Arabası olan yandı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

baris622

New member
Kemal Unakıtan bir ÖTV ayarı daha çekiyor

Maliye Bakanı, ‘yediveren gülleri’ne benzettiği otomotiv sektörünün vergi yükünü daha da artırmaya hazırlanıyor. ÖTV 2 ile 4 puan arasında artacak. Yeni çalışmayı dün öğrenen sektör şokta. Vatan'ın haberine göre, Dünyanın en pahalı benzin ve elektriğini kullanan Türk halkına bir darbe de otomobil vergisinden geldi. Otomobil alımında ödenen vergide dünya rekortmeni olan Türkiye, yeni ÖTV artışıyla rakipleriyle aradaki farkı daha da açmaya hazırlanıyor. 21 milyar dolarla Türkiye ihracatının lokomotifi olan otomotiv sektörü, dün “ÖTV artışı yolda” haberiyle sarsıldı.

Otomotiv sektörünü ’yediveren gülleri’ne benzeten Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Avrupa’daki ülkelerin 5 katı olan ÖTV oranlarının artırılmasıyla ilgili bir ince ayar çalışması başlattı. Maliye Bakanlığı, sessiz sedasız ÖTV oranlarını bir kademe yukarıya çekmenin planlarını yapıyor.

kaynak


30 milyarlık arabada 17 milyar ötv ödeniyor.. 1 milyona maal olan benzin nerdeyse 4 ytl ye satılıyor. elektrik doğal gaz, su faturaları kabartıldıkça kabartılıyor yazıklar olsun size.. bu millet bu hallere mi düşecekti.. dünyada en zengin doğal kaynakları türkiye de ama değerlendirilemiyor..
 

VolkaN

Altın Üye
konu buraya daha uygun her buldugumuz haberi serbest kürsüye getirirsek içinden cıkılmaz bir hal alır
 

bbxvv

New member
3 ay önce 31,5 bin ytl değerinde bir araba aldım. Fıat linea. Alırken satıcıya vergisiz fiyatını sordum.

19,5 bin. Aracın %37 si ötv var ayıptır .
 

srkngncy

New member
adamlar ne yapsin haklilar arttirmakla... nasıl olsa kendi hükümetleri habire imf den dünya bankasindan ve bir çok yerden dis borc aliyor ve parayi kendi ceplerine aktariyor... adamlara soruyorsun 6 yılda aldığınız 475 milyar doları ne yaptiniz diye adamlar hizmet yaptik diyor yapilan hizmete bakiyorsun duble yol :Dee ne yapacaklar bunca dis borcun fazili ödemesi var her ay :)) tabikide birşeylere zam yapacak arttiracak ki ödeyebilsinler :)) artık kenefir fiyatına sattiklari yerlerde karsilamiyor dis borcu :)) birde utanmadan durmak yok türk milletini s...kmeye devam diyorlar... müstak bu halka müstak... iki torba kömüre oy verenlere müstak... tayyip bizim buraya geldi gecen aylarda millet kostu tabi tayyip i dinlemeye ama dinlemek dediğim öle değil.. bedava yağmurluk ve gida dağıtıyormus onu almaya tabikide ;) sonrada tayyip konustu basladılar alkıslamaya :)))
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

HTML

Üst