Servis aracında başörtülü avı

turboo

New member
kızların hiç bir suçu yok görevlilerinde hiç bir suçu yok olay sadece hakir görülen kara zihniyetin mağduru olan kızlardır.

çözüm basit marjinal olmaktansa yaşadığın çevreye uyum sağla yok uyum sağlayamıyorsan hicret et:D:D
 

Liberation

New member
Sen kimi kimin memlekkettinden hicret ettiriyorsun...Bu ülkenin tarihi 85 yıllık değil...Yüzlerce yıllık mazisi var bu toprakların...!
 

turboo

New member
Sen kimi kimin memlekkettinden hicret ettiriyorsun...Bu ülkenin tarihi 85 yıllık değil...Yüzlerce yıllık mazisi var bu toprakların...!

Memleket Türban takanların değil Toprağın altında binlerce kefensiz yatanlarındır
Memleket Örtüsünü çıkarıp nermi üstüne koyupta cepheye mermi taşıyanlarındır.
Atamızın Devrimlerine Karşı olanlara bizde karşıyız....
Nankör lük edenlere karşıyız
Memleket nankörlerin olamaz
 

BlackLoser

New member
Bu yazı islamcıların tezini çok güzel açıklıyor o yüzden direk yanıt verme gereği duydum.

Öncelikle islamcıların yeni uydurdukları bir teori var.
"ATATÜK HAYATTA OLSA KEMALİST OLMAZDI. ÖNCE BU KEMALİSTLERİ TEMİZLERDİ." teorisidir bunun adı.

Oysa Atatürk hayattayken bu iddiada bulunanların dedelerini temizlemiştir. Hala moda tabir ile kuyruk acıları sürmektedir. Ancak ülkeyi kurtaran büyük lidere dil uzatacak cesaretleri bulunmadığı için Atatürk'ü kendi ideolojisinin karşısında gösterme gayretindelerdir.
Bu ideolojiyi ortaya çıkaran Atatürktür. Elbette o Kemalist olamaz çünkü o Kemalin ta kendisidir. Onun takipçileri kemalist olabilir. Sözcük oyunu ile saçmalamak islamcı demogogların genel prensibidir. Çünkü onlar laf ebeliği ile kavramların önce içini boşaltır sonra aynı kavramlara işlerine gelen anlamları doldururlar.
Modası geçmiş çağın gerisinde kalmış ideoloji deniliyor. Sanki kendileri yaşam biçimleri ile çığır açan çağın önünde giden insanlar.
Birileri uzaya roket gönderdiniz de başörtüsüne mü takılmış demiş. Evet kardeşim aynen öyle oldu. Türkiye nin tek kalkınma ve kültür hamlesi olan Köy Enstitüleri kız erkek yanyana okuyor komünist olacaklar diye kapatıldı. O zamanın henüz türban icat edilmediği için öyle bir sorun yoktu. Ama dini ilk kullanan Adnan Menderes haini Atatürk zamanında kurulan uçak fabrikalarını Marshall yardımları uğruna kapattı. Yani bugün uzaya gidemesen de Türk üretimi uçaklarla uçardın belki islamcı siyasetçiler olmasa...
Atatürk şapka inkılabını referandumla mı yaptı? Halifeliği kaldıralım mı diye halka mı sordu? İstiklal Mahkemelerinde adamları asarken hukukun en gelişmiş araçlarını bilimsel delilleri mi kullandı?
Bunlar komik şeyler ve BilişKişi diye rumuz kullanmakla bilir kişi olunmadığının açık kanıtı.

İslamcıların ortaya attıkları bir diğer tez ise HALKA RAĞMEN DEVLET YÖNETİLMEZ komedisidir. Bu coğrafyada 1000 senedir yönetim hakla rağmen yapılmaktadır. Çünkü bugünkü islamcı arkadaşlarımızın ataları ne dinde ne kültürde ne sanatta ne teknikte ilerlemeye ve gelişmeye engel oldukları için cahil bir halk topluluğu 1000 senedir varlığını sürdürmektedir.
Atatürk HALKA RAĞMEN cumhuriyeti kurmuş hilafeti kaldırmıştır. Yavuz ile başlayan cumhuriyet ile bile devam eden Alevileri dışlayan devletçilik sürmektedir. Diyanet alevileri ve ibadetlerini adam yerine koymaz. Yani bu ülkenin halkı demokratik kültürü içselleştirememiş hakkını ve sorumluluğunu bilmeyen bir insan topluluğudur. O yüzden halkın iktidara verdiği oy tam ruhsat demek değildir. Ülkenin değiştirilemez bir ideolojisi vardır Atatürkçü Laik Demokratik düzen. Bunu halk oyuyla da değiştiremezsiniz. Halk istedi diye laiklik yeniden tanımlanacak olsaydı Atatürk zamanında kimse laiklik istemediği için hiç gelmezdi laik düzen. Yani Askeri darbe darbe diye yaygara koparanlar Atatürk rejimini değiştirmek istedikleri için tantana ediyorlar. Ama şükür ordumuz var. Bu kadar organize olmuş ve devletin temel ilkelerine ters insan yetiştirmiş bir siyasi örgütlenmeyi hiç hoşuma gitmese de sadece ordu engeller.

Diğer bir islamcı siyasetin saçmalığı da DEVLET HALKINDAN KORKUYOR konusudur. Evet cahil halk kitlelerinden herkes korkar devletin kendisi de. Cahil insanlar dağa çıkar terörrist olur, dini için adam keser, ya allah bismillah diye insan yakar.
Sanki bu ülkenin insanı rejimi değiştirmeyi dah aönce hiç denememiş gibi saçma sapan fikirler atılıyor ortaya.
Daha yakın tarihte burada yazı yazanların bile hatırlayabileceği kadar yakın tarihte Sivas ta elinde kalaşnikof değil saz olan kitap olan daktilo olan insanlar diri diri yakıldı. Provokasyon denildi. İyi de suçlu provakatör mü? Provake olan şerefsizlerin hiç mi suçu yok? Demek ki Atatürk zamanındaki isyanlar gibi, Sivas ta beğenmedikleri siyasi görüşe sahip olanları din adına yakanlar gibi, adam kaçırıp diri diri domuz bağı yapıp kendine hizbullah diyenler gibi bu halkın içinde de rejimi değiştirmek isteyenler var.
İster laikliği yeniden tanımlasınlar ister rejimi, birileri mevcut Atatürkçü Laik Demokratik düzeni islama göre düzenlemek değiştirmek istiyor. AKP bu hareketin beden bulduğu partidir o yüzden de kapatılmalıdır. Her rejim kendini korur. Sanki bu ülkenin halkı melek devlet halka zulmeden Bolu Beyi havası yaratılıyor.
Birileri cahil halk kitlelerini kullanıyor devlete ve rejime karşı harekete geçiriyor, devlet de bu insanlara karşı kendini korumasın isteniyor.


Anayasa Mahkemesinin kararı yanlışmış? Kime göre yanlış? Hangi hukuka göre? Evrensel bir hukuk mu var? Amerika da, Fransa da, Rusya da aynı hukuk mu uygulanıyor? Hepsinde Anayasa Mahkemesi mi var sanıyorsunuz? Bunlar yalandır. Her ülke kendi hukuk felsefesine göre işler. Ve her ülkenin hukuk felsefesi kendi rejimine göre şekillenir.
Bu ülkenin hukuk felsefesini de Anayasa Mahkemesi belirler. Anayasa Mahkemesinin görevi kanunları düzenlemek olarak açıklanır. Oysa Anayasa Mahkemesi anayasadan kendi görev ve yetkilerinin içtihatını da kendi yapar. Ve anayasa mahkemesi diyor ki, bu anayasa değişikliği değişmez ilkelerden olan laiklik ile çelişiyor. Değiştirecekseniz baştan islam anayasası yaparsınız, laikliği kaldırırsınız anayasa mahkemesini kaldırırsınız o zaman problem kalmaz. Bugünkü şartlar içinde Anayasa Mahkemesi bu değişikliğe onay vermiyor. Bunu içine sindiremeyenler bir anda hukuk profesörü oldular. 3-5 tane liberal her devrin adamının hukuk profesörünü de arkalarına alıp yaygaraya devam ediyorlar.

Bu ülkede Türk Tipi Demokrasi vardır. Bu da Kemalist Laik Demokratik Rejimdir. Bu rejim 80 yıldır gerici islamcıların anti devrim tehlikesi altındadır. 80 senedir amerikanın desteği ile dış güdümlü islamcı hareket örgütlenmekte kendi vakıf okul ve ticaret sistemlerini kurmaktadır. Artık orta sınıf apolotikleştirilmiş Türk insanını da din duygularını kullanarak arkalarına çekerek kendilerini dev sanmaktadırlar.

Maalesef bir çok kemalist dahi bu yazdıklarımdan bi haberdir. Yani bu ülke kemalistini de yetiştirirken cahil yetiştirmekte, islamcısını da yetiştirirken cahil yetiştirmektedir.
Gerçek dindar bir müslümanın bu konu ile ilgili hiç bir sorunu olamaz.
Buradaki sorunlu müslümanlar dindar olanlar değil benim dinci dediklerim din üzerinden çıkar sağlamak isteyenlerdir.
Dindar müslüman dinini yaşar, dinci müslüman islamı yaşatmaya ve yaymaya çalışır.
Dindar müslüman ilim öğrenmek için üniversitede başını açar 3-4 saat dersini görür çıkarken kapar ve bilir ki islamda amel niyetle ölçülür. Allah ilim öğrenmek için başını zorunlu olarak açana hoş görü gösterir o yücedir.
Ama kendini allahın askeri sanan dinciler de merhamet yoktur. Onlar kendileri müslümanlığı dört dörtlük yaşamadıkları halde başkalarına yaşatmaya çalışır. Onlar islam devleti kurmak için savaşa cihata hazırdır zaten özlerinde çatışma ve kabalık vardır.
Dindar kendini karanlık hisseder aydınlanmak için allaha yaklaşmak için uğraşır değil savaşmak çatışmak kalp kırmaktan çekinir.
Dinci ben aydınlandım evreni çözdüm islamı buldum biraz da başkalarını aydınlatayım diye savaşa çıkar bunun adına da cihat der.

Bu ülkenin %99 u müslüman denir ama bana sorarsanız ülkedeki gerçek sevgi dini olan islama inanan dindarların oranı %1.
Onlara da salak ve deli gözüyle bakılır hep...


saygılar

Not: algoritma sana da bir şey eklemek istiyorum bu haberi yanlış anlamışsın.
Türbanlılar servise alınmamış indirilmiş diye bir şey yok. Türbanlıların üniversiteye girişine izin vermemek amacıyla servis kampüse girmeden durdurulmuş ve türbanlılar orada indirilmiş. Yani bu kızları okula alsan dershanenin kapısından mı geri çevireceksin? Kampüs kapısında sinir krizi geçirenler dershane kapısında sinir krisi geçirince eylem yapınca üniversite içinde huzur bozulmuş olmayacak mı?
Yazdıkların için tşk ederim arkadaşım... Öncelikle şunu belirtmek isterim ki BilirKisi' yi ben bir nick olarak kullanıyorum tıpkı senin digiklan' ı kullandığın gibi bunun ötesinde senin algıladığın üzere benim söylediklerim doğrudur niyetinde ve düşüncesinde değilim...

Gelelim yazdıklarına...

Konu ile ilgili ilk yazımdan alıntı yaparak " Bu yazı ( islamcıların ) tezini çok güzel açıklıyor " demişsin, eyvallah ama daha başlangıçta İslamcı lafına takıldım ben. Benim bildiğim İslam bir dindir Müslüman da İslamiyet inancını benimsemiş kimselere denir benim sözlüğümde İslamcı diye bir kelime yok kaldı ki kendine müslüman diyen hiçkimsenin sözlüğünde de olmamalı, Hz. Muhammed bile sizin kastettiğiniz manada İslamcı olmamıştır ve bizde değiliz... Dolayısiyle konuya yanlış yerden başladığını ve bizlere " İslamcı " diyerek sizin düşüncesinizin Müslümanlara taktığı bi ismi bi terimi üzerimize yapıştırmaya kalkmana anlam veremedim... Kaldı ki eminim sende müslümansın biz islamcıysak sen necisin diye sorarlar adama ? Ve senin verdiğin her cevap din' in karşısında olduğun anlamına gelir. Eminim sen dine karşı olan biri değilsin hal böyleyken senin gibi düşünmeyen insanlara düşüncesi her ne olursa olsun -ce' li -ca' lı ekler koyarak terimler üretmek bizi kendi içimizde bölmekten başka ne işe yarar ?

Alıntı yaptığın yazımda Atatürk' ün bile şuanki kemalist ideolojiyi anlayamayacağını öne sürmüştüm ve düşüncemin hala arkasındayım... Çünkü bu devlet 3,5 darbe görmüş bir devlet, Anayasanın kaç defa değiştiği her gelenin konjonktürel olarak kendi kurallarını koyduğu Anayasa sence Mustafa Kemal Atatürk' ün düşüncelerini ne kadar yansıtıyor olabilir ve hiç düşündün mü devlete egemen olan devletçi zihniyet içinde kemalist ideolojiyi kendi çıkarları için eğip büken insanlar olabileceğini... Darbeleri yapanların hala yargılanmamış ve ceza almamış olması bu konudaki en iyi örnek diyebilirim...

Atatürk hilafeti kaldırırken, şapka kanunu çıkarırken halka mı sordu diye başlayan düşüncelerine de gülüp geçiyorum ya senin tek parti iktidarından haberin yok yada o dönem Atatürk' ün ağzından çıkanın kanunlaştığından... Zaten Cumhuriyet ilan edildikten sonra hilafetin ve saltanatın kaldırılmaması eşyanın tabiatına aykırıdır bunlar elbette ki olacaktı Atatürk geri kalan inkılaplarını halka danışmadı da iyi mi oldu ? Kaldı ki senin İslamcı diye nitelendirdiğin kişilerin Halka rağmen devlet yönetilemez diye kendi kendilerine ürettikleri bir tez yok böyle bir tez var evet ama bu tez senin tabirinle İslamcıların değil, Gelişmiş avrupa ülkelerinde hani varya Medeni kanunumuzu ithal ettiğimiz İsviçre yada laik rejimini örnek aldığımız Fransa bu tezi onlar ileri sürüyorlar İslamcılar değil... Yok eğer sen Türkiye özel şartlarından dolayı kesinlikle farklı bi ülkedir ve farklı yönetilmelidir bize az demokrasi çok laiklik yeter düşüncesindeysen elbette ki bu tez senin hoşuna gitmeyecektir...

Gelelim Devlet halkından korkuyor meselesine; senin işaret ettiğin üzere bu (İslamcılar' ın) uydurduğu bi safsata değildir... Mili Şef' imiz ! İsmet İnönü bizzat kurmaylarına aynen şöyle demiştir ( Halkı göstererek : İşte en büyük düşmanınız bu halktır ) Dolayısiyle senin tabirinle islamcıların safsatası değil bilakis gerçeğin ta kendisidir...

Anayasa Mahkemesinin kararının doğruluğunu savunuyor ve kime neye göre yanlış diyorsun... Ben söliyim cevabı çok açık Türkiye Cumhuriyeti Anayasası' na göre... Demokrasinin türk tipi alman tipi ingiliz tipi olduğu konusu ise tamamen sizin kendi düşünceniz... Demokrasi tektir ve başka tiplere ihtiyacı yoktur. Ama sen başka başka rejimlerle halka rağmen devlet yönetmeye kalkarsan bunun adı işte Türk tipi demokrasidir...

Ve de anlamadığım şudur ki sen bu halkın içindeyken, nasıl oluyor da halka cahil insan sürüsü diyebiliyorsun ? Sen bunu diyerek o sürüden ayrılabileceğini mi sanıyorsun yada bu düşünceyi benimseyerek halk olmana rağmen ben cahil değilim manifestosunda mı bulunuyorsun ? Akıllı da olsan laikte olsan islamcı da bu devlet sana cahil gözüyle bakıyor birde konuyu bu yönüyle düşün...

Son paragrafta yazılı olan Dindar ve dinci tanımlalarını yaptığın bölüm ise Kemalist ideolojinin dine bakışı ve din konusu hakkındaki değerlendirmeleridir... Hiçbir müslüman İslam dini orada dururken sizin ideolojinizin dine baktığı yerde durmak ve yaşamak zorunda değildir...

Gelelim esas meseleye... Benden alıntı yaparak ctrl+c ctrl+v yöntemiyle yapmış olduğun bu açıklamalar benim yazdıklarıma asla cevap olamazlar... Ben ülkesini seven, demokratik düzene saygı duyan Cumhuriyet rejimini benimsemiş ve benimsemiş kişilerden eğitim almış aynı zamanda dini hassasiyetleri olan biri olarak ne İslamcıyım, ne rejim düşmanı, ne de ülkeyi bölmek isteyen bi şarlatan, ama bizim tek istediğimiz dini hassasiyetleri olan bayanların başlarını örtmelerine izin verilmesi... Bizim bu talebimizi eğip bükmek, oraya buraya çekmek sizin yanlışınız. Bu ülkede %1' lik bir kısım varsa o da şeriat isteyen kısımdır... Oysa bizim rejimle ilgili bi sorunumuz yok, sorun sizin laiklik anlayışınızda...
 

emre3294

New member

Memleket Türban takanların değil Toprağın altında binlerce kefensiz yatanlarındır
Memleket Örtüsünü çıkarıp nermi üstüne koyupta cepheye mermi taşıyanlarındır.
Atamızın Devrimlerine Karşı olanlara bizde karşıyız....
Nankör lük edenlere karşıyız
Memleket nankörlerin olamaz
memleket türban takanların değilmi? nasıl yani ne kadar saçma bi düşünce bu kim karar veriyor buna senmi? bu ülke "hepimizin" sen kendi tekeline almaya çalışıyosunda senin zihniyetin zaten yokolup gidiyor.

"örtüsünü çıkarıp cepheye mermi taşımak" ne dir? örtüsü olanlar taşımamışmı yani? daha kurtuluş savaşının bitmediği cumhuriyetin kurulmadığı dönemde bile örtülü-örtüsüz ayrımı yapmak çok sığ (ve her açıdan boş)bi düşünce.


===> atamızın devrimlerine karşı olana bizde karşıyız.ama sen başörtüsü takanı devrim düşmanı olarak görüyosan aç tarih oku biraz. baş örtüsü yasağının tarihi M.Kemal dönemi ile hiç bi şekilde örtüşmez.


desenki hükümet zorla baş örttürüyor.hep beraber karşı çıkarız. ama "isteyen örtsün" e karşı çıkmak cumhuriyet ilkelerine yani Atamızın devrimlerine karşı çıkmaktır.
 

kanunsuz03

New member
Arkadaşalar herşeyi ataya bağladınız valla bravo alkışlıyorum hepinizi...Atadan önce Hz Muhammed (s.a.v) ve onun getirdikleri var önce ona bakalım.Hiç kimse Allah'ın kitabına Peygamberin sünnetine bakmıyor artık atam şunu getirdi ben ondan başakasını bilmem deniliyor.Lütfen arkadaşlar öteki taraftada bunları söyleyin oldu mu??"Allah ım ben senin emir ve yasaklarını bilmem ama ben koskocaa atatürk ün ilkelerine uymuş adamım dersiniz bakalım o zaman size hangi mekan tahsis edilecek...Buyrun meydan sizin şimdi at koşturun koşturabildiğinizkadar...
EN BÜYÜK SLOGANIM BU DAİMEN ""ALLAHUEKBER""
 

emirhan06

New member
Bacımın Örtüsü Batmakta Rezilin Gözüne...
Acırım Tükürüğe Vallahi Tükürsem Yüzene..
Medeni Olmak Açmaksa Bedeni...
Desenize Hayvanlar İnsanlardan Daha Medeni...
(M.Akif ERSOY)
 

Kara Kartal

Banned
Bacımın Örtüsü Batmakta Rezilin Gözüne...
Acırım Tükürüğe Vallahi Tükürsem Yüzene..
Medeni Olmak Açmaksa Bedeni...
Desenize Hayvanlar İnsanlardan Daha Medeni...
(M.Akif ERSOY)




mod arkadaşlar

bu şiiir ee müsamaha göstermişsiniz

burayı şiir cennetine çevirirsem aynı hoş görüyü bana gösterebilecekmisiniz

konuyu şikayet bölümünede taşıyacağım ve sorun olmayacaksa şiire şiirlerle cevaplar vereceğim
 

shamur_80

New member
arkadaşım birileri bunu kullnıyor diye kişi inandığı şeyden vazmıgeçicek...vazgeçerse asıl yanlış yapmış olur çünkü o ona inanıyor...
algoritma sen egerki türbanı siyasi simge olarak kullananlara prim verirsen daha çok genç kızlar üni kapılarında aglarlar... erbakanın ve tayyibin yüzünden oldu bunlar... 28 şubattan önce üniye girerken ne olduda bir anda giremez oldular.. su başa gelen insanlar neden karışırlarki dini konulara anlamam...
 

algoritmaA

New member
algoritma sen egerki türbanı siyasi simge olarak kullananlara prim verirsen daha çok genç kızlar üni kapılarında aglarlar... erbakanın ve tayyibin yüzünden oldu bunlar... 28 şubattan önce üniye girerken ne olduda bir anda giremez oldular.. su başa gelen insanlar neden karışırlarki dini konulara anlamam...
arkdaşım keşke kullanmasalarda bu ülke bu hale gelmese ama şu bir gerçek bu insanların başa geçmek için herşeyi kullanıcaklar bugun türban yarın atatürkcülük..ozaman napıcaz atatürkcülüktende vazmıgeçicez...
 

Kara Kartal

Banned
Bacımın Örtüsü Batmakta Rezilin Gözüne...
Acırım Tükürüğe Vallahi Tükürsem Yüzene..
Medeni Olmak Açmaksa Bedeni...
Desenize Hayvanlar İnsanlardan Daha Medeni...
(M.Akif ERSOY)
TÜRBAN

Anayasamıza türban koydular
Laiklik fikrinin altın oydular
Bu bir özgürlüktür diye sundular
Türban geriliğin bir simgesidir
Politikacının bir hilesidir

Karanlığın adı aydınlık oldu
Bütün kazanımlar bir günlük oldu
Zaman geri döndü, orta çağ geldi
Türban geriliğin bir simgesidir
Politikacının bir hilesidir
Nerde kaldı benim aydın kardeşim
Binler değil, yüzbinlere ulaşın
Cahillikle, gerilikle savaşın
Türban geriliğin bir simgesidir
Politikacının bir hilesidir
Bilimin yerine dini koydular
Şeriatı adım adım yaydılar
Ülkemizin yarınına kıydılar
Türban geriliğin bir simgesidir
Politikacının bir hilesidir

Veysel karamsardır, kara gündedir
İrticanın kökü derinlerdedir
Çareyi sorarsan elimizdedir
Türban geriliğin bir simgesidir
Politikacının bir hilesidir.
Veysel Kaymak

Türban

Vatanım, türkiyem, cumhuriyetim,
85 yıl evvel çizilmişti benim hürriyetim,
Fes yoktu, molla yoktu, türban yoktu,
Atasını seven, cumhuriyetini seven pek çoktu.

Ne olduk, ne hale geldik, nereye gidiyoruz,
Yapılanları, yozlaşmayı, duyarsızca seyrediyoruz.
Ey türk milleti uyan, ilkeler elden gidecek,
Atamın çizdiği rota değişiyor, bizi perişan edecek.

Sanma ki, yapılanlar bu kadarla kalacak,
Türban, ortaöğretimi, ilköğretimi içine alacak
Hâkimi, hekimi, öğretmeni türbanlı olacak,
Türban takmayan şehirlimiz, köylümüz yanacak.

Şevket Boyacıoğlu 25.01.2008

TÜRBAN MUCİTLERİNE ...
Cumhuriyetimizi koruyan şemsiyedir
Laiklik ki üstüne türban gölgesi düştü.
O şemsiye ATA'dan emanet, hediyedir...
Suskunu öldü sanıp akbabalar üşüştü...

Senden önce anan da, ninen de baş örterdi
Örtüş biçimi asla değil örttüğün türban!
Şekil türban olsaydı YARATAN emrederdi
Bölücülüğe fırsat bulamazdın o zaman...

Bu biçim baş bağlaman senin seçimin değil!
Bunda ısrarın sonu er - geç fitneye çıkar...
[ Yeryüzünde bozgunluk çıkarma! .. ] emrini bil
KİTAP ' ta türban yok da fitnecinin sonu var...

ATATÜRK ' ÇÜ laiksen giyiminle çağdaş ol
Ol ki ziyan olmasın kazandığın hakların...
Erkek ile eşitsin,ayrımsız arkadaş ol
Girdabında kaybolma harcayan odakların...

Alper Kürük
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir.


ARABIN ÇORABI

ARABIN YÜZÜNDEN ŞU TESETTÜR DEDİĞİN;
BELDEN AŞAĞIDADIR AKLI FİKRİ HERİFİN...
BAKMIŞLAR DİZGİNLEMEK OLANAKSIZ ARABI,
ŞARTLAMIŞLAR KADINA PEÇELERİ, NİKABI.

SEN AHMAK MISIN KUZUM SÖYLE ALLAH AŞKINA?
HELE HEVES ETTİĞİN AHKAMA BİR BAKSANA!
KADIN İKİNCİ SINIF, TEKME YER HEP KIÇINA;
HALA DANK ETMEDİ Mİ ŞU TURBANLI BAŞINA?

ŞİMDİ BİR DE KALKMIŞSIN BU AKLA SAF TUTARSIN;
SENİ HOR GÖRENLERİN KAFASINA UYARSIN...
OYSA ONUN GÖZÜNDE, SEN KARINCA KADARSIN...
KUSURA BAKMA AMA, SEN GERÇEKTEN SALAKSIN!

HİLESİ HUD'ASI VAR, YOBAZ KENDİNE BAKSIN;
TOPLUM GERİ KALDIKÇA KIÇINA KINA YAKSIN:
ASLINDA O AKILLI AMA SEN DANGALAKSIN;
UYAN DA SÖYLE ŞUNA, SENİ RAHAT BIRAKSIN!

BİNBEŞYÜZ SENE GEÇMİŞ HEP YERİNDE SAYARSIN;
ŞERİYATIN İNDİNDE HA YOKSUN, HA Kİ VARSIN...
HALA KARA BAHTINI YOBAZLARA SORARSIN,
KUSURA BAKMA KIZIM, DÖRT DÖRTLÜK AVANAKSIN

KEMAL GÜRELİ
 

srkngncy

New member
baş örtüsü bir çok kişinin değişiyle türban şuanda dinin gerekliliği olarak takilmiyor siyasi simge olarak takiliyor.. ve üstüne anayasa mahkemesi çok isabetli bir karar verdi.. neden mi ? bu ülke yaşayanlarının çoğunluğu nekadar müslüman olsada din le devlet işleri ayrıştırılmış kişilerin hak ve hürriyetlerine haksızlık yapilmamaktadir.. bu ülkede yapilan araştırmalara göre baş örtüsü takanların orani %15 - 17 arasında değişmektedir.. bu ülkede bu tür polomikler yıllardır var.. ülkeyi bölmeye çalışan güçlerin halka basınla medyayla ve hükümetlerce çaktırmadan dayattığı birşey.. şuan üniversite de türban serbest kalsaydı eğer.. diğer okuyan öğrencilerde farklı din ve mezhepten olan kardeslerimizde.. diyeceklerdi ki ben gamalı haçla giricem benim dinimin simgesi bu.. yada papaz kıyafetiyle rahibe kıyafetiyle giricem.. yada başkasi diyecek ki ben ALLAH a inanmıyorum ALLAH ı inkar eden bir kıyafetle giricem şeytani temsil eden simgelerle giricem.. ozaman dahamı iyi olacakti.. madem demokrasi diyoruz siz demokrasiyi baş örtüsüyle bağdaştırıyorsunuz.. ozaman diğer halkların inançların özgürlüğü ne olacaktı..?? ve bu kişilerin demokrasi anlayışı üzerine bu yasklar olmasaydı ülkedeki durum ne olacaktı?? kaos kargaşa dinlerin inançların çatışması bugündan daha büyük bir kriz.. bazi şeyler çok ince dengeler üzerinde kurulmuştur ve bu dengelerin bozulmaması için kişilerin refahı huzuru hak ve hürriyetleri için bu yasaklar istensede istenmesede gereklidir.. saygılarımla..
 

emre3294

New member
öncelikle gamalı haç dini bi simge değildir.2. side gamalı haçla ünive rahatça girebilirsin normal haçlada girebilirsin (gözlerimle gördüm kimse engellemeye çalışmadı çatır çatır girdi derslere). sunduğun fikirler ise tamamen saçmalık. hangi ülkede sorun olmuş bu?her ülkede serbest ve hiçi sorun çıkmıyor.mahkeme de siyai bi karar verdi.
 

srkngncy

New member
öncelikle gamalı haç dini bi simge değildir.2. side gamalı haçla ünive rahatça girebilirsin normal haçlada girebilirsin (gözlerimle gördüm kimse engellemeye çalışmadı çatır çatır girdi derslere). sunduğun fikirler ise tamamen saçmalık. hangi ülkede sorun olmuş bu?her ülkede serbest ve hiçi sorun çıkmıyor.mahkeme de siyai bi karar verdi.
türbanda bir dini simge değildir... kuran-ı kerimde türban takmak mecburi kılınmamıştır ve mecbur olmayan birşeyde dinin gerekliliğinden sayılmaz.. yaparsın yada yapmazsın.. senin için şuan türban nasıl dini gereklilikse hristiyanlar içinde şuan dini gerekliliktir.. ve üniversitelere asla ve asla dini simgelerle kargaşaya sebeb olacak simgelerle giremezsin yasaktır.. senin boynunda haç olabilir görünmemek kaydıyla yada muskada olabilir.. bunlara birşey denmez.. ama kılık kıyafet yasası işte ona hiç kilif bulamazsın insiyatif gösteremezsin.. sen türbanla gir karsindakide gamalı haçlı olan bir kıyafetle girsin..

gamalı haçla boynundayken girdi diyorsun sende muskayla giriyorsun öyle deilmi? tamam sen bundan rahatsızlık duyuyorsan yönetime söyle onlar gereğini yapacaktır.. üniversitelerde takılan şeylere pek karısılmıyor ama sen rektörlere gerekli uyarıyı yaparsan rahatsızlılığını belirtirsen rektör gereğini yapacak yaptiracaktir.. ha baktin yapmiyor ozaman demekki onun içinde bir fesatlık var yasal yollara baş vur yöke baş vur ve rektör hakkında gereken yapilsin.. çünkü yök kanununda veya diğer ilk öğretim ve lise olsun yönetmeliklerinde kanunlarda açıkça kılık kıyafet nasıl olması gerektiği belirtilmiştir.. ve bu kanunlarda açıkça dini simgeler huzursuzluk yaratan simgeler kıyafetler kargaşaya ayrışmaya neden olacak şeyler yasaklanmıştır saygılarımla..
 

xyz4

New member
arkadaşım birileri bunu kullnıyor diye kişi inandığı şeyden vazmıgeçicek...vazgeçerse asıl yanlış yapmış olur çünkü o ona inanıyor...
De git şeytanın hizmetkarı ! Peygamberimizin karikütürlerini yaparlar gıkınız çıkmaz. Irak'ta müslüman kadınlara tecavüz ederler, küçücük çocukları zevk için öldürürler, en önemlisi Kur'an-ı Kerim'i hedef tahtası yaparlar gıkınız çıkmaz. Vatanın altın yumurtlayan tesisleri ölmüş eşek fiyatına satılır. Vatan toprakları satılır, gıkınız çıkmaz. Her türlü ibadetin yapılabildiği ve herkesin özgürce hareket ettiği Cumhuriyet'e düşman kesilir, Fransız icadı ve dayatması bir metrekarelik bez parçası için çıkınızı yırtarsınız. NE AYAKSINIZ SİZLER YA ?
 

kanunsuz03

New member
TÜRBAN

Anayasamıza türban koydular
Laiklik fikrinin altın oydular
Bu bir özgürlüktür diye sundular
Türban geriliğin bir simgesidir
Politikacının bir hilesidir

Karanlığın adı aydınlık oldu
Bütün kazanımlar bir günlük oldu
Zaman geri döndü, orta çağ geldi
Türban geriliğin bir simgesidir
Politikacının bir hilesidir
Nerde kaldı benim aydın kardeşim
Binler değil, yüzbinlere ulaşın
Cahillikle, gerilikle savaşın
Türban geriliğin bir simgesidir
Politikacının bir hilesidir
Bilimin yerine dini koydular
Şeriatı adım adım yaydılar
Ülkemizin yarınına kıydılar
Türban geriliğin bir simgesidir
Politikacının bir hilesidir

Veysel karamsardır, kara gündedir
İrticanın kökü derinlerdedir
Çareyi sorarsan elimizdedir
Türban geriliğin bir simgesidir
Politikacının bir hilesidir.
Veysel Kaymak

Türban

Vatanım, türkiyem, cumhuriyetim,
85 yıl evvel çizilmişti benim hürriyetim,
Fes yoktu, molla yoktu, türban yoktu,
Atasını seven, cumhuriyetini seven pek çoktu.

Ne olduk, ne hale geldik, nereye gidiyoruz,
Yapılanları, yozlaşmayı, duyarsızca seyrediyoruz.
Ey türk milleti uyan, ilkeler elden gidecek,
Atamın çizdiği rota değişiyor, bizi perişan edecek.

Sanma ki, yapılanlar bu kadarla kalacak,
Türban, ortaöğretimi, ilköğretimi içine alacak
Hâkimi, hekimi, öğretmeni türbanlı olacak,
Türban takmayan şehirlimiz, köylümüz yanacak.

Şevket Boyacıoğlu 25.01.2008

TÜRBAN MUCİTLERİNE ...
Cumhuriyetimizi koruyan şemsiyedir
Laiklik ki üstüne türban gölgesi düştü.
O şemsiye ATA'dan emanet, hediyedir...
Suskunu öldü sanıp akbabalar üşüştü...

Senden önce anan da, ninen de baş örterdi
Örtüş biçimi asla değil örttüğün türban!
Şekil türban olsaydı YARATAN emrederdi
Bölücülüğe fırsat bulamazdın o zaman...

Bu biçim baş bağlaman senin seçimin değil!
Bunda ısrarın sonu er - geç fitneye çıkar...
[ Yeryüzünde bozgunluk çıkarma! .. ] emrini bil
KİTAP ' ta türban yok da fitnecinin sonu var...

ATATÜRK ' ÇÜ laiksen giyiminle çağdaş ol
Ol ki ziyan olmasın kazandığın hakların...
Erkek ile eşitsin,ayrımsız arkadaş ol
Girdabında kaybolma harcayan odakların...

Alper Kürük
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir.


ARABIN ÇORABI

ARABIN YÜZÜNDEN ŞU TESETTÜR DEDİĞİN;
BELDEN AŞAĞIDADIR AKLI FİKRİ HERİFİN...
BAKMIŞLAR DİZGİNLEMEK OLANAKSIZ ARABI,
ŞARTLAMIŞLAR KADINA PEÇELERİ, NİKABI.

SEN AHMAK MISIN KUZUM SÖYLE ALLAH AŞKINA?
HELE HEVES ETTİĞİN AHKAMA BİR BAKSANA!
KADIN İKİNCİ SINIF, TEKME YER HEP KIÇINA;
HALA DANK ETMEDİ Mİ ŞU TURBANLI BAŞINA?

ŞİMDİ BİR DE KALKMIŞSIN BU AKLA SAF TUTARSIN;
SENİ HOR GÖRENLERİN KAFASINA UYARSIN...
OYSA ONUN GÖZÜNDE, SEN KARINCA KADARSIN...
KUSURA BAKMA AMA, SEN GERÇEKTEN SALAKSIN!

HİLESİ HUD'ASI VAR, YOBAZ KENDİNE BAKSIN;
TOPLUM GERİ KALDIKÇA KIÇINA KINA YAKSIN:
ASLINDA O AKILLI AMA SEN DANGALAKSIN;
UYAN DA SÖYLE ŞUNA, SENİ RAHAT BIRAKSIN!

BİNBEŞYÜZ SENE GEÇMİŞ HEP YERİNDE SAYARSIN;
ŞERİYATIN İNDİNDE HA YOKSUN, HA Kİ VARSIN...
HALA KARA BAHTINI YOBAZLARA SORARSIN,
KUSURA BAKMA KIZIM, DÖRT DÖRTLÜK AVANAKSIN

KEMAL GÜRELİ
Bunu yazan arkadaş müslümanım diye ortada dolaşmıyordur umarım..İmanından şüphe ederim yemin olsun...Bide arkadaşlar daha Kur'an ı kerimi bilmeden anlamadan yok Kur2an da yok böyle bişey tamamen şeriatin getirdiği bi kanundur diyip bilir aptallık yapmasınlar.BU KADAR CAHİLLİK ANCA OKUMAYLA OLUR beyler.Sakınırım ki bildiğini zanneden cahillerden.

Buyrun KUR'AN-I KERİM de yok diyenler dikkatle okusunlar anlasınlar;;
وَقُل لِّلْمُؤْمِنَاتِ يَغْضُضْنَ مِنْ أَبْصَارِهِنَّ وَيَحْفَظْنَ فُرُوجَهُنَّ وَلَا يُبْدِينَ زِينَتَهُنَّ إِلَّا مَا ظَهَرَ مِنْهَا وَلْيَضْرِبْنَ بِخُمُرِهِنَّ عَلَى جُيُوبِهِنَّ وَلَا يُبْدِينَ زِينَتَهُنَّ إِلَّا لِبُعُولَتِهِنَّ أَوْ آبَائِهِنَّ أَوْ آبَاء بُعُولَتِهِنَّ أَوْ أَبْنَائِهِنَّ أَوْ أَبْنَاء بُعُولَتِهِنَّ أَوْ إِخْوَانِهِنَّ أَوْ بَنِي إِخْوَانِهِنَّ أَوْ بَنِي أَخَوَاتِهِنَّ أَوْ نِسَائِهِنَّ أَوْ مَا مَلَكَتْ أَيْمَانُهُنَّ أَوِ التَّابِعِينَ غَيْرِ أُوْلِي الْإِرْبَةِ مِنَ الرِّجَالِ أَوِ الطِّفْلِ الَّذِينَ لَمْ يَظْهَرُوا عَلَى عَوْرَاتِ النِّسَاء وَلَا يَضْرِبْنَ بِأَرْجُلِهِنَّ لِيُعْلَمَ مَا يُخْفِينَ مِن زِينَتِهِنَّ وَتُوبُوا إِلَى اللَّهِ جَمِيعًا أَيُّهَا الْمُؤْمِنُونَ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ

Mü'min kadınlara da söyle: "Gözlerini (harama çevirmekten) kaçındırsınlar ve ırzlarını korusunlar; süslerini açığa vurmasınlar, ancak kendiliğinden görüneni hariç. Baş örtülerini, yakalarının üstünü (kapatacak şekilde) koysunlar. Süslerini, kendi kocalarından ya da babalarından ya da oğullarından ya da kocalarının oğullarından ya da kendi kardeşlerinden ya da kardeşlerinin oğullarından ya da kız kardeşlerinin oğullarından ya da kendi kadınlarından ya da sağ ellerinin altında bulunanlardan ya da kadına ihtiyacı olmayan (arzusuz veya iktidarsız) hizmetçilerden ya da kadınların henüz mahrem yerlerini tanımayan çocuklardan başkasına göstermesinler. Gizledikleri süsleri bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. Hep birlikte Allah'a tevbe edin ey mü'minler, umulur ki felah bulursunuz."(NUR -31-)

Gözünüz görsün de sesiniz kesilsin..Surenin hepsini araştırın bi okuyun bakalım ne diyor Allah'u teala bizler için..Araştıramam diyorsanız ben koyarım hepsini yine..
 

xyz4

New member
Bunu yazan arkadaş müslümanım diye ortada dolaşmıyordur umarım..İmanından şüphe ederim yemin olsun...Bide arkadaşlar daha Kur'an ı kerimi bilmeden anlamadan yok Kur2an da yok böyle bişey tamamen şeriatin getirdiği bi kanundur diyip bilir aptallık yapmasınlar.BU KADAR CAHİLLİK ANCA OKUMAYLA OLUR beyler.Sakınırım ki bildiğini zanneden cahillerden.


Mü'min kadınlara da söyle: "Gözlerini (harama çevirmekten) kaçındırsınlar ve ırzlarını korusunlar; süslerini açığa vurmasınlar, ancak kendiliğinden görüneni hariç. Baş örtülerini, yakalarının üstünü (kapatacak şekilde) koysunlar. Süslerini, kendi kocalarından ya da babalarından ya da oğullarından ya da kocalarının oğullarından ya da kendi kardeşlerinden ya da kardeşlerinin oğullarından ya da kız kardeşlerinin oğullarından ya da kendi kadınlarından ya da sağ ellerinin altında bulunanlardan ya da kadına ihtiyacı olmayan (arzusuz veya iktidarsız) hizmetçilerden ya da kadınların henüz mahrem yerlerini tanımayan çocuklardan başkasına göstermesinler. Gizledikleri süsleri bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. Hep birlikte Allah'a tevbe edin ey mü'minler, umulur ki felah bulursunuz."(NUR -31-)

Gözünüz görsün de sesiniz kesilsin..Surenin hepsini araştırın bi okuyun bakalım ne diyor Allah'u teala bizler için..Araştıramam diyorsanız ben koyarım hepsini yine..
Seni hokkabaz seni! Ayetleri bile işinize geldiği gibi yorumluyorsunuz. Yaşar Nuri Öztürk bütün tv kanallarında sizlere cevap verdi, sizlerin nasıl hokkabaz olduğunuzu ispatladı ama akıllanmadınız. Ayetleri arapça kelimelerle tane tane çevirdi. Hala anlamadınız değil mi? Senin gibilere bir yazı daha.
Nur Suresi, 31. ayet (24:31)


KİŞİSEL olarak ne başörtüsü ile ne de türban ile herhangi bir sorunum var. Ama örtünmeyle ilgili yalan, safsata ve hurafe yayanlarla kavgam var. Türbancılar, bu örtünme tarzının Kuran’ın tartışılmaz buyruğu olduğunu ileri sürüyorlar. Ama Azháb Sûresi’nin 59. ayeti; Nûr Sûresi’nin 30, 31 ve 60. áyetleri dışında Kuran’da bir başka hüküm yoktur ve türban şaklabanlığı Kutsal Kitap’da yer almamaktadır.

İKİYÜZLÜLER

Bunu öğrendiğim için: Faiz ve kredi kartının İslam’a aykırı olmasına karşın türbancılar tarafından kullanıldığını; türbancıların, İslám’a ters düşmesine karşın, Cumhuriyet’in yapı ve kurumlarına, yasalarına ve özellikle Devrim Yasaları’na uymak zorunda kaldıkları halde nasıl olup da dinden çıkmadıklarını soruyorum. Bu işte bir ikiyüzlülük var!

İkiyüzlülük sadece türbancılarda değil! İkiyüzlülüğün en tepesinde Kuran çevirmen ve yorumcuları bulunuyor. Bunun en çarpıcı kanıtını, Mustafa Sağ, "Evrensel Çağrı, Kur’an Meáli" (Final Pazarlama Yayını) çevirisine yazdığı önsöz ve açıklamalarda veriyor. Mustafa Sağ’a göre geleneksel çevirmen ve yorumcular Nûr Sûresi’nin 31. ayetini geleneğe uyarak ve birbirlerini taklit ederek yanlış çeviriyorlar. Müthiş bir iddia! Mustafa Sağ’ın açıklamasını olduğu gibi aktarıyorum.

HIMAR = ÖRTMEK

"Kuran ayetinde ’başörtüsü’ diye bir kelime geçmemektedir. Buna rağmen tüm Kuran tefsirlerinde ve çevirilerinde Kuran ayeti ’başörtüsü’ olarak çevrilmiştir. Halbuki ayette geçen "HIMAR’ kelimesi ’Baş örtmek’ anlamında değil, sadece ’örtmek’ anlamına gelmektedir. Eğer, herhangi bir şey örtülecek ise. O şeyin vurgulanması gerekir. Örneğin masa örtüsü derken, örtmek kelimesinin yanına masa kelimesinin gelmesi gibi, başörtüsü dendiği zaman da "örtmek" ("hımar") kelimesinin yanına "baş" ("re’s") kelimesinin ’hımarü-re’s’ şeklinde gelmesi gerekir. Ayetteki ’hımar’ (’örtü’) kelimesinin yanında geçen ve vurgulayan kelime ’cuyub’ kelimesidir ki, ’yaka’ veya ’göğüs’ anlamına gelir. Çünkü, aynı kelime ’cuyub’ bir başka ayette (28:32) Hz. Musa’nın ’göğsüne/koynuna elini soktuğu’ şeklinde geçer. Yani, ’cuyub’ kelimesi, ’hımar’ örtmek kelimesi ile kullanıldığı zaman ’bihumûrihinne ala cuyubihinne’ başını örtmek değil, ’göğsünün üzerini örtmek’ anlamına gelmektedir. Geleneksel tüm yorumcular, Kur’an ayetini bilimsel bakışla değil de, birbirlerini taklit edip, ’Başörtülerini yakalarının üzerine kadar örtsünler’ diyerek ’Felyedribne’ fiilini de ’örtsünler’ diye tercüme etmişlerdir. Bu geleneksel yorumcular ’DaRaBe’ kökünden gelen bu kelimeyi burada, ’Başörtülerini örtsünler’ derken, bir başka yerde aynı ’DaRaBe’ kelimesini ’Kadınları DÖVÜN’ (Bak. 4:34) diye çevirmişlerdir. Özetle, Kuran’ın orijinal ayeti tüm açıklığı ile ortadayken, elverişli bir siyasal kullanım malzemesi olarak, sürekli gündemde tutulan başörtüsü, Kuran’ın değil, geleneklerin, kişisel görüşlerin dinleşmesinden kaynaklanmaktadır." (S. 373)

GERİSİ ALİMLERİN İŞİ

Mustafa Sağ’ın iddialarını Arapçadan denetleyecek durumda değilim. Ancak Nûr Sûresi’nin 31. áyetinin Fransızca ve İngilizce çevirileri onun iddialarını desteklemektedir.

Ben bu çok önemli iddiayı sütunuma aktararak kamusal-toplumsal görevimi yerine getiriyorum. Gerisi Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ve İslam alimlerinin işi!..


LİNKİ : http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/7921304.asp?yazarid=72
 

HTML

Üst