat, Atatürk devrimlerine inanan yolundan kimse saptıramayacak.

Bugün bu türlü yöntemlere başvuranlar bir gün gelecek, hiç kuşkunuz olmasın:

Ülkeyi faşizmin karanlık koridorlarına sürüklemek isteyenler mutlaka hesap vermek zorunda kalacaklar.

Cüneyt ARCAYÜREK

02/07/2008 CUMHURİYET

______________________

İddianame filan hazırlayamayacaklar, hazırlarlarsa bile bilmem neremizle güleceğimiz bir saçmalık çıkacak ortaya...
Tıpkı İlhan SELÇUK'u tutukladıkları "bir çeteye mensub olmamak ama fikirlerini savunmak" iddiası gibi

Mustafa Kemal'in ümidi gençlik, Ata'nın mirasına sahip çıkmak için daha neyi bekliyorsunuz?
 

mtn1905

New member
ah bu cumhuriyet yazarları sütten çıkmış akkaşık maşallah..her ülkeye lazım bunlardan..
 

Afsinbey

New member
ah bu cumhuriyet yazarları sütten çıkmış akkaşık maşallah..her ülkeye lazım bunlardan..

zihniyet hep aynı...

80-90 yıl önce de vatanını seven korumaya çalışan insanlar asıl suçlular tarafından suçlu bulunuyordu...

Cumhuriyet yazarları ki onlar cumhuriyet bekçileri, sütü ABD'ye satan haysiyetsizler tarafından hazmedilmeye çalışılıyor, sonra bir kaç cahil onlara sütten çıkmış akkaşık diyerek dalga geçiyor

Türk Silahlı Kuvvetleri ki O cumhuriyet bekçisi, sahte ses kayıtlarıyla, K.K.K'nın camiideki resmini yok sayıpta ağlama duvarını bangır bangır kamuoyunun gözüne sokulmaya çalışılmasıyla saf, cahil, düşünmeyen,incelemeyen halkımıza TSK yahudi,dinsiz, bizden değil imajı verilmeye çalışılarak,

* Tam da YAŞ öncesi paşa tutuklamaları yapılarak, kışlalarda olduğu iddia edilen sahte-çarpıtılmış haberlerle yıpratılmaya çalışılıyor

Şeyhler ki onlar bir elleri yağda bir elleri balda, "Tarikat-ticaret,siyaset" üçgenini vurgun vüstüne vurgun yapmak için kullanıyor

Bazı beyni yıkanmış gençler ki onlar Türke Türklüğünü hatırlatan, asrın önderi Mustafa Kemal'i sevmiyorum Humeyni'yi seviyorum diyerek laik cumhuriyete gönderme yapıyor.

Milli Eğitim ki hali içler acısı öğrencilere cennet-cehennem vcdleri izletiliyor, eğitim yuvaları tarikat yuvaları haline getiriliyor.

Bir millet ki dini hurafelerle, istismarlarla, dini kendine değil başkasına karşı yaşama hisleriyle, hoca, hacı müsvettelerinin üfürüüyle beyni uyuşmuş, bütün bu olanları masum şeyler zannedip özgürlüklerinin elinden alınacağını bildiğ halde için için şeriat ya da malezya gibi bir mutasyona uğramış, işlevsiz bir yönetim istiyor...
 

mtn1905

New member
herkes kendine göre haklı...

esas meseleye gelelim. Eğer memleketimiz bugün bu haldeyse bu bizim gibi düşünenler yüzünden değil tam tersi sizin gibi düşünenler yüzündendir. Yıllardır bu ilkeyi sizin gibi düşünenler idare ettiler. Yönetimin her türlü kademesinde sizin gibi düşünenler vardı ki hala var (Yargı Asker Üniversite)..Memleket darbelerle al aşağı edilirken siz nerelerdeydiniz.
Kendi fikrimce hafif bir canlanma sürecine girildiğinde insanlara belli yaftalar takarak engel olmaya çalışıyorsunuz...
Sizin gibi düşünenler yıllarca bu halka belli korkuları empoze ettiniz, ettiniz ki iktidarınız elinizden kaybolmasın, çünkü benim halkım duygusal gaza çabuk geliyor.
Sonra ne oldu sizler laiklik elden gidiyor dediniz darbe yapıp adamlarınızı devletin her türlü kademesine geçirdiniz. Bunu itiraf edin Cumhuriyet'in ilk yıllarından beri bu ülkeyi sizin gibi düşünenler yönetiyor.Hiç bir sorun çözülemediği gibi binlerce sorunda türedi.Çünkü halka rağmen siyaset yapıp karar almak ve bunu empoze etmek ancak kanla olur onuda cumhuriyet ilan edilirken ve muhtelif darbelerle yaptınız. Şimdide elinizden kayan bu iktidarı elinizde tutmak için son çırpınışları sergiliyorsunuz. Konjoktür değişti, artık millet korkuları yemiyor. İnsanların yaşam standartında ki bir gram artış onu mutlu ediyor ve bunu yapanları destek çıkıyorlar.
Yok beyni yıkanmış yok tarikatçi bırakın ya bunları 150 yıldır duyduğumuz şeyler bunlar.Yeni şeyler bulun..
 

ozkan370

Software Engineering
darbe olmasını sanki biz istiyoruz alla tsk şuan bile darbe yapma içinde kıvranıyo ama engellediler allaha şükür
 

Afsinbey

New member
darbe olmasını sanki biz istiyoruz alla tsk şuan bile darbe yapma içinde kıvranıyo ama engellediler allaha şükür
TSK'ya dil uzatma!!!

1. TSK darbelerin vatana zararını bilir
2. Bundan dolayı darbe yanlısı değildir
3. Fakat rejime yönelik her tehdite karşı Türkiye Cumhuriyeti'ni koruma görevi TSK'ya Anayasaca verilmiş bir görevdir, rejime yapılacak her karşı hareketin karşısıdnadır
4. TSK şimdiye kadar darbe yapmak isteseydi yapardı merak etme yapsaydı da burada sen bunları yazabiliyor olamazdın, pencerenden sokakta gezen tankları izlerdin.
5. TSK rejimi koruyacak bir hareket yapacağında (sen buna itici olması, çirkin görünmesi için darbe diosn) bunu kimse engelleyemezdi
6. TSK halen bu krizlerin demokratik yollarla çözülmesini beklemektedir

=> Bence bu seriat-cumhuriyet krizi çözülemeyecek mutlaka dananın kuyruğu bir yerde kopacak sen hiç endişelenme güzel arkadaşım, TSK ne yaptığını ne yapacağını bilir...

mtn1905, artık O zaman da "bizim gibi düşünenler" dediğin tayfayla malezya'ya filan kaçarsınız ya da

GENE UYUZ BİR HOCA BULUP İLK ZAMANLAR TAKIYYEYLE LAİK CUMHURİYETİN KUYUSUNU KAZMA ÇALIŞMALARINA YENİDEN BAŞLARSINIZ HA?
 

mtn1905

New member
****Atatürke Laf atma çabası mı?
Çaba içinde değilimki direk atıyorum.Atatürk hakkında bildiklerim beni buna itiyor.Hizmetini de göz ardı etmemek gerekir.Herneyse bu bir tartışma konusu değil.
Bak sizin zihniyetiniz nedir biliyormusun? İnönünün bir sözü var bizim en büyük düşmanımız bu millettir diye. Heh işte bu kafayla bir dirhem yol alamadınız bugüne kadar. Korkunuz rejimin değişmesi değil iktidarın değişmesi.Halk iktidarda olduğunda hep kuyruğu kapıya sıkışmış kediler gibi ciyakladınız laikliği...
Fikirlerimi kişisel olarak almıyorsn ama kişisel cevap veriyorsun.Çok basit.
 

thy.willen

New member
****Cumhuriyet'in ilk yıllarından beri bu ülkeyi sizin gibi düşünenler yönetiyor

Atatürk'e laf etme çabası içinde kıvranıyorsun.Ağrı kesici vereyim mi?Darbeler yapılırken amcamlar,dayımlar işkencedeydi benim.ya seninkiler neredeydi?.Evinde ya da Ocaklarda olmasın?
sen varmıydın o zamanlar
 

mtn1905

New member
Çoğunluğunu Akp yi iktidara getiren insanların vergisiyle geçinen bir kısım memurların kalkıp bütün bunlara meydan okuması ne kadar realist bir düşünce tarzıdır. Yok TSK rejim nöbetçisi değildir. Rejimin nöbetçisi millettir.Millete rağmen birşeyler dayatılmaz milletle beraber olur.Eğer dayatılmışsa kronikleşir ve sürekli hastalık yapar böylece ülke bunalıma gider bugün gelinen nokta budur. Dayatmalara bir son verilmeli.
 

mtn1905

New member
Atatürk mü yaptı binlerce mehmetçik mi? asıl saygısızlığı sen yapıyorsun..Topyekun yapılmış bir başarıyı bir kişiye atfediyorsun.Yazık binlerce şehit verdik ki cennet vatanımıza el eller sürülmesin ama sen bunu bir kişiye verdin. şimdi dicen milli mücadeleyi o başlattı ama ..Bullshit..!!
Atatürkü samsuna vahdettin göndermiştir milli mücadeleyi başlatsın diye.Bununla alakalı bir sürü belge var..
***IHANET
Bu kelime ile ilgili birşey söyleyeyim sana bir zamanlar bir ittihatçı ingilizlerle antlaşma yapıp zamanın istanbul hükümetine karşı çıkmıştır.bunun neticesinde vatana ihanet suçundan yargılanmıştır. Ama zamanın ultra mega dahisi Abdülhamid Han Hazretleri tarafından kellesi kurtarılmıştır.
Kişinin adını vermicem..İnterneti MSN dışında kullanan bir zihniyetin varsa araştırıp bulursun.

Ayrıca sen cevap ver diye yazmıyorum. Sadece fikrimi öne sürüyorum beğenen kabul eder beğenmeyen ya çeker gider (cevap veremeyen) ya da anti tezini ortaya sürer.
bu yani olay bu kadar basit.
 

Afsinbey

New member
Çoğunluğunu Akp yi iktidara getiren insanların vergisiyle geçinen bir kısım memurların kalkıp bütün bunlara meydan okuması ne kadar realist bir düşünce tarzıdır. Yok TSK rejim nöbetçisi değildir. Rejimin nöbetçisi millettir.Millete rağmen birşeyler dayatılmaz milletle beraber olur.Eğer dayatılmışsa kronikleşir ve sürekli hastalık yapar böylece ülke bunalıma gider bugün gelinen nokta budur. Dayatmalara bir son verilmeli.
1.) yani şeriat istiosun?

2.) sorarım sana Milli Mücadele yıllarında da halkın çoğu manda yönetimi istiyordu. manda kabul edilemez bir şey değil mi? -mandanın kabul edilemez olduğuna inanıyosundur umarım- Ne oldu halk uyandırıldı mandaya karşı kondu

TÜRK, TÜRK OLDUĞUNU İSTİKLAL HARBİ'NDE ÖĞRENDİ

O zamanlar millet şeriat, saltanat istiyordu değil mi? ama cumhuriyet ve laiklik getirildi

=> İşte senin cumhuriyeti "hastalık yapan" bir devrim gibi görmenin temelsizliğini gösteren bir "manzara"

yanlış mıyım

????

Atatürk mü yaptı binlerce mehmetçik mi? asıl saygısızlığı sen yapıyorsun..Topyekun yapılmış bir başarıyı bir kişiye atfediyorsun.Yazık binlerce şehit verdik ki cennet vatanımıza el eller sürülmesin ama sen bunu bir kişiye verdin. şimdi dicen milli mücadeleyi o başlattı ama ..Bullshit..!!
Atatürkü samsuna vahdettin göndermiştir milli mücadeleyi başlatsın diye.Bununla alakalı bir sürü belge var..
***IHANET
Bu kelime ile ilgili birşey söyleyeyim sana bir zamanlar bir ittihatçı ingilizlerle antlaşma yapıp zamanın istanbul hükümetine karşı çıkmıştır.bunun neticesinde vatana ihanet suçundan yargılanmıştır. Ama zamanın ultra mega dahisi Abdülhamid Han Hazretleri tarafından kellesi kurtarılmıştır.
Kişinin adını vermicem..İnterneti MSN dışında kullanan bir zihniyetin varsa araştırıp bulursun.

Ayrıca sen cevap ver diye yazmıyorum. Sadece fikrimi öne sürüyorum beğenen kabul eder beğenmeyen ya çeker gider (cevap veremeyen) ya da anti tezini ortaya sürer.
bu yani olay bu kadar basit.
"..Bullshit..!!" ne oluyor,Türkçemize saygılı vatandaşımız? Tmm netteyiz kelimeleri kısalt, anlaşılcak şeklde yaz da "..Bullshit..!!" ne oluyor?

biz de sana "What the hell are you telling?" mi dielm:vur

ya da en iyisi "Push off" fln deip başımızdan savalım seni ha:clap
 

mtn1905

New member
Ben cumhuriyetçiyim..Kim böyle bir rejimi istemezki oyum geçerli olduğu sürece ve iktidarı belirleyebildiğim sürece ben bu rejimi desteklerim bunda hiç şüphen olmasın..
Bir müslüman asla ve katta ben şeriat istemiyorum diyemez.İslamiyetten çıkar..Ama bunu gidip iran rejimine benzetirsen aptallık olur. Şeriat kol kesmek parmak kesmek değildir. Şeriat oruç tutmakta namazda kılmak demektir.Bunları istememek islamın şartlarına karşı olmak bir müslümana yakışmaz.Ama rejimi bundan bağımsız tutabilirsiniz.Öyle olmasında bir sorun yok bence.
Konu oda değil. Milli mücadeleyi her zaman desteklemişizdir. Bağımsızlığı istememek aptallık olur ki sen benim kişisel fikrimi merak ediyorsan Bağımsız olmak Müslüman olmak Türk olmak Hepsi beraberken benim daha çok hoşuma gidiyor.Bunlara karşı değilim. Bir sorun yok herhalde?
 

HTML

Üst